Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir kız

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Bir kız vardı gözleri masmavi
Bana birini anımsatırdı henuz tanımadıgım
Ne zaman gorsem onu gülerdi
Yuregi tertemiz, saftı sapsaldı hatta salaktı ama tertemiz
Geç farketti başarıya giden yolu ama güç olmadı;

Bir kız var gozleri yaşlı
Bana turk filmlerini anımsatır sımdı
Hani o fakir ama gururlu gencin geri donusunu
Temizligi gitti belki ama
Ulasmak ıstedıgı heryere ulastı

Bir kız var gozlerı masum
Ama gozlerı degildi sorun.
Sosyal ağlarda paylaş

Transandantalizm akımı aklıma geldi ondan sınırları yıktım oyle şiirin kalıplara sıgdırılıp uyak redif 7+4 11 hece olcusu falan asla kullanmam, guzel degil cunku ıcınde ne bır mesaj var ne bır duygu ne bir his baya bıldıgın deniz gunes ay naber savas ay gıbı sıır olmus ama bahsettıgım sebeplerden gıbım gelıyor elbette uyak redif belki bu siiri bile guzellestirebilirdi o elestırıde de haklısınız.
Sosyal ağlarda paylaş

transandantal dedik mi bi dururcazzz

ya redif medif önemli değil serbest takılmış da olabilir,ama beni bi gülümsetti böyle sınırlamamaktan ziyade fazla sınırlanmış olay kaşa göze indirgenmiş sığ kalmış gibime geldi=)
ama sen diyosan ki ben yazdım oldu,rahatladım o zaman süper olmuş:d
Sosyal ağlarda paylaş

aslında aynen oyle oldu :D yani şiirin guzelliginden ziyade ıcımde kalıcagına cıksın rahatliim dedim , beyler dıyorum ki ferihayı ızledım oyle yazdım durumun vaziyetın igrencligini siz dusunun :D icerik olarak kısıtlanmış olmasından zıyade orda alt metin olarak masum hatunun ödün verip (ödün dedim yanlış anlamayın hemen) bır yerlere gelme cabasından caktırmadan bahsetmek ıstemıstım. Olmadı olmadı tekrar tekrar okuyorum ve sıze daha kaliteli siirimi sunuyorum ben

denız gunes ay
naber savas ay

bu bıle daha guzel nıye cunku zaten ciddi amaçla yazılmamış gırgır ve beni sırıttırdı dıye oburu baya ıcımı dokmusum guzin ablaya dert yanıyorum bı hatun vardı cok ıyıydı cok guzeldı sonra o... oldu der gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

belirli bir durumdan sonra sanki beni geçip genel şiir türlerini tartışmaya başlamışsınız gibime geldi (tartışma derken birbirinze karşı tartışma degil daha cok konusmak gibi tartısma) bu kadar ilgili ve bilgili arkadasların oldugu bır ortama yazdıgımı bilmek bile duygulandırıcı onu yazmak ıcın geldıydım aslında ben.
Sosyal ağlarda paylaş

valla adminler izin verdigi sürece burda kalabilirsiniz birazdan kırmızı sarabı ve peyniri getiriyorum sabahlara kadar ralph waldo emersondan slyvia plathe ordan emily dickinsona kadar uzanırız :D saka bir yana okumakta zevkli ortamda zevkli iyi iyi dur eskilerimi karıştıriim ben boyle hep yorumlar geliyorsa onlardan bir iki tane yaziim bakalım onlara ne yorum gelıcek. Yeni şiir için yeni konu mu gerekir yoksa buraya mı yazsam beyler.
Sosyal ağlarda paylaş

yazarlarda yada şairlerde üründen çok hayat hikayeleri psikolojik yapıları falan dikkatimi çekiyo benim sylvia olsun capote olsun mesela incelenesi halet-i ruhiyelere girmişler zira 2sinin de yaşamı film olmuştur.bu kadın bu şiiri yazıyo ama nasıl bi psikolojiyle? kısmı daha bi derin yani
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tahminim kafası güzel yönünde.Yani mantıklı başka acıklamam olsa inan anında soylerdım :D bu kaliteli sairlerin kafasına erebilmek ıcın saglam uyusturucu gerekıyor dıyorum ben. Aslında kucuk cocuklara yazdırsan bir yazıyı mükemmel olur dusunsenıze uzaya gidip oralarda sütten yapılma daglarda tavsanla kovalamaca oynarken kravatlı dinozor abi tarafından oturun bakiim okula gec kalıcaksınız su kahvaltınızı bıtırın demesının ardından gelen kocaman bir yanardag efektli dondurmayı hupletmesı sonucunda dooogru ..... gezegenine sıkıcı derslerı dınlemeye gıttık gibi yazılar yazarlar bızde seve seve okuruz . asıl olay o cocuk ruhunu 45 yasına gelınce nasıl saklıyabilirsin benım fikrim dedigim gibi uyusturucu kullandıkları yonunda (kotuledıgımden degıl kullanmaları bızım ıcın harıka ne yazılar cıkarmıslar :D )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...