Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Albüm #5

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ahmedinejad said:

cetintas said:

Bir kere ben hayatta inkılapçıyım demem, DEVRİMCİYİM derim, o laf senin gibi süt çocuklarını avutmak için Evren amcanızın ders kitaplarına soktuğu bir kelime.

abi atatürk zamanında kenan evren mi vardı allah askına? inkılap kaç yüz yıldır kullanılan şekli. ayrıca köken olarak da inkılap'ın olumlu bir anlamı varken devrim olumsuz bir anlam içeriyor. devirmekten evrildiği için. bir birinin yerine dahi zor kullanılabilecek bir kelime.

kenan evrenin boynu devrilsin de inkılap kelimesinden ne isteidn?

İnkılap kelimesi ve devrim kelimeleri dediğim gibi Kenan Evren'den sonra birbirlerinin karşılığı gibi kullanılmış olsa da ben ve benim gibi düşünen tüm Kemalistler ciddi anlam farkı olduğunu düşünürüz.

Ali Püsküllüoğlu'nun sözlüğünde devrim ve inkılap kelimelerinin anlamları şöyle belirtilir:

Devrim : Bir toplumun yaşamında önemli işlevi olan kurumların hızlı ve geniş kapsamlı bir biçimde kökten değiştirilmesi, ya da yenileştirilmesi, yeniden biçimlendirilmesi ya da belli bir alanda birdenbire gerçekleşen kökten değişiklik
İnkılâp : 1-devrim, 2-dönüşüm

Buna göre Atatürk'ün emperyalistlerin elinden yurdu kurtarmak ve cumhuriyeti kurmak için gerçekleştirdiği her eylem devrimdir.
Bu Atatürk'ün sürekli devrim ilkesine de, mümkün olduğu kadar öz Türkçe konuşulması konusunda ki hassasiyetine de uymaktadır.

Evet, devrim DEVRİMEKten gelmektedir ve tam da bu yüzden bu anlamı ile kullanılması gerekir.

Bu konu bu saatte burada tartışılıp gargaraya getirilecek bir konu değil, o nedenle daha fazla yazmıyorum buraya çünkü bu konu 30 seneyi aşkın zamandır tartışılmaktadır, yani DEVRİM mi, İNKILAP mı şeklinde.
Mesaj tarihi:
BeIlow said:

tarifi vereyim bari

4 dilim lime yarım tatlı kaşığı esmer şekerle iyice ezildikten sonra 9 yaprak nane hafifçe lime ın üzerine ezilip red bull konup 6 cl kadar esmer şeker eriyene kadar karıştırılır daha sonra 7 cl jagermeister koy full buz bas bardağın kalanını red bull da tamamlayıp biraz karıştır tadından yenmez içilir :)

öyle bi anlattın ki biraz geç de olsa salyalarımı toparlamayı başarabildim
Mesaj tarihi:
napae said:

moncici said:

http://cdn1.knowyourmeme.com/i/000/100/407/original/1270775737930.gif

Ya bayılıyorum şuna hahahaha

Bagimlilik yapiyor ya sddfsd.

Ten muhabbettinden olta atiyorum, beyaz ten + kizil sac akar. Bugday ten + kumral sac da gene akabilcek ikililerden biri.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...