Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

öss sacmaligi

jasmine

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar kim ne derse desin Oss bir Sacmaliktir.
Turkiye'de genclerin ulke sorunlari yada diger sosyal faaliyetlere yonelmemeleri birileri bir yerleri hortumlarkan islerine karısılmamasi icin konmus bir sinavvdir. Gencler Senelerce haril haril dersleriine (bir cogu isine yaramicak seyler) calistiriliolarki kafalarini kaldirip "lol siz napionuz" demesinler die...
Bir Cok insan oss ye sacma der anlamsiz der ama taki sinava girene kadar girerler kazanirlar ondan sonrada amaan calissaydinizda kazansaydiniz sistemi pok atmayin derler dururlar
Ha ben istedigim bolumu kazandim hayatimdan da memnunum ama calisma ve sitresle gecen senelerimi geri vermiycek o kesin...Tek teselli gercekten ii seyler hedefliyorsak bu asamalari gecmek zorunda oldugumuz(turkiye sarlarinda)yani herkes icin gecerli olmasida diyebilir
Nese agsdgsdsgs sacmaliom.....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 01 Eylül 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
ben daha öss'ye girmedim, girip de batırdığımdan ağlamıyorum. sistem değişene kadar herkes yumulup test çözücek, ona çözüm yok. ben sadece öss'yi eleştiriyorum.

bende tam üstteki şeyleri yazıyosun da , girdin mi diye soracaktım.

arkadaşım zaten denir sana , öss ZEKA ÖLÇME sınavı değildir.
çok soru çözen kazanıyor bu sınavda , istersen kafan KARPUZ gibi olsun kocaman beynin olsun , kıvrımların fazla olsun zeki ol , ama olmuyor işte ; zekayı test eden bir şey değil.[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Burax, 01 Eylül 2004 22:31 tarihinde demiş ki:
ınek fln yoktur nıye ınek olsun o sen TV ıslerken test cozmus sonra sen tekrar oss ye calısırken o unıversıtede olcak dimi ama ?
ne demişler oyunu kurallarına göre oynayacaksın eger öss buysa burda sistem buysa sen de calısacaksın

ne yani össde birinci oldun da mı gocundun onu anlamadım.

öss sadece senin dersleri ezberlemeni ölçüyor.

neden bol bol soru çözüyorsun?
bu soru tipleri neden hep aynı?
neden aynı formül için binlerce soru çözüyorsun?

sadece o formül üzerine öss'de soru geldiğinde saniyesinde çözebilesin diye.

onun dışında hiç bir olayı yok o bol bol soru çözmenin..

öss, senin o üniversiteyi hak edip etmediğini değil, 3 saatlik sınava ne kadar hazırlandığını ölçüyor.

mayferin üstteki mesajı da çok doğru bir tespit bence
said:
ha cok calıs ıyı bısıler ol ondan sonra dekı bu sıstem yanlıs

sistemin yanlış olup olmadığını anlıyabilmek için illa sınavda birinci mi olmam gerekli?
diğerlerinin konuşma hakkı yok mu?

ortada böyle böyle gerçekler var.
bunları söylemek, bilmek için illa çok çalışıp birinci neyin olmama gerek yok.

zaten bu sistemle ilk olanların sisteme karşı bir lafı olmaz.
bana değmeyen yılan bin yaşacılık gibi bir konumda olacaklar zaten.

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 01 Eylül 2004 23:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 01 Eylül 2004 23:01 tarihinde demiş ki:
ya bu arada öss ile sosyal yaşam bir arada yürümez diyen arkadaşlar, kısa bir sözüm olacak. aha yürüdü, gördük. aha sonucu da gördük gayet iyi. tek örnek de ben deilim bi ton insan var benim gibi.

evet evet bende öyleyim.
ortam yılanı oldum ama kocaeli kazandım
misal bütün sene ders çalışan insan kazanamadı.

çünkü neden? motivasyon eksikliği

rellaks

bide 330 falan alıp açıkta kalanlar var , tercihlerinizi de iyi yapın falan.[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic
Sosyal ağlarda paylaş

@Bonecrusher: Ezberlemek zorunda değildin, yanlış çalışmışsın. Ezberlemeden iyi yerlere gelebiliyorsun.

Fizbanın bütün söylediklerine +1

said:
BombaciMulayim, 01 Eylül 2004 22:39 tarihinde çok mühim demiş ki, quote edilsin herkes görsün bidaha:
herkes üniversite mezunu olursa, asıl çalışan kesim kim olacak? buradan çıkanlar alanlarında uzman olacaklar sonuçta, ama bir fabrikada kim çalışacak, atölyeleri kim dolduracak, esnaf kim olacak, tarlayı kim sürecek ?

Dünyada böyle sistem yok diye söylenmişsiniz ama diğer ülkelerde herkes üniversite mezunu olmaya çalışmıyor. Evet, ekonomik gücümüzle paralel olarak üniversite sayımız olması gerektiğinden daha az tabiki ama Türkiye'de üni. mezunu olmayan insanlar için iş olanaklar, eğitim olanakları olsaydı bu yığılma olmayacaktı. Gelişmekte olan ülke olma sıkıntısını çekiyoruz işte..[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online

[Bu mesaj Qui tarafından 01 Eylül 2004 23:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1 satte amma çok mesj gelm,ş yaw:)
neyse benim dediğim sistem çalışıo ama sistem yalnış öğrencini 1 senesini çok az bir sosyal yaşamla geçirmesini sebep oluo bu yanlış yurt dışın 7-8 senede rahat rahat çalışıyon bi arkadaş yazmış SAT I SATII die anlayamadım açıklarsa sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 01 Eylül 2004 22:10 tarihinde demiş ki:
öss bence saçmalıktır.
inekliyip çalışanları daha üst kademeye getirmekten başka birşey yapmıyor.

adam bioloji ve kimyada yetersiz. ama tıp fakültesine girebiliyor. matematik ve fizik kassa, sosyal dersleri de yüksek olsun, biolojisi ve kimyası kötü olsa da tıpa gitmeye hak kazanıyor.

öss bu yüzden sux, haketmeyen insanlar haketmediği yerlere giriyor.
toplam öss notu yerine, her bölüm farklı farklı değerlendirirse iyi bir sınav olurdu, ama böyle kötü.
mesela matematik öğretmenliğine gircek, matematik bölümü önemli olsun onun için, sonra da edebiyat ve felsefe (kendini iyi ifade edebilsin vs vs için)

3 Saatlik bir sınavda kişinin o üniversiteye karşı hevesi var mı, ilgisi bilgisi var mı, gerçekten istiyor mu, gerçekten en başarılı olabileceği üniversite bu üniversite mi..
Bunları incelemek mümkün değil.

Ancak Adamın tüm sene ineklemesi ve o 3 saatte kasmasını ölçecek değil de, belli derslerde yeteneğini ölçecek bir sınav olması çok daha iyi olurdu.

Benim fikrim bu.

Mükemmel yazmışsın Bonec ellerine sağlık...
Diyorsunuz ki,direk olarak alınacak olsa öğrenciler,bilmemnekadar açık çıkacak...Bu açık çok kolay yollarla kapatılabilir.Eninde sonunda,bir süre sonra tamamen okuyan bir kesime sahip olacağız..
Ha,

ÖSS OLMAZ,öss yerine,YETENEK sınavları olur..YETENEĞİ-BİLGİSİ olan girer. Kesinlikle böyle bir yöntemin taraftarıyım ben..

ÖSS den bir gün önce hastalandığınızı yahut ÖSS günü trafikte sıkıştığınızı,arabanızın lastiğinin patladığını düşünün...
Böyle insanlarda var,çok başarılı olupta şansız olanlar.Onlar ne yapacaklar?

Bu eğitim sistemi ile üniversitelerde daha yüzbinlerce açık kalmaya devam...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Hiç Bitmeyen Özgürlük...Pédalé!
Sosyal ağlarda paylaş

Abi direk saydırmışsınız öss soru çözmedir öss çalışmadır carttır curttur diye... Diil kardeşim fizban doru sölüyor insanın zekasını da dehil bir çok şeyi ölçüyor. Tek yanlışı konu içeriği ve sınav süresi bence sınav 3 bölüme ayrılıp yapılabilir bence gayette güzel olur sözel sayısal ve diğer gibi yani.

ASıl sorun şu üniversiteden çıkan o akdar adamın iş bulamaması asıl sorun bu bir üniversitede okumak diil![signature][hline]Alma?
Mater?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lixad, 02 Eylül 2004 05:34 tarihinde demiş ki:
ASıl sorun şu üniversiteden çıkan o akdar adamın iş bulamaması asıl sorun bu bir üniversitede okumak diil!

Okuduktan sonra ne işler var Lixad... Hatta ben bile okumadığım halde iş bulabiliyorum. Lise diploması ve iyi derecede ingilizceyle eleman alan çok yer var[signature][hline]Every Living Creature Dies Alone
-Ben kendim-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...