Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Skolyoz (sırtımı yamultmuşum)

7thBreath

Öne çıkan mesajlar

Bayadır belim-sırtım ağrıyordu, bir de patır kütür kıtladıyodum tatlı tatlı geçen yine böle kıtlatırken bi sancı, ağrı girdi dedim aha şimdi kırdık galiba :D. Bir doktora görüneyim dedim bugünde gittim skolyoz dedi (şekil 1a). Bir ilaç verdi kullan ağrıların geçince gel bi daha röntgen çekicez derecesi küçük belki kas spazmından yamulmuş olabilir dedi ama netten okuduklarım hiç iç açıcı değil var mı bu tarz bi durum yaşamış olan ? Özellikle pc karşısında bolca vakit geçiren patilere sorayım dedim çünkü büyük ihtimalle yanlış pozisyonda oturmaktan böle oldum.

röntgen

http://img546.imageshack.us/img546/4054/skolyoz.png

Sosyal ağlarda paylaş

bende de var skolyoz bel ağrısı şikayetiyle gittim doktora 6-7 ay önce röntgende çıktı ufak bi eğrilik. doktor pek bişi demedi bi kaç ilaç verdi ağrılar için o kadar. ağrılar da 6-7 aydır geçmiş diil yine gidicem doktora.

ben düzeldiğini bilmiyordum düzeliyormuymuş bu? benim dışardan da belli oluyor çünkü böyle belimin bi tarafı daha ince gibi gözüküyo.

edit: şimdi gördüm

cemss said:

bende de skolyoz var.benim ki doğuştan olduğu için herhangi bir ilaç tedavisi yok.ameliyatta kesin çözüm vermiyormuş sanırım.

benimki de böyleymiş sanırsam. bunla yaşayacaz:(
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

spor ne ya ne yapalım
fakirsek günahımız ne

şimdi yüzmek en etkilisi.ama onun dışında omuz ve sırt kaslarını güçlendirici bir spor yapabilirsin.
body salonu tarzı bir yerde vücutta çalışabilirsin.
öğrenciyim cebimde para nadiren olur diyorsanda devamlı dik yürümeye çalış.
Sosyal ağlarda paylaş

cemss said:

Longshanks said:

spor ne ya ne yapalım
fakirsek günahımız ne

şimdi yüzmek en etkilisi.ama onun dışında omuz ve sırt kaslarını güçlendirici bir spor yapabilirsin.
body salonu tarzı bir yerde vücutta çalışabilirsin.
öğrenciyim cebimde para nadiren olur diyorsanda devamlı dik yürümeye çalış.
ya benim zaten omzumda problem var sürekli ağrıyo soluma yatamıyorum. normalde yürümeyi çok severim ama uzun yol yürüyünce sol omzum boynuma vuruyo kafam ağır geliyo yani. dumbell falan denedim zorlanıyo eklemler. =/
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu hafta randevu alıp bi fizik tedavi doktoruna görünücem. 2 yıldır ders çalışırken ve bilgisayar kullanırken çok kötü oturuyorum. Okulda da sıralarda böyle oturuyorum ders esnasında

http://img510.imageshack.us/img510/3161/adszhi.jpg

Şu anda otobüste 20 dk ayakta dikilmek zorunda kalsam belim kopuyor ağrıdan. Dik durmaya, ayakta durmaya gelmiyor. Bel ağrılarım çok arttı. Korktum gideyim ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

0ne said:

bi ortopedi malzemeleri satan yere git, ve şu korseyi al, doktor da tavsiye edicek zaten.

düzenli kullanırsan bişeyin kalmaz.

o korse düzgün durmayı garantilemez sadece belli bir ölçüde düzgün durmanı sağlıyor. spor yapıp sırt kaslarını güçlendirmezsen bir işe yaramaz ha kemik eğriliği varsa zaten bi boka yaramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...