reyou Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Selamlar, bir sirket icin en kotu senaryonun basa geldigini dusunecek olursak diyelim sql serverin oldugu binada yangin cikti bole bir ortamda yapabilecegim en iyi hazirlik ne olabilir? yani .bak ve transaction dosyalarini disarida bi yerde arsivlemek fln gibi tabi bunuda her 2-3 dakikada bir yapmam gerekiyor. yada bunu yapan tool lar sirketler varmi? bir nevi sigorta gibi burada en onemli olan sey yanginin cikis tarihine en yakin guncel verileri kurtarmak. tesekkurler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 bir tane disaster site oluşturacaksın. şirketin bir kaç şubesi varsa şubelerden birinde yapabilirsin bu işlemi. daha sonra da log shipping yapıcaksın disaster site a. artık her yarım saatte mi yaparsın yoksa her 10 dakikada mı yaparsın orası verinin, hizmetin önemine göre değişir. backup ve disaster recovery (dr backup ın altında kalan bi konu zaten) konusunda hizmet veren firmalar mevcut. ama sen sadece sql ile bişe yapacaksan dediğim gibi log shipping yapman en mantıklısı sanırım. backup ile ilgili symantec var (net backup) microsftun kendi çözümü var DPM ... danışmanlık alabileceğin yerler de buna göre değişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 bkz: sql hotbackup Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 A hot backup is when you take a backup when the SQL Server is still running. di soledigin sey bilinen en basic backup tan otesi degil sanirim? bunun otesinde birsey varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 kozalak said: bir tane disaster site oluşturacaksın. şirketin bir kaç şubesi varsa şubelerden birinde yapabilirsin bu işlemi. daha sonra da log shipping yapıcaksın disaster site a. artık her yarım saatte mi yaparsın yoksa her 10 dakikada mı yaparsın orası verinin, hizmetin önemine göre değişir. backup ve disaster recovery (dr backup ın altında kalan bi konu zaten) konusunda hizmet veren firmalar mevcut. ama sen sadece sql ile bişe yapacaksan dediğim gibi log shipping yapman en mantıklısı sanırım. backup ile ilgili symantec var (net backup) microsftun kendi çözümü var DPM ... danışmanlık alabileceğin yerler de buna göre değişiyor. bu cok mantikli geldi bana hatta sole bir tool var: http://www.red-gate.com/products/sql-development/sql-data-compare/ bu arkadas 2 server arasinda gidip gelerek synchronization sagliyor. simdi ben bunu her 5 dakikada bir check etme seklinde kursam diyelim A serverina birsey olursa sitedeki connectionu A dan B ye aktarsam hicbirsey olmamis gibi devam edebilirmiyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 http://www.sonicwall.com/emea/10052.html Şu CDP denen aletlerden alıyosun, bi de Disaster Recovery hizmeti, Sonicwall sunucularına yedekliyosun neyin varsa, Türkiye'ye nuke atsalar senin veriler duruyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 cloud computing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 reyou said: kozalak said: bir tane disaster site oluşturacaksın. şirketin bir kaç şubesi varsa şubelerden birinde yapabilirsin bu işlemi. daha sonra da log shipping yapıcaksın disaster site a. artık her yarım saatte mi yaparsın yoksa her 10 dakikada mı yaparsın orası verinin, hizmetin önemine göre değişir. backup ve disaster recovery (dr backup ın altında kalan bi konu zaten) konusunda hizmet veren firmalar mevcut. ama sen sadece sql ile bişe yapacaksan dediğim gibi log shipping yapman en mantıklısı sanırım. backup ile ilgili symantec var (net backup) microsftun kendi çözümü var DPM ... danışmanlık alabileceğin yerler de buna göre değişiyor. bu cok mantikli geldi bana hatta sole bir tool var: http://www.red-gate.com/products/sql-development/sql-data-compare/ bu arkadas 2 server arasinda gidip gelerek synchronization sagliyor. simdi ben bunu her 5 dakikada bir check etme seklinde kursam diyelim A serverina birsey olursa sitedeki connectionu A dan B ye aktarsam hicbirsey olmamis gibi devam edebilirmiyim? kurumsal çözüm önerdim daha ne olsun sdfg. evet dediğin gibi öyle bi durumda sadece o 5 dk lık veriyi kaybetmiş olacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 reyou said: A hot backup is when you take a backup when the SQL Server is still running. di soledigin sey bilinen en basic backup tan otesi degil sanirim? bunun otesinde birsey varmi? Her iki uc dakikada bir backup almaktan bahsettigin icin hot backup diyorum. Yoksa disaster recovery apayri bir dunya. 3-5 dakika arayla yedek alarak yapilan bir sey degil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 e nasi olcak 3-5 dakikada bir yedekleme almadan? yedekleme olmadan backup i olur yahu? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 backup degilde transaction log gibi bisey yok mu, recovery icin. cascading rollback fuck yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 yukarda dedim ya log shipping diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 demek ki hepsini okumamisim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 :D ayrıca backup denen olay zaten her saniye alınan bi backup değil. oturur karar verirsin şu iş benim için bu kadar önemli, en fazla şu kadar tölere edebilirim vs diye. atıyorum yarım saatlik veriyi gözden çıkarırsın. aslında gözden çıkarmak değil de, o yaptığın işler de bi yerde bulunur (misal elindeki dekontlar) bunlar yardımıyla manuel olarak o giden veriyi geri getirirsin. onun dışında zero down time için bkz: clustering. biraz daha geliştirirsek cloud computinge gider herhalde olay sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 cloud mloud korkutmayin beni abi single databasei zor idare ediyoz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 yok zaten o çok profesyonel olur. en güzeli dediğim gibi log shipping ile fiziksel olarak başka bir yere aktarıcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 okdir tesekkur edttim yeni oneriler varsada acigim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 replication yapacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 replication teknigi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 goldengate vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 reyou said: replication teknigi nedir? Kage Bunshin no Jutsu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 shadow clone o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 oleymis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar