DeLiDoLuChiLgIn Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Zor mu ? Hani linux konsol falan bunlara hayatımda hiç bi zaman alışmamıştım ama sonuçta herkes başlangıç seviyesinden geçmiştir. Bidahaki dönem işletim sistemi dersimiz geliyo, bize kendi linux sistemimizi yapmamız gibi ödevler verilicek dönem boyunca. Öncesinde şimdiden ubuntunun kullanımına kendimi alıştırmak istiyorum ön bilgi ve bikaç kolaylık tarzı şeyler yani guide gibi bişey nerden bulabilirim ? Birde aynı şekilde bi girişi Network'e yapmak istiyorum, ama bu sadece özel ilgiden kaynaklanıyo. Network security olayı yani. CS 'e bi yandan devam ederken baştan bi de kendi başıma işletim sistemi + network bilgimi nasıl genişletebilirim, bildiğiniz kitaplar vs varsa tavsiye pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 bana gore zor hatta COK ZOR COK COK ZOR kac kere ogrencem ulan diye kurdum, en basit hatalari bile cozmek gunlerimi aldigindan sildim. su an bsd kurulu sanalda, abartisiz bi 15saat fln xserver kurmaya calistim, baktim olmuyor biraktim bende. o yuzden linaks denen karin agrisindan uzak duruyorum elimden geldigince artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 olm sen yeteneksizsen milletin şevkini de baltalamasana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 o da dogru :) ama iste yetenek isteyen bisi linaks kullanmak, her yigidin harci olmaiyor malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 ubuntu 10.04 ve 10.10 gayet güzel ve kolay kullanımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 windows ve arama motorunu kullanmayı bilen herhangi birinin ubuntuda karşılaşabileceği genel bir sorunu çözememesi ihtimali baya az Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 sorun cozuluyorda 10saatte cozuluyor anca iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Ubuntuforums'da nerdeyse herşey var ubuntu ile ilgili. Kendi live cd'nizi ve distronu yapma tutorial'ı da vardı yanlış hatırlamıyorsam. İşin programlama tarafını falan bilemem ama günlük kullanım açısından bakarsak ubuntu zor bir OS değil. Yalnız Wireless bağlantı en son baktığımda baya belirsizdii stabil değildi. Wireless internet kullanıyorsan dert olabilir. Gerçi ben 9.04 kullanırken böyleydi, belki düzeltilmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 senko said: sorun cozuluyorda 10saatte cozuluyor anca iste. +1 türkçe forumlar kısmı tam bi bela yalnız. oraya soracağına burada sor. çok daha hızlı ve net yanıt alırsın. türkçe ubuntu forumlarını yok etsen kullanıcı sayısı artabilir hatta! o kadar itici olm ingilizce forumlar güzel. ona laf yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Abi hangi sorunu cozmek 10 saat surdu? Donanim ureticilerinden kaynakli driver sorunlari yasaniyor -ki onlar da baya azaldi- ara sira ama genelde sorunsuz kullaniliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 zor degil, degisik. her degisik sey gibi alisman gerekir. bir kere alisirsan da windows kullanmak zor gelir. layn su xyz nasil cozuluyordu diye kafayi yersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gomelskaya Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Deacon said: Abi hangi sorunu cozmek 10 saat surdu? Donanim ureticilerinden kaynakli driver sorunlari yasaniyor -ki onlar da baya azaldi- ara sira ama genelde sorunsuz kullaniliyor. Kesinlikle katılıyorum , 3 yıl önce falan baya sorunlar çıkıyordu , kurulum aşamasını bırak , boot edince menü çıkıyor ya orayı geçemiyordum daha (laptopta , laptoptaki ekran kartı yüzünden oluyordu , o hatayı çözmem günlerimi almıştı ) Ama şimdi Win 7 kurmak kadar rahat nerdeyse son versiyon Linux ları kurmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 dasaaa said: türkçe forumlar kısmı tam bi bela yalnız. oraya soracağına burada sor. çok daha hızlı ve net yanıt alırsın. türkçe ubuntu forumlarını yok etsen kullanıcı sayısı artabilir hatta! o kadar itici olm ingilizce forumlar güzel. ona laf yok lol, çok olmamış mı dersin? :) ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 said: lol, çok