Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul nerede?

Suark

Öne çıkan mesajlar

Utterable said:

sonradan imparatorun adından dolayı constantinapolis(konstantin'in şehri) olarak değişiyor.

Aslında Konstantin şehrin adını Nova Roma (Yeni Roma) yapmış resmi olarak ama halk her zaman Constantinopolis demiş ve öyle de kalmış.

O kadar ki, sanılanın aksine Osmanlı bile bu ismi değiştirmedi 1931'de resmen İstanbul yapılana kadar Konstantiniyye adı kaldı.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi İstanbul da Yunanca bir kelimedir.

Zaten, bizim milliyetçilerin Konstantinopolis'e, Yunan milliyetçilerin de İstanbul ismine gıcık kapması bu yüzden çok komik.
Sosyal ağlarda paylaş

O el bombasını henüz kaldıramayacağınızı biliyordum zaten, tepkiyi ölçüp ortamı görmek için söyledim.
Beni biraz da buna siz zorladınız. Bütün detaylı ve sakin açıklamalarıma laubali yorumlar ve küfürler geldi. Benim de bir yere kadar sabır. =)

Neyse siz edin içinizden küfrünüzü, 2-3 sene sonra kendiniz okuyup göreceksiniz zaten.

İyi akşamlar
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Fizbanin obur konuyu kendi sahsi dusunceleri sebebiyle kapatmasi hic hos olmadi. Basbakanin yetistirdigi nesiller falan. Var mi arkadas ortaya laf atip konuyu kilitlemek? Sonra yasakci olmayacagiz falan ayaklari.

Biraz hislerime tercüman oldun. Tanımadığı insana öyle laf atması terbiyesizce gerçekten. Ama adam öyleyse öyle ne yapalım.

İsterse kilitler, bir şey demiyorum. Öyle özgür bir ortam sunmak zorunda değiller. Babasının forumu belki.. bense yabancıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...