throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Otrivine said: Çekim sadece kütleyle alakalı değil mi niye çapı küçülünce de artıyor? abi şimdi kütlenin çapla boyla alakası yok. kara delik ne bileyim toplu iğne başı kadar bile olabilir ama kütlesi öyle yoğunlaşmış olur ki seni beni bırak ışığı bile yutar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Otrivine said: Ben şeyi anlamıyorum. Karadeliklerin niye öyle bir çekim kuvveti var ki? Çekim sadece kütleyle alakalı değil mi niye çapı küçülünce de artıyor? Cap ile kütle dogru orantili olmak zorunda degil ki... Nötron yildizinin bir cay kasigi 1 milyon tonu bulabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 yalan onlar ya ölçtünüz mü diye sorarlar adama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Allahin yaratimini mi yargiliyosun sen? Bir kasik yildizi 1 milyon tona yogunlastiramaz mi? editlerimden utandim artik lan. Yazamiyorum uykusuzluktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 ben bilmem müftüm bilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 bir çarşaf bir bowling topu bir de bilye getirin deney yapıcaz. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Ardeth kim ? Bu forumun jimmy nötronu benim, soruları alayım..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Tamam da o yıldızın kütlesi hypernova olmadan önce de aynı. Karadeliğe dönüşünce kütlesi artmıyor ki yoğunluğu artıyor sadece. Ben de çekim kuvvetinin kütle ile ilgili olduğunu biliyorum(liseden tabi ki =) O yüzden sordum niye kütle artmadığı halde sadece yoğunlukla artıyor diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 throine said: bir çarşaf bir bowling topu bir de bilye getirin deney yapıcaz. sdf Hee gözümde canlandı tamamdır hehehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 3 harfli gördüm. ayaklari tersti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Otrivine said: Tamam da o yıldızın kütlesi hypernova olmadan önce de aynı. Karadeliğe dönüşünce kütlesi artmıyor ki yoğunluğu artıyor sadece. Ben de çekim kuvvetinin kütle ile ilgili olduğunu biliyorum(liseden tabi ki =) O yüzden sordum niye kütle artmadığı halde sadece yoğunlukla artıyor diye. abi lisede öğrenmişsin de pek geride bir şey kalmamış gibi. :) en basitinden şöyle düşün tutup koskoca dünyayı bir bilyenin içine sıkıştırdığını düşün al sana nurtopu gibi bir karadelik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Ben sana diyorum ki kütle değişmediği halde yoğunluk artınca niye çekim gücü artıyor sen bana diyosun ki çünkü yoğunluk artıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 hehehe :) soru neden değil nasıl olmalı aslında. nasıl oluoda yoğunluk artınca çekim artıyor. merak ettim şimdik du bakınayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 /summon_Allah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hastadam Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 beyler boşverin düşünmeyin bunları, nede olsa kuranda yazıyodur, gavurlar bulunca bakın yazıyodu zaten kuranda deriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Otrivine said: Ben sana diyorum ki kütle değişmediği halde yoğunluk artınca niye çekim gücü artıyor sen bana diyosun ki çünkü yoğunluk artıyor. bakman gereken başlık, General Relativity orada ki gravity formulü yoğunluğu da içeriyor. Ama okuyup anlamadım :p biraz kurcuklamak lazım nasıl olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 şey bu noktada tuhaf olan ardeth'ten başka herkesin sana cevap vermiş olması:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Ardeth'in henüz online olamama ihtimalini düsündün mü? O görseydi bana yardimci olurdu bikerem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Marveloth said: 3. de bilmek istedigim su; http://www.geektown.de/grafix/nasa-m81-galaxy.jpg örnek olarak m81'i buldum. Simdi bu galaxinin disinda kalan ama diger galaxilere ait olmayan yildizlar varmi? Bagimsiz tek basina? evet mevcut hatta bunun sebebi de "çarpışan" galaksiler. 2 galaksi birleşirken kollarından bazıları dışa doğru savrulur geçen burda bi topikte videosu vardı hatta bulursam koyarım yine universe collusion gibi bişi olması lazım. bu birleşme esnasında her iki galaksinin cekim gücünden cıkıp 3. bir galaxinin cekim gücüne de kapılmayan yıldızlar mevcut. bu da kaynak http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/1997/02 January 14, 1997: The Hubble telescope has found a long-sought population of "stellar outcasts" ? stars tossed out of their home galaxies into the dark emptiness of intergalactic space. This is the first time stars have been found more than 300,000 light-years (three Milky Way diameters) from the nearest big galaxy. The isolated stars dwell in the Virgo cluster of galaxies, about 60 million light-years from Earth. The results suggest this population of "lone stars" accounts for 10 percent of the Virgo cluster's mass, or 1 trillion Sun-like stars adrift among the 2,500 galaxies in Virgo. This is an illustration of the view of the nighttime sky from the surface of a hypothetical planet orbiting an "outcast" star in the Virgo cluster. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 sagol scorch Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 böle de bişey hatta http://www.youtube.com/watch?v=KyXNzbrlVno&feature=related sayfa başı *facepalm* said: 1-Uzaydaki gazbulutlarinin yogunlasmasiyla yildizlarin olustugunu biliyorum, Peki bu gaz bulutu bir önceki yildizin ölümünden kalan yigin mi? Yoksa ayri di durum mu söz konusu? bildğim kadarı ile söyliim, aslında yıldızları oluşturan gaz bulutsularının icerisindeki maddeler evrende heryerde mevcut, sadece yoğun olarak bulunmuyorlar, yada kendilerinin yıldız formasyonu oluşturacak bir güce sahip değiller o yüzden yıldız oluşumlarının en müsait olduğu ortamlar bulutsular onlarıda oluşturanlar *patlayan yıldızlar *karadeliklerden püskürtüldüğü düşünülen gazlar? ayrıca sadece iceriği değil bildiğim kadarı ile o gaz bulutsularında muazzam ısılara ulaşıldığında oluşum başlıyor yıldızlar icin yani hadi gazı verdik oluş yıldız olmuyor aynı gaz bulutunun icinde uzayın mutlak soğugunu kıracak türden ısılar oluşuyor falan. ama bu yıldız oluşumu sırasında oluşan ısımıdır, yoksa yıldızın oluşması icin gazların carpışması ile oluşan ısımıdır bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Oha :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 galaksilerin merkezinde kara delik mi oluyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Ucan pizza canavari gezegeni var merkezde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 yanlız bi belgeselde vardı bi bilim adamı hawking'in karadelik teorisinin galaksi merkezindeki büyük karadeliklerle uyuşmadığını galaksilerin merkezinde aslında karadelik "olmaması" gerektiğini, eğer karadelik varsa da başka türlü bişey olması gerektiğini falan anlatan bişeylerden bahsetmiş hatta simülasyon falan filan bile vardı belgeselde adamın teorisi icin, normalde hesaplamaya kalktığında patlayan işlem (galaksi merkezindeki karadelik) bu bahsettiğim bilim adamının teorisi ile yapıldığın da tutarlı hale geliyor ve galaksi etrafındaki yıldızlar dağılmadan yada karadelikçe yutulmadan merkez etrafında hareket ediyorlardı falan. iş yerinde olunca bakamıyorum video ya da ama sanırım "the known universe" serisinden bi bölümdeydi bu bahsettiğim muhabbet. baya oldu izleyeli tam detayını hatırlamıom walla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar