Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan avcısı iş başında

xxbar

Öne çıkan mesajlar

Herkese iyi forumlar,

Oyundaki misyonum korsanları avlamak ,fakirden alıp zengine vermek,ama robin hood değilim ve oyun içinde farklı karakterlere bürünebiliyorum..Corpumuz genelde yeni oyunculardan oluşuyor,ceo ben ve bir arkadaş destek veriyoruz yeni arkadaşlarımıza..Hergün en az 2 saat roaming yapıyoruz,dah sonra ben solo gidiyorum..Ağırlıklı kullandığım gemim rupture fakat canede kullanıyorum bazen..Çok eski pvp'ci değilim evede fakat sinir bozucu olabildiğimi gördüm kısa sürede,yakında sizde anlayacaksınız..hikayelerime ufak ufak başlayayım;
Seylinn 0,4 bölgesi ağırlıklı bulunduğum bölge,bloberların az olduğu solo roamerların fazla olduğu bir bölge olduğunu biliyorum buranın..Tam benlik..Hatta biraz fazla mı sakin diyordum içimden ama belte bir velatör düşmüştü,evet velatör zayıf tıknaz bir gemi,hiç bir değeri yok ve patlamalıydı..ilginç olan onun benden önce benim üstüme gelmesiydi,tuzak dedim içinden..Ama tuzak ihtimaline karşın bile rupture ile velatörden kaçmazdım,izle gör bakalım dedim..Tek attım ve uzay boşluğuna gitti..Ve evet tuzaktı ama iyi işlenememiş bir tuzaktı,acemice..Caracal hemen düştü belte muhtemelen biraz gecikmişti,eğer tuzak buysa fair bir fight olacaktı..Web-warp üzerimdeydi ve assault launcherları iddialı şekilde shieldime girmeye başlamıştı,dronelarımı hemen gönderdim üzerine ama sinir bozucu şekilde shieldim %60 gitmişi,caracalda ise shiedin sdc %10'u gitmişti,benden hızlı davranmıştı yani,mesafeyi zorda olsa 10km-7.5 km aralığında tutuyordum.Shieldim düştüğünde onun shieldinin de %50'sı gitmişti.Optimal rangeim iş görmeye başlamıştı..Armoruma girmişti ama ağır kalkanım armordu,160mm plate ile 7.6 k passive armor tankım vardı,kolay yıkılmaz diyordum..armoruma da girdi ve 3-4 çentik gittiğinde onu da shieldi gitmişti..shieldi gittiğinde sırıtmaya başladım,armorunu götürmem 20 sn gibi bir zamanımı aldı..Çok fena patlamıştı..Localden "where r u scrubs ı'm owned" dediğinde işin kötü organize edildiğini anladım,arkadaşları desteğine gelmemişti veya başka birşey ama benim işime yaramıştı..Takribi 3-4 dk sürmüştü dövüş..6 mio değerinde düşen loot gerçekten iyi gelmişti large shieldi vs işime yaramayacaktı ama ısk ısk dır,hepsini lootladım derken beltte bir drake gözüktü..Hayır drake ile savaşmadım,belt belt zıpladım gcc gittiğinde o gün bitmişti benim için..Bu arada adamı podlamadım..bu dövüş ilk yarısı 3-0 biten bir maçı 2. yarıda 4-3'e getirmek gibiydi,keyifliydi.Devamı gelecek...

xxbar..
Sosyal ağlarda paylaş

Cane..Hurricane..Dün bir tane passive armor,220m autocannon II cane fitledim..Gayet de güzel oldu.Bana toplam maliyeti 60mio+ olmuştu gemi ve edevatı..Seylinn civarında da çok dolaşıyordum bu ara..Solo bir selam vermek güzel olabilirdi seylinn'e,ama corpumun ceosuda gelmek istedi,tabiki dedim..Cane ile ilk deneyimim değil,hantal olduğunu bilorum,tankına güvenebileceğiniz gemilerden,iyi dost..Cane tam benim tarzım değil,hızlı değil,inanılmaz dps yok ama herşeyi averajın üzerinde başaran bir gemi..Seylinn de son dönemlerde cirit atan 10 kişilik bir merc şirketi var,4 tane 2006 oyuncuları olduğunu biliyorum,kolay değiller,daha önce tanışmıştık dark drifter ve burseg sardaukar ile..Ekip halinde bozuk para gibi yaparlar beni..Son dönemde yeni üyeler aldıklarını biliyorum,onları bıktırabilirim,asıl hedefim yeni üyeleri..Başarıya giden heryol mübah mı?Eğer av korsan/merc ise ve yeteneğiniz varsa evet..Bi gidip bakalım,sratejiyi ona göre belirleriz dedik..Seyliin'e vardık.Local çok kalabalık sayılmazdı ama 15-20 kişi vardı..Cane ve wolf,güzel bir ikili,yağmasakta gürleyebilirdik..top belttden alt belte kdr tüm beltleri manuel check ettik,10 dk öncesinden kalan wreckler etraftaydı..Kaçırdık eğlenceyi...Hayır kaçmadı,belte bir incursus girdi ve aynı hızla çıktı..Evet,sardaukar merc guildin adamıydı o..Bizde sizin için geldik..Tuzak kurmuşsunuz onu da anladık..local bir anda tıka basa doldu.Kan akacak çok belli,biz vur kaç için gitmemiştik oraya ,"imza" atmaya gitmiştik..Ama çıkamayacaktık galiba o bölgeden..O anki tahminimiz gatelerin bile tutulmuş olduğu yönündeydi..Olayımız 2 kişi onların kaçını götürürüze döndü..Çünkü locale bursag sardukar da gelmişti,ceoları..Savaş başlasın artık..Beltte 15 snden fazla durmak fiyasko olur dedik,hızlı hızlı warpladık tüm beltlere,muhtemelen birinde bir kaçıyla kafa kafaya gelecektik..Beltin birinde incursus çıktı karşımıza tekrar,çok dibime warplamıştı,bir hata yapmıştı,anında uzay boşluğuna gitti..Hemen arkasından neler olmuş olabilir sizce,blob team dimi..evet öle oldu.. vexor,rifter,kestrel,ıncursus,caracal ve proteus..Proteusun bu kdr sinir bozucu olabileceğini bilmiyordum..Jaguarımız rifteri ve kestreli yok etti ama kestreli patlatırken o da patladı,çünlü tepesinde vexorun ateş gücü ve droneları vardı,bende o arada vexoru patlattım..Caracal,ıncursus ve proteus ne mi yapıolardı?Onlarda benim armorun içinde takılıyolardı..Son bir güç,caracalı da patlattım,ilginç olan şuki proteus ile başbaşa kaldığımda ve patlamak üzereyken üzerimde web olmadığını farkettim..Galiptir bu yolda mağlup edebiyatı yapmayacağım tabiki..Tekrar tekrar gideceğim bıkmadan usanmadan,seylinden defedicem hepsini..Tek mi?hayır tek gitmeyeceğim,onlara sürprizim olacak çok yakında....

xxbar
Sosyal ağlarda paylaş

Web'i muhtemelen loki'de görürsün daha ziyade. Proteus warp scram/point mesafesine bonus aldığından çok da ihtiyacı yoktur web'e (eğer niyeti ufak gemi patlatmak değilse). Seni scram'ladığı anda zaten MWD'en kapanır, web'e de gerek kalmaz.

Küçük fleet isen illa ki vurkaç yapman lazım. Bunun için de nano-cane kullanabilirsin. Vuruş gücü daha yüksek, manevrası daha iyi ancak defansı zayıftır. Yakalanmamaya, web/scram yememeye çalışman gerekir.

Hatta daha da sinir bozmak istersen nano-cane i 720 arty ilerle donatır, tankını biraz daha zayıflatır ama tamamiyle kaçak dövüşürsün. Özellikle yanında jaguar gibi iyi bi tutucu var, onun tuttuğu gemileri rahatça indirirsin. Tabi vuruş gücün daha zayıf olur
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda ki pvp bilgin anlattiklarina gore iyi seviyede fakat butun gemilerin ozelliklerini bilmediginden dolayi ufak tefek hatalar yaptigini sende yavasca anliyosun sanirim..T3 gemiler irklarina gore sub sistemlere sahiptirler asagi yukari o irka ait reconlarin ozellikleridir..

Daha once yazdigim gibi iş kill almaksa iyi gemi kullanicaksin ki kullanmissin bi cok kill almissin.Gayet basarili gidiyosun eger yanina 1 veya daha fazla adam alacak olursan muhakkak 1 force recon almani tavsiye ederim falcon rapier ve arazu ile cok daha gemi patlatabilirsin ve kayip vermeye bilirsin.

Heycanini hic kaybetme (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet moss,durum aynen dediğin gibi,katılıyorum..

high secdeki sevgi pıtırcığı arkadaş canlısı corpum tehdit edildi,para vermediğimiz takdirde war dec söz konusu olacak..akşam netleşecek durum ama biraz inceledim adamları ,5-6 tane çamur adamdan ibaretler gibi gözüküyor,çamur ve agresif..Para vermeyeceğiz,akşam netleşeceğiz bakalım.Ama bizimde 4-5 "sıkı" adamımız var.Tempestimi fitledim bakalım bende..Aslında istediğimiz bir şey değildi bu.14 kişiyiz..3 adet 2006 hesabı,2 tane 2008 var gerisi daha yeni tarihli..Bu istediğimiz bir şey değildi..Adamların altları diğer corplarda ya hırsızlık yapıyor(redalert381 altı)ya çingenelik yapıyorlar.Bana da meşgal olacak eğer savaş çıkarsa ki şu an istemediğim bir durum bu,çok yeni oyuncumuz var ve ortamımız çok iyi.Merakla bekliyorum bakalım..
Sosyal ağlarda paylaş

valla bu tür corplar sizinki gibi grupları görünce fazla şımarır. Yapman gereken önden 1-2 tane çer çöp cruiser yem vermek onlara.. bırakın patlatsınlar onları. Durum böyle olunca güvene kapılıp faction/t3 oyuncaklarını dışarı çıkaracaklardır. Yapacağınız şey 2 tane sağlam neut'lü domi remote repli domi yapıp, 2-3 tane de vuran gemi yapacaksınız. Fırsatını kollayıp adamlara sağlam hasar verip loot u alıp istasyona gireceksiniz ve çıkmayacaksınız bi daha :) bir süre sonra sıkılıp bırakacaklar, verdikleri kayıp da yanlarına kalacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

14 kişi iyi bir rakam abi, sakın çekinme.
Ben eve de ne kadar gemi kaybettiysem, kaçmaya çalıştığım vakitler kaybettim :).

Sizi küçümseyecekler, kendinizi küçümsetin. Yalvarın falan, bırakın özgüvenleri artsın daha küçük gruplarla gelsinler.

Eğer çok kalabalıklarsa, küçük gemilere atlayın, en büyüğünüz cruiser olsun. adamlara gözükün ve kaçın, peşinizden onların ufak gemileri gelecek, patlatıp docklayın.
Skor yapmış olursunuz :)

Ha birde, highsecde size neutral olup onları rep eden adamlar çıkabilir. O yüzden mümkün mertebe evlerinden uzak durun.

Ek olarak, bsler olarak gittiğinizde, primary sen olacaksın :p
ama o gemi çok güzel yaaa
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar biz alliance'a girince geri adım attılar..Çekindiğimiz için alliance'a girmedik ama dolaylı yoldan da iyi oldu.Belki alliance olarak biz savaş açıcaz adamlara:)Çamur adamlar'la dolu oyun.Ara da lvl3 görevleri yapıyorum fena sıkıo görevler..Görevlerden(lvl3) ortalama 1 mio gelmeye başladı(bountyler dahil).2 gün biraz para yapmak için görev yaptım içim sıkıldı,akşam amamake'e gitmezsem patlarım amacımdan şaşmış olurum..Sadece mission runner giden arkadaşlar nasıl dayanıyorlar anlamıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Girişimci evet:)Gerçekten destek veren bir arkadaş..Benim corp Amerikan menşeli,ufaktan sıkıntı yaratmaya başladı saat uyuşmazlığı,iletişimin kalitesinden ötürü ayrılamıyorum şu an.Ağzı bozuk,agresif süper pvpci adamlar ile aynı corpda olacağıma muntazam adamlar ile küçük fleetler halinde softcore pvp yaparım ,kafama göre takılırım daha iyi..Oyunda paranoyik bir etkileşim mevcut,herkes birbirinden şüpheleniyor..Dün localden biri bana yardımcı olur musun,birini kesmem lazım dedi,bende "olabilir" demiştim.Sonra bana " onun arkadaşı olmadığını nerden bileyim "dedi..Gıcık oldum adam'a "yok yok sen gel beraber keselim "dedim,gelseydi parçapinçik edecektim..Artık başından neler geçtiyse daha önce..Local çok cümbüş oluyor,Ossugur'a park ettim,akşam birilerini patlatmam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi lvl 4 e 4 char ile giren adamım (machariel - paladin - CNR - damnation ). loot yapmıyorum. yabancıya gitmesin diye dedim. Yoksa loot yada salvage umrumda değil. missionlarda öylecene takılıyorum. Mission da sıkılmayım diye yanıma adam arıyorum.

Low sec de lvl 5 yapamıyoruz PVP fiti olan yanında support gang ın varsa üzerine low sec de sağlam bait olursun arkası zaten geliyor adamlara hot drop yapıyorsun. Mesela kapı da frigate tarzı bir gemi görünce tırsıyorum ben çünkü adam üzerine doğru mwd ile geliyor, arkasından tepene ne kadar adam varsa warplıyor. zaten adam t1 frigate ile distruptor basıyorsa sana 10 sn zamanın vardır demekti ya kapıya yetişecen yada patlayacan.
Sosyal ağlarda paylaş

İyiler filan ama aradığım bu değil,Amamake civarında bir pvp corpuna gireceğim,korsan şirketi olmayacak..Dün akşam oyun içinde oyun oynandı low sec'de..Amamake'de hangarda adam arıyordum kendime..Bir tane 2010 oyuncusu buldum,heretic army corpunun üyesi..Heretic army'de amamakede konaklayan bir korsan şirketi,baya pis adamlar..Corpdan bir arkadaşı çağırdım yardıma,amamake'de sürekli bulunan bir arkadaşı da çağırdım..Localdeki adamın adı;Admiral lazarus.
-"korsan mısın?"
-"evet"
-"bize biri musallat oldu öldürmemize yadımcı olur musun?"
-"olabilir,ama lootu alırım"
-"hay hay"

3 kişi toplandık hangardayız..Locali son kez kontrol ettim, heretic armyden adam da yoktu,boş gibiydi nerdeyse..Eleman tepemize çökecek biliyoruz,bu yemi çocuk olsa yemez zaten,maksat eğlence.Adam cynabal ile station önüne geldi,vexor-thrasher-cane'dik bizde..Vexoru kullanan arkadaş corpdan değildi ,arada beraber takıldığım bir adamdı..Thrasher ise 1,5 aylık oyuncu corptan..Fleet'e aldım hepsini,korsanıd a..2'sinede tembihledim yapacaklarını: "adam çok büyük ihtimal yalnız olmayacak,fleetten atıp patlatıcaz veya o çıkıcak ve çarpışıcaz"..Vexor kullanan eleman; bu bizi patlatır vs vs demeye başladı,heretic army bunlar vs ..warp fleete vexoru alamadan belte warplandık..vexor bize azcık uzak kalmıştı.Aslında cynabalı görünce gönlü de yoktu çarpışmaya..Belte gittik boştu,5-6 sn geçmeden adam fleeten çıkardı kendini..thrasher 3 sn içinde uzay boşluğunda..Ben droneları filan saldım hemen,tracking compu açtım,baya güzel vurmaya başladım..shieldler aynı seviyede gidiyodu,ben hafif öne geçtim "yedim lan seni,kılçığınlan yuttum şimdi seni" dedim içimden.Ama o ne ;falcon,vagabond,vexor,habringer gelmiş,bekliyordum ama böle bu kdr fazla değil ve tabi yanımda vexorun olması gerikiyordu ..Vexorumuz lütfedip gelmedi bile..Nese dedik,gf dedik patladık..Kardeşim canın sağolsun zaten patlayacaktın sende,ne iyi ettin de gelmedin dedim vexora:)..Gittim rupturemu kaptım geldim.Gel vexor kardeşim bari rat keselim seninle,çer çöp gemi gelirsede keseriz beraber,büyük bi lokma gelirse de sen topuklarsın zaten:)Aldım sevgili arkadaşım vexoru götürdüm bc ratinin oraya,çıkardım fleetten patlattım,çok haketti bunu bu arkadaş..Geceninin tüm hırsını da almış oldum bölece..Kafama ödül koydu topukçu kardeşimiz.Sonuçta eğlenmiştim..
Sosyal ağlarda paylaş

heretic army şu anda ne durumda bilmiyorum ama ben noob zamanlarımda uçmuştum onlarla... çok salak tiplerdi ve FC likleri berbattı ki o zaman mirrogod (görürsen mirro-dog de sinir oluyo buna :D ) FC lik yapıyodu, daha sonra militia'da da bilinen FC lerdendi...

öyle böyle kalmışlar ayakta demekki helal olsun çoktan dağılmıştırlar diye düşünüyodum...
Sosyal ağlarda paylaş

Amamake'e kısılıp kalmış bir korsan şirketi heretic army..Dead badger die bir adam ceo'ları..Zaten her low sec tutulmuş durumda,hep aynı adamlar aynı yerdeler,hezeyan içinde tipler çoğu bence..Seyllinde de sardukar die bir korsan şirketi var,var da var yani sizler daha iyi bilirsiniz..Dün gece ilk defa bu kadar eğlendim..Seylinn semalarına gittik,amamake hotspot durumunda ,rens'deki kalabalık canı sıkılınca amamake'e gidiyor,kalabalık bana göre değil şu an..Corpdan 2 arkadaş uçtuk gittik..Fc ceomuz idi..Cane vardı bende..2 adet de drake.Nano fit drake idi bizimkiler.Sektöre girer girmez,beltde 1 rupture,1 vexor rat avlıolardı beraber..Hemen zıpladık bunlara,patlattık..Pek aksiyon olmadı,çabuk patladılar..Ne güzel başladık dedim fleet chatten ki,1 tane tyhpoon girdi belte,ilk defa bir bs görmüştüm beltte,bir tane de rifter girdi akabinde..Fc rifter'a tek attı,ben hemen bir order aldım"main sen olcaksın,önde git hemen phoon'a"..Korku filmlerinde erken ölen şişko ,gözlüklü çocuklar gibi yol almaya başladım.Çok uzak değildi phoon,35 km mesafe vardı,24km mesafe tutmama yarayacaktı,warp disruptor butonunun üzerinde heyecanla gidiyorum üzerinde..24 km mesafesine girdiğimde benim shield'e ufakca dokumuştu,%20-30 shieldim gitmişti..24 km ve webledim adamı..7,5km optimuma çektim açtım mw'ımı..ince ince tutmaya ve vurmaya başladım..Shieldim gittiğinde phoonun artık bana vuramadığını ve acı içinde yavaş yavaş öleceğini görüyorudm ki zaten drakeler de girişmişlerdi adama,üzerinde drone olmaması büyük fiyaskoydu,muhtemelen arkadaşlarına yardım için yataktan kalktığı gibi gelmiş.Ama camış gibi bir tankı varmış,fili devirmeye çalışan çakallar gibiydik,adamı patlatırken çay demle gel o kadar zaman geçti..Patladı gitti..Kb biraz daha dolmaya başladı,tepemde wanted miktarı oyunu açtığımda 5k iken olaydan sonra 100k olmuş.Kim koydu vs ben göremiyorum bilen var mı?Corpdaki ilk "wanted" ben olmuşum:)
Sosyal ağlarda paylaş

Çok eğleniriz gelirsen.Rens'e gelmene gerek yok abi,seyllin sektöründe takılıyoruz,dişimize göre rakipler bulabiliyoruz,3-4 tane iyi koordine olmuş bc'nin patlaması da gerçekten zor low sec'de,bunu gördüm,1 tane de force recon olsa çok güzel olurdu gruba,loki mesela..Umarsızca herşeye saldırmıyoruz..Amacımız her akşam 2-3 kill alıp patlamadan eğlenebilmek,patlarsakta sağlık olsun diyebiliyoruz,ben zaten rahat adamım.Mesela dün patlattığımız adamlardan sonra local hızlı şekilde kalabalıklaşınca huylandık,station'a dockladık 15-20 dk sohbet ettik aramızda,adamlar dağılınca da biz de gittik,herkes mission yaptı gecenin devamında mesela..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...