SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 program kuruyosun bilgisayara youtube videoları benim tahminime göre 2 3 kat hızlanıyo. ilk başta hass lan olur mu öyle şey dedim. sonra yükledim wtf ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 yapıyorum hemen. delirtti beni de youtube. 1mbit sınırsız varken daha iyi acılıyodu valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 1mbit en sorunsuz kullandıgım internetti abi ztn ne lagı vardı ne kopması ne şusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prondir Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Red said: bu 16mbit tarifesi kıllandırıyo beni ya 4mbite 80 lira verirken hiç baglantı sorunum yoktu.ki o paket 90 lira oldu artık.şimdi 59 kaat veriyoruz diye yaşamadıgım sorun kalmadı haha tavsiye etmiyor musun yani 16 mbti? Benim 2 mbit sınırsız var ama ilk 6 ay kampanyalı olduğu için geçirmediler beni 16 mbite, şuan 5. ay ve önümüzdeki ay geçmeyi düşünüyorum ama arada kampanyadan dolayı vermediğim parayı isterler mi merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 SoulCube said: program kuruyosun bilgisayara youtube videoları benim tahminime göre 2 3 kat hızlanıyo. ilk başta hass lan olur mu öyle şey dedim. sonra yükledim wtf ... program sadece bu iş için mi çalışıyor? ayrıca çalışma mantığı ne? proxy falan mı atıyo explorer a ? ona göre kurucam ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 700 le indiriyorum aşağı yukarı ama youtubedeyken takılıyor nasıl oluo anlamıorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 http://www.ttnet.com.tr/web/236-2500-1-1/tur/evde_ttnet/kampanyalar/fiber_internet_3_ay_indirim_kampanyasi aga ttnet fiber hizmeti vermeye basladimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 vdsl2 ismini beğenmeyip kendilerince fiber olarak değiştirmişler sanırım. Siteden vdsl2 kalkmış yerine fiber gelmiş.. sanırsam resmen kandırıyorlar milleti vdsl2yi fiber olarak sataraktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 bu adamlar fiyatlarında bi saçmalık varya 32mbit limitsiz 4mbit limitsizden daha ucuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 maxigenous said: vdsl2 ismini beğenmeyip kendilerince fiber olarak değiştirmişler sanırım. Siteden vdsl2 kalkmış yerine fiber gelmiş.. sanırsam resmen kandırıyorlar milleti vdsl2yi fiber olarak sataraktan. vdsl2 de duruyo sitede, bildigin fiber diyo iste niye kandirsinlar yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 keşke vdsl2 linkine tıklasaydın da sonra yazsaydın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Evet, vdsl'e tiklayinca fiber sayfasi aciliyo, yalniz kandirmakla bi alakasi yok, vdsl zaten binevi fiber? Evinin önune kadar fiber kablo geliyo, ordan evine bakir kablo ile geliyo diye biliyorum. Ben suanda vdsl kullaniyorum(turkiyede degilim), daha önce fiberde kullandim, hemen hemen ayni hesap yani. Vdsl asimetrik degil ayriyeten. Adsl'den yine cok iyi. Mantiken ayni oluyo yani 100mbit, asimetrik degil, pingler dusuk vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 hayır vdsl2 teknolojisi başka bir teknolojidir fiber başka bir olaydır. Türkiyede vdsl2 hizmeti asimetriktir ping değerleri de adslden iyi değildir. ama evet ikisi de internet hizmeti illa ortak nokta arıyorsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 8 mbps dusunuyordum da adil kullanim siniri 25 gb. adsl2 16mbps de ise 50 gb ve arada 4 lira fark var. su an limitsiz 1mbps var gerci fiyat haric memnunum. en azindan 50 gb hizli indiririz su limitleme olayi bile olsa 1mpbs e duser. ulan adamlar ayni boktan altyapi ile daha fazlaya satiyor herseyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 ttneti aradım santralden hızımı 10mbite düşürmüşler. 16mbit verdikleri zaman 3-4 mbit falan goruyordum.