AudioFX Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Öncelikle herkese merhaba, sitenize yeni üye oldum görüldüğü üzere :) Son birkaç senedir müzik prodüksiyonuyla amatör olarak uğraşmaya çalışıyorum. Reason, Cubase ve Guitar pro(gerçi prodüksiyonla pek alakası yok gibi ama benim işime yarıyor) programlarıyla uğraşıyorum. Bir yandan da gitar çalıyorum enstürman olarak. Gerçekten amatör olarak uğraştığım için pek bir bilgim yok piyasayla ilgili. Bu işin okulunu okumuyorum ayrıca. Bambaşka alakasız bir bölümdeyim. Sorularıma geçersek; - Türkiyede bu iş nasıl yürür - Ne yaparak geçimimi sağlayabilirim - Neleri çok iyi bilmeliyim ve nasıl öğrenmeliyim - Bilgisayar ve donanım konusunda ne tür bilgilerim olmalı Müzikle uğraşan arkadaşlar vardır illa ki. Fikirlerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Türkiye'de nasıl yürür bilmiyorum ama hakim olman gereken iki program var: Pro Tools ve Logic. İkisi içinde donanım alman lazım. Bir Pro Tools donanımı bir de MacBook al, başla. Cubase'i geç. Bilgisayar ya da donanım hakkında; C bilgisi işine çok yarar eğer elektronik müzikle uğraşacaksan, yoksa gereksiz. Max/MSP, Pure Data gibi şeylerle kullanısın C. En önemli teori bilmelisin. Armoni filan öğren. Sibelius kullan. Yaylı düzenlemelerine çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AudioFX Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Elektronik müzik üzerinde yoğunlaşacağım gibi görünüyor evet. Bir şey daha soracaktım unutmuşum yazmayı. Mac mi önerirsiniz PC mi bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Mac. Mac. Mac. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Bölümün bittikten sonra MIAM'da ses mühendisliği yüksek lisansı yapabilirsin. Ücretli yalnız. - Grupları kaydedip, editleyip miksleyebilirsin, ilgili kişiler böyle çalışıyor, son zamanlarda grup varsa elemanlardan biri bu işlere meraklı oluyor, maliyet azaltmasına gidiyor - Stüdyolarda asistan olarak çalışabilirsin haliyle. Konu hakkında ingilizce kitaplar mevcut, kayıt ve mix kitapları başta işine yarayacaktır (Örn: Ufuk Önen, Ses kayıtları ve müzik teknolojileri Çalıştığın programa hakimiyet de önemli. Elektronik seslerle uğraşacaksan, illa programlama dili bilmene gerek yok, sentezleme teknikleri (synthesis) ve ilgili donanım ya da yazılımla (synthesizer) bunları uygulayabilirsin. Düzenleme/armoni konusu müzisyenlik kısmına giriyor. Şahsen tavsiye ederim ama ses mühendisleri işin teknik kısmına bakıyor genelde. Ama nota okuyan mühendis olmak, teori bilmek vb şeyler avantaj sağlayacaktır. En temizi ise Müzik teknolojileri ve ses mühendisliği bölümlerinde eğitim görmek, tabi önceden alacağın temel bilgiler orada hızlı şekilde konuları anlamanı sağlayacaktır. Bilgisayar önerisinde ben de Macintosh kullandığım için öneririm. Ama en iyi yol bildiğin yoldur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AudioFX Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Eğitim alamayacağım malesef. Çok isterdim fakat öyle imkanlar içinde bulunmuyorum. Müzik pahalı bir uğraş temelinde ama yetebildiğim kadarıyla uğraşmaya çalışıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Hazır böyle topic varken bende sorayım.Biz off topic ama kayıt işiyle ilgili sonuçta.Ben gitarı direk olarak ses kartına bağlıyorum.Bilgisayardan da guitar rig diye bi programla sese efekt veriyorum.Ama Audacity gibi bi programla kayıt yapmak istediğim zaman sesin efektsiz halini kayıda alıyor.Bunu nasıl düzeltebilirim?Alternatif olarak da bu efektli sesi kaydedicek,kayıt üzerinde kopyala,yapıştır işlemleri yapabileceğim,kullanımı basit bir program var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Kişisel, casual kayıt için en iyi program bence Tracktion 3. Hem ucuzda: http://pro-audio.musiciansfriend.com/product/Mackie-Tracktion-3-Ultimate-Bundle?sku=701815 Kayıt işini anlatamam ama, yeterli veri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 GERGE said: Cubase'i geç. katılmıyorum. cubase'in özelliklerini iyi bilen, arayüze alışkın biri için pek bir farkı yok protools ile cubase'in. benim yaptığım işler için farketmedi ya da. mac'e harcayacağın parayla midi klavye al, ses kartını upgrade et, gitar al falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 amatör adama protools önermek? o kadar para gömmek isteyecek mi bir sorsaydınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 http://reaper.fm/ ev kaydında kullanılacak PC ile kullanılabilecek en basit ve, en sorunsuz çalışan DAW Reaper. Ayrıca hayvan kadar işleri yapan program sadece 20-30 mb bir şey ve bedava. Cubase den falan çok daha rahat geilyor bana ama maalesef benim mac de pc deki performansı göstermediği için ben cubase kullanıyorum. Gitarın Guitar Rig ile kaydedilmesi durumu için de şöyle söyleyeyim. Kaydedilen sinyal senin gitarından ses kartına gelen sinyal zaten kuru olarak kaydedilmesi doğal. Ancak sen gitarı kaydettiğin kanal üzerinde guitar rig plug-inini açık tuttuğun sürece kuru olarak kaydedilmiş olan o ses amfi simülatöründen de geçecektir. Bu işler dediğim gibi en kolay Reaper'da yapılıyor. Ötesi yok yani. Pro Tools , Logic gibi programlar işi öğrenmeye başlayıp iyi bir donanımın da olduğu zamanlar kullanılacak programlar. Ki ben prodüksiyon kısmından çok müzisyenlik kısmı ile ilgilendiğim için benim için hızlı olan Reaper veya Cubase ile çalışıyorum. Yani bu programları öğrenmeye harcayacağım vakiti kendimi müziğimde geliştirmek için harcıyorum şimdilik. İş olarak yapılacaksa bunun okulunu okumak gerekiyor. Ben stüdyoda da çalıştım ancak okulunu okumuş olarak gitseydim çok daha farklı olurdu benim için. Bir ara vakit bulup bir şekilde okuyacağım da. Bu arada elektronik müzik için Ableton Live önerirler hep ama ben bu müzikle ilgilenmediğim için pek deneme şansım da olmadı ama bir bakmakta fayda var. kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 moncici said: GERGE said: Cubase'i geç. katılmıyorum. cubase'in özelliklerini iyi bilen, arayüze alışkın biri için pek bir farkı yok protools ile cubase'in. benim yaptığım işler için farketmedi ya da. mac'e harcayacağın parayla midi klavye al, ses kartını upgrade et, gitar al falan. Bu iş profesyonel olarak yapılacaksa mac ile yapılmalı çünkü windowsa göre çok daha stabil, sorunsuz ve çok daha hızlı çalışıyor. Ancak bu topici açan arkadaş için bu işleri uzunca sürede PC de öğrenmesini ve bu işle ne derece uğraşacağını saptamasını öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Adam pro olmak istiyorum demiş. Pro bir stüdyoda iş arar da ne Pro Tools ne de Logic biliyorum, varsa yoksa Cubase derse adama iyi bir gülerler sonra da kapıyı gösterirler. Pro diyorum bakın. Amatör grupların gittiği yerler değil. Ben kullanıyorum aynı demeyin, siz evinizde ya da amatör grubunuzla kayıt yapmak için kullanıyorsunuz. Endüstri standartları denen şeyler var. Onların standart olmalarının nedenleri de var. Pro Tools o kadar pahalı da değil. M-Powered diye bir kavram var. Reaper'a gelince, kullandım onu bir süre. Ev kayıdı için Tracktion 3'den iyisi yok bence. Bir dene abi, sen de göreceksin. Çok sevimli, tamamen içgüdüsel olarak kullanılabilen, güzel özellikleri olan bir şey. $20 ve yanında gelenler: T3 core application, IK SampleTank SE, Amplitube Duo, TK DrumCore 2GB Edition, Garritan Personal Orchestra Lite Full Edition, LinPlug Alpha3 synth, LinPlug RMIV Drum Addiction version, LinPlug Cronox3 full version, full T3 SonicReality loops library, 4hr Mastering Tracktion training video. Başlangıç için iyi bir set. Bunu öneririm hep yeniyim diyenle bu nedenle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar