umutsavaci Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 fantastik edebiyata başlıcam ne önerirsiniz ben belgariadla başlıyım diyorum siz ne önerirsiniz[signature][hline]...:::Married With Children:::... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Yüzüklerin Efendisi tabii sonra dragonlance drizzt belgeriad gibi seriler gelebilir.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Vallahi bence ilk yüzüklerin efendisini oku, ardından hızlı ve akışkan anlatımı ile Salvatore abimizin Drizzt serilerini oku tamamdır.Ondan sonra kendisi gelir zaten.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro :hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 yüzüklerin efendisini oku sonra planescape oyna başka fantazi edebiyatına ne hacet ha çok istersen Drizzt, dragon lance falan oku ama bilmiyorum eğer çok görmüş geçirmiş bir frp oyuncusu isen bunlar seni bayabilir çünkü eminim o kitaplarda yazanları bir zilyonkez yaşamışsındır. (belki raistlin gibi tanrılarla savaşmamış olabilirsin ama olsun :p)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fzoul_Chembryl Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Dragonlance oku.Zaten bir dalarsan çıkamazsın bi daha.Yazılmış yüzden fazla roman var DL hakkında.[signature][hline]Serve no one but BANE!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 eğer mümkünse ingilizce oku derim. yüzüklerin efendisi, dragonlance ve FR kitapları bütün fantastik kurgu okurlarının tüketmesi gereken serilerdir. ama seçici davranman lazım. fazla FR kitabı okumadım, okuduklarımın da hastası olmadım pek. ama RA Salvatore son derece populer bir yazar. onun serilerini takibet. DLde de Margaret Weis ve Tracy Hickman kitaplarını oku. ayrıca margaret weis ve donn perrin'in beraber yazdığı kitaplar var. onları da seversin muhtemelen. özellikle Doom Brigade ve Draconian Measures benim favori kitaplarım. Weis ve Hickman'ın Deathgate Cycle (ölüm kapısı serisi) ve karakılıç üçlemesi (aslında 3+1 kitap) de hoşuna gider muhtemelen. David Eddings'in Elenium ve Tamuli serilerini de mutlaka okumalısın bence. Adamın tarzı son derece başarılı. benim henüz okumadığım Ursula K. Leguin'in yerdeniz serisi de gayet övülen bi seri. barış müstecaplıoğlu'nun perg efsanelerini de atlama derim ben. son olarak Bilim Kurgu romanı olarak da eğer hala okumadıysan Dune serilerini şiddetle tavsiye ediyorum. şu an 12 kitap basılmış. 6sı Frank herbert'in 6sı da ana serinin öncesini anlatıyo ve oğlu brian herbert ve bazı starwars romanlarından bildiğimiz Kevin J. Anderson tarafından yazılmış. Tamamı son derece başarılı romanlar. hem içerik ve kurgu hem de anlatım kalitesi açısından. ancak tavsiyem Sarmal yayınları tarafından çevirilmeyen türkçe kitaplara pek bulaşmaman netekim kabalcının çevirileri orjinal kitapları bırak sarmalın çevirilerinin kalitesine bile yaklaşamıyo. (ama aslında sarmalın çevirileri orjinallerden daha başarılı bile denebilir :) neyse işte kabalcılara bulaşma)[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt. - Bene Gesserit Azhar Book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum fakat öncelik olarak kanımca şöyle olması lazım: Dragonlance Chronicles ( Efsaneler Üçlemesi ) Lotr I-II-III Sonra eğer dilersen Drizzt serisine başlayabilirsin ben ilk olarak Drizzt okumuştum ( Tersim anayacağınız :)) Fakat dragonlance okuduktan sonra Drizzt serilerindeki charakterler çook basit geliyor insana. Dl deki o yolculuk hissini veren hiç bir olay yok bence[signature][hline]Let's sing the Bards' Song.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 walla hiç bana bilim kurgu deme ev kitap dolu babam bilim kurgu hastası evde dune serisi arthur c.clarke bi dünya (2 kitaplık dolusu hepsini okumuş bi ben onun gibi okuyamıyom ) ben bi yarın kitap araştırmasına çıkayım bare[signature][hline]...:::Married With Children:::... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 evde dune serisi varsa bence kesin okumalısın. netekim bilimum fantastik kurgu romanı, çocuk kitabı kalır dune'un yanında.[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt. - Bene Gesserit Azhar Book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 ben de dune diyorum. akabinde ursula leguin kitapları da öneririm. başta karanlığın sol eli, akabinde mülksüzler.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 ursula leguin kesinlikle mükemmel, diğer popüler seriler gibi bol büyücülü ejderhalı şeyler bekleme, ama kesinlikle çok doyurucu. yerdeniz serisi (kaçlama olduğunu unuttum), mülksüzler, karanlığın sol eli çok güzeldir. david eddings kitaplarının hiçbirini okumamanı öneririm. çok eğlenerek ardarda 8-10 kitap okuduktan sonra aslında bütün hikayelerin birbirinin aynısı olduğunu farkedebilirsin, küfredebilirsin. dl fr gibi popüler şeylere hiç bakmadım, onlar hakkında bişey söyleyemem. edit: dune serisi de çok güzel, ama başlangıç için pek iyi olduğunu düşünmüyorum. ilk iki kitaptaki heyecan daha sonra yerini çok daha sakin bi havaya bırakıyo, okurken çok zorlanıyosun. [Bu mesaj Zed tarafından 19 Ağustos 2004 21:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 david eddings de oyle bir sorun var cidden. mesela belgariad da gordugun konusma seklini aynen tamulide alakasiz bir adamda gorebilirsin. sonra karakterler cok cok benzer birbirine, farkli serilerde.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 ekliyorum. discworld serisi. çok eğlenceli. ayrıca yerdeniz üçlemedir. ama iki kitabı daha vardır. bi de evrenin kenarında diye güzel bi kitabı var. hafif, güzel. son olarak burada da tekrar etmekte beis görmüyorum, ihsan oktay anar - puslu kıtalar atlası[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2004 kesinlikle dragonlance ile başlamalısn.dune da ii dir[signature][hline]Less talk,more glock! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 said: Ardeth, 19 Ağustos 2004 11:44 tarihinde demiş ki: yüzüklerin efendisini oku sonra planescape oyna başka fantazi edebiyatına ne hacet ha çok istersen Drizzt, dragon lance falan oku ama bilmiyorum eğer çok görmüş geçirmiş bir frp oyuncusu isen bunlar seni bayabilir çünkü eminim o kitaplarda yazanları bir zilyonkez yaşamışsındır. (belki raistlin gibi tanrılarla savaşmamış olabilirsin ama olsun :p) +1 ama arada planescape kitaplarını da unutma.[signature][hline]Caramon-Kadınlar,seksen yaşındayım ve onaltı yaşımda onları ne kadar anlıyorsam, şimdi de o kadar anlıyorum. All hail The lord and master Foamy the Squirrel ]All hail the lord and master Foamy the Squirrel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 En büyük usta ya saygı olarak önce Hobbit den başla.LotR üçlemesinden devam et.Asıl sorun sonrasında.Ben derim ki Belgariad dan başla.Malloryon'dan devam et.Zaten sonra kitapların arkalarını felan okuyarak "şunuda bi okuyayım" felan dersin.[signature][hline]Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Bence Silmarillion sonra LOTR sonra Dl zaten büyük olasılıkla dl hastası olucan ve fr geçmek bile istemicen[signature][hline]The dream is true... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 ben fantastik eebiyata şahsen tolkienle başladım-hobbit,hobbit güzledi ama lord of the rings in 1.kitabı,2.kitanımım naşları sıkmıştı,bi ara bırakıcaktıdma başladığım kitabhı biterme huyum var. Tolikein kitaplarını her fantastik edebiyat okuru okumalı bu tartışılmaz,ama İLK okunulan fantastik edebiyat ktiabı olmamlımı?niye omalı? frp ile hiç ilgi-alaskı olmayan bir insan da dragonlance ile rahtaça anlıyabiliyor,ytabik etemsi de koaly ve zevkli.bence dragonlance okunmalı İLK olarak. DUNE da dicemde,2kitaba geçince hak verirseniz,,,,ÖEEEH yani.böyle ağır bişiyle başllmak her baba yiğidin hercı deel,ger.kten sıkılmayıp o kitabı ttmak gwerek.[signature][hline]dandirk bi playlisitim bir iki dostum biraz umudum bide uykum var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 şu anda evde hobbit buldum ona başlıcam sonra lotr sonra belgariad la arasıcağı yapıp dl ye geçerim[signature][hline]...:::Married With Children:::... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 said: Grudge, 19 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki: evde dune serisi varsa bence kesin okumalısın. netekim bilimum fantastik kurgu romanı, çocuk kitabı kalır dune'un yanında. bu sayılanlardan çok farklı bir yerde duran bir kitap serisi istiyosan bence de Dune oku, mümkünse sarmal yayınlarının çevirisini ya da orjinalini bul hatta[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 DL oku, efsaneler ve ikizler üçlemeleriyle başlarsın.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 bence yüzüklerin efendisi soora belgariad soora ravenloft soora planescape oku plane biraz daa kasış glb yada ben öle hatırlıom dünyası zordu ama :P[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki: Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Fantastik edebiyat okumak istiyorsan onemli olan bir soru var; Ingilizce biliyormusun?? Ne yazikki Turkiye'de "gercek" fantazi edebiyatindan cok fazla ceviri yok. Daha cok diger kisilerinden de yazdigi gibi "çerezlik" kitaplar var okunabilecek. Eger "iyi" bir sekilde Ingilzce anliyabiliyorsan sana guzel kitaplar onerebilirim. Ama mutlaka Turkce veya Ingilizce Lord Of The Rings'i oku. David Eddings devamli ayni seyleri tekrar ediyor ne yazikki ama okunabilir. Dragonlance veya Planescape hic okumadim, daha cok para kazanma amacli yazilmis kitaplar oldugunu biliyorum.(Tesekurler TSR) Fakat Drizzt eglencelidir yanliz o da bir sure sonra bayabiliyor.Drizzt serisi de bir sure sonra para icin yazilmaya baslanmis gibi gozukuyor. Sanirim son kitap yakinda cikacak: Hunters Blades: The Two Swords. Drizzt serisi de 9-10 kitaplik bir dizi ve buyuk kismi Turkceye cevrilmedi henuz.Gerci yazarlari da para kazanmak amacli yazdiklari icin suclamak sacma biraz,sonucta bir sekilde para kazanmak zorundalar. Benim onerebilecegim yazarlarda sunlar; Roger Zelazny Richard Matheson Neal Stephenson China Mieville Gene Wolfe Ursula L. Guin Michael Moorcock Alfred Bester Ray Bradbury Fred Saberhagen Turkce,Ingilizce kitaplarini bulursan duraksamadan al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 planescape e laf yok. pages of pain müthiş bi kitaptır. zaten hepi topu 4 kitabı var psin (pages of pain ve bloodwar serisi. ha bi de torment var ama onu saymıyoruz). ayrıca planescape accessoryleri tadından yenmez. mükemmel eserlerdir.[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt. - Bene Gesserit Azhar Book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Ben dragonlance ile başlamıştım bu işlerle alakam yokken kitapçıda görmüştüm kitaba bakmıştım hoşlanmıştım filan okuduktan sonra bayağı hoşuma gitmişti bütün seriyi bitirip sonra lotr'a geçmiştim. Tavisye ediyorum dragonlance'le rahatça başlayabilirsin. Diğer alternatif ise Hobbit lotr dl/drizzt/başka kafana ne esiyosa olcaktır. Bi defa başlasıktan sonra toplayacaksın zaten kitapları taa ki bayana kadar.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar