Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baton pasta totoryılı

coamenel

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar öncelikle kekimizi yapıyoruz fakat hazır kekleri kullanmanız sizin icin çok daha kolay olur çünkü hem kekin kıvamı hemde pat(kek katı) kesme işlemi evde zor olacağından hazır pasta kekini tavsiye ederim.

kekimizin ara katına diş macunu sıkar gıbı merdiven şeklinde kremamızı sürüyoruz. evde nasıl yapacaz lan onu derseniz en kolay yolu yağlı kağıt alıp külah yapın ve içine kremayı koyduktan sonra makasla ucundan küçük bir parça kesin işinizi görecektir

çikolatalı kremamızı düzgünce sürmemiz sacma sapan yerlerden krema fışkırmasını engelleyecek ve üzerine bu adımda süreceğimiz kaplama kremasının düzgünce yayılmasını bir yere toplanmasını engelleyecek.
bu işlemi bitirdikten sonra pastamızı 10-15 dk kadar buzdolabında bekletıp oyle devam etmeliyiz ki krema susleme esnasında leyla olmasın. eğer isterseniz kaplamadan once katlar arasına cıkolata parcacıkları meyveler sebzeler falan koyabılırsınız tamamen sızın zevkınız ve hayalgucunuzle alakalı bırsey. burda gördüğünüz pastaların süslemesinde prof kullandım arkadaşlar ben bunu pastanelerden falan alabilirsiniz. bu arada prof dedığım ekler yapımında kullanılan hamur.

aralıkların arasına yıne yukarıda anlattıgım kulah teknıgı ıle krema suslemelerı yapabılır yada uzerını bos bırakıp baska bır kulaha cok daha kucuk bır kesık acıp cıkolata ıle yazı yazabılırsınız.

bu noktadan sonra istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz arkadaşlar pastanız süslemeye hazır ben çikolata rendesi fındık fıstık falan giriştim sizler daha farklı şeylerde deniyebilirsiniz tabiki afiyet olsun B)-

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
şikayet etmiş gibi olmayayım da, normalde böyle bir pastanın tutorialında kremayı, keki, profiterolu, çikolata sosu, rendelenmiş çikolata/fındık/fıstık gibi şeyleri yapmayı da tutoriala dahil etmen gerekiyordu.
olmamış diyorum sıfır veriyorum.
tutorial demişsin bi de...

o değil de canımı çok pis çikolata çektirdin, bi de geçenki çikolata topiğinin üstüne çok iyi geldi bu ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...