Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Usenet nedir, nasıl kullanılır?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Usenet+grabit+nzbclub bu üçü her ihtiyacımı karşıladı şimdilik. Ne client ne site olarak başka denemedim. Yabancı film, dizi, oyun, anime, ebook vs her içerik tek siteden karşılamak iyi oluyor.

Sadece Türkçe içerik konusunda pek iyi değil ama alternatif siteler de o şekildedir heralde Türkçe içerik konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
df said:

Usenet+grabit+nzbclub bu üçü her ihtiyacımı karşıladı şimdilik. Ne client ne site olarak başka denemedim. Yabancı film, dizi, oyun, anime, ebook vs her içerik tek siteden karşılamak iyi oluyor.

Sadece Türkçe içerik konusunda pek iyi değil ama alternatif siteler de o şekildedir heralde Türkçe içerik konusunda.

Türkçe içeriği çok umursamıyorum da oyun vs indirirken kaynak sıkıntısı çekmem yani değil mi bu üçlüyü kullanırsam?
Sosyal ağlarda paylaş

oyun, yabancı dizi/film, program fln konusunda hiç sıkıntı yok. hiç bulamadığım oyun olmadı. zaten üye olmadan da nzbclub.com a search edip deneyebilirsin aradığını bulabiliyor musun fln diye. hiç sorunlu bi dosya ile de karşılaşmadım şu ana kadar her indirdiğim çalıştı. zaten rar içinde rar, şifreli rar fln gibi şeyleri algılayıp onları bile search esnasında not düşüyor o tarz şeylerde de sorun olmuyor o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
50$'a Astraweb 1TB çok iyi ya. Ne kadar indirirsiniz ki zaten? Retention 1350 şu anda, her gün bir gün artıyor ayrıca. Ne zaman duracaklar bilmiyorum, yaklaşık bir yıldır böyle artıyor. Giganews de aynı şekilde arttırıyor, rekabetin gözünü öpeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
O kadar pahalı değil aslında Giganews. 25$ veriyorsun, içinde piyasının belki de en iyi VPN servisi, en yüksek retention'lı usenet servisi (Astraweb ile aralarında 10 gün var), epey sağlam bir usenet browser+search engine+downloader programı ve 30GB cloud storage geliyor. Ucuz aslında hepsini kullanacaksan.

Ben ne yapıyorum: Astraweb'e son verdiğim 25$'lık 180GB 8 ay gitti (ay başına 3.1 dolar), VPN için ayda 6$ veriyorum (HideIpVPN epey iyi ve hızlı, özellikle proxy servisi ile okulda, cep telefonunda, yabancı bilgisayarda filan süper), NZBMatrix'e bir kereliğine 10$ verdim (aylık 0.2 dolar desek), cloud storage için ise Google Drive'e geçiyorum ilk fırsatta (ayda 2.5$'a 25 GB). Şimdi o 180GB'yi 1000GB ile değiştirirsek ayda yaklaşık 1.25$ dolay oluyor benim kullanma hızımla.

Bakarsak Astraweb ve friends ile Giganews'in verdiği herşeye ayda 10 dolara sahip olabilirsin.

Dediğim o ki, aylık ne kadar indirdiğinize bakın, sunny'de yazıyor direk (benim 10-20 arası legal streaming nedeniyle), ona göre 50$'lık 1TB Astraweb'i düşünün. 900 retention olatı zaten gereksiz.

Hesaplayalım hatta: En ucuz sunny paketi 2$ (5mbit hız limitli olan). 1TB Astra ile 25 tane bundan alırsın. Bölme yaparsak hemen ayda 40 GB'ye denk gelir. Ayda 40GB'yi geçmediğiniz sürece Astra daha karlı. Bir de bunun sürekli farkı açan retention olayı var tabii. Eğer 10 hız limitli sunny alıyorsanız aynı hesapla bu 75GB oluyor ayda. Bir de sunny'nin 5 connection'ı var, astra'nın 50.
Sosyal ağlarda paylaş

Arama için en iyisi nzbClub. Password olan dosyaları atlayarak tarama yapabiliyorsunuz, bozuk dosyaları belirtiyor, spamları gösteriyor. En popüler dosyaları size gösteriyor. Üstüne yok. Birde bilmeyenlere web tabanlı spotweb ve pc nize yükleyecekseniz spotgrit'i öneririrm. (Dil flemenkçe ama özellikle müzik dvd ve mp3 vb içerik bulmada spotgrit üstüne yok). Ben sunny 5mb limitsiz kullanıyorum, 1.79 euro, kesintisiz indiriyorum tek sorun 5 connection az geliyor. Gibinews 100 mb hız ve 10 connection ile 3.50 euro. Bunlar dışında astraweb 10 mb 20 connection 3 ay 20 dolar iyi bir seçenek. Cubenet bazı perşembeleri kampanya yapıyor yakalarsanız 500 gb 20 dolara alabilirsiniz, 50 connection var. 30 nisanda astraweb 500 gb ı 20 dolara sattı. Kampanya takip etmekte fayda var, Buradanbakabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

nzbClub ta arama yapmak aslında kolay ana sayfada örneğin "Chronicle.2012.DVDRip.XviD-SPARKS" yazarak aratın. Toplam 8 sonuç çıkacak, burada en uygun güvenli ve popüler sonuçlar zaten yıldız ile belirtiliyor, Mavi ve sarı işaretler ise dosyanın daha az indirildiğini göstermekte. Zaten yeşil flag "bayrak" işareti varsa dosya sorunsuz eksiksizdir. En başta options a giderek aramanızda password isteyen ve spam içeren sonuçları gösterme derseniz zaten güvenilir sonuçlar karşınıza çıkar. Zaten örnek aramada karşınıza 8 sonuç çıkıyorsa iş tamam demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sunnyusenet ve diğer hollanda menşeili sitelere güvenerek üye olabilirsiniz. Hızları çok iyi ve kopma sorunu yok. Sonuçta Hollanda'da yaşamış biri olarak zaten adamların iş ahlakı en yüksek seviyede demem yanlış olmaz. Hollanda yerleşkeli sitelerin fiyatları bazen kampanyalarla çok uygun oluyor, yakalarsanız kaçırmayın derim. Sunny dışında cheapnews, 4ux.nl, extremeusenet, newsgrabber, usebits, hitnews (amerika-hollanda ortaklığı), gibinews (fransa-hollanda)gibi alternatifler mevcut.
Kişisel görüşüm fiyat-kalite ekseninde en iyi beş sıralama
1.sunnyusenet
2.gibinews
3.astraweb
4.usenet server
5.newsdemon
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Astraweb'in 10 Mbit/s limitli olanları var, onu şeçmediysen limit yok. Bu gün ben de bir 1000GB alacağım yeni mesela 50$ verip, onda limit yok.

Şirketin QoS vardır belki limitsiz aldıysan. Limitliye çek öyleyse paradan kazanmak için. 5$ fark var arada.

1000GB/50$ en iyisi ama diyorum yine de. USB HD ile okula gidiyorum onla, 100 Mbit/s ile çekiyorum ne istersem. Evdeki kullanım kotasından da yırtıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi baktım da 10 dolara 10mb hız sınırlı limitsiz paket seçmişim. o sıralar evde 8mbit(!) ile düşündüğüm için o şekil seçmişim 5 dolar fark olduğundan. şimdi 16gb'yi 4 saat diyor ve h.içi her gün 10 saat buradayım. 5 dolar fazla vermeye gerek yok o yüzden. önümüzdeki ay belki deneme yaparım 5 dolar fazla verip ama çok çok ta önemli değil. 10mbit'i tam anlamıyla kullanmakta yetti şimdilik evdeki çektiğimiz çilelerden sonra =)

bu şekilde dl'i şirkette yapınca 50 gb kota olayından kurtuldum çok şükür. =)dl olmadan sadece stream fln gibi şeylerle dolmuyor 50 gb.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...