yav Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Meraklısına ihtiyacımın nedeninin nasıl doğduğuna dair öykü :D Tanıdığın ürünü çekilecekti, flaş alalımdı, tetikleyiciydi, ışık ayağı da lazımdı, şemsiyesiz olmazdı, parlak kartonlardan reflektörler yapayım derkendi... Odamda taşınabilir ufak bir stüdyo ortamı oluşturuverdim son bir kaç aydır. Eh madem aldık bunları eşin dostun vesikasını da çekeriz değil mi dedik. Annem'inkini çektim geçen gün. Sonra da kız arkadaşımınkini. Övünmek gibi olmasın ama baya da güzel yaptım bu işi. (alt tarafı vesikalık gerçi nesiyle övüneceğim sanki ;D neyse beğendiler işte) Ben bu vesikaları 15*10'luk kağıda 6*4'erlik denk gelecek şekilde PS'de ayarlarım sonra da normal baskıya gönderirim işte dedim. Sizce bu çakallık mı oluyor? Hiç sanmıyorum ama öyleymiş gibi muamele gördüm baskı hizmeti veren fotoğrafçılardan. İlk verdiğim fotoğrafçı görmemiş bu vesikaları, (vesika dediğime bakmayın 10*15 fotoğraf karesinin için de 4 tane aynı kare var işte). Bastırdı verdi verirken laf etti yok efendim biz bunları görmedik işte yoksa daha farklı fiyat verirdik. Hınk mınk, ne farkı var ben meraklısıyım bu işin kendim yaptım işte sizin için 10*15 fotoğraftan farkı ne ki; printer da mı aldırcaksınız bana kehkeh dedim geçtim. Tabi bi daha o fotoğrafçıya uğramamak üzere... Sonra 2.denememde bu sefer büyük yerlere gideyim de lafını etmesinler dedim. İlk gittiğim mahalle fotoğrafçısıydı... hatta baskısını bile kendisi yapmayan tabiri caizse taşeron bir fotoğafçıydı işte. Neyse, gittim karşıyaka sahil'deki büyük fotoğrafçılara. Açtılar baktılar vesikamsı bi kare var. (bu arada fotoğrafları yanlarında 50-60 tane başka basılacak normal fotoğrafla götürüyorum bastırmaya, ayıp olmasın diye) Yok efendim biz bunu 10*15 gibi basamayız, vesika başına 2-3 TL'den işte toplam 80 kuruşluk baskıya bilmem kaç lira fiyat çekti. EH öh dedim tamam sil fotoğrafları bastırmam ben de dedim çıktım. İkinci bir fotoğrafçıya uğradım. Aynı hikaye. Adamların benim hazırladığım fotoğrafa dair en ufak bir emeği yok. Sadece 2 gram kağıtla 5 gram boya harcayıp parasını alacaklar ama işte kendileri çekmiş kadar para istiyorlar sırf vesika diye. Sonra gittim "müşteriye ihtiyacı olan" yeni açıldığı belli hafif eğreti bir dükkanla konuştuk. Hallettik. Neyse işte sonuçta ben ifrit oldum ;D Gelelim evde profesyonel baskı çözümleriyle ilgili sorulara Ben bu işin hep astarının yüzünden pahalı olduğunu düşünüp üşendiğimden printerını mürekkebini kağıdını çok araştırmadım bugüne kadar. Dahası evde naparsam yapayım dışardan aldığım kaliteyi alamam diye de düşünmüştüm. Bu doğru mu? Evde 3 rakamlı bir yatırım yaparak dışarıda alabileceğimiz kaliteyi yakalar mıyız? Cevap olarak 15*10cm'lik fotoğraf bastıracaksan evet evde yapabilirsin çok da güzel olur şunun şu markasını bunları bunları al bak keyfine......... diye bir cevap gelebili rmesela.. Gelmez mi? :D Eğer evde daha büyük baskıları da alabileceksem çok da nefis olur doğrusu... Ama işte dışarıda bastıracağımdan daha pahalıya gelmemesi gerekir. Cihaz harici kağıt/mürekkep masrafı aynı fiyata gelse dahi olur ama... cihaz ücretini de yaşam kalitesinde artıştan sayarım içim rahat olur. Hem elalemin ailemin, kız arkadaşımın vs. samimi fotoğraflarını görmesinden pek haz etmem zaten. :-X Sonuç olarak bana işimi görecek printer kaça patlar; hangi markamodellere bakmam gerekir. Kullanmam gereken fotoğraf kağıdı ve mürekkep nasıl olmalıdır.. Bu soruların cevabını arıyorum ??? Tavsiye ve öneri daha da önemlisi değerli tecrübelerinizi duymak istiyorum. Evde baskı çözümlerine dair yönlendirebileceğiniz bir rehber sitesi vs. de kabul ederim... Teşekkür ederim şimdiden :) // 1-2 foruma daha yazdığım yazının aynısını kopyalıyorum ondan garip gülücükler var. bi de pati üslubum yok haha // Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Usta, ufak çıktılar için bir yazıcı almak gibi bir olayım vardı bi ara, astarı yüzünden pahalıya geliyor. Gittiğim fotoğrafçıdan bastırmak her zaman daha ucuz yani. Vesikalık basmıyorlar evet, vesikalığı al saçma sapan bi fotoya monte et, bastırt, orayı kes sonra en olmadı. Onlar da haklı ne diym. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Fotoğrafçılar çok kaprisli. Vesikalık gibi götürürsün fiyat farkı koyar, 15 dakikada çıkarırsam 40 kr değil 60 kr dan basarım de falan filan.. Ama evde yapacağın çözüm, sanmıyorum maliyeti iyi olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 mediamarkt'ta falan cihazlar vardı, memory card / usb sticklerden falan resimlere bakıp , baskı alanları gördüm diye hatırlıyorum. ama kalitesinden şüpheliyim, bi dahaki gidişimde bakarım düzgün çıktı alınabiliyor mu diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 ya mesele şuki, adam gibi printer hem pahalı hemd ebakımı zor hemde cok tutarsız. sabah bastığıyla akşam abstığını birbirini tutmuyo. haliyle o cileyi evde cekmek zulum olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Sen işini halleden fotoğrafçıyı kafala, sürekli ona bastır bütün fotolarını mutual geçinip gidin işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ocak 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2011 @Yav Bende strobist işine yavaştan gireyim diyorum. Geçen bir Vivitar 2800D aldım ilk denemeler için. (25TL'ye) Yakında da 3 tane YN560 almayı düşünüyorum, tetikleyicilerle. Ama şemsiye ve diğer gereken ekipmanlardan baya uzağım. Nereden aldın, kaça maloluyor, bilgilendirir misin biraz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2011 cihaz bakimi falan zor dendigi gibi , en iyisi bi studyoyla anlasip ozel fiyat almak, hem belli bi sure gectikten sonra nazini da cekerler, begenmedigin sonuc cikarsa tekrar bastirtirsin , leke olur falan atar yaparsin. ne guzel . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2011 sunthewhich said: @Yav Bende strobist işine yavaştan gireyim diyorum. Geçen bir Vivitar 2800D aldım ilk denemeler için. (25TL'ye) Yakında da 3 tane YN560 almayı düşünüyorum, tetikleyicilerle. Ama şemsiye ve diğer gereken ekipmanlardan baya uzağım. Nereden aldın, kaça maloluyor, bilgilendirir misin biraz ? şurda "özet geçmişler" :p faydası dokunur baya: http://www.canonturk.com/vbulletin/dslr-terimler-ve-teknik-bilgi/2767-ev-studyosu-icin-gerekenler.html ışık ayaklarını, tripodfoto.com'dan aldım. Weifeng marka olanlar.. 40 TL idi. Memnunum. Şemsiyeleri o ara forumda biri satıyordu ondan almıştım ama beyaz renkli difüz şemsiyeleri 20 TL falan sanırım. Tripodfoto.com'da varmış gene baktım, marka marka çap çap... ucuzları da var. Ordan alabilirsin. bu flaş ile şemsiyeyi bir arada tutmaya yarayan parçayı çok pahalıya satıyorlar yalnız ... :D onu ebay'den temin etmeni tavsiye ederim. Hot Shoe Umbrella Swivel diye geçiyor-muş. Onun dışında ne lazım olur bilmiyorum bu alanda baya çok çeşitli malzemeler oluyor... Ben daha fazla kurcalamadım yerim dar işim var param yok deyip :) arkaplan için dolaba siyah kumaş asmıştım, vesikaları da 2 tane aydınger kağıdı önünde çektim kağıtları flaşla ve PS ile beyazlaştırmak koşuluyla. Doğru düzgün arkaplan/sonsuz fon olayına girmek de baya masraflı zaten.. ama ufak ufak ürün mürün çekerim diyorsan kartonlarla kumaşlarla bi şekilde halledersin. Model çekcem diyosan pamuk eller cebe.. :D eski/ucuz flaş bulursan kaçırma ve eline geçerse de elinde tut bence. En olmadı arkaplan için kullanabilirsin çünkü.. Bu arada niye yn560? yn460'lar nerdeyse yarı fiyatında sanırım... Flaşları da ebay'den bulup alsan en iyisi aslında. Burda satanlar da ebay'den kafaladıkları satıcılardan alıp satıyorlar veya kafalamadan alıp satıyorlar.. :D Ben acelem var diye ebay'den almamıştım. - - - Evde baskı konusuna gelirsek... beklediğim gibi çok olacak bir iş değil bu. İlla ki bastıracak bir fotoğrafçı bulunuyor zaten kaşınmaya gerek yok:)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Nikon kullanan biri olarak canonturk'den daha üyelik almadım ^^ Zaten senin yazdıklarında fazlasıyla yeterli olmuş, eline sağlık. Bende de yer sıkıntısı vardı ama şimdi tek başıma çatı katına yerleştim, fazla fazla yer oldu. Bir bölümü'de mini stüdyoya çeviricem. Stockphoto yolluyordum ara ara sitelere zaten, biraz daha yüklenicem. Bu ekipmanlar içinde ; Aslında çokta pahalı değil artık bu tip şeyler ama, çok fazla teferruatı var, şemsiye ayrı, flash ayrı, şemsiyenin tripod'u ayrı, şemsiyeyi flash'a tutturma aparatı ayrı. Sinekten yağ çıkarıyorlar resmen. Bana kalsa hepsini ebay'den alıcam ama 150Eur limitini geçicek toplu alırsam, parça parça almakta istemiyorum, biri geldi biri gelmedi, biri gümrükte kaldı derken sinir stres sahibi oluyor insan. Burdan alıcam getiren adamlardan artık. Ebay'de 120tl olan flash'ı 150tl 'ye satıyorlar. Çok fahiş kar koymuyor adamlar, makul yani. YN460-II ile YN560'ın en büyük farkı heralde 560'ın zoom kafası. 24-105 manuel zoom var. Birde 1/128'e kadar iniyor manuel güç ayarı. Malzeme kalitesi olarakta çok fark var deniyor. ŞU sitede adam hepsini incelemiş güzel güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 bi çok fotoğrafçıda stand koymuşlar böyle anında bastır kodak falan diye, tak flash diski çıkar istediğini ver gözünden 5 lirasını gitsin. tanesi 30 kuruş mu neydi 10x15. ama hiç çıkarmadım kalitesini bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 ben canon selphy es-1 aldım. mürekkebi ve kağıdı içiçe. daha doğrusu kağıdı kendinden mürekkepli. Termal baskı yapıyor. çok güzel sonuçlar alıyorum dandik fotoğraf makinamla. (vesikalik fotoğraf çekiyorum bu arada.) makinayı 200 liraya almıştım. bi kutu filmi de 50 lira şuanda. içinde 50 tane var. kağıdı da 10x15 gayet güzel sonuç verdi. bi ara dene istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 ara ara kampanyalar oluyor teknosa'da bastırdım ben tanesi 10kr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar