Fin Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 ops dsff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Ağaç süsleme sümerlilerden geliyo fakat bizdede olduğunu söylüyorlar dilek ağacını örnek gösterek. Dilek ağacının kökü orta asyaya dayanıyorsa tamam diyebiliriz. Birde elbette kimse noeli kutlamıyor yılbaşı günü fakat neden noeli kutlayan hristiyanlar gibi süsleme yapılıyor? Birisi buna bir açıklık getirsin o zaman. Bizde bilgilenelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 isterse marslı olsun türk olmasından iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 çünkü nalet olası hırsız hıristiyanlar paganların süslerini çalmışlar ve biz de paganların ağaç süslemelerini kullanarak onlara göz dağı veriyoruz ve "bunlar sizin değil adamım!!" diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 noel baba yunanmış işte. evi demrede.demreye gittimde görmüştüm hatta, turizm ve kültür bakanlıı koruması altında müze tarzı bişiye dönüştürülmüş durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 sinterklaas ile santa claus'un hikayeleri birbirine çok benziyor. ikisi de çocuklara hediye veren onları mutlu eden kişiler olarak betimleniyorlar. tarihteki ilk pedofili kutluyor olmayalım? tehlikenin farkında mısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 bi dinciler eksikti patide zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Bilinçlenmek ne kelime nur içinde kaldım http://3.bp.blogspot.com/_eawzpEQP8TM/R-VV5pmBxSI/AAAAAAAAADM/AVLbdWo8Os0/S660/IMG_5915.JPG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 resim cami değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Bir daha ki ramazana camiye çeviririz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 inşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2010 dasaaa said: noel'i kutlayan olduğunu sanmıyorum.. hele aralığın sonu gelmeden içinde bulunduğu döneme "YENİ YILAR GİRDİK OLM!" diyerek, yılbaşını kutlayan olacağını da sanmıyorum.. 31aralık-1ocak dönümüne noel diyorsan sana da cahil diyebilirim hatta. yavaş, noel partileri yapılıyor hristiyan olmayan arkadaş ortamlarında özenti özenti. Kutlayan var. 31 aralık-1 ocak'a NOEL diyen de var, resimde şekil 1 a. ikisi de sorunlu ve ıslah olması lazım, evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 yavaş. herkes yerini bilecek seni oraya çıkaran eller gerekirse indirmesini de bilir dasaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 -007- bi maklube yap da yiyelim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Dynun said: Saeros said: http://img.donanimhaber.com/upfiles/305404/4A695D475E9340C1AAD56A270AA2DF13.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 007 üni hazırlıkta fem dersanelerinde eğitim görmüş bir neferdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 -007- said: dasaaa said: noel'i kutlayan olduğunu sanmıyorum.. hele aralığın sonu gelmeden içinde bulunduğu döneme "YENİ YILAR GİRDİK OLM!" diyerek, yılbaşını kutlayan olacağını da sanmıyorum.. 31aralık-1ocak dönümüne noel diyorsan sana da cahil diyebilirim hatta. yavaş, noel partileri yapılıyor hristiyan olmayan arkadaş ortamlarında özenti özenti. Kutlayan var. 31 aralık-1 ocak'a NOEL diyen de var, resimde şekil 1 a. ikisi de sorunlu ve ıslah olması lazım, evet. sanane lan isteyen istediğini kutlar. belki adam jesus'ı çok sevioda onun doğum gununu kutlamak istiyo. sana giren çıkan ne bu konuda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 christmasiniz mubarek olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 hoyt fikre katiliyorum ama usluba dikkat reca edecegim. zira bana giren cikan var uslup konusunda, malumunuz kilim saygisizlik etmeyelim birbirimize, kelebekler gibi, coskuyla ama keyifle, atesli ama duzeyli sekilde tartisalim. birbirimizi kirmayalim, incitmeyelim. dusunceleri ne olursa olsun insan insandir, ya da en azindan buraya yazabildigine gore patidir, haklarini cignemeyelim. forum kurallari candir, uyalim, uymayanlari uyaralim. tl;dr: duzgun konusun vururum cekici Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 ben sahane noel kutladim bu arada. kizimin noel hediyesini de aldim hatta, ama cami yetistiremedim noele, isim gucum vardi. siparisi verdim de ulasmadi henuz kargo, allahin izniyle yilbasina yetistirecegim edik; yeri gelmisken avatara da el atayim artik, unuttum bu sene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 noeliniz mübarek olsun ahuasah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 ahah simdi geldi maile, arastirmadim ama spamsel buluyor olmakla beraber degisik bir spam diye yazayim dedim; said: Muazzez İlmiye Çığ'dan alıntıdır. YILSONU YAKLAŞIYOR, TEKRAR HATIRLAMAKTA YARAR VAR... ÇAM SÜSLEME GELENEĞİ Hıristiyanların İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, çok eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır. Türklerin, tek Tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre, yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor. Buna hayat ağacı diyorlar. Bu ağacı, motif olarak bizim bütün halı, kilim ve işlemelerimizde görebiliriz. Türklerde güneş çok önemli. İnançlarına göre gecelerin kısalıp gündüzlerin uzamaya başladığı 22 Aralık'ta gece gündüzle savaşıyor. Uzun bir savaştan sonra gün geceyi yenerek zafer kazanıyor. İşte bu güneşin zaferini, yeniden doğuşu, Türkler büyük şenliklerle akçam ağacı altında kutluyorlar. Güneşin yeniden doğuşu, bir yeni doğum olarak algılanıyor. Bayramın adı NARDUGAN (nar=güneş, tugan, dugan=doğan) Doğan güneş. Güneşi geri verdi diye Tanrı Ülgen'e dualar ediyorlar. Duaları Tanrıya gitsin diye ağacın altına hediyeler koyuyorlar, dallarına bantlar bağlayarak o yıl için dilekler diliyorlar Tanrıdan. Bu bayram için, evler temizleniyor. Güzel giysiler giyiliyor. Ağacın etrafında şarkılar söyleyip oyunlar oynuyorlar. Yaşlılar, büyük babalar, nineler ziyaret ediliyor, aileler bir araya gelerek birlikte yiyip içiyorlar. Yedikleri; yaş ve kuru meyveler, özel yemek ve şekerleme. Bayram, aile ve dostlar bir araya gelerek kutlanırsa ömür çoğalır, uğur gelirmiş. Akçam ağacı yalnız Orta Asya'da yetişiyormuş. Filistin'de bu ağacı bilmezlermiş. O yüzden bu olayın Türklerden Hıristiyanlara geçtiği ve bunu da Hunların Avrupa'ya gelişlerinden sonra onlardan görerek aldıkları söyleniyor. İsa'nın doğumu ile ilgisi yok. "Doğum, güneşin yeniden doğuşu" Sümerolog Muazzez İlmiye ÇIĞ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 muazzez hoa bunu aha önce tv8 deki programında mı ne anlatmıştı yani spam değil korkma :) bir kere de kumhuriyet kadınlarıonın mı ne bir derneğin daveti vardı orada da konuşmacı olarak katıldığında anlatmıştı da bu kadar ayrıntıya girmemişti konu itibariyle içinden bazı bölümleri alıp anlatmıştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Çam ağacı Avrupa'nın her yerinde olan birşey, olsa olsa Türkler'in yaşadığı uçsuz bucaksız bozkırlarda yoktur belki. Muazzez İlmiye Çığ saygın bir bilim insanı ama Türkçü güdümüyle hareket ediyor gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 akçam ağacı farklıdır belki çam ağacından tur olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar