Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CES 2011 Tablet

Kharon

Öne çıkan mesajlar

tekrar diyorum, windows olan tablet alinmaz su haliyle. ne isletim sisteminin kendisi, ne de uygulamalari dokunmatik ekranlara gore hazirlanmamis.

kaldi ki windows'un business modeli farkli. her yeni windows daha cok guc tuketmek, mevcut donanimi daha iyi kullanmak uzerine tasarlaniyordu, hicbir zaman verimli kullanma fikri yoktu. ama tabletlerde onemli olan kaynaklari verimli kullanmak. bu yuzden de mobil cihaz isletim sistemleri tabletlerde basarili oluyor. oyle de devam edecek.

ille windows almak istiyorsaniz da once bir sure kullanin, ondan sonra alin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim istegim bildigin notebook gibi kullanmak tableti, o yuzden windowslu veya linaksli istiyorum. windowslu olsa daha iyi tabii.

android fln alsan, napcan ki onla nete gir o kadar, halbuki windows olsa icinde, bi klavye baglandin mi mis gibi laptop iste istedigin zamanda al kalemi ciziktir ustune notlarini fln.

kotu yani da dedigin gibi pil tuketimi olcak, ki alistim zaten mobil cihazlarda pat diye pilin bitmesine artik.
Sosyal ağlarda paylaş

abi gidip pili biten cihaz alirsan oyle dersin tabi ki.

w7 arm tabanli bi sisteme gecmezse; artik bilemem tegra mi olur, ti omap mi, qualcomm mu , bare arm mi, onlarin tabletlerden cacik olmaz intel le.

mum un dedigi gibi baska bahara kalirlar, kaynekt kaynekt diye dolanirlar ortada.

bu arada BB playbook un ti omap 4430 kullandigi ortaya cikti(neden 1.5ghz 4440 degil :(), qnx i de dusunursek olabilecek en hizli tablet playbook olacaktir.

gecikmezse baharda kesin alinacaklar listesine eklendi playbook, baska cihaza bakmama gerek kalmadi.
Sosyal ağlarda paylaş

wacom digitiser vs olan win7ler güzel ama fiyat performans eğrisinde çan altı kalıyorlar

"du bakayım aaa F gelmiş" modeller bunlar

xoom, eee slider güzel duruyor. xoom fiyatına bağlı olacak tabii. bi de ipad2 ne getirecek onu da göreceğiz.

ha bir de viliv'den daha iyi bişiler beklerdim.

msi ne yapmış yahu. çabuk ar-ge departmanını bağlayın fırça çekesim geldi. bildiğin sıradan çin modelleri bunlar!
Sosyal ağlarda paylaş

memo fail cunku; honeycomb olmasina ragmen qualcomm kullaniyor (tegra2 acik ara tokatliyorken asiri mantiksiz secim, pil omru de daha kotu), ips ekran olmamasina ragmen 500 dolar istiyorlar.

slate fail cunku; win7, corei5 derivative bisey kullaniyor(pil omru gg), wacom panel var, uzaktan yakindan alakasi olmadi soyleniyor demolarini kullananlar. ayrica 1000 dolar. hem playbook hem memo alirsin biraz fark verip. asdfas
Sosyal ağlarda paylaş

one note +1

zaten bu adamlar +10,1 tabletlerde (bu ebadın altında zaten eğitim için bi boka yaramaz not alma gibi şeyler) onenote, inlage gibi hedelerin benzerlerini entegre olarak eklemedikleri sürece çok o amaç için kullanılmayacak bence.

ha bu ürünler daha dynamic pdf'lerin doğmasına izin verebilir bi 3sene içerisinde (adobe isterse tabii lol) şöle, okduğumuz pdf'lerdeki blockları kolayca kaydırmamız, aralarına çizim eklememiz, bilmem kaçıcı sf'deki grafiğin küçüğünü koymamız (prezi gibi zoom in falan olur grafiğe) etkileşimli grafikler (atıyorum çekme deneyi varsa video gibi izlersin değişimleri ve eğri üstünde bi noktaya tıklaığında excel gibi karşılığını görebilir. grafik çok fazla data set içeriyorsa bi iki tanesini kapatabilir ve açabilirsin) belli kısımlarda entegre sesli anlatımlar etc.
Sosyal ağlarda paylaş

bence de evernote yeterli, onenote platform degistiricek kadar onemli bi yazilim degil yani. alternatifi oldugu surece problem yok.

ide isine bisey diyemiyorum gerci ama ide calisinca 15dk olan pil omru 8 e dusuyor lol

baska tablet den esas cihaza remote baglanirim , problem solved.
Sosyal ağlarda paylaş

turkiye internetinde remote :)

neyse olay su ki ozetle herkes kendi ihtiyacina gore seciyor cihazlarini, misal senin istedigin her an maillerine bakabilmektir, borsayi takip etmektir. Benim istedigim dedigim gibi svn'den kodu cekeyim 2dakka duzetleyim derliyim, derste ustune notumu alayim, birine bisi anlatirken 2dakka acayim smartdraw'i bisiler gostereyim, bi makale okurken bi taraftan acayim onenotu'u onemli yerleri oraya aliyim, yanina bi diagram yapistirayim vs diye gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ide disinda diger ihtiyaclarin o kadar degisecegini sanmiyorum tech savy ler icin acikcasi, casual tuketici icin dedigin dogru tabii ona karsi cikmaz imkansiz.

yinede ide olayina katilmiyorum, olsa iyi olurdu evet, ama onun yerine guzel code editorleri var bu platformlar icin, adam gibi indentation, color code, tab, sync destegi sunan bi notepad derivative bisey yeterli gibi geliyor bana kod ihtiyaclarim icin.

remote geyikti evet, asdfas cloud fantazisi
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Ben hala tüm BBM hizmetleri için Blackberry telefon ile tether olmayı zorunlu kılan Playbook'un nasıl bu kadar sevildiğine anlam veremiyorum.

ben de hemen hemen aynı şeyi ayfon ve aypet için sölemiştim... port yok, uyumlu değil, sadece kendi üzerinden şeyler ile uyumlu şeklinde demiştim gerçi

şaşırtıcı ama peynir ekmek gibi sattı!

lol

peynir ekmeği kim yiyorsa bu devirde..

bunu dürüm döner olarak revize etmeliyiz.. tdk ile görüşmem gerekiyor. bi sn
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Ben hala tüm BBM hizmetleri için Blackberry telefon ile tether olmayı zorunlu kılan Playbook'un nasıl bu kadar sevildiğine anlam veremiyorum.

cihaz donanim olarak en basarilisi cunku, BIS,BES de bi nevi artik onlar icin zorunlu bisey, rim in inanilmaz bi yatirimi var oraya, batip cikmak manasina gelecegi icin oraya dogru oynamak zorundalar.

evet biseylerin empoze ediliyor olmasi hos degil ama mantikli fiyatlara data plan sunduklari surece ben bi problem gormuyorum yaptiklarinda.

2. nesil playbook da onlar da kalmayacaktir, su anda smartphone falan ayagini tamamen biraktilar, qnx gelistirmesi vs ile ugrasirken sirketin hepsinin altindan kalkabilecegini zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dikkat ettiysen BIS'i eleştirmedim. BIS hizmetleri için aleti Blackberry cep telefonuyla eşlemek zorundasın. Bu da Playbook'un hedef kitlesini BB cep telefonu sahipleriyle sınırlamıyor mu? Benim BB'm yok ama Playbook'a ilgi duyuyorum, kullanamam ki o zaman? Neden BIS alternatifi çözümler yok bu konuda?

iPhone ve iPad çoook daha farklı bir durum bu konuda. "iPad ile internete çıkabilmeniz için cihazı iPhone ile eşlemeniz zorunludur" gibi bişi olsa tamam, aynı olurdu ama böyle bir şey yok. Alakası yok yani ikisinin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...