Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Master lige ilk ayak basan Türk

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

Oymanq said:

Eru said:

oyman boyle topic filan acmissin ilk turk olarak heyecan yapipta
5 aydir oynamiyodum patch geldi 1 oyun attim master lig e atti 1600 kusur puandayken. Bi olayi yok master lig in gencler sori. Master lig yeni diamond.

Olay zaten espriydi. Futbol tarihini bilenler hatırlar wembleye ilk ayak basan türk diye bir geyik vardır. Ona gönderme yaptım. Yoksa ilk ben atsam nolcak sen atsan nolcak.

geyik yaptim yahu, olayi ben de arastirdim tasakmis hakkatten
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

_Spartacus_ said:

Niye Master ligde herkes 20-30 puan alıp 5 puan falan kaaybediyor yahu? Herkes beni geçmiş :D

hakkaten o olayda bi gariplik var du bakalım tl forumlarından çözeriz.
Anladığım kadarıyla herkesin puanı düştüğü için ve sistem matchmaking puanıyla görülen puanı karşılaştırarak "favored"ı belirlediği için sizin seviyenizdeki oyuncular bile "favored" görünüyor ve böylece daha fazla puan alıyorsunuz. MMR puanınızla görünen puanınız eşitlenince yenilgilerde ve galibiyetlerde aynı puan alınmaya başlanacak sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

o soyle bisey
-
-
-
-
-
bu sekil levellar var
atıyorum en alttasiniz
sonra isin icine win streak giriyor
diyelim ust uste 5 win aldınız
o en altdaki tabakanın 4win1loss yapmıs adamıyla eslesiyosunuz ve slighlty favored oluosunuz
yenerseniz bi ust tabakaya cıkıosunuz streak yapmaya devam ediosunuz
1-0 gidiosunuz bi ust tabakada dielim aynı tabakadaki 3-0 adam size karsı favored oluo

buldugu adamlarda o an kim search ediosa

yani puanla favoredin falan bi alakası yok
o anki streakiniz ve mmr size o an bulcagı adamla ilgili
ha bide diyelim tabakada adam bulamadi ( tabaka neyse artık )
bi üstten searche baslıo anladım kadarıyla cunku
ben bazen ölü saatlerde oynarken adam bulamıo ve çok saglam adamları getirio kesinlikle benden 1-2 tabaka üstteki adamları
Sosyal ağlarda paylaş

Eru said:

oyle bi olay yok 1500 puandayim ne zaman bassam 2500 puanlik adam atiyor bana sistem hala even match. hatta bazen bokunu cikartip beni favored yapiyor 800 puan ustumdeki adama karsi. 900 puana yakin bonus pool um var lakin
Bonus pool olmadığı durumlarda benim dediğim. Master ligde durum şu an eski işleyişten farklı, MMR puanı görünen puanın çok çok üstünde olduğu için herkes yenince çok puan alıp kaybedince az puan kaybediyor. Mesela benim karşımdaki adam "slightly favored" oluyor. Yenersem 15-20 arası puan kazanıyorum, ancak karşıdaki kaybedince 5-10 arası bir puan kaybediyor; çünkü onun ekranında da ben slightly favored görünüyorum. Herkes "hak etttiği" puana (muhtemelen diamondda sahip olduğu puana yakın bir meblaya) gelinceye kadar bu böyle devam edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır favori oluyosun. örnek vereyim 600win 400 loss alan biri ile 6 win 4 loss alan adam karşılaşınca even match oluyor. yani ne puanla nede bonus pool ile alakası var. bununda bi ton örneği var benim ladderda match historyden bakılabilir.20dakkada 15 amele ile 3 marine 2 marauder 3 tank basan bi terrana 200 giriyorum alıyorum 26 puanı temiz mis gibi dfalkjsdfgsd
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya eski w3 match making iste, streak layina gore adam atiyo memphis in dedigi gibi. Streak yapma olayina gore de seviye atliyosun mmr da. bu arada ben yenilince 12 13 puan kaybediyorum. Gayet normal abi sizde bir bozukluk var. 2700 luk adam yeniyor 13 puanim gidiyor even match diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Eru said:

yok ya eski w3 match making iste, streak layina gore adam atiyo memphis in dedigi gibi. Streak yapma olayina gore de seviye atliyosun mmr da. bu arada ben yenilince 12 13 puan kaybediyorum. Gayet normal abi sizde bir bozukluk var. 2700 luk adam yeniyor 13 puanim gidiyor even match diye.

seviyeydi aradım kelime tabaka deil
saol hacım
Sosyal ağlarda paylaş

anlattığım şey aynen budur. adam maça cıkarken 4 oyun, 4 win, 0 loss oynuyordu yani %100. ben ise 305 oyun, 156 win, 149 loss oynuyodum yaklaşık %51. adam maça "slightly favored" başladı, gelsin 30 puan :D
2w2ler sayılmıyor diye düşünüyorum ama sayılada bilir tabi belki sayılmasa direk favori başlayabilirdi adam. ha dediğiniz seviye muabbetide yoktur kesin diyemiyorum. yada anlattığınız detaylar belki sırf master lig içindir falan filan. nese kafa yormaya gerek yok herşey doğru olabilir =) ( umarım resimler ekranın içine etmez :S )
Sosyal ağlarda paylaş

Teamliquid'de ladder'ın işleyişiyle ilgili mesajlarıyla bilenen Excalibur şöyle açıklıyor şu an herkesin rakibinin favored görünmesini:

"Points are earned based on your opponent's MMR versus your points. Players newly promoted into the Master league have points equal to 73 + their spent bonus pool. Back in Diamond league, before the point normalization, these same players had many many points more than that -- 1,000 or more in addition to their spent bonus pools. Though the Master league offset is currently not known (if any), this means these players' MMRs are potentially thousands higher than their current points, causing their opponent to be displayed as Favored in every single game. This means that if they were to play legitimately, it could take 50, 60, 70 games or more before the phenomenon ends."

İngilizcesi yeterli olmayanlar için açıklamak gerekirse Master lige terfi olanlar 73 puan + kullandıkları bonus puanlarıyla başlıyorlar. Yani eğer bonus puanlarınızın tümünü kullandıysanız 2300 küsur puanla başlıyorsunuz. Diamond ligdeyse bu oyuncular bonus puanlarından 73 fazla puanda değillerdi. Bundan çok daha yüksektiler. Onun için master lig'e terfi edince resetlenmeyen MMR puanları görünen puanlarından çok daha yüksek. Ladder'da bir oyuncuyla karşılaşınca o oyuncunun MMR'ı sizin görünen puananızla kıyaslanıyor ve dolayısıyla hem siz hem o favored görünüyor; çünkü iki oyuncunun da MMR'ı karşıdakinin görünen puanından yüksek. Bu durum, oyuncuların görünen puanları MMR'larına (yani hak ettikleri puanlarına) ulaşınca normale dönecek. Bunun için de ortalama 60-70 maç yapmaları gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...