Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bolivya vs. Türk Halkı (Türkiye'deki Benzin Fiyatları Saçmalığı)

-007-

Öne çıkan mesajlar

di mi yahu?bir ailede 4 araba lüks değil normal haklısın.

işte insanın bir tarafı rahata alışınca konuştuğu ile yaptığı,farklı oluyor o başka boyut.

araba lükstür abi,bu lükse sahip olan tabiki kullanıcak ama ben rusya,ukrayna ve fransa'daki metro,toplu taşıma durumunu gördükten sonra bana arabaya almak daha saçma geldi.

ama burada 2 tane sorun var oksijensiz ve dışkı kokusu ile gitmek hakkında.

gerekli yatırım yok metron yok,otobüslerin yetersiz.dışkıya gelicek olursa bir ülkede ki insanların ayda 1 yıkanma potansiyeline sahip olması.

son olarak da benim arabam yok,ben toplu taşıma kullanmak zorunda olan bir insanım ve araba da istemiyorum angarya çünkü.

arabası olan da umurumda değil,sonuçta benim umurumda olan ortak paylaşım alanları olduğundan,benzin araba kullananı canından bezdirsin bana ne çok da fifi ;)

eğer bir ülkede benzine sürekli zam geliyorsa,ben götünün keyfini düşünen adamı sallamam uzun ve kısa vadede ülke insanına ve ülkeye,zarar veren tarafını düşünürüm.

hani herkes milliyetçi ya,vatanı için herşeyi yapıyor konuşuyorsunuz ya,o zaman vatanın için sabah az oksijen al ne olucak?
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Ha diyosun ki işe okula oksijensiz ortamda anaerobik solunum yaparak dışkı kokusu eşliğinde hayvan olarak gitmek varken neden "lüks" bi şekilde arabayla insani koşullarda gidelim. Bence de bi toplum eğer koyunsa araba kullanmak lükstür, haklısın.

Unutmadan;herkesin sahip olamadağı bir şey lükstür,senin araban var insan gibi oluyorsun da,neden ben hayvan muamelesi görüyorum.

Abi düşünce yapısında yanlışlık var işte;eğer sen ve senin gibi arabası olan insanlar,bunun yerine daha çok toplu taşıma yönelse işte o zaman istediğiniz gelişimi sağlarsınız.

Ama sen ben araba alırım kıçımın rahatı daha önemli,başkası isterse bok içinde boğulsun dersen konuşmaya hakkın yok burada koyun olsan sensin ben değilim.

He araba alırsın paran vardır,ama gene söylüyorum misal işe araba ile gitmek kadar saçma birşey yok.

Hangi aklı başında adam 9'da başlıyacak iş mesaisine,arabayla gitmek için sabah 6 da kalkar yahu.İşte bu insanlar toplu taşımaya yönelse,okula babasının aldığı oyuncak ile değilde toplu taşıma tercih etse,toplu taşıma gelişir sende bu kadar sıkıntı çekmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:

eğer bir ülkede benzine sürekli zam geliyorsa,ben götünün keyfini düşünen adamı sallamam uzun ve kısa vadede ülke insanına ve ülkeye,zarar veren tarafını düşünürüm.

hani herkes milliyetçi ya,vatanı için herşeyi yapıyor konuşuyorsunuz ya,o zaman vatanın için sabah az oksijen al ne olucak?

İyi de araba kullanmak lükstür lafıyla bir ailede 4 araba olması lükstür lafı bir değil neden çarpıtıyosun ki. Bugünün toplu taşıma rezaletinin olduğu tabloda araba kullanmak lüks değil, insan olan için ve toplumun büyük kesimine göre temel ihtiyaç. Bir ailede 4 araba olması da aile bireylerinin sayısına ve ulaşım ihtiyaçlarına göre lüks de olabilir temel ihtiyaç da!

Bak burası ne rusya ne ukrayna kimse her sabah hayvan muamelesi görmek zorunda değil. Tamam belli kesim hayvan gibi yaşamaya alışmış ve çeşitli sebeplerle koyunlaşmış ya da koyunlaştırılmış önüne dışkı koysan yiyecek modda yaşıyor olabilir bu kimseyi bağlamaz da bu tablo sosyal devletçiliğe aykırı. İnsanlar insan gibi yaşamayı istesin ya da istemesin, devletin sunduğu standartlar hayvan taşımacılığı boyutunda olmamalı öyle dandik bikaç otobüsü metrobüs adıyla koskoca şehre yettirmeye çalışırsan benzine zam yapma hakkın kalmaz. Ha halk koyunlaştığı için araba kullanmak lükstür diyor ne yapsın alışmış konserve gibi oksijensiz ortamda sıkış tepiş rezil olmaya. Ayrıca benim bildiğim oksijen en temel ihtiyaçtır siz buna da "götünün keyfi" diyecek kadar insanlıktan çıktınız mı. :)

"Vatanını seven az oksijen alsın" dedi adam ya, çözüm süper tam akp kafası çözüm oldu ahah

Hayır, vatanını seven adamın bu sistemi değiştirip insani koşullarda ulaşım hizmeti sunabilecek lider olmak için çalışması lazım. dışkı kokusunda ulaşım yapmak zorunda hissetmeyi milliyetçilik sayanda zeka aramam. :)

LucifeL said:

Unutmadan;herkesin sahip olamadağı bir şey lükstür,senin araban var insan gibi oluyorsun da,neden ben hayvan muamelesi görüyorum.

Abi düşünce yapısında yanlışlık var işte;eğer sen ve senin gibi arabası olan insanlar,bunun yerine daha çok toplu taşıma yönelse işte o zaman istediğiniz gelişimi sağlarsınız.

Ama sen ben araba alırım kıçımın rahatı daha önemli,başkası isterse bok içinde boğulsun dersen konuşmaya hakkın yok burada koyun olsan sensin ben değilim.

He araba alırsın paran vardır,ama gene söylüyorum misal işe araba ile gitmek kadar saçma birşey yok.

Hangi aklı başında adam 9'da başlıyacak iş mesaisine,arabayla gitmek için sabah 6 da kalkar yahu.İşte bu insanlar toplu taşımaya yönelse,okula babasının aldığı oyuncak ile değilde toplu taşıma tercih etse,toplu taşıma gelişir sende bu kadar sıkıntı çekmezsin.

Burda olay arabası olmak olmamak değil ki, o kadar rezalet bi ulaşım sisteminde yaşıyoruz ki zaten biçok yere arabayala gitmek imkansız, mecburen toplu taşıma kullanmak zorundasın. Da bundan şikayet etmesi gereken adam sadece arabası olan değil, asıl bu bozuk sisteme hergün onu kullananın itiraz etmesi lazım, çünkü daha fazla maruz kalıp mağdur oluyor. Ben başkalarının beceriksizliği yüzünden hergün hakkının altında hatta hayvani koşullarda insanlık dışı hizmet alıp mağdur olanların ses çıkarmayıp "önüne dışkı konsa yiyecek kadar koyun olmasına" tahammül edemiyorum. Vücut bile şikayet edince üstlerine feedback verip atar yapıyor, üstler kendini düzeltiyor sen insan halinle neden üstlerine feedback vermekten çekiniyorsun? Git yumurta at demiyoruz mesela gider belediye beyaz masaya şikayette bulunursun ama yok halkımız bundan bile aciz.

Hayvan muamelesi gören adam hakkını aramadığı için hayvan muamelesi görmeye devam eder.

öyle veya böyle bugünün sisteminde arabayala yolculuk yapmak ve araba kullanmak lüks değil, temel ihtiyaç, çünkü toplu taşıma insani koşullarda değil. Kullananların şikayet etmemesi sistemin insani koşullarda olduğunu göstermez, aksine kullananların insani koşulları tercih etmediğini gösterebilir çoğu zaman.

Sabah 6'da kalkıp araba kullanan adamlar şu haliyle komple toplu taşımaya yönelse öğlene kadar işe gidemez. Şuanki hal bile yetmiyor sen gerçekleri bilmeden araba kullanmak gereksiz, sürücüler de toplu taşıma kullansın diyorsun. Otobüslerde minibüslerde yer vardı da araba sahipleri mi kullanmadı!
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL Demiş Ki said:

benzine,mazota zam demek petrol variline gel zamdır,daha kafadan ülke ekonomisine zarar,çifçiye zarar fabrikalar gibi büyük istihdam sağlayan kurumlara zarar,hatta bindiğim toplu taşıma aracının bağlı olduğu,kurum ve belediyeye bile zarar.

Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

İyi güzel diyorsun Triasta ülkemizin coğrafi koşulları belli İngilizin Fransızın düz tabak coğrafyası yok ülkemizde.(Bkz Şekil:1-A);
http://www.indirme.net/imgprogram/1426965595.jpg

Kaldıki bunun metro yahut toplu taşımaya set çekecek kadar problem olduğunu sanmıyorum.

Japonyada bi hayli dağlık bölge metro için sorun olmamış demekki?
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

ulan iki tarafın da haksız olduğu tartışma görmemiştim :P

biri der arabaya binmeyen koyundur

öbürü der arabam yok benzin isterse tavana fırlasın
valla ben öyle demedim ben en son araba kullanıcıları isyan etsin,ilk başta memlekete zararı var dedim ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca ben hala şunu savunuyorum,eğer insanlar banka kredisi veya borç ile araba almak yerine,toplu taşımaya yönelseler bu sistem düzelir bence.

Eğer düzgün birşey istiyorsak önce ona rehabet göstermemiz lazım.Avrupada ki örnekler çok güzel aslında,insanların arabaları var ve genellikle izin gününde kullanıyorlar,işe vs. giderken hafta içinde sırf toplu taşıma kullanılıyor.

Hal böyle olunca düzenli trafik ve daha iyi koşullarda toplu taşıma kullanılıyor.Eğer birçok insan koyun olursa,belli bir sıkıntılı dönemden sonra çok daha iyi bir toplu taşıma düzenimiz olur.

Kimse araba almasın demiyorum ama,eğer banka kredisi veya borçla kişisel kullanım için araba alıyorsa,insanlar ve 20 tl benzin koyup dolaşıyorsa koyun olan onlar ben akıllı olanım.

@007 yazını okudum da benim hakkımı aramadığımı nereden çıkardın?

Ben hakkımı elimden geldiğince her platformda arıyorum,belediyenin beyaz masası olsun veya iett şikayet bölümü olsun bunları kullanıyorum zaten.

Ayrıca memleketini seviyorsan lafı geyik espiri,bunu anlamıyan insanda asıl ben zeka aramam,aslında seninle tartışmak da yersiz arabam var koyun değilim diyen bir zihniyetin var.
Sosyal ağlarda paylaş

-bence herkes araba alsın, arabayla gitsin de otobüsler boşalsın.

-asıl toplu taşıma lükstür, yürümek varken! hem oksijen hem trafik yok!

-asıl toplu taşıma lükstür, madem diğer insanların elde edemediği şey lüks, ana duraklardaki metrobüsler lükstür. zincirlikuyudaki otobüsler lükstür, binemeyip taksiyle gitmek isteyip, taksi de bulamayıp okula gidemediğim oldu. halbuki baştan yürüseydim!..

-yine zincirlkuyuda sabah yoklamalı dersime yetişmek için otobüse binmeye çalışıyorum, ama adım atacak yer yok. ben bu otobüse binecem arkadaş diyerek kapıdaki insanların üstüne atladım. kapı kapandı, 4-5 durak tek ayak üstünde gitmek zorunda kaldım, ayağımı koyacak yer yoktu. ayakların yerine basması lükstür.

-ev okul arası 24km, gidiş süresi 1.5-2 saat. acelen varsa toplu taşıma lükstür.

-kıçımızın dibinde benzin üretiliyorken akaryakıt firmalarının fahiş fiyattan satması, üzerinde de devlet babanın fahişe vergiler koymasına tepki vermemek lükstür. o para araban olsun olmasın, istersen evden hiç çıkma, yediğin yemekten, içtiğin sudan çıkacak.

-internet de lüks, cep telefonu da. ÖTV var çünkü.

-türkiyede hayatta kalmak lüks.
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:

Ayrıca ben hala şunu savunuyorum,eğer insanlar banka kredisi veya borç ile araba almak yerine,toplu taşımaya yönelseler bu sistem düzelir bence.

Eğer düzgün birşey istiyorsak önce ona rehabet göstermemiz lazım.Avrupada ki örnekler çok güzel aslında,insanların arabaları var ve genellikle izin gününde kullanıyorlar,işe vs. giderken hafta içinde sırf toplu taşıma kullanılıyor.

Hal böyle olunca düzenli trafik ve daha iyi koşullarda toplu taşıma kullanılıyor.Eğer birçok insan koyun olursa,belli bir sıkıntılı dönemden sonra çok daha iyi bir toplu taşıma düzenimiz olur.

hic mi sabahlari binmediniz yahu metroya otobuse? sanki toplu tasimamiz karsilastirdiginiz yerlerdeki gibi rahat ve dakikmis gibi konusuyosunuz.

duraktan 3 tramvay geciyo hicbirine binemiyo insanlar kalabaliktan. cekilecek iskence mi bu her gun? bu durumda araba alabilecek parasi olan tabi ki alir arabasini kullanir. onda da trafikte takilirsin ama en azindan koltugunda rahat oturursun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...