Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kentkart'a fotoğraf

yav

Öne çıkan mesajlar

belki bilirsiniz şimdi ben fotoğraf olayına taktım çok fena
neyse,

flickr'da izmir'deki kentkart'lara basmak üzere email adresi kentkart.com.tr gibi bir adrese sahip yani "yetkili birine benzeyen bir abi" nin yazdığı mesaj üzerine iletişime geçtim hemen.

aktarıyorum... daha sonra gelen cevapla ilgili fikrinizi soracağım. çünkü kafam karışık.
said:
Merhaba,

Flickr'daki İzmir grubunda yazdığınız mesajı okudum ve hemen akabinde yazıyorum...
Açıkçası portfolyoma baktığım zaman kentkart üzerine yakıştırabileceğim pek fazla İzmir fotoğrafına rastlayamadım ancak yakın zamanda "İzmir'in --", "--rde İzmir" ve "İzmir'in ----ları" başlıkları altında proje bazlı fotoğraf çalışmaları yapmayı planladığım için şimdiden iletişime geçmek babında bir şansımı denemek istedim. Verebileceğiniz bir geridönümle kafamdaki projelere daha hızlı yoğunlaşabileceğimi de düşündüm.

Şimdilik bir örnek fotoğraf gönderiyorum:
Bornova Hükümet Konağı - http://www.flickr.com/photos/yavuzselimk/5209909494/sizes/l/in/photostream/
Efektsiz versiyonu: http://twitpic.com/3phb8l/full

Ayrıca İzmir'i referans olarak gösterebilecek bir fotoğraf olmasa da Kemalpaşa'da bulunan Babadağ'ından çektiğim bir fotoğrafla şansımı denemek isterim: http://www.flickr.com/photos/yavuzselimk/5345667534/lightbox/
ve geçen yıl çektiğim klasik de olsa kentkart formatına gidebilecek bir vapurlu gün batımı fotoğrafı: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=396702602373&set=a.396702072373.175623.755057373

Flickr'daki diğer fotoğraflarımı incelemek için: http://www.flickr.com/photos/yavuzselimk/

İlgilenirseniz diyaloga girmeyi çok isterim.

İyi günler dilerim...

ve gelen cevap
said:
Yavuz Bey,

İlginize teşekkür ederim.
İzmir Kentkart’ın sahibi İzmir Büyükşehir Belediye’sidir. Biz sistemi onlar için işletiyoruz. Şu ana kadar yayınlanan hiçbir resim için bir telif ücreti ödenmedi. Ödenmesi de şu an için mümkün değil. Ücretin yanında sizin isminizi de kentkartlar da yayınlamamız da mümkün değil çünkü İzmir Belediyesinin katı kuralları var.
Dolayısı ile resimlerini paylaştığımız arkadaşlara yegane sunabildiğimiz: Milyonlarca İzmirlinin beğenisini kazanmış ve en önemlisi cebinde ki kartta sizin resminiz olması hazzı .
Eğer bu konularda mutabık kalabilirsek memnuniyetle sizinde resimlerinizi değerlendirmeye alabiliriz.
Bu arada Babadağ da, hükümet konağıda süper fotolar.
Beni aramak isterseniz : + 90 5------
Saygılarımla
ad/soyad
Kentkart

Şimdi kafamda 2 kişi var.

Birisi asi sanatçı modeli ve ona göre anafikri şöyle olan bir cevap vermeli:

"dünyanın hiç bir yerinde sanatçıyı/zanaatçıyı bu kadar ucuz tatmin duygularıyla mükafatlandırmaya çalışan kurumlar yoktur heralde"

tabi bunu nazik bir şekilde belirtirim.

ki 1 puntoyla ve kentkartı 10 gün kullanmakla kenardan silinebilecek büyüklükte de olsa ismimi görmek isterim. Veya sembolik bir ücret de isterim anasını satayım...

İçimdeki diğer saftrik de kendi kendini "lan hemen pozlara girme gönder gitsin işte eşe dosta çoluk çocuğa gösterirsin bak kentkart vardı üzerindekini ben çektim eheh diye"

Kararsız kaldım birkaç büyüğüme danışayım istedim ama online kimse yoktu dedim pati'den de çıkar akıl fikir.

velasıl böyle işte.. napayım?
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle düşünme, direkt kabul et teklif ederlerse. Para dediğin nedir, ne kadar vericekler, ufacık karta ismin yazılsa kaç punto yazılacak, kim nasıl okuyacak. Herkesin kullandığı bir kartın üzerinde senin çektiğin resmin olması çok tatmin edici bence, yap bunu genç!

Saftriklik değil bu, her şeyin bi bedeli mi var allasen. Büyük referans olur, ileride dersin KK'ın üstünde benim bir fotoğrafım vardı diye.

DO IT.
Sosyal ağlarda paylaş

şu an için amatörüm doğrusu ama ciddi(!) bir amatörüm yakın gelecekte profesyonel olarak yapmayı da planlıyorum doğrusu bu hobiyi

bu bağlamda referans olması açısından iyi olur tabi haklısınız da insanın bi gurur yapası geliyor =p

bu arada değerlendirmeye alırız demiş zaten yarın gel kabul edersen şubatta basıyoruz falan dememiş belki ben boşuna gaza geldim bi de üstüne mal mal düşünüyorum :D hah
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
iletisime gecip gonder resimleri.

karta ismini basmazlarsa, telif hakki vermezlerse de sen kendin bunlari ayarlayabilirsin ;)

nasil mi?

web siten yok mu? orada bu fotograflari paylasabilirsin. kentkart adi ile taglersin. turk fotografcilik sitelerine resmi yuklersin ordan kendi sitene linklersin.

senin fotografinin kentkartlar ustunde gordukleri bu guzel fotograflar oldugunu insanlara yayarsin.

biraz zaman gecince de bakarsin ki sitene akin akin gelenler var. seninle bu fotograflarin basarisindan oturu de iletisime gececek ajanslar olacaktir.

bu sayede kendi tanitimini yaparak(ki en kazancli islerden birisi hele hele kentkart gibi bir cok insanin kullandigi bir yerde kendi reklaminin olmasi ciddi anlamda kazancli)potansiyel musterilerine ben buradayim dersin.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

sanat için soyun ve bedavaya geçirmelerine izin ver!

Sarsılarak sanat yaptım dasaaa..

Konuya gelirsek, abi ver gitsin. DynamicK reyiz de demiş zaten, kendi reklamını kendin yapabilirsin. Ufacık bi isim pek dikkat çekmez ama sen bu kart üzerinden çakal bi reklam politikası yürütürsen bayaa ses getirirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

iletisime gecip gonder resimleri.

karta ismini basmazlarsa, telif hakki vermezlerse de sen kendin bunlari ayarlayabilirsin ;)

nasil mi?

web siten yok mu? orada bu fotograflari paylasabilirsin. kentkart adi ile taglersin. turk fotografcilik sitelerine resmi yuklersin ordan kendi sitene linklersin.

senin fotografinin kentkartlar ustunde gordukleri bu guzel fotograflar oldugunu insanlara yayarsin.

biraz zaman gecince de bakarsin ki sitene akin akin gelenler var. seninle bu fotograflarin basarisindan oturu de iletisime gececek ajanslar olacaktir.

bu sayede kendi tanitimini yaparak(ki en kazancli islerden birisi hele hele kentkart gibi bir cok insanin kullandigi bir yerde kendi reklaminin olmasi ciddi anlamda kazancli)potansiyel musterilerine ben buradayim dersin.

budur bence de
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...