Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

‘Ucube dedim, yıkılmalı’

dylanN

Öne çıkan mesajlar

abi cirkin diyosunuz da picasso'nun falan cizdiklerine bakın, onlar da cirkin. heykel sonucta bu, sanat eseri yani. sanatcının kafasında ne varsa o cıkıyor ortaya, biseye benzemesi cok da sart degil. bu konuda eserler farklı degerlendiriliyor biraz, ben de daha cozemedim nasıl iyi/kotu olarak belirlendigine.

aha su mesela bir picasso tablosu. o heykele ucube diyen, buna ne demeli?

http://img03.blogcu.com/images/i/s/m/ismrliyimm/oil_painting_tete_de_femme_by_spanish_painter_pablo_picasso_743314_1238763493.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Heykelin çevre düzenlenmesi cartı curtu olmadığı için çirkin geliyordur size.

Ben ilk gördüğümde iyi veya kötü gibi bir olgu oluşmadı kafamda mesela tamamlanmamış, çevresi düzenlenmemiş vesaire gibi şeyleri duyduktan sonra.

Unutmadan, padişahım çok yaşa!!!!!

Açın muhafazakar gazeteleri köşe yazılarını okuyun, hepsi nasıl heykele giydirmişler hahaha.
Sosyal ağlarda paylaş

yav çok komik yorumlar olmuş, paticikte böyleyse halk tabi ucube der.

senin sanatsal bi fikir dahi edinmen için

sanatın öyküsü
güzelliğin tarihi
çirkinliğin tarihi
avrupa resminde gerçek duygusu
çağdaş türk sanatı

bunları bitirdikten sonra ağzını açma hakkın oluyo. ha daha bi ton şey lazım da hadi hızlandırılmış kurs olsun
yav öle şey mi olur güzelin ne oldugun söylemek için akademi egitmi mi alcaız hebele hübele. evet alacaksın ammo. nası nükleer reaktör de fizik mühendisi olup çalışıyosan, nası borsa hakkında yorum yapmak için iktisat okuyosan, estetik değerler hakkında agzını açmak için bişeyler bilmen lazım.

ama ha burası Türkiye amaaaaann koyun güder gibi hemen hallederiz, la bak insana benzemiyo olum ucube lan bu dersen, ulan adamın insana benzetmeye çalıştığını nerden çıkardın derim. o soyutlamalar derformasyonlar zaten "insan" varlığının kavramının içindeki çarpıklığı bütünlüğü, çatışma yada uzlaşmayı senin kafanda canlandırmak için olmasın?

okumadan incelemeden olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

heykel kötü yıkılsın lan o zaman. neyi tartışıyorsunuz. adama kısmi hak veriyorsunuz. adam kafasına göre estetik değerleri ile ahkam kesiyor. sanat tarihi dersi mi aldı başbakan? hayır ama adam ahkam kesiyor ve siz onun dediğini destekliyorsunuz. yıkılsın o zaman heykel kötü lan yıkın lan. adam her konuda ahkam kesiyor ve okumuş kesimler ona hak veriyor alkış padişahımıza.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...