Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir karakteri pvp'ye hazırlamak


KingV

Öne çıkan mesajlar

Nasıl hazırlarsınız? bu sorum caster ya da rangerlar için değil. melee (guardian,conquerer,barbarian, bear shaman vs ) karakterler için. düşünün yeni 80 bir melee karakteriniz var. bu karakteri pvp'de kullanmak istiyorsunuz. üzerinizde birkaç parça mavi eşya var. karakterinizi pvp'de mini gamelerde kullanmak için nasıl bir yol izlersiniz???
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yardımcı olmaya çalışayım,

Bir karakteri pvp'ye hazırlamanın yolları vardır. Ama hangi karakteri pvp'ye hazırladığına göre değişiklik gösterir.

Guardian, Conq ve Barbar olarak ele alıcam ben.

1.ADIM - ITEM
Pvp'de 1.önceliğin DPS olucak 2.önceliğinde Critical Damage rating.

DPS'imizi 4 item ile arttıralım biraz.
Kolye: Eye of the Watcher
Kolyeye takılacak gem: Malefic Oblique Melanite
Bu item bize +360 Unholy Combat Rating verecek. Oda 10.0 DPS yapar. Ve +49 Critical Damage Rating.

Pelerin: Silverthread Cloak
Takılacak gem: Cabochon Zircon
+296 Combat Rating (Cold)
Bize DPS olarak geri dönüşü 8.22

Yüzük: Energetic Band
Takılacak gem: Storm Forged Oblique Crysoprase
+361 Electrical Combat Rating ve +40 Critical Rating
2 tane takıcağımız için 20.05 DPS'de buradan elde ettik.

4 itemden elde ettiğimiz DPS: 38.27

Armor'a gelince. Assasin, Barbar ve Ranger gibi yüksek DPS yapan ve yapmak zorunda olan karakterler için PVE yani T2 yada T3 setleri daha uygundur. Fakat Conq, DT, Guardian için Protection verecek PVP setleri daha önemlidir.

2.ADIM - FEAT
Adam öldürmenin yolu general kısmından geçmez. Bunu çok net söyleyebilirim. En yüksek DPS karakterler her zaman featlerde hybrid yani çift yönlü gidenlerdir. Featler bu oyunun %50'sidir. Bir çok kişinin pvp'de ezilmesinin, adam öldürememesinin sebebi featlerinin yanlış oluşundandır.

Kişi kendi oyun tarzına göre manevralarına göre feat seçmelidir. Featlerini yaparken BK invulu olup olmadına bakmalıdır, üzerindeki itemlerin kendisine verdiklerine dikkat etmektedir. YG.com dan alıp her feati üzerinizde kullanamazsınız bir başkasının feati sizin için trafik kazası demek olabilir.

3.ADIM - AA FEATLERI
Critical Damage ve Critical rating

4.ADIM - Kontrol
Conq, Guard ve DT için konuşuyorum. Adama vururken Frenzy'ye geçmek işimiz bittikten sonrada Defansa geçmemiz gerek. F1 ve F2 ye atarsınız. O sol eliniz artık oraya gide gele gide gele burdan köye yol yapar. Doğru zamanda frenzye geçemez doğru zamanda defansa dönemezseniz bu iş olmaz.

Bunun bir ileriki aşaması saldırırken attack bufflarını açmak işimiz bittiğinde de defans bufflarna geri dönmek. Guarddaki Tactic: Attack ve Tactic: Defanse gibi...

Strafe: 3 classlada A ve D tuşlarınızı Strafe Left ve Strafe Right'a atayın. Strafe yapıp adamın etrafında döne döne vuramadan bu iş yine olmaz.

5.ADIM - INTERFACE
Interface bölümünden yapılması gereken bazı değişiklikler var. Hedefin hedefini görme. Saldırır altında değilsen silahini geri içeri sokmayı kaldırma gibi. pk-pvp.com 'dan Screen Shot'lı haline bakabilirsin.

6.ADIM - HEDEF
Conq, Guard, DT için konuşuyorum.
Oyundaki en az hedef alan 3 karakter. Bu üç class'ada kimse kolay kolay dalmak istemez. Bunun nimetlerinden faydalanamıyorsan yine olmaz...

Ve senin seçeceğin hedef. Her zaman en kolaydan başlanmalı. Kolaylıkları eşitse sıralama şudur; Sin, Hox, Necro, Demo, Ranger, Barb, POM, TOS, BS, DT, Guard, Conq

7.ADIM - KARAKTER
Karakterini tanıma bu işin kopacağı kısım zaten. Debuffları bilmek, CCleri bilmek, ekranın solundan immunityleri, üstten buffları, guard için söylemek gerekirse vengance'ı wrath'ı takip etmek bu işin doruk noktasıdır.

Karakteri tanımanın yoluda tekrardan geçer. Ben halen boş boş durduğumu düşündüğüm zamanlarda bir tane strawman çıkartırım etrafında döne döne vurmaya çalışırım.

Bana sevgili RRa bilgisayar oyunlarını en iyi kim oynar? diye bir soru sorulsa vereceğim cevap; "En çok oynayan" olurdu. Çok oynamak demek çok tekrar demek. Beyin bir süre sonra bu tekrarları farkında olmadan yapıyor, eller farkında olmadan tuşlara basıyor. Işte bu aşamaya gelmek içinde rahmetli sabancının dediği gibi çalışmak, çalışmak ve çalışmak gerekli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben Aquilonia oyuncusuyum. ha diyince raid bulamıyorum. battlekeep bonusum yok. yüzükler gerçekten çok yararlı oldu.

sorumu şöyle yönlendirirsem;

üzerinde mavi eşyalar olan birini düşünelim. bu kişinin t1/t2 set toplaması birkaç hafta alacaktır. ve görev yapmayı sevmeyen bir adam. bu nedenle khitai da görev yapmayı da unutalım. pvp ye girmek istiyor. yapabilecekleri;

1) kültür zırh seti bulup uygun gemleri takıp. yukarıda bahsi geçen yüzükleri alıp pvp ye girmek midir?

2) ardından pvp lvl ı arttıkça da pvp zırhlarıyla üstündekiler değiştirmesini mi önerirsin?

böyle bir adamı gören diğer oyuncular da onun üzerinde bitecek ve kill/death oranı gittikçe düşecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama sen bana hiç yardımcı olmuyorsun. karakter ne barbar mı? bk invul yok dediğine göre ufak bir guilddesin muhtemelen guildin boride yapmıyordur.

pvp lvl4 den sonra başlar. pvp lvl4 olana kadar k/d epey zarar görecek. ha conqsundur khitaiden full plate epic armoru çakmışsındır istersen pvp lvl0 ol farketmez ama işte culture armor ile bu işe soyunuyorsak biraz kd zarar görecek elbette ama pvp lvl4 olduktan sonra toparlamaya başlarsın.

Kushite set güzel bir barbar için.

Leg, head, chest, hands culture alıcaksın.

Belt, shoulder, bot'u pvp lvl2 olunca alırsın. Hemen lvl2 olursun zaten.

Kushite'de wrist yok o yüzden onu herhangi bişey al geç.

Aldığın sete 4 kırmızı 3 siyah gem takabileceksin.

Ben şahsen böyle bir barbar sahibi olsam napardım şimdi seninle onu paylaşıcam.

1. Bowls of set questini yaparım. Aslında bu questi exploitde edebilirsin :) şu 2h edgeyi kaparım. Searing Sword

2. AA featlerinde Decisive Strikes ve Pressing Strikes'da ilerleyebildiğim kadar ilerlerdim hedef 5/5 yapmak ikisinide.

3. Kendime http://aoc.yg.com/feat-planner?usrb=lR4wjPZg şu tarz bir feat yaparım.

4. Setime takacağım 3 siyah gem Scything Marquise Jet olur ve bana +324 2h combat rating verir.

5. Setime takacağım 4 kırmızı gem ise Searing Oblique Fiery Amber olur ve bana +300 Fire Combat rating verir.

6. İlk başlarda sadece yeni mini Jab'a girerdim. 12vs12 olan. Orada grup ile beraber hareket ederdim. Ortayı almışsa takımım yanlarında dururdum. Massive pvp denerdim yani. Arkadaşlarıma rica ederdim zaman zaman Khitayi Arena da düello yapardık yada boş vakitlerde CE'ye girip adam ganklamaya çalışırdım. Ama asla 2(düşman) vs 1(ben) savaşmazdım. 2 kişi görünce kaçardım.

Ancak belki bu 6 madde sayesinde KD çok zarar görmeden iyi bir pvp düzeyine ulaşabilirdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendim için konuşmuyordum. genel bir soruydu :) ben de pvp 3 bear shaman var. üzerinde t2 helm, hyrkanian epic chest,leggings,wrist ve bot var. tiger epic eldiven, yun epic shoulder var. silah olarak t2 epic blunt kullanıyorum. kendi adıma konuşmak gerekirse hyrkanian seti esas seçtim. nedeni de verdiği can ve str diğer factionlara göre daha fazla. t1 pvp armoru çok düşünmüyorum. çünkü critigation vermiyorlar. şuanki halimde %45 critigation miktarım var. ve giydiğim setin pvp 1 armora oranla defansı çok daha iyi. tamam protection gerekiyor onun yerine rune of grounding kullanıyorum. caster lara karşı iron hide harici 2. bir bubble ım oluyor. feat tree olarak bunu kullanıyorum.

evet düşük pvp lvl a sahip oluşum, healer oluşum ilk hedef olarak görülmeme neden oluyor. battle keep bonusumun da olmayışı yaşama şansımı azaltıyor. bu neden ile kill death arasındaki farkım bayağı fazla. biraz da cengaver gibi oynadığımı ilk dalanın ben olduğumu düşünürsek bu beklenen birşey oluyor. belki soldier tipi bir sınıf mesela conquerer benim oyun stilime daha yatkın :) ama yine de bear shamandan memnunum. ki conquerer çok fazla var oyunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim class seçimlerim çok ilginçtir. paylaşmak isterim. mesela ilk karakterim pom'du. çünkü oyuna başladığım da daha 80lvl kimse yoktu. aoe dmg ile daha hızlı kasacağımı düşünüyordum. o zamanlar class ne olursa olsun herkez lvl60 iken 80 olduğunda iyi kill yapıyorsun gerçekten :) 30 40 günde anca lvl80 olmuşlardı ben 14 günde hallettim.

daha sonra işte adam öldürmeyi seviyordum birde her classı kesebilecek bir karakter istiyordum kendimi assasinde buldum.

pvp lvllar 5'den 10'a yükseltilince ve pvp lvl6 sin ile 10lvl sin arasındaki farkın az olduğunu farkedince kendimi emeklerimin karşılığını bulabileceğim bir classa verdim ve guardla oynuyorum şuanda pvpde. pve için başka karakterlerim var.

şimdi aslında bakıyorum da conq da çok ciddi bir tercih olabilirmiş. var conqum ama ilgilenemiyorum fazla. guarddan sıkılırsam bir gün 2h ibis silah + dragon setli bir conq yaparım. pvp lvl0 iken o mini gamelere giripde estirmek çok zevkli olurdu.

istesem dt yada guardim ile t3 raidlere girer black dragon set yaparım ama bi işime yaramaz. guardda pvp tier2 var yanında black dragon bişeye benzemiyor çünkü ikiside full plate ama conqa bu oyun bir kiyak geçmiş heavy hakettiği halde full plateide giyme şansı vermişler.

benim gözümde torpilli class ama herkezde beceremiyor işte bu emeği vermeyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bear shamanda devam. hyrkanian setine neden gittim? hatırlarsan bu son yamadan önce bi bori zırhı vardı bir de minigame zırhı. ve her biri çok yüksek levellarda başlıyordu. pre-madeler varken o levellara çıkamayacağımdan alternatif epic armorlar aradım. critigation lazımdı. factionları inceledim. dediğim gibi battle keepimde olmadığından hyrkaniandan başka çare göremedim. tiger dps olarak çok avantajlıydı ama ilk hedef olduğumdan dayanamadıktan sonra bir işime yaramayacaktı. yag-kosha seti vardı. protection bonusu olan bir set. hemen her parça 100 protection veriyordu. ama nedense hiç sevemedim görünüşünü :) hyrkanianın 4 parçasını toparlamıştım ki yeni yama geldi. t2 pvp armorların istediği lvlı düşürdüler. pre-made önlendi.

şimdilik pvp parçalarını toplayana kadar üzerimdeki khitan epicleriyle idare edeceğim. baya zaman alacak gördüğüm kadarıyla. ilk hedefim de takılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben senin karakterinin üstünde değinme ihtiyacı bile görmedim. ama bence AA featlerinden elusive natureü aç. çok fark edeceğini göreceksin özelliklede khitai seti ile.

senin şuan bence hiç bir şeye ihtiyacın yok o şekilde dilediğin gibi mini game yaparsın. tek lazım olan pvp skilli yani oyun becerisi oda zamanla olacak birşey. belkide o yöndende bi eksiğin yoktur. beraber oynamadığımız için ne söylesem boş olur ama senin gearina sahip bir bs ye ben öncelikli olarak saldırmam. sana çok saldıran olacağını kd ni bozacaklarını zannetmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tam tersine bana öncelikle saldırıyorlar :). acaba çok mu noob görünüyorum bilmiyorum. ama millet öndeki tanklara saldırırken arkadaki caster ve/veya rangerlara giden ben oluyorum. sinler sonra hoxlar yakın temasta ilk saldırdığım sınıflar. çok sağlam pvp armorları yoksa onlarla çok kolay başa çıkıyorum. dün pvp 9 hox'un biriyle atıştım (hatırlatırım pvp 3 üm) bana esip yağmaya başladı. sıkıysa tek çık karşıma dedi. duelloya gelmemi falan filan istedi. ben de pvp 9 adamın karşısına çıkmak için erken olduğunu söyledim. ve bugün tüm girdiğim mini gamelerde hell step ile yanıma zıplıyor ve onu gören takım arkadaşları da gaz alıp üstüme çullanıyorlar :) bugün hatta bir ara kalabalıktayken 2 ranger 1 necroyu üzerimde buldum. yoksa çok mu fazla heal atıyorum da dikkat çekiyorum bilmiyorum. anlamıyorum neden böyle oluyor. aquiloniada pek fazla guild yok :) açıkçası 1 battle keep boşta duruyor diyebiliriz. mini gameleri de düşünürsek tek battlekeepi olmayan adam ben oluyorum.

pvp'de tecrübem çok yok. hala karakterimin buildı ile oynuyor sürekli değiştiriyorum. daha 2 hafta öncesinde asıl kombo olarak internal bleed kullanırken. şimdi onu neredeyse hiç kullanmıyorum. belki hata ediyorum manifestationlarım aktive edilip ekstra bonus alamıyorum. dün bk sı olmayan pvp lvl 5 guardian (üzerinde pvp armor elinde reaching strike var) teke tek kapışma fırsatı buldum. kazandım sayılır benim canım %80 onunki %7 iken kaçabildi. kovalayamadım da staminam bitmişti.

elusive nature adlı perki açtım kullanıyorum. feral growl adlı wreck armorun bir üst kademesi bir kombom var. belirli bir şansla attığım kombo karşımdakine 2 wreck armor etkisi bırakıyor. diğer bir kullandığım perk alan stunımı kullandıktan sonra üzerimde belirli bir süre anti-cc bırakıyor. kombo skip yapmıyorum yapmam da. oyunu kuralları içinde oynamayı seviyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

pvp lvllar 5'den 10'a yükseltilince ve pvp lvl6 sin ile 10lvl sin arasındaki farkın az olduğunu farkedince kendimi emeklerimin karşılığını bulabileceğim bir classa verdim ve guardla oynuyorum şuanda pvpde. pve için başka karakterlerim var.

nasıl yani pvp6 sin ile 10 arasında çok fazla fark yok mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

var tabi farkda pvp lvl6 ile 10 guard arasındaki fark kadar yok. bende madem kasıyorum bu kadar dedim kastığıma değsin istedim.

yani ilk healerlara dalmaları normal ama khitai armoru giymiş bsyede öyle ranger necro dalıyorsa ilginç gerçekten hadi guard sin barb dalıyor deseydin biraz normal karşılardımda yani bir rangerin seni kesebilmesinin epey bir uzun sürmesi gerekiyor kimsede kesmesi uzun sürecek bi icraata kalkışmaz maçın ortasında

sen elusive natureü 5le. bide pvp tier1 armor giyme bence khitailre devam et. critigation chancein %60 olacak 5leyince. khitai armorlardan da öküz gibi critigation amount geliyor zaten. eh zaten medium armor giyiyorsun, üstüne bubbleların var, üstüne birde healersın yani sen zorlanıyorsan bir pom naapsın, bir tos naapsın.

adam öldürmek ayrı bişey ona bişey diyemem de kolay ölmemen gerçekten çok zor ölmen gerekiyor.

o serverda niye ısrar ediyorsun ki crom bu oyunun en güzel serverı gerçekten. hem pvp hemde pve imkanını fazla fazla bulabiliyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

serverı seviyorum :) herkes birbirini tanır. cromda dark templarım vardı. Aquiloniaya transfer ettim. yani crom tamam kalabalık olabilir istediğini istediğin zaman buluyor olabilirsin ama Cromda bulunduğum sürece Aquiloniadaki keyfi alamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elusive nature + pressing strikes
deliverance + steadfest faith
sleuth of bears

bunlar benim kullandıklarım. bende bs oynayan biri olaraktan aa featlerimi paylaşayım dedim.

birde boşver khitai armoru pvp t2 setlerini almaya bak bir an önce. farkı net anlayacaksın. birde might of arcos aldınmı eline :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben aquiloniandaki durumu merak ediyorum. millet kimse kalmadı orda diyor gerçekten heryer bomboşmu. gitsem mesela fod'a gank için adam bulamazmıyım yada nerde gank oluyor en fazla. Kheste toplu pvp ler mi oluyor fury'deki gibi 10vs10 yoksa küçük gruplarmı kapışıyor. kaç tane türk oyuncu vardır orda ? gelsem oraya guild kursam o bk yı almak zor olurmu :) cok soru sordum biliyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben valla her türlü her zaman öneriyorum. bende su an 3 yıldız var keşke en başından verseydim ona. ne kullansın ki başka alternatif ? bence bs de en önemli şey defans başta. gerisi yalan. sen guardian oynuyon bu aralar kanka ondan fazla bilmessin minilerde healerın çektiklerini. ranger ı ok atar stamın biter dtsi sana yuklenir manan biter dpsin kralı seni hedef bulur önce.. sonra manan yokken adam gelir dibinde senden heal ister ama görmezki manan bitmiş..;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xanthor said:

ben aquiloniandaki durumu merak ediyorum. millet kimse kalmadı orda diyor gerçekten heryer bomboşmu. gitsem mesela fod'a gank için adam bulamazmıyım yada nerde gank oluyor en fazla. Kheste toplu pvp ler mi oluyor fury'deki gibi 10vs10 yoksa küçük gruplarmı kapışıyor. kaç tane türk oyuncu vardır orda ? gelsem oraya guild kursam o bk yı almak zor olurmu :) cok soru sordum biliyorum


düşük levellar var tabiki ama çok fazla değil. popülasyon bir cromla fury ile karşılaştırılmaz. pvpler boride oluyor. serverın en kalabalık guildı spirits e karşı millet boriye gidiyor. son dönemin pvpsi boride şuan. pre-made kaldırıldığından beri minigame e adam bulmak çok zor olmuyor yalnız sabahları biraz sorunlu tabi. türk oyuncu toplasan 9-10 tane çıkar onların da 5i yenidir. guild kuracaksan arkadaşlarını da yanında getir. adam toplamak kolay değil. aslında kolayda herbiriyle ilgilenmek gerekiyor. birkaç tane officerın olmadan guildı toparlayamazsın.

peki xantor feat tree olarak ne kullanıyorsun? bir de pvp de komboları belirli bir sırayla mı izliyorsun?

might of arcos nedir bu arada?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

saolasın dostum bilgiler için.

linkteki benim feat agacim.
http://aoc.yg.com/feat-planner?usrb=1Ta6H579

might of arctos- t3 silahı

pvp de belli bir sıraya göre izlemiyorum. rakibe göre değişir. ama genelde en fazla kullandıgım kombo crush armor(4,3,2,1)
sana bana rakibin ne oldugunu söyle ben daha net anlatmaya calısırım.saol tekrardan bilgi için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maksat gank yapmak ufak level 80 level farketmez ;)
eskiden aquilonianda atzelde fod ta fln 2şerli 4'lermi gruplar olurdu onlarla kapışırdık. acaba su anda da öylemi onu cok merak ediyorum. sonra 2 kişi gidip karşımıza koca gruplar gelirse yalan oluruz. fury tarzı pvp değilde, 3vs3 5vs5 savaşları özledim openworld'te.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

open world de öyle 2'li 3'lü gruplar görmedim. neler yapıyorum pvp anlamında? mini gameleri saymazsak. şu an bori dediğim gibi spirits adlı bir guildın elinde. tek başına tutunamayan guildların ganker veya değil katıldığı bir guild. zerg ... bunlar pvp anlamında çok birşey bilmezken bori de gidip pvp lvl kasmış insanlar tabi tecrübeleri olmadığından karşılaşıldığında çok da rahat alınıyorlar. neyse lafı uzatmadan bahsedersek, 1-2 kişi boriye gidip bunların shrine larını yıkıyor, bunları gankliyoruz. çok da keyifli oluyor. diğer guildların anti-patisini de kazanmıyoruz. zira birçok ufak guildın lideri arkadaşım. khesatta girişte pvp bulabilirsin. raid yapılan günler bellidir. raide gidenleri ganklersin. Aquiloniada oyuncu yok değil var. ama diğer serverlara nazaran daha az. olanlarda akşamları, haftasonları giriyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...