Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 ardeth çok feci araştırma kasıyor, yakında wot koyacak bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Adam galaxy'i cikartip masaya vurucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Abi adam o kadar umutsuz ki "bir yolunu bulalim da en azindan yildiz kaysin" modunda astronomiye girismis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 o nasıl bir başlık lan sanki astronomiden sorumlu devlet bakanıyım, düzelttim sdf. cevap aşağıda ama detaylı soruların varsa bu konularda venator tahminimce daha bilgilidir sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Marveloth said: Bazi bilgilere ihtiyacim olucak. Umarim yardimci olursun. 1-Uzaydaki gazbulutlarinin yogunlasmasiyla yildizlarin olustugunu biliyorum, Peki bu gaz bulutu bir önceki yildizin ölümünden kalan yigin mi? Yoksa ayri di durum mu söz konusu? 2-Günes sistemimizdeki gezegenlerin, günes cevresindeki yörünge hareketini ögrenmek istiyorum. Kastettigim 9 gezegen siralamasi degil. Tüm 9 gezegenin hangi istikamete hangi x-y-z dogrultusunda gittigini bilmek istiyorum. Varmi bir video yada resim paylasabilecegin? 3-Galaksiler disarisinda parcaciklar mevcutmu? Parcacikalrdan kastim gezegen ve yildizlar. 4-Samanyolumuz disindaki galaxileri ciplak gözle görebilirmiyiz? 5-Astronomi konusunda güncel yazi ve makalelerin paylasildigi bir forum biliyormusun? Türkce. Simdiden tesekkürler. (Ardeth disinda bilgisi olan varsa cekinmeden paylassin. Cok memnun olurum) ama kısaca cevaplarsam 2- bilmiyordum ama internetten aradım bu çıktı http://www.forgefx.com/casestudies/prenticehall/ph/solar_system/solarsystem.htm bunu beğenmezsen "solar system simulation" diye ara. 3- bunların ismi parçacık değil zaten. galaksilerin oluşturduğu yapılar mevcut mesela galaxy grupları deniyor. yani nasıl güneş sisteminde gezegenler bir araya gelip dinamik bir sistem oluşturuyorsa, galaksiler de bir araya gelip böyle sistemler oluşturabiliyor buna "cluster galaxy" deniyor. 4- http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_galaxies#List_of_naked-eye_galaxies 5- bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Ardeth hep wikipediadan bakıp bakıp yazıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 di said: Abi adam o kadar umutsuz ki "bir yolunu bulalim da en azindan yildiz kaysin" modunda astronomiye girismis. AUHSAUHSAUDSHUADSKDLSŞD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 zeper said: şey bu noktada tuhaf olan ardeth'ten başka herkesin sana cevap vermiş olması:) benim evimde internet yok ofise gelmediğim sürece görmem mümkün değil sdf stres yaptınız lan beni de bi soruya biraz geç cevap verdik diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Ardeth said: zeper said: şey bu noktada tuhaf olan ardeth'ten başka herkesin sana cevap vermiş olması:) benim evimde internet yok ofise gelmediğim sürece görmem mümkün değil sdf stres yaptınız lan beni de bi soruya biraz geç cevap verdik diye senin işin burda cevap vermek sen patinin adnan hocasısın. başka ne işin olcak otur kedi canını senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 yanlız ben orda, "ardeth cevap vermedi vermiyor sorumsuzz hahah",ya da" ardeth sana cvp vermiyor marveloth ehehe," diye değil, ardeth başlıklı konuya 3 sayfa başkasının açıklaması yapmasına takılmıştım:) şey bu noktada tuhaf olan ardeth'ten başka herkesin sana cevap vermiş olması:) Ardeth said: zeper said: şey bu noktada tuhaf olan ardeth'ten başka herkesin sana cevap vermiş olması:) benim evimde internet yok ofise gelmediğim sürece görmem mümkün değil sdf stres yaptınız lan beni de bi soruya biraz geç cevap verdik diye neyse neyse feyman calculus,quantum electro dynamics, quantum chromodynmaics gibi hayatım boyunca görmeidğim konuları 1 günde 7 saat boyunca dinleyince...mavi ekran verdim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 di said: Abi adam o kadar umutsuz ki "bir yolunu bulalim da en azindan yildiz kaysin" modunda astronomiye girismis. hahaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 di said: Abi adam o kadar umutsuz ki "bir yolunu bulalim da en azindan yildiz kaysin" modunda astronomiye girismis. ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Simulasyon güzelmis ardeth sagol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Otrivine said: Ben şeyi anlamıyorum. Karadeliklerin niye öyle bir çekim kuvveti var ki? Çekim sadece kütleyle alakalı değil mi niye çapı küçülünce de artıyor? Ya çok ilkokul bilimi gibi olacak ama bildiğim kadarıyla saturn u suyun üstünde yüzdürebiliriz. Size matters not! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 senin dediğin yoğunlukla alakalı sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 o kadar suyu nerden bulcan deyip kaçayım bölümden :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Dünyanın merkezinden ne kadar uzaktayım şimdi yaklaşık 6000 km diyelim. Dünya bir bilye kadar olsa ve ben o bilyenin merkezinden 6000 km uzakta dursam bana uygulanacak çekim kuvveti aynı olur. Karadelik oldu diye hop beni yutmaz ama daha fazla yaklaşamaya başlarsam sıkıntı çıkar. Burada mesele yoğunluk değil o miktardaki kütlenin merkezine fazla yaklaşabilme şansımın olması. Süper anllattım değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 ııh mesele yoğunluk, newtonun değilde, einsteinın bi formulü var general relativy diye, aratın bi. Hatta basıncın da gravity ye etkisi var. Ben anlayamadım neden öyle olduğunu yetemedim. Kurcuklamak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 yogunluk +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 mesele yoğunluk....kara delik ...aynı kütlenin çok çok çok küçük bir hacime sıkışmasıyla oluşur bu da çok yoğun olduğunu gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Otrivine said: Ben sana diyorum ki kütle değişmediği halde yoğunluk artınca niye çekim gücü artıyor sen bana diyosun ki çünkü yoğunluk artıyor. Hayır efendim çekimin yoğunlukla alakası yok. Ve evet dünya bilye kadar olsa kütlesi aynı olduğu için aynı çekim kuvvetine sahip olacaktır. Mesela ayı içine birden çekip yutmaz. Kısaca merkezinden X uzaklıktaki cisime uyguladığı kuvvet değişmez. Karadelikler evreni elektirik süpürgesi gibi emmez. Ha dünya bilye kadar olsa ve merkezine 1 metre kadar yaklaşırsanız size manyak bir çekim uygular. Yoğun olduğundan değil merkezine o kadar yaklaştığınız için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 KapIKulu said: Otrivine said: Ben sana diyorum ki kütle değişmediği halde yoğunluk artınca niye çekim gücü artıyor sen bana diyosun ki çünkü yoğunluk artıyor. Hayır efendim çekimin yoğunlukla alakası yok. Ve evet dünya bilye kadar olsa kütlesi aynı olduğu için aynı çekim kuvvetine sahip olacaktır. Mesela ayı içine birden çekip yutmaz. Kısaca merkezinden X uzaklıktaki cisime uyguladığı kuvvet değişmez. Karadelikler evreni elektirik süpürgesi gibi emmez. Ha dünya bilye kadar olsa ve merkezine 1 metre kadar yaklaşırsanız size manyak bir çekim uygular. Yoğun olduğundan değil merkezine o kadar yaklaştığınız için. Dediğin doğru yaklaştıkça artıyor ama, Nötron yıldızı dediğimiz hadise çökmeden önce etrafına aynı şekilde sapık bi çekim uygulamıyor. Ha bu arada, yoğunluğu çok düşük olan super massive black hole lar var,Mesela onda da meret hayvannn gibi büyük, kütlesi ufacık kalıyor ama gene de çekim var. Bence yer çekimini standart bir anlayışa oturtmaktansa duruma göre incelemek daha doğru. Yani büyüklüğe göre değişiyor sanırım işler, sapık gibi massler olunca yoğunluk giriyor, ne bileyim mesela elektronlar çekirdeğe bodoslama girmiyor ( girmesi gerekiyor halbuki dimi ). Falan filan, her duruma göre farklı bi model/teori/formul bulmak lazım rahat anlamak için. http://en.wikipedia.org/wiki/General_relativity böle bişi var onu düzeltince şöle bişi oluyor ( nasıl oluyorsa ) g=ρc2+3P ρ yoğunluk P de basınç. Du kaynak vereyim, http://www.physicsforums.com/blog.php?b=260 adamın yorumları işte, newtonun formulü ile general relativity i karşılaştıyor. Escape velocity de hesaplatıyor. Da tam anlamadım onu sölim, üzerine kalem kaat alıp takılmak lazım. Anlatıcak biri olursa seve seve dinnerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Bir de benim anlamadığım bu kara delikler hâla bir muamma değil mi? İşleyişi, yapısı, varlığı tartışma konusu diye biliyorum. Bu konuda nasıl bu kadar kesin konuşabiliyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Kara delikler konusunda epeyce ilerleme oldu son yillarda. Cok daha saglam teoriler ortaya atildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar