reyou Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 insan metabolizmasi kendisini gecen gunduz surelerine goremi ayarlamis? simdi dunyanin yasanabilir bolgelerinde ortalama olarak 24 saat zaman araliginda gece ve gunduz sureleri paylasiliyor. insan vucududa bu sure icerisinde ortalama olara 8 saat calisip 8 saatini kendine ayirip 8 saatte uyuyor. bu ikisi birbirinden tamemen bagimsiz olaylar. eger soyle olsaydi mesela gece ve gunduz toplam olarak 72 saat olsaydi insan vucudu evrimsel olarak 24 saat uyuyup 24 saat calisip 24 saatinide kendinemi ayiracakti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 kutuplardaki insanların 6 ay falen uyuması lazım ozaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 bi kere senin dediğin gibi bişey yok ki 8 saat uyuyup 8 saat çalışıp 8 saat kendine ayırmak nedir ahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Ben iki ay kadar penceresiz bir odada yaşadım, bir hafta kadar sadece buzdolabı ve tuvalet için dışarı çıktım. Işık kafana göre olunca uyku düzeni kalmıyor. Uykum gelince ışığı kapatırdım gece olurdu. Bir süre sonra 4-5 saat uyuyup 14-15 saat uyanık kalmaya başladım, yavaş yavaş zamanım kaydı. Günleri 19 saat yapmıştım yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Kendime 8 saat ayırabilseydim sevincimden ağlardım lan her sabah Ben bazı günler kendime 1 dk ayıramıyorum, bazen 24 saat yetmiyor, 8 saat ne arar bazarda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 doğru orantı - ilkokul 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Fistan said: bi kere senin dediğin gibi bişey yok ki 8 saat uyuyup 8 saat çalışıp 8 saat kendine ayırmak nedir ahha 3 vardiya yaşam tarzı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Fistan said: bi kere senin dediğin gibi bişey yok ki 8 saat uyuyup 8 saat çalışıp 8 saat kendine ayırmak nedir ahha sen hangi dunyadansin kanki? ortalama yazdik orda, bak mesela ortalama insan yasi 60. 60 yil yasamak ne ya ahsfuashfuhah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 SeaGle said: Kendime 8 saat ayırabilseydim sevincimden ağlardım lan her sabah Ben bazı günler kendime 1 dk ayıramıyorum, bazen 24 saat yetmiyor, 8 saat ne arar bazarda? abi sen sicmiyomusun? onuda dunya barisi icin degil kendin icin yapiyosun, kendine ayrilan sureden kasit, yeme icme sicma sevisme 31 cekme fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 ben kendim öyle değilim diye yazmadım ki yaptıgın genellemeyi dogru kabul ederek yola çıkmışsın sonra ona baglayıp baska bişey soruyorsun o yüzden buna cevap vermek ya da irdelemek yanlış olur zaten sorunun içinde kendi cevabını vermişsin. "evrim" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 reyou said: SeaGle said: Kendime 8 saat ayırabilseydim sevincimden ağlardım lan her sabah Ben bazı günler kendime 1 dk ayıramıyorum, bazen 24 saat yetmiyor, 8 saat ne arar bazarda? abi sen sicmiyomusun? onuda dunya barisi icin degil kendin icin yapiyosun, kendine ayrilan sureden kasit, yeme icme sicma sevisme 31 cekme fln Abi yeyip içip sıçınca geriye 31 çekmeye bile zaman kalmıyor işte, bazen o derece sıkışık günlerim oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Fistan said: ben kendim öyle değilim diye yazmadım ki yaptıgın genellemeyi dogru kabul ederek yola çıkmışsın sonra ona baglayıp baska bişey soruyorsun o yüzden buna cevap vermek ya da irdelemek yanlış olur zaten sorunun içinde kendi cevabını vermişsin. "evrim" ortalama dedim ortada yargi kullanmadim, insan 8 saat uyur demedim, ha tam olmasada en fazla 2 saat oynar http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep neden yanlis olsun irdelemek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 ya insan 7 saat uyusa nolcak 9 saat olsa. sorduğun soru günü 24 dilime değil 72 dilime bölse 8 dilim yerine 24 dilim mi uyuruz oluyo. bu mu soru. ne biçim soru lan bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 bilemessin bunu yapacak bir deneyin de yok. tek bildiğin günlerin 24 saat olduğu bir dünyada yaşayıp ortalama 8 saat uykunun sana yettiği. o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 O sekiz saatlik uyku insanın yerleşik düzene geçmesiyle alakalı bir olgudur. İlkel insan içinde bulunduğu doğada avcılara karşı hazırlıksız yakalanmamak için kısa süreli ve sık uyurdu. Memeli hayvanlarda cüsse büyüdükçe gereken uyku süresi azalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar