kavurma Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Ben açıkcası F klavyenin tek seçenek olması taraftarıyım. Kamu kurum ve kuruluşlarını bırakın, tüm yurtta yalnızca o klavye kullanılmalı. Liseli ergenlerin baq seLam falan yazmaları pekte makul bir durum olmasa gerek. Dil resmen giderek yozlaşıyor, özellikle de internet imkanının artık köylerimizde bile olması bu işin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Bu konuya genel olarak bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Tamam kamuda çoğunluk Q klavye kullanıcısı ama F klavye bu kadar da zor öğrenilebilen birşey değil. Hizmet içi eğitim denilen birşey var. Her kurumda personele belli saatlerde hizmet içi eğitim verirsin F klavye kullanımıyla ilgili. Al sana oldu bitti. 1 ay içerisinde çözülmez 1 yıl içerisinde çözülür ama sonuçta da çözülür. Alttan gelen devre zaten F klavyeye aşina olacak. Ben olaya yalnızca dilin yozlaşmaması tarafından bakıyorum ve bu uygulamanın yurdun her bilgisayarında geçerli olmasının doğru bir iş olacağına inanıyorum. Hükümet çıkardı diye değil benim zaten F klavyeye karşı bir sempatim vardı zaten ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 "qanqa" yazacak adam "q" harfi kolayda diye öyle yazmıyor ama bir de işin bu yönü var ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 ben eskiden kolay geliyor diye ewet yazardım. oda öyle olabilir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 kavurma said: Ben açıkcası F klavyenin tek seçenek olması taraftarıyım. Kamu kurum ve kuruluşlarını bırakın, tüm yurtta yalnızca o klavye kullanılmalı. Liseli ergenlerin baq seLam falan yazmaları pekte makul bir durum olmasa gerek. Dil resmen giderek yozlaşıyor, özellikle de internet imkanının artık köylerimizde bile olması bu işin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Bu konuya genel olarak bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Tamam kamuda çoğunluk Q klavye kullanıcısı ama F klavye bu kadar da zor öğrenilebilen birşey değil. Hizmet içi eğitim denilen birşey var. Her kurumda personele belli saatlerde hizmet içi eğitim verirsin F klavye kullanımıyla ilgili. Al sana oldu bitti. 1 ay içerisinde çözülmez 1 yıl içerisinde çözülür ama sonuçta da çözülür. Alttan gelen devre zaten F klavyeye aşina olacak. Ben olaya yalnızca dilin yozlaşmaması tarafından bakıyorum ve bu uygulamanın yurdun her bilgisayarında geçerli olmasının doğru bir iş olacağına inanıyorum. Hükümet çıkardı diye değil benim zaten F klavyeye karşı bir sempatim vardı zaten ;) baq seLam yazan q klavye olduğu için öyle yazmıyor. shequilli sandığı için öyle yazıyor, mal olduğu için yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 şahsen ben sabahtan akşama kadar türkçe yazı yazmama gereken bir işte olsam türkçe için özel üretilmiş olanını tercih ederim. bilmiyorsam da öğrenmeye çalışırım. 1 haftada alışır insan. tabi zorlamayla olarak işte değil. şey yapsalar daha iyi olur. 1 haftalık f klavye 10 parmak kursu versinler. iş yerinde f klavye kullanan memurlara da prim versinler aylık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 abi yok bi arkadaşa gittiğimde kullanmak zorunda kaldım ben f klavye 2 gün boyunca da hayatımdan bezdim yani. he zorda kalırsan alışırsın her türlü tabiki ama sormak isterim NEDEN diye. ne zararı var diğerinin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 fransızca A klavye mi ne var ya.. hepsini ezer zorlukta. F gene iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 ben turkiyeye donunce turkce klavye kullanmakta zorlaniyorum, simdei bi de f olursa hepsi, klavyemle gelirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 yarın bi 5-6 tane Q klavye alayım, stok yapalım yavaştan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 F kaavye ne lan? sol üstteki harf F mi oluyor? bende Q var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valerius Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 zorla değil, mecburen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Abi ahaha şunu savunanlar var ya.. İstediği klavyeyle yazar. Q klavye kullanınca K yerine Q basanın kendi cinsliğidir. Dilin yozlaşmasıyla Q klavyenin ne alakası var? Bi su için ya edik: ağır olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 istedigiyle yazamaz, devlet kurumunda, devlet ne alirsa onunla yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Wow bu ne rage bir klavye için :) F klavye tutuluyo baya bizim maclerin hepsi f klavye grafikerler f derim başka birşey demem diyor. Adamların yaptığı herşeye muhalefet olucam diye ayarınız kaçıyor (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 kimse f klavye olmasın demiyo ztn. zorunluluk olması saçmalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 aquila said: istedigiyle yazamaz, devlet kurumunda, devlet ne alirsa onunla yazar. Tüm ülkede zorunlu olsun diyen arkadaşa demiştim ya. Bence zaten çoğunluk q klavyeyi ezbere biliyor ve gayet güzel kullanıyorken değiştirmeleri anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Bence şöyle düşünmek lazım. Zaten zorunlu kılmayı düşündükleri tayfa genelde sırf işaret parmağıyla klavye kullananlar. Zaten iş yavaş. F klavye biraz daha kolay olduğundan hızlandırma sağlayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 md5 said: Wow bu ne rage bir klavye için :) F klavye tutuluyo baya bizim maclerin hepsi f klavye grafikerler f derim başka birşey demem diyor. Adamların yaptığı herşeye muhalefet olucam diye ayarınız kaçıyor (: f kalvye "zorunluluğuna" muhalefet oluyor yalnız insanlar, f klavyeye değil. isteyen istediğini kullansın hangisiyle daha verimliyse onla çalışsın. daha mantıklı değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Okulda f klavye öğretilmek ve kamu kuruluşlarına f klavye kullandırmak demiş. yukarıdaki postumu tekrar yazıyorum. okulda f klavye öğretilmesinin bir zararı yok. çocuk dediğin zaten öğrenme çağında öğrenmesinde hiçbir sakınca yok. kamu kuruluşunda ise zaten adamlar sırf işaret parmağını kullanarak klavyede harfi arayarak yazıyor. F klavye gelince bu iş biraz daha kolaylaşcak iyi olacak. 10 parmak Q klavyeci bi adamım ama F klavyeye alışması çok kolay iş. Ha bi de kamu dediğin şey kamudur yani adam sana ne verirse o. aquila doğru demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Ülkemizin F klavyesi olsa fena mı olur.. Dilimize göre uyarlanmış bu klavye ile gurur duyuyorum ben. 1 ülkemize özgü olmasından dolayı 2 ülkemizin yetiştirdiği birinin bu klavyeyi icat etmesinden ötürü. Klavyeyi değiş tuşların yerleştiriliş şeklinden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 F'e geçişte fayda var bence de. Q Türkçe zaten bayaa kafası karışık bi toplum olduğumuzu ispatlayan bi klavye çeşidi. "Türkçe Q Klavye". Oldu canım. Bizzat gönüllü olarak gidip klavyemi değiştirtirim beleş yaparlarsa. Alışırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 yorumlar 20 yas civarı oldugu için hörörö şeklinde bi karşılama olmuş konuyu. Bundan 20 sene önce daktilolar q olcak deseler babalarımız ne tepki verirdi acaba merak ediyorum. Ha olayında teknoloji ya da gelişmişlik ile uzaktan yakından ilgisi olsa haklısınız diyeceğim ama alt tarafı türkçe klavyeye geri dönüş, bi bakıma devlette bi başıboşluğa koyvermişliğe bi el atımdır bu. kızmaya ya da aşırı tepkiye hiç grrek yok hatta baya manasız şu durumda. Ha "alışmamız zor olacak Q bilenler için" şeklinde bi yorum en tatlısıdır şu an. Bu yorumda baya saçma olmuş. BabacumMostors said: kamu kurumlarında işler daha da yavaşlasın, delil niteliğindeki belgeler veya çeşitli raporların çıkışı gecikir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 kac tane touch typist var ki burda bu yorumu yapan? F klavye turkce yazmasi icin gayet uygun bi dizilim bence de, okullarda ogretilmesinde veya kamu kuruluslarinda kullanilmasinda da bi sakinca goremiyorum. "md5" in dediklerine katiliyorum. q klavye veteranlari da bi zahmet alt+shift kullanmayi ogrensinler, onlarca sefer turlu sirkette f klavyeyle q layout lariyla yazmisligim vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 I sense a disturbance in the force.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 sdafdasf diye gülemiycez o zaman :( uieuaie oluyo f klavyede :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar