Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Albüm #5

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dartanian said:

Xaenin said:

olitere said:

sus lan köylü lü lü lü *eko*

Bu samimiyet nereden geliyor?

Ben bu lafı daha önce başkalarına çok dedim.O yüzden şu lafı etmeye şu forumda kimsenin hakkı yok bakarsan.

Hee dipnot: Ünleme bassaydın sakın deme 10 kere falan basmışımdır :D

Ünlem çalışmıyor diye topic var. İnsanların arasında dönen geyik tanımadık insanlara taşınca "hakaret" boyutuna ulaşıyor, bazılarımız bunu kavrayabilecek kapasiteye sahip değil. Arkadaşının lise buluşmasına gidip hayatında görmediğin adama NABER LAN İBNECİ demeyeceğin gibi burada da samimiyetin olmayan adama arkadaş arasında dönen muhabbetten türeyen bir takı yakıştırmayacaksın. Bunun adına da terbiye deniyor halk arasında.
Mesaj tarihi:
aquila said:

barbu said:

anlamadın sen. kendi tanıması değil. kimlerin kimlerle ne kadar yakın olduğunu bilmiyo olabilir. gerçi olitere yeni değil gibi. bunu anlamış olması lazım şimdiye.

senin biriyle yakin olmadigini bilmen icin baskasinin kiminle yne kadar yakin oldugunu bilmene gerek yok ki barbut, sen yakin diilsen, yakinlik yapmican.

yahu nesini anlamıyorsunuz ki dediğimin. ben zaten ismen tanidiklarima bile ismi ile hitap etmiyorum. o yüzden benim için geçerli değil bu dediğim. ama işte bahsettiğimiz tiplerden bazıları bu yılışık muhabbetin forumda genel bir tavır olduğunu sanıyor olabilir.

banlanip yeni acc alanlar var. bunu bilen kişiler gene eskisi gibi onunla yakın davranıyor. ama daha dün gelmiş adam bu yılışıklığı görüp o da öyle davranabilir. mantıklı mı? değil. ama forumda bu kadar msn muhabbeti gelişirse olacağı bu yani. her insan aynı değil. illa çıkacak olitere gibi kendini yamamaya çalışan insanlar.
Mesaj tarihi:
synthesizer said:

sesu said:

Olmaz o, bana herkes şesu diyor normalde de.
işte bu yuzden ben de samimiyetimi belirtebilmek için ayşesu falan dedim. ayşesu ne lan

Dimi.. Annem bile şesu diyor bazen Ayşe Su deyince bakmayı unutuyorum.
Mesaj tarihi:
kermit said:

siz kimle muhabbetiniz var
kimle samimi değilsiniz anlayamıyosanız zeka geriliğiniz var cidden
adamın benle bi muhabbeti yok
tek amacı sağda solda başarısızca beni haraslamak
benim yazmadığım mesajları ben yazıyomuşum gibi alıntılayıp bişiler saçmalamaya kadar getirdi.
e sonra burda pişkin pişkin takılır bu kadar hakaretin üzerine
havuç falan yeseymiş çocukken bunlar olmazmış galiba
abi kendini bu kadar önemseme ya , harraslamak falan.Senin verdiğin tepkinin onda birini hissetmiyorum o dediklerinde.Hakaret mevzsuna gelince , sana çocuk gibi laf yetiştirmediğim için hakaret mi yemiş oluyorum ? Çıkışa mı gel diyim ne diyim
Mesaj tarihi:
sesu said:

synthesizer said:

sesu said:

Olmaz o, bana herkes şesu diyor normalde de.
işte bu yuzden ben de samimiyetimi belirtebilmek için ayşesu falan dedim. ayşesu ne lan

Dimi.. Annem bile şesu diyor bazen Ayşe Su deyince bakmayı unutuyorum.

doğyla batının sentezi adeta
Mesaj tarihi:
Ayrıca tanıyan adamlar birbirlerine niye ismiyle hitap etmesin yani bundan doğal ne var? Ama tanımadığım biri gelip bana ismimle hitap edince ben mesela acaip huylanıyorum, hoşuma gitmiyor. Siz düşünün yani tanımadığı adam tarafından ismiyle hitap edilmesinden hoşlanmayan insanlar varken çıkıp da KÖYLÜ demenin ne kadar doğru olduğunu. Gerçi o köylünün dediği adamın 10'da 1'i kadar adam olsaydı o lafı eden her tanımadık şahıs ben böyle satır satır kendimi yormak zorunda kalmazdım, o ayrı. İnternet ortamıyla şu forumun ortamını bir tutmayın artık.
Mesaj tarihi:
barbu said:

dediğim şey barnacle ın dediği ile benzer aslında. nick varken sürekli isim ile hitap edilme mesela saçma geliyor bana.

bana da ismini bildigim adama nikiyle hitap etmek garip geliyo.
Mesaj tarihi:
barbu said:

dediğim şey barnacle ın dediği ile benzer aslında. nick varken sürekli isim ile hitap edilme mesela saçma geliyor bana.

Abi iyi de şu söylediğiniz çok saçma. Ben sevgilime, ya da her gün görüştüğüm adamlara paticik nickleriyle hitab etmek zorunluluğunda değilim ki. Kaan'ın da dediği gibi, nerede kime karşı nasıl davranmayı bilmek terbiyeye kaçıyor biraz. Sen hayatında tek kelime muhabbet etmediğin adama ana bacı (sırf benzeri hareketleri başkalarından gördüğün için), tabii ki laf yersin.
Mesaj tarihi:
aquila said:

barbu said:

bana da ismini bildigim adama nikiyle hitap etmek garip geliyo.

ya mesela ben şurdaki dota-hon tayfasındaki herkesin ismini biliyorum. az buçuk muhabbetim de var. ama gidip de sana şükrü demek bana garip geliyor. o kadar yakın değiliz. başkası bunu farklı algılayıp size yavşakça yakşalabilir. olay bu. yoksa kim ne yaparsa yapar. böyle adamlar hep olacaktır.

ya of çok gereksiz bir tartışma bu. neyse isteyen istediği gibi takılsın abi.
Mesaj tarihi:
"duruma göre davranmak" gibi bi kavram var.

otobüse neopren balıkadam giysileri giyip bineniniz var mı?

tanıyan tanıdığına adı ile hitap eder. arkadaş çevresi dışında kalan adam da yerini bilir.

"yok ben geyik yapıcam lan! çok gülücez yaa" falan diyorsan, tanımadığın adama öm atarsın, consent alırsın vs.

burada yaşanan durum doğru değil gerçekten..
Mesaj tarihi:
xaenin uo oynuyan ergen veled değil hiçbirimiz. Tanımadığın birine yılışırsan tepki görürsün , bende tepki gösteririm bunda anlaşılmıyacak birşey yok.Kaçırdığınız nokta insan psikolojisi , burası public bir forum olduğu için sizin haberiniz bile yokken 100lerce insan aranızdaki muhabbetleri okuyup , gülüyor ..vs Zamanla hergün okulda karşılaştığın ama hiç konuşmadığın birine olan sima tanıdıklığına benzer bir duygu uyanıyor bunları tahmin etmeniz gerekirdi.Sonuçta evde bira partisi verirken naber lan keraneci diye sokaktan eve giren yabancı bir adamla aynı durum değil.Çok kasdıysanız tamam takılın kendi aranızda tanımam etmem gerçekten hiçbirinizi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...