şimdi 8-9 falan goruyorum. fakat yinde saçma geliyor bence 12-13 görebilirdim gibime geliyor.başka çözüm yolu yok muydu acep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 maxigenous said: hayır vdsl2 teknolojisi başka bir teknolojidir fiber başka bir olaydır. Türkiyede vdsl2 hizmeti asimetriktir ping değerleri de adslden iyi değildir. ama evet ikisi de internet hizmeti illa ortak nokta arıyorsak. Ben ayni teknoloji demiyorum zaten, anlamak istedigin yerden anlayip böyle tepkilere falan ne gerek var degilmi? Sakin olmak lazim. Ben verim olarak ikiside bence gayet benzer diyorum, keza ikisinide kullandim kullaniyorum. Birisi direk apartmana kadar fiber olarak gelip, oradanda dairelere cat5 ile dagitiliyor, vdsl2+ apartmana kadar gelip oradan sonra bakir kablo ile dagitiliyor. Netice olarak adsl'den cok daha verimli ve cok daha hizli, ping sureleride cok daha dusuk. Ha ttnet baska bisekilde yaptiysa bilemicem ama son olarak duydugumuz, okudugumuz, adamlarinda yaptigi aciklama "heryere sokak sokak fiber dösedik" idi. Bu baglamda ttnet'in vdsl2+ a duz kontak falan yapip cakma adsl yapip asimetrik olarak calistirdigini dusunemiyorum. Netekim sadece asimetrik olsaydi vdsl adi zaten vdsl degil adsl olurdu digeri gibi. Vdsl2 hem asimetrik hemde simetrik hizlari destekleyen bi baglanti turu. http://en.wikipedia.org/wiki/Very_high_speed_digital_subscriber_line_2 Bunun disinda ping sureleri, download/upload olayi, santrale uzakliga görede, yaptiklari sisteme görede, kaynaga göre, herseye göre degisir. Birde 100mbit baglanti verip 1mbit upload vermek epic fail direk. Haklisin aslinda, asimetrik olmus olmamis nefarki var 1mbit upload verdikten sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 16 Mb ne eder snaiyede 2 MB mi dakikada 120 MB saatte 7200 MB = yaklasik 7 GB diyelim 30 GB kota olsa 4 saatte dolar ne iyi ahahaha 3 GB konturlu alirsiniz yarim saaatte biter daha da guzeli kapatamassin da yannislikla bi linke tikladin 2 dakka dl etti hoop bitti kota Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prondir Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 bahçeli hesabı gibin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Korax said: maxigenous said: hayır vdsl2 teknolojisi başka bir teknolojidir fiber başka bir olaydır. Türkiyede vdsl2 hizmeti asimetriktir ping değerleri de adslden iyi değildir. ama evet ikisi de internet hizmeti illa ortak nokta arıyorsak. Ben ayni teknoloji demiyorum zaten, anlamak istedigin yerden anlayip böyle tepkilere falan ne gerek var degilmi? Sakin olmak lazim. Ben verim olarak ikiside bence gayet benzer diyorum, keza ikisinide kullandim kullaniyorum. Birisi direk apartmana kadar fiber olarak gelip, oradanda dairelere cat5 ile dagitiliyor, vdsl2+ apartmana kadar gelip oradan sonra bakir kablo ile dagitiliyor. Netice olarak adsl'den cok daha verimli ve cok daha hizli, ping sureleride cok daha dusuk. Ha ttnet baska bisekilde yaptiysa bilemicem ama son olarak duydugumuz, okudugumuz, adamlarinda yaptigi aciklama "heryere sokak sokak fiber dösedik" idi. Bu baglamda ttnet'in vdsl2+ a duz kontak falan yapip cakma adsl yapip asimetrik olarak calistirdigini dusunemiyorum. Netekim sadece asimetrik olsaydi vdsl adi zaten vdsl degil adsl olurdu digeri gibi. Vdsl2 hem asimetrik hemde simetrik hizlari destekleyen bi baglanti turu. http://en.wikipedia.org/wiki/Very_high_speed_digital_subscriber_line_2 Bunun disinda ping sureleri, download/upload olayi, santrale uzakliga görede, yaptiklari sisteme görede, kaynaga göre, herseye göre degisir. Birde 100mbit baglanti verip 1mbit upload vermek epic fail direk. Haklisin aslinda, asimetrik olmus olmamis nefarki var 1mbit upload verdikten sonra. Son derece sakin olaraktan, Ben Türkiye'de verilen vdsl2 hizmetinden bahsediyorum. Ve söylediklerim düşüncelerim değil gerçek olan vakalardır. Her şeyden önce VDSL2 de bir DSLdir. Dolayısıyla altın semer de giydirseniz eşek yine eşektir. (Burada eşek metaforu bakır kabloyu altın semer de very high speedi sembolize eder) Birincisi Vdsl2 bir nevi fiber değil. Fiber olsa dediğin gibi cat5le eve gelmesi lazım. Demek ki ttnetin sattığı şey fiber değil. Fiberde devasa veri kayıpları, mesafeden etkilenme vb. şeyler olmaz. Dolayısıyla 16mbite kadar, 50mbite kadar gibi abuk subuk isimleri olmaz paketlerin. vdsl2de bunlar olur. Apartmana kadar fiber çeken adam haydi katlara bakır kabloyla internet dağıtalım ki verim düşsün demez. Demek ki Türkiyede vdsl2nin evlere kadar ya da her sokağın başındaki kutuya kadar fiberle gelmesi de söz konusu değil. İkincisi hız ve verim konusu. Senin de söylediğin gibi Vdsl2'deki verim çok büyük oranda merkezle kullanıcı arasındaki mesafeye bağlı olduğundan hız ve hizmet kalitesi mesafeyle bağlantılı olarak düşüş gösterebilir. Fiberde bu olur mu ? Hayır olmaz örnek satın alınan hizmet 20mbitse gelen 20mbittir. Üçüncü olarak Türkiye'de verilen VDSL2 hizmeti asimetriktir. Bunun kontak metoduyla alakasından çok dl/ul oranıyla alakası var. eğer oran 1 değilse yani 100mbit download / 100mbit upload hizmeti verilmiyorsa bu demektir ki bu asimetrik bir hizmettir. Türkiyede vdsl2de upload hızları download hızından bağımsız olarak 1mbittir. Bu yüzden de asimetriktir. Ping konusunda yine eşek olmaya bağlı olarak vdsl2de pingler bir fiber ayarında olamıyorlar. Hatta Türkiye'de adsl'den daha kötü ping süreleri aldığını iddia eden vdsl2 kullanıcıları mevcut. Olabilir mi? olur. Türkiye'den bahsediyoruz burada her şey olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 tartisdiginiz yerin cikis noktasi birinizin protokole asimetrik dendigini zannetmesi, digerinizin hatta asimetrik demesi. isp lerinde son kullaniciya gidene kadar ki topolojileri farkli olabilir o acidan onu da karsilastirmaya gerek yok. @maxi vdsl2 yi fazla hafife almissin, protokolun atonasyonu, mesafeye bagli sinyal kayiplari v.b. gibi seyleri bi incele. herhangi bi dsl de gorecegin dezavantajlarin hicbirisinden etkilenmiyor neredeyse. hali hazirdaki altyapiya da adapte olabildigi icin bence gayet mantikli bi upgrade sureci isliyor su anda. bunun disinda ttnet in suna kadar buna kadar gibi geyiklerinin sebebi hat desteklemiyor bidi bidi dan ziyade ayni zamanda son kullanici icin ozellikle yogun bolgelerde yuruttukleri qos politikasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Fikir karşılaştırmasının, (tartışma bile demiyorum o kadar iyi niyetliyim) çıkış noktası ttnetin sol gibi fiber internet hizmeti verip vermediğiydi. Sonra fiber ile vdsl2'nin aynı şey olup olmadığını bulmaya çalışırken karşılaştırmalar yapıldı iki hizmet arasında. Ben vdsl2den bahsederken vdsl2 çok kötü bir teknolojidir, ttnet vdsl2ye geçerek kötü yaptı vs. demedim. Türkiye'de verilen vdsl2 hizmetini olabilecek bir fiber hizmetle karşılaştırdım. Hani belki yapmış olduğum metot olarak hata varsa bir yanda var olan bir hizmet ile öbür yanda henüz verilmeyen bir hizmeti karşılaştırmak olabilir. Ama ben tabi ki de vdsl2 kötüdür gibi bir iddiada bulunamam. En nihayetinde 5-6 sene önce 1mbitler bile hayalken şu anda 100mbitlere gelinmiş olması büyük bir aşama. Ama yine de vdsl2 bir alex değil fiberle karşılaştırılınca :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 vdsl'ide ttnet fiber internet olarak adledip ittirmeleri ttneti gözümde bir numara daha efsaneleştirdi. lanet olsun sana tt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 geçtim geçeli 1mbitten beter bir bağlantım var beyler nedendir niyedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2011 şimdi şöyle bi sorum olacak.mbit başına 100kb/s indirme hızımı veriliyor? veriliyorsa ben 1mbitten 16 mbite geçersem 1600kb/s ile çekmem gerekir dosyaları değilmi? geçmeyi düşünüyorum bi sorayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2011 8 bit = 1 byte 8 kbit = 1 kbyte 8 mbit = 1 mbyte ... ... Dolayısı ile 1 mbit lik bir baglandi 125 kbps a denk geliyor. Netekim burada TCP acknowledgeleri v.s. ve diğer kayıplarla ~100 kpbs denilebilir evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar