Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dawn of war sorunsalı ve ben

Tyrannus

Öne çıkan mesajlar

şimdi şöyle;bileniniz biliyor zaten sc2'yi ne kadar az sevdigimi.kendimi güzel,kompetetive rts arayışına verdim.bw da oynayanlar artık hep eskinin c,c- seviyesinde oldugu için dönüş yapmam zor

bugün rtslere bakarken "aa dawn of war vardı lan" dedim.Dün indirdim bugün oynamaya başladım.lisedeyken tunca baya oynardı aslında da hiç bir şey hatırlamıyorum nerdeyse.oyun hayvan gibi karışık geldi.youtubedan bir iki pro maçlarına baktım baya fast paced ve stratejik görünüyor.çok ırk var falan hem de

Bilenlere sorum şu ki ben oturup bunu kasayım mı,gideri var mı?istedigim şey ekonomi temelli ama mikrolu,ırk çeşitlilikli falan fistan.
Bundan sonra rise of the nationsla supreme commandera da bakıcam
Sosyal ağlarda paylaş

dawn of war da tau oynaması inanılmaz zevkli microsu falan da her ırk öyle değil. bazıları çok kolay yani ünite yapıp attack veriyosun. macro diye bişi yok zaten map control ve micro üzerine kurulu sadece. çok dengeli değildi en son daha iyileşmiştir belki. bir süre eğlenirsin oyna dene işte
Sosyal ağlarda paylaş

dawn of war 1 hakkinda pek dicek bişim yok singledan öteye gitmedim. ama danw of war 2 gayet iyi micro seviyorsan. dow2 varsa kasariz 2v2

görünüşüne göre (hani binalar falan yok ya) cok daha derin bir oyun, herşey savaşın gidişatını etkiliyebiliyor. harita kontrolü=gelir olmasına rağmen oyun cok kötü durumlardan çevrilinebiliyor. ondan ötürü ben cok seviyorum hatta uzun süredir oynamıyordum şimdi install etyom.
Sosyal ağlarda paylaş

Burn the Heretic!

Hehe, Taylancım ben bayağı uzun süre DoW2 oynadım. Betasından başlayarak SC2 çıkana kadar. TS 31 falandım bir ara. En çok da Ork oynadım.

Oyunun grafikleri ve mekaniği bayağı başarılı. Ama ekonomi temelli diye bir şey yok. Tutman gereken noktalar var, onları ele geçirince daha fazla kaynak geliyor daha çok unit basabiliyorsun. Sıkıcı olabiliyor o mantık. Ki bizim gibi işçi basmaya alışmış adamlar için biraz farklı bir kulvar. Mikro ağırlıklı, evet. Ama asla SC'deki gibi bir mikro değil DoW mikrosu. Zaten tek unit yönetemiyorsun. Suppression olayı var bir de. Unitler ve Hero XP alıor, wargear alıyor falan. O da güzel. Bak bütün bunları dedim ama son nokta da şu...

Dawn of War 2 Chaos Rising EXPANSION'ı pre oder yapıp almış bir adamım. Ki competitive de oynuyordum oyunu kendi çapımda. Ama Chaos Rising'i hiç (HİÇ) oynamadım. Neden biliyor musun...

SC2 Beta başladı ve ben bir daha asla arkama bakmadım.

SC2, BW'den kötü (bayağı kötü) bir oyun. Orada herkes hemfikir. Ama hala SC...Bunu da unutmamak lazım.

SC2 daha adam olacak...Chat kanalları gelecek. Expansion çıkacak. Oyuna adam gibi balans gelecek. Bütün bunlar olmasa da...Ki olmayadabilir...Hala başka bir alternatif göremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

SC2 ve BW'den başka yüksek kaliteli competitive RTS yok. Piyasadaki diğer oyunlar bunların yanında komik kalıyor. Hele DoW, denge açısından berbat (SC2'de dengesizlik var diyenler biraz DoW oynayıp izlesinler Blizzard'a tapmaya başlarlar), tekdüze ve sığ bir oyun olmaktan öteye gitmiyor.

Rise of Nations ve Supreme Commander nispeten daha kaliteli oyunlar ama ikisinin de "competitive" olmakla uzaktan yakından alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Tyrannus said:

şimdi şöyle;bileniniz biliyor zaten sc2'yi ne kadar az sevdigimi.kendimi güzel,kompetetive rts arayışına verdim.bw da oynayanlar artık hep eskinin c,c- seviyesinde oldugu için dönüş yapmam zor

bugün rtslere bakarken "aa dawn of war vardı lan" dedim.Dün indirdim bugün oynamaya başladım.lisedeyken tunca baya oynardı aslında da hiç bir şey hatırlamıyorum nerdeyse.oyun hayvan gibi karışık geldi.youtubedan bir iki pro maçlarına baktım baya fast paced ve stratejik görünüyor.çok ırk var falan hem de

Bilenlere sorum şu ki ben oturup bunu kasayım mı,gideri var mı?istedigim şey ekonomi temelli ama mikrolu,ırk çeşitlilikli falan fistan.
Bundan sonra rise of the nationsla supreme commandera da bakıcam

DOW 1 Campaign, DOW2 Campaign + full multi oynadım. Evet, arkadaşların dediği gibi makro hiç yok. Çünkü bina yapmak diye bir mantık yok. Sadece ana binayı upgrade ederek tier2 ve tier 3 üniteleri + upgradeleri elde ediyorsun.

Mikro ise SC kadar yok ama var.

Multi olayı ise SC deki gibi random eşleşmeli. Aslında zaten bu seçeneği DOW'dan arakladı, daha iyi hale getirdi. DOW'da multide eşleşmeler çok ama çok dengesiz olabiliyordu. Duyduğuma göre bayağı düzelmiş.

Irklar arası balans en son ben oynadığımda iyiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

yildirimokur said:

Ya gidin başka yerde konuşun şu oyunu.

sana ne
doubtful said:

anlamıyorum.

şaşırmadım

Cevap verenlere teşekkürler.Bugün dawn of wara biraz daha bakıp iyice gaza gelmiştim kesin oynıycam çok karışık bu falan diye,demin gökçen abi hep aynı üniteleri basıyosun herşey aynı falan dedi,pro maçlarını izledim haketen aynı geçiyor oyunlar.tau'yla necron zevkli gibi ama.Company of heroes deniycem şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

dow 2 deki mikro an itibariyle > sc2

an itibariyle diyorum ilerde sc2 gelişecektir bu konuda ondan eminim(pimpesti gördük beyler bu senenin iki videoyuda). ama şu haliyle imkansız( yahu doğru mikro ile anti ünitini alabiliyorsun). kafadan kombo abilitiler var. 9 squad sınırın var. squadlardan birini tamamen kaybetmenin dönüşü yok. atak yönü olan birlikler var.global speller var. bunun yanında her ünitenin daha işlevsel spelleri/abilityleri var.
Sosyal ağlarda paylaş

dowwde ki ünitelr o kadar kafasıan göre hareket ederken, verdiğin komutu animasyonlar yüzünden 2 saniye sonra yerine getirirken micro falan olmaz öüzr dilerim ama gercek bu.

tümüyle şans granade'den kacıp kacamamak. daha havadayken kacırabilirsin suqadı o kadar hızlısındıri ama squaddan birinin bi reload animasyonuna takılırısn hop 5 sn ordasın, yarısı ölür squad'ın.

bi basarsın bütün squad dip dibe durur bi basarsın bütün squad yayılır.

nade at dersiin bi bastığın an en yakındaki tip atar bi bastıktan 10 saniye sonra en uzaktaki adam koşturup atmaya calısır.

bi yere gödnerirsin, bi derli toplu giderler bi havalı olucam diey gruptan biri ebesinin körüdnen yayılıp gider cat pin olursun.

cok dertli cok, cohunki bile dertliydi ama o kadarda dertli dğeildi dahada bozmayı becermiş adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

autocover yüzünden olan şeylerdi bu saydıklarının büyük kısmı o da kalktı. yani tamam bi phoenix kadar hizli tepki vermiyorlar belki ama gayet düzgün tepki veriyorlar. sonuçta kaç yıldır rts oynarım dediğin kadar bozuk olsa ben de fark ederdim.

eet o nadei kimin atacağı olayı garip cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...