Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugun cok yedim pismanim topigi

Ben&Jerry's

Öne çıkan mesajlar

C3nK said:

Hergün devamlı yüksek kalorili yemekleri düşünerek diyet yürümez, yani bi şekilde bi yerde patlarsın, patlamadın diyelim istediğin kiloya geldiğinde biraktiğinda o yemekleri yiyerek yine çok kolay eski haline gelirsin.Vücudun kolay yağlanan bir vücutsa düzgün bir vücut yapmaya uğraşıyorsan malesef kalori hesabı yapmak kacınılmaz, 120 kilolardan 70 kilolara inen biri olarak eskiden günde 2.5lt kola herögün fastfood kahvaltıda bile hamburger menüsü tüketen biri olarak söylüyorum alıştığın zaman hiçbir şekilde aramıyorsun onları, ama ilk önce kendin inanman lazım, ben şuan kilo alma diyetimde bile az yağlı bulgur pilavi, yulaf ve pilav gibi ürünler yiyerek gayette mutluyum.

Ayrıca düşük kalorili yemek lezzetsiz olucak diye birşey yok, sevdiğin yemekleri (diyet harici)normal zamanlarında yiyebilirsin, o yemeği yüksek kalorili kılan içindeki yağdır. Örneğin bir tabak makarna az yağlı 250 kaloriyse, yağlı bir tabak makarna 400-450 ye kadar çıkabilir, hacim aynı sayılır mideye giren ama yağ yüzünden kalori nerdeyse 2 katına çıkıyor.

abi kusura bakma ama ben senin gibi vahim bi durumda degilim. 7-8 kilo assagi inip durmam lazim o kadar. Yani öyle bi genelleme yaptin ki söyliycek söz bulamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

Horcrux said:

Kalorili seyler yemeyi cok özlüyorum. Aklim hep yemekte. Dietimi de bozmuyorum ama... ne olucak bilmiyorum. Ben hep böyle yemek hasretiyle mi yasiycam. Lanet olsun bogazina da düskün biriyimdir yani. Cok zor isim coook.

Şöyle bir yöntemde deneyebilirsin, arada bir yüklen fastfooda ama sporda yap yani ne kadar yakarsan fazladan gelen kaloriyi o kadar kardır.

Düzenli spor yaparım, her şeyide yer içerim ve kilom +1,-1 oynar, ideal kilomdayın ve yağ oranımda %10 falan çıkıyor. Bu tür bir yaşam tarzını seçebilirsin. Mesela sumocuları bilirsin adamlar hayvan gibi yemek yer, ama günde 4-5 saat çok sağlam antreman yaparlar ve kolestrolleri normal seviyeden bile düşüktür.

Yani istediğin kiloya in akabinde sporla destekle ve istediğini ye yani istediğini ye derken aşırıya kaçmamak kaydıyla arada bir.

Mesela günlük bir öğünüm kahvaltıda sucuk yumurtalı klasik türk kahvaltısı, öğlen iş nedeniyle dışarda dürüm veya burgerkingden whooper menü yani fast food, akşam evde herşey diyet pişer (babada yüksek tansiyon var) yani sıvıyağla, tuzsuz birde öyle öğünümü yerin (ekmeksiz), sonra kek kurabiye vs.

İşin sırrı spor yap, fastfood hayranlığında yaş ilerledikçe zaten damak tadi değişiyor tiksineceksin o tür bir beslenmeden.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ne gereksiz gerginlik yaratma çabasıdır. Başlığı açan arkadaş spora gidiyor spora gitmeyen yazmasın falan dememiş. Başlıktada bu yok. Sen neye göre kural koyuyorsun ki pardon? Yanlış bişey mi yazdık, çok yiyince sıkıntı basıyor ve banada enteresan geldi. Burda paylaşayım belki bu konuda bir bilgisi tecrübesi olan vardır. Ne yapalım benzer başlığa atmayalım da 50000 tane ayrı başlık mı açalım aynı konuda. Yada sen kafana göre kural koydun da ona mı uyalım. Ne yapalım abi anlat istersen forumda senin istediğin şekilde davranalım. Madem 1 mesaj seni bu kadar geriyor hepimiz buna dikkat edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Bu ne gereksiz gerginlik yaratma çabasıdır. Başlığı açan arkadaş spora gidiyor spora gitmeyen yazmasın falan dememiş. Başlıktada bu yok. Sen neye göre kural koyuyorsun ki pardon? Yanlış bişey mi yazdık, çok yiyince sıkıntı basıyor ve banada enteresan geldi. Burda paylaşayım belki bu konuda bir bilgisi tecrübesi olan vardır. Ne yapalım benzer başlığa atmayalım da 50000 tane ayrı başlık mı açalım aynı konuda. Yada sen kafana göre kural koydun da ona mı uyalım. Ne yapalım abi anlat istersen forumda senin istediğin şekilde davranalım. Madem 1 mesaj seni bu kadar geriyor hepimiz buna dikkat edelim.

Spor bölümünde bir topic,gerginlik yaratma çabası değil bu.
Hayır einstein falan olmaya gerek yok çok hafif beyin yeterli anlamak için ama ? Kural koyma çabasında falanda değilim,kuralı yönetici koyar dimi ? Laf sokucak daha mantıklı yerler bul sonra gel OM den ok ?
Git garbage a aç istediğini yaz,kişiselde mi ne günlük var oraya yaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ValhallAwaitsMe said:

forgiver said:

4 gündür tavuk yiyiorum sıkıldım

Ben 4.5 aydır yapıyorum o işi.
Düşün.

ValhallAwaitsMe said:

Arkadaşlar tekrar söylüyorum,burası spor yapıpta belli bir programda beslenenlerin günh çıkarma topiği,sporla alakası olmayıp bugün 6 lahmacun yedim,hergün burger yiyorum diyenler komiksiniz.

hayatta kalmak için yemiştim
ama mekik-şınav çekiyorum bazen

işte tencereye attım pişti filan, her gün ısıtıp yedim 3. günde bitti, sonra bugun ızgara var dediler yine tavuk yedim
tadı güzeldi ama hoşlanmadım
hergün aynı şeyi yemek güzel olmuyor
tavuk çok rerore
Sosyal ağlarda paylaş

@ValhallAwaitsMe

O alttan hakaretleri, açık açık duymak için mi pm atayım? Yahut uyarırken pm atabilirdin, ayak üstü gereksizce ortamı gerdin, gerizekalıya getirdin lafını soktun sonra pm at, şimdiye kadar neden pm atmadın. Birde pm at derken bile emir kipi. Git garbıça yaz falan. Pardon abi çok özür dilerim ya.
Ayrıca sadece yöneticiye gerek yok ki yanlış bir mesajda atmadım (Çok yedim çok yiyince sıkıntı basıyor, ve bende pişman oluyorum, başlıkta bunu soruyor) ama sana yanlış geldiyse rica ederekte uyarabilirsin bahsettiğin pm ile. Bu kadar gergin olmaya gerek yok. Çok böyle bilgi akışı olan bir başlıkta değil, çok yemekle ilgili kendini rahatlatma topiği olmuş bir nevi. Hani biri çıkıp çok yedim şu kadar kalori aldım pişmanım dediğinde ki çoğu mesaj bu şekilde, ne oluyor hepimiz kilo mu veriyoruz da ben sistemi bozdum. Yada ben çok yedim sıkıntı bastı deyince ne oluyor hepimiz kilo mu alıyoruz? Hani diyet gibi karşılıklı bilgi paylaşılacak bişeyde tartışılmıyor. Tartışılacak bişeyde yok zaten. Bugun çok yedim pişmanım keşke yemeseydim dediğin de adama ne yorum yapacaz. Zaten günlük gibi bir başlık kendi kendini avutuyorsun, yoruma açık bişeyde yok tartışılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Horcrux said:

Kalorili seyler yemeyi cok özlüyorum. Aklim hep yemekte. Dietimi de bozmuyorum ama... ne olucak bilmiyorum. Ben hep böyle yemek hasretiyle mi yasiycam. Lanet olsun bogazina da düskün biriyimdir yani. Cok zor isim coook.

Şöyle bir yöntemde deneyebilirsin, arada bir yüklen fastfooda ama sporda yap yani ne kadar yakarsan fazladan gelen kaloriyi o kadar kardır.

Düzenli spor yaparım, her şeyide yer içerim ve kilom +1,-1 oynar, ideal kilomdayın ve yağ oranımda %10 falan çıkıyor. Bu tür bir yaşam tarzını seçebilirsin. Mesela sumocuları bilirsin adamlar hayvan gibi yemek yer, ama günde 4-5 saat çok sağlam antreman yaparlar ve kolestrolleri normal seviyeden bile düşüktür.

Yani istediğin kiloya in akabinde sporla destekle ve istediğini ye yani istediğini ye derken aşırıya kaçmamak kaydıyla arada bir.

Mesela günlük bir öğünüm kahvaltıda sucuk yumurtalı klasik türk kahvaltısı, öğlen iş nedeniyle dışarda dürüm veya burgerkingden whooper menü yani fast food, akşam evde herşey diyet pişer (babada yüksek tansiyon var) yani sıvıyağla, tuzsuz birde öyle öğünümü yerin (ekmeksiz), sonra kek kurabiye vs.

İşin sırrı spor yap, fastfood hayranlığında yaş ilerledikçe zaten damak tadi değişiyor tiksineceksin o tür bir beslenmeden.

Güzel yazmissin. Ben de fitness'a bu amacla basladim. Ama sonra baktim ki saglikli beslenmek priceless. Hedefimi degistirdim yani. Yag yakip kilo vermek istiyodum. Sonra dedim neden hazir baslamisken vücut gelistirmeye de elimi atmiyim.

Su ana kadar oldugum en yüksek kilo 87-88 idi. O da bu ay basindaydi. 3 sene önceki halime dönmeden rahat edemem. Bogazima da düskün bi insanim. Yemek yemeyi gercekten severim. Obez de degilim. Irademe hakim olmakta zorlandim her zaman. Ama bu sefer farkli olucagina inaniyorum. Simdilik mükemmel ilerliyo.

Valhalla da biliyo. 79,9'a düstügüm gün kendimi ödüllendiricem.
En sevdigim yemegi ve en sevdigim tatliyi tek bir ögünde yiycem ve o gün spor yapmiycam >:D<
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...