yav Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 belki bilirsiniz şimdi ben fotoğraf olayına taktım çok fena neyse, flickr'da izmir'deki kentkart'lara basmak üzere email adresi kentkart.com.tr gibi bir adrese sahip yani "yetkili birine benzeyen bir abi" nin yazdığı mesaj üzerine iletişime geçtim hemen. aktarıyorum... daha sonra gelen cevapla ilgili fikrinizi soracağım. çünkü kafam karışık. said: Merhaba, Flickr'daki İzmir grubunda yazdığınız mesajı okudum ve hemen akabinde yazıyorum... Açıkçası portfolyoma baktığım zaman kentkart üzerine yakıştırabileceğim pek fazla İzmir fotoğrafına rastlayamadım ancak yakın zamanda "İzmir'in --", "--rde İzmir" ve "İzmir'in ----ları" başlıkları altında proje bazlı fotoğraf çalışmaları yapmayı planladığım için şimdiden iletişime geçmek babında bir şansımı denemek istedim. Verebileceğiniz bir geridönümle kafamdaki projelere daha hızlı yoğunlaşabileceğimi de düşündüm. Şimdilik bir örnek fotoğraf gönderiyorum: Bornova Hükümet Konağı - http://www.flickr.com/photos/yavuzselimk/5209909494/sizes/l/in/photostream/ Efektsiz versiyonu: http://twitpic.com/3phb8l/full Ayrıca İzmir'i referans olarak gösterebilecek bir fotoğraf olmasa da Kemalpaşa'da bulunan Babadağ'ından çektiğim bir fotoğrafla şansımı denemek isterim: http://www.flickr.com/photos/yavuzselimk/5345667534/lightbox/ ve geçen yıl çektiğim klasik de olsa kentkart formatına gidebilecek bir vapurlu gün batımı fotoğrafı: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=396702602373&set=a.396702072373.175623.755057373 Flickr'daki diğer fotoğraflarımı incelemek için: http://www.flickr.com/photos/yavuzselimk/ İlgilenirseniz diyaloga girmeyi çok isterim. İyi günler dilerim... ve gelen cevap said: Yavuz Bey, İlginize teşekkür ederim. İzmir Kentkart’ın sahibi İzmir Büyükşehir Belediye’sidir. Biz sistemi onlar için işletiyoruz. Şu ana kadar yayınlanan hiçbir resim için bir telif ücreti ödenmedi. Ödenmesi de şu an için mümkün değil. Ücretin yanında sizin isminizi de kentkartlar da yayınlamamız da mümkün değil çünkü İzmir Belediyesinin katı kuralları var. Dolayısı ile resimlerini paylaştığımız arkadaşlara yegane sunabildiğimiz: Milyonlarca İzmirlinin beğenisini kazanmış ve en önemlisi cebinde ki kartta sizin resminiz olması hazzı . Eğer bu konularda mutabık kalabilirsek memnuniyetle sizinde resimlerinizi değerlendirmeye alabiliriz. Bu arada Babadağ da, hükümet konağıda süper fotolar. Beni aramak isterseniz : + 90 5------ Saygılarımla ad/soyad Kentkart Şimdi kafamda 2 kişi var. Birisi asi sanatçı modeli ve ona göre anafikri şöyle olan bir cevap vermeli: "dünyanın hiç bir yerinde sanatçıyı/zanaatçıyı bu kadar ucuz tatmin duygularıyla mükafatlandırmaya çalışan kurumlar yoktur heralde" tabi bunu nazik bir şekilde belirtirim. ki 1 puntoyla ve kentkartı 10 gün kullanmakla kenardan silinebilecek büyüklükte de olsa ismimi görmek isterim. Veya sembolik bir ücret de isterim anasını satayım... İçimdeki diğer saftrik de kendi kendini "lan hemen pozlara girme gönder gitsin işte eşe dosta çoluk çocuğa gösterirsin bak kentkart vardı üzerindekini ben çektim eheh diye" Kararsız kaldım birkaç büyüğüme danışayım istedim ama online kimse yoktu dedim pati'den de çıkar akıl fikir. velasıl böyle işte.. napayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 yav said: İçimdeki diğer saftrik de kendi kendini "lan hemen pozlara girme gönder gitsin işte eşe dosta çoluk çocuğa gösterirsin bak kentkart vardı üzerindekini ben çektim eheh diye" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 http://img98.imageshack.us/img98/6103/ykentkart1qm0.jpg kentkart dediğimiz şey de bu bu arada gazoz açacağı gibi şeyler kullananlar anlamaz şimdi diye örnek koymak istedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Kesinlikle düşünme, direkt kabul et teklif ederlerse. Para dediğin nedir, ne kadar vericekler, ufacık karta ismin yazılsa kaç punto yazılacak, kim nasıl okuyacak. Herkesin kullandığı bir kartın üzerinde senin çektiğin resmin olması çok tatmin edici bence, yap bunu genç! Saftriklik değil bu, her şeyin bi bedeli mi var allasen. Büyük referans olur, ileride dersin KK'ın üstünde benim bir fotoğrafım vardı diye. DO IT. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 normalde profesyonel olarak yapıyorsan bu işi iste ücret. herşeye para buluyorlar da buna mı bulmayacaklar. amatörsen çocuklara gösterirsin işte dediğin gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 cvne eklersin işte nolcak gerçi kabul ettiler sanki senin resimleri hıh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 isminin yazması onemli degil, portfolyonda gosterirsin izmir belediyesi kartında kullanılıyor fotografım diye. her turlu +credit yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 şu an için amatörüm doğrusu ama ciddi(!) bir amatörüm yakın gelecekte profesyonel olarak yapmayı da planlıyorum doğrusu bu hobiyi bu bağlamda referans olması açısından iyi olur tabi haklısınız da insanın bi gurur yapası geliyor =p bu arada değerlendirmeye alırız demiş zaten yarın gel kabul edersen şubatta basıyoruz falan dememiş belki ben boşuna gaza geldim bi de üstüne mal mal düşünüyorum :D hah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Fazla düşünme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 sanat için soyun ve bedavaya geçirmelerine izin ver! böle diyince kötü oldu gerçi ama cv'ne yazarsın be olm. o doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 iletisime gecip gonder resimleri. karta ismini basmazlarsa, telif hakki vermezlerse de sen kendin bunlari ayarlayabilirsin ;) nasil mi? web siten yok mu? orada bu fotograflari paylasabilirsin. kentkart adi ile taglersin. turk fotografcilik sitelerine resmi yuklersin ordan kendi sitene linklersin. senin fotografinin kentkartlar ustunde gordukleri bu guzel fotograflar oldugunu insanlara yayarsin. biraz zaman gecince de bakarsin ki sitene akin akin gelenler var. seninle bu fotograflarin basarisindan oturu de iletisime gececek ajanslar olacaktir. bu sayede kendi tanitimini yaparak(ki en kazancli islerden birisi hele hele kentkart gibi bir cok insanin kullandigi bir yerde kendi reklaminin olmasi ciddi anlamda kazancli)potansiyel musterilerine ben buradayim dersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 yav said: lan hemen pozlara girme gönder gitsin işte eşe dosta çoluk çocuğa gösterirsin bak kentkart vardı üzerindekini ben çektim eheh diye" this Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 küçük hesaplar bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 dasaaa said: sanat için soyun ve bedavaya geçirmelerine izin ver! Sarsılarak sanat yaptım dasaaa.. Konuya gelirsek, abi ver gitsin. DynamicK reyiz de demiş zaten, kendi reklamını kendin yapabilirsin. Ufacık bi isim pek dikkat çekmez ama sen bu kart üzerinden çakal bi reklam politikası yürütürsen bayaa ses getirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 adam senin resmini alip belediyeye saticak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 beleş ver sonra fotoğrafımı çaldı mezarcılar diye dava aç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 isveçteki tecavüz kanununa referans ver isviçre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 DynamicK said: iletisime gecip gonder resimleri. karta ismini basmazlarsa, telif hakki vermezlerse de sen kendin bunlari ayarlayabilirsin ;) nasil mi? web siten yok mu? orada bu fotograflari paylasabilirsin. kentkart adi ile taglersin. turk fotografcilik sitelerine resmi yuklersin ordan kendi sitene linklersin. senin fotografinin kentkartlar ustunde gordukleri bu guzel fotograflar oldugunu insanlara yayarsin. biraz zaman gecince de bakarsin ki sitene akin akin gelenler var. seninle bu fotograflarin basarisindan oturu de iletisime gececek ajanslar olacaktir. bu sayede kendi tanitimini yaparak(ki en kazancli islerden birisi hele hele kentkart gibi bir cok insanin kullandigi bir yerde kendi reklaminin olmasi ciddi anlamda kazancli)potansiyel musterilerine ben buradayim dersin. budur bence de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 önce izmir, sonra türkiye ve en sonunda tüm dünya fotoğraflarınla sarsılacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 KHaRoN said: yav said: İçimdeki diğer saftrik de kendi kendini "lan hemen pozlara girme gönder gitsin işte eşe dosta çoluk çocuğa gösterirsin bak kentkart vardı üzerindekini ben çektim eheh diye" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 abi gonder iste onden cekilmis bir resmini, cok dikkat etmiyorlar zaten biraz vesikaliga benzesin basarlar direk. Ben mesela webcam'den cektim de gonderdim,oyle ustten fln cekip sanatci triplerine girersen kabul etmezler resmini zaten. normal vesikalik gibi olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 senko said: abi gonder iste onden cekilmis bir resmini, cok dikkat etmiyorlar zaten biraz vesikaliga benzesin basarlar direk. Ben mesela webcam'den cektim de gonderdim,oyle ustten fln cekip sanatci triplerine girersen kabul etmezler resmini zaten. normal vesikalik gibi olcak. nası ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 nasi nasi abi sekilden sekile mi girdiniz siz ogrenci karti icin resim gonderirken sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 abi okudun mu sen topiği ? ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 senko said: nasi nasi abi sekilden sekile mi girdiniz siz ogrenci karti icin resim gonderirken sdf abi olayı tamamen farklı anlamışsın sen asfsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar