7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Bayadır belim-sırtım ağrıyordu, bir de patır kütür kıtladıyodum tatlı tatlı geçen yine böle kıtlatırken bi sancı, ağrı girdi dedim aha şimdi kırdık galiba :D. Bir doktora görüneyim dedim bugünde gittim skolyoz dedi (şekil 1a). Bir ilaç verdi kullan ağrıların geçince gel bi daha röntgen çekicez derecesi küçük belki kas spazmından yamulmuş olabilir dedi ama netten okuduklarım hiç iç açıcı değil var mı bu tarz bi durum yaşamış olan ? Özellikle pc karşısında bolca vakit geçiren patilere sorayım dedim çünkü büyük ihtimalle yanlış pozisyonda oturmaktan böle oldum. röntgen http://img546.imageshack.us/img546/4054/skolyoz.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Benim iki kız arkadaşım ameliyat oldu skolyoz yüzünden. onlar bilgisayar karşısında çok durmuyordu ama yine de vardı kemik şeklindeki bozukluk. Ameliyatlık bir durumun yoktur inşallah, diklik korsesi, haftada belli bir saat yüzme falan şeklinde de hallolabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 bende de skolyoz var.benim ki doğuştan olduğu için herhangi bir ilaç tedavisi yok.ameliyatta kesin çözüm vermiyormuş sanırım.tek çarenin yüzmek olduğunu biliyorum ben.hatta skolyoz derecesini 0 dereceye indirenleri duymuştum yüzerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 geçmiş olsun cemss kaç derece senin ki ? bir de ben küçüklükten beri yüzerim (spor amaçlı), son bi kaç senedir yüzmüyorum demek ki yine yüzmeye başlıycam ama inşallah gerek kalmazda kas spazmından falandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 vallahi hatırlamıyorum,1.5 2 yıldır doktorada gitmiyorum sürekli moral bozukluğu yaşatıyor çünkü.3 saat kosturuyorsun hastanede sonra 5 dakika bakıyor doktor hmm biraz daha eğilmiş vs vs diyor yolluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Oy oy oy yapmayın şöyle şeyler yahu omurganın şakası yok geçmiş olsun. Bağırsaklarda doluymuş maşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 bağırsakları nasıl gördün kaburganın bittiği yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 bende de var skolyoz bel ağrısı şikayetiyle gittim doktora 6-7 ay önce röntgende çıktı ufak bi eğrilik. doktor pek bişi demedi bi kaç ilaç verdi ağrılar için o kadar. ağrılar da 6-7 aydır geçmiş diil yine gidicem doktora. ben düzeldiğini bilmiyordum düzeliyormuymuş bu? benim dışardan da belli oluyor çünkü böyle belimin bi tarafı daha ince gibi gözüküyo. edit: şimdi gördüm cemss said: bende de skolyoz var.benim ki doğuştan olduğu için herhangi bir ilaç tedavisi yok.ameliyatta kesin çözüm vermiyormuş sanırım. benimki de böyleymiş sanırsam. bunla yaşayacaz:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 benim zerre belli olmuyor, sadece eğildiğim zaman omurganın tırtıklarından anlayabiliyorsun, şükür omuzlarım da dengeli biri düşük falan değil. Daha ilerlemez böle kalırsa sıkıntı yok aslında ama ben takıntılı adamım düzeltmek için herşeyi yapıcam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 benim skolyoz belli değil de bi omzum daha yukarda o omzum ağrıyo falan. ama doktor bağlantısız demişti hep marfandan ya türkiyede tanıyı koyamıyolar =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 evet arkadaşlar belli olmuyor deyipte devam etmeyin yaşantınıza çünkü zamanla sırtınızın bir bölümü şişerken diğer tarafı inicek (kaslar nereye çekiyorsa kemikleri).spor yapın mutlaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 spor ne ya ne yapalım fakirsek günahımız ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 abi benim hayatımın neredeyse her döneminde spor oldu çeşitli çeşitli ben ona rağmen yamuldum, işin bu kısmını anlamadım bir tek. Gerçi doktor daha tam tanı koymadı neden oldu falan filan diye ama bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Longshanks said: spor ne ya ne yapalım fakirsek günahımız ne şimdi yüzmek en etkilisi.ama onun dışında omuz ve sırt kaslarını güçlendirici bir spor yapabilirsin. body salonu tarzı bir yerde vücutta çalışabilirsin. öğrenciyim cebimde para nadiren olur diyorsanda devamlı dik yürümeye çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Geçmiş olsun hacılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 cemss said: Longshanks said: spor ne ya ne yapalım fakirsek günahımız ne şimdi yüzmek en etkilisi.ama onun dışında omuz ve sırt kaslarını güçlendirici bir spor yapabilirsin. body salonu tarzı bir yerde vücutta çalışabilirsin. öğrenciyim cebimde para nadiren olur diyorsanda devamlı dik yürümeye çalış.ya benim zaten omzumda problem var sürekli ağrıyo soluma yatamıyorum. normalde yürümeyi çok severim ama uzun yol yürüyünce sol omzum boynuma vuruyo kafam ağır geliyo yani. dumbell falan denedim zorlanıyo eklemler. =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 abi tekrar git bi doktora bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 sigortam yok la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 kalp bu kadar büyük mü laa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 bi ortopedi malzemeleri satan yere git, ve şu korseyi al, doktor da tavsiye edicek zaten. düzenli kullanırsan bişeyin kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 abi yatakta sacma bi pozisyonda laptop kullanmaktanda bu tur bozukluk olabiliyor mu? yani kendimden killandim su an. haftaya bi doktora gitsem mi diye dusunmuyor degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 sırtın ağrıyosa falan git de durduk yere gitme bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Ben bu hafta randevu alıp bi fizik tedavi doktoruna görünücem. 2 yıldır ders çalışırken ve bilgisayar kullanırken çok kötü oturuyorum. Okulda da sıralarda böyle oturuyorum ders esnasında http://img510.imageshack.us/img510/3161/adszhi.jpg Şu anda otobüste 20 dk ayakta dikilmek zorunda kalsam belim kopuyor ağrıdan. Dik durmaya, ayakta durmaya gelmiyor. Bel ağrılarım çok arttı. Korktum gideyim ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 kendimi bildiğim bile dik oturamam. bende de skolyoz varmış 1 2 ay önce ögrenmiştim bende. ergenlik sırasında olusmuş sanırım 1 2 doktora gittim suanlık yapılcak bişi yok dediler sırt kası kasmak lazımmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 0ne said: bi ortopedi malzemeleri satan yere git, ve şu korseyi al, doktor da tavsiye edicek zaten. düzenli kullanırsan bişeyin kalmaz. o korse düzgün durmayı garantilemez sadece belli bir ölçüde düzgün durmanı sağlıyor. spor yapıp sırt kaslarını güçlendirmezsen bir işe yaramaz ha kemik eğriliği varsa zaten bi boka yaramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar