Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Ana bileşenleri Intel E7200, ASUS P5Q-SE, Sapphire HD4850 olan, 2 adet DDR2 ram, 4 adet SATA takılı, arkadaki 6 USB slotundan 4'ü sürekli kullanım halinde olan bi bilgisayarım var. CoolerMaster'ın 650W'lık bi PSU'su takılı sanırım (üşendim bakmaya sdf) Üzerinde web server çalıştırıyorum, program yazıp çalıştırıoyrum, oyun oynuyorum, download yapıyorum falan, sürekli yoğun kullanım halinde yani. Zamanında acele edip stokta olmayan E8400 yerine E7200 almıştım, şimdi biraz sıkıntı yaşıyorum haliyle. Çok parlak bi işlemci değilmiş. Üstelik artık PSU yetmediğinden mi, yoksa HDD'ler mi çok ısınıyo nedir (CPU ve ekran kartının sıcaklık değerleri normal, 40C ile 75C load altında), arada sırada kilitleniyo makine. Parçalar 2 senelik falan olduğu için ben bu kilitlenmeleri eskimiş parçaların artık o yükü kaldıramamasına vurdum. İlk aşamada 2 seçenek sundum kendime: 1. AMD bazlı ucuz bi sistem alıp, ana makinedeki tüm HDD'ler ile elimdeki fazladan kasa ve 7600GT ekran kartıyla birleştirerek bi download/depo/server/development makinesi yapıp, ana makine için 1TB'lik WD Caviar Black almak. 2. Bi Q9550 ve yeni bi PSU alarak ufak çaplı bi upgrade yapmak. İlk yöntem 760TL civarı bi şeye mal olcak bana, ikincisi de PSU'ya bağlı olarak (Thermaltake'in Toughpower 750W modelini düşünüyodum) 700-800TL civarı bi şeye. Hangi yöntemin daha sağlıklı olacağına karar veremedim. Bi yandan E7200-Q9550 değişikliğine değer mi diyorum, bi yandan 750W'lık bi PSU kurtarır mı diyorum, öbür tarafta sessiz ve yeterli bi PSU bulabilme, seçtiğim sistemin performans açısından yeterli olup olmadığı gibi sıkıntılar var. Önerilerinizi bekliyorum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 download/depo yapmak için ekstra pc almana gerek yok. mesela dock var, harddiski takıyorsun ona, onu da pc'ye takıyorsun. güzel oluyor. "ana makine"yle download ettiklerini ona aktar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar