Suark Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Nasıl yapılır? HALP! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 pepper steak'in well done olabilmesi için dışına koyduğun biberleri kömüre çevirmek gerekebilir. medium rare olsa? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 biraz gömsen tane biberleri, piştikce cıkarlar dısarı zaten öle olmamı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 zaten altlı üstlü biberleri içine bastıra bastıra yapıştırman lazım yapışsın pişerken düşmesi diye. içine daha da gömmeyi bilemedim. bence tavada o zor o iş. bi ihtimal tavada caz cuz ettirdikten sonra bi 10 dakika da fırında bekletilebilir daha pişkin olması için. ben yine tavsiye etmem, ayrı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 içine gömülebilir eğer biraz estetiksel bütünlükten feda edilirse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 abav fırın mı lazım? restoranlarda well done yapıolar onu nası yapıolar? bide açık tarif var mı ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Well done steak yenmez, az bişmiş olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 medium rare versiyon için açık tarif: etimizi alıyoruz, altlı üstlü tuzluyoruz, sonra üstüne kırık ama çok ezilmemiş karabiber toplarımızı iyice yapıştırıyoruz bastıra bastıra. tavada az tereyağı ve tereyağı yanmasın diye koyduğumuz sıvı yağda altlı üstlü kızarana kadar pişiriyoruz. eti tavadan alıp tavaya konyak koyuyoruz az bişey, o uçunca krema koyuyoruz. krema yoğunlaşınca etimizin üstüne döküyoruz netkeim. steak au poivre yani pepper steak böyle bi arkadaşımız. tanım itibariyle medium rare. (youtube'da videoları var) bunu daha da pişirmek için tavada kremayla filan uğraşırken fırına atılabilir, onu diyorum ama tavsiye etmiyorum. her şeyin bi şeyi var anacım. evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 well done biraz Türk işi. Et medium pişirilirse tadı ve yumuşaklığı çok daha iyi olur. Bir arkadaşım "üç şey kansız olmaz: devrim, zivaf, et" derdi :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 eti well done yapmanin yolu tavada azini kapamak ve kisik ateste pisirmekten geciyo bide mumkun oldugunca etin dovulmus olcak(mangalda mesela dovulmus et tercih sebebidir) bide eti wel done seviosaniz steake para harcamayin kofte yiyin well donei iyi olan tek et kofte cunku katir kutur kupkuru yaptiktan sonra eti kilosuna 30 40 lira vermeye gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar