Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok emoyum şu an

Longshanks

Öne çıkan mesajlar

İşsizliğin evrelerinden en tehlikelisini uyuşturucu ve suça yönelmenin en kolay olduğu "depresyon" aşaması oluşturuyor. Uzmanlar bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatamayanların toplum için riskli bireyler haline geldiğini vurguluyor!
İşsizlik sürecinde kişi her biri 1 ile 4 hafta arasında sürebilen evrelerden geçiyor. Bu evrelerden şok öfke ve inkar aşamalarında işsiz sırasıyla işten çıkarılmasına kendi hatası dışında nedenler buluyor başkalarını suçluyor ve "zaten bana göre bir iş değildi ayrılmayı düşünüyordum" gibi düşüncelerle savunma mekanizmaları geliştiriyor.
Bu evrelerin en tehlikelisini girilen bunalım nedeniyle suça ve uyuşturucuya yönelmenin en kolay olduğu "depresyon ve stres" aşaması oluşturuyor. Bu evrenin uzun sürmesi durumunda çaresizliği büyüyen ve umutlarını kaybeden işsiz kötü alışkanlıklar edinebiliyor. İş bulmaktan ümidini kestiğinde ise "ben bir işe yaramıyorum aileme bile bakamıyorum. Artık uygun iş bulup çalışmam da imkansız" şeklinde düşünceye kapılabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi öyle bakarsan olmaz tabii hemen.

Benim iş arayan bir arkadaşım sanırım son 1 yıldaki tüm uzman yard. müfettiş yard. vb. sınav ve mülakatlarına girdi neredeyse. 1-1.5 ay önce de akbank'tan kabul aldı. Müfettiş yard. olarak çalışıyor şu an.

Hemen iş bulabilmek için CV'nin süper olmasından bile daha önemli şans faktörü. O yüzden sıkma canını çok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...