Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[İstek] Pepper Steak Well Done


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
zaten altlı üstlü biberleri içine bastıra bastıra yapıştırman lazım yapışsın pişerken düşmesi diye. içine daha da gömmeyi bilemedim.
bence tavada o zor o iş. bi ihtimal tavada caz cuz ettirdikten sonra bi 10 dakika da fırında bekletilebilir daha pişkin olması için.
ben yine tavsiye etmem, ayrı :/
Mesaj tarihi:
medium rare versiyon için açık tarif:
etimizi alıyoruz, altlı üstlü tuzluyoruz, sonra üstüne kırık ama çok ezilmemiş karabiber toplarımızı iyice yapıştırıyoruz bastıra bastıra.
tavada az tereyağı ve tereyağı yanmasın diye koyduğumuz sıvı yağda altlı üstlü kızarana kadar pişiriyoruz.
eti tavadan alıp tavaya konyak koyuyoruz az bişey, o uçunca krema koyuyoruz. krema yoğunlaşınca etimizin üstüne döküyoruz netkeim.
steak au poivre yani pepper steak böyle bi arkadaşımız. tanım itibariyle medium rare.
(youtube'da videoları var)
bunu daha da pişirmek için tavada kremayla filan uğraşırken fırına atılabilir, onu diyorum ama tavsiye etmiyorum. her şeyin bi şeyi var anacım.
evet.
Mesaj tarihi:
well done biraz Türk işi. Et medium pişirilirse tadı ve yumuşaklığı çok daha iyi olur.
Bir arkadaşım "üç şey kansız olmaz: devrim, zivaf, et" derdi :)-D
Mesaj tarihi:
eti well done yapmanin yolu tavada azini kapamak ve kisik ateste pisirmekten geciyo
bide mumkun oldugunca etin dovulmus olcak(mangalda mesela dovulmus et tercih sebebidir)
bide eti wel done seviosaniz
steake para harcamayin kofte yiyin
well donei iyi olan tek et kofte cunku
katir kutur kupkuru yaptiktan sonra eti kilosuna 30 40 lira vermeye gerek yok
×
×
  • Yeni Oluştur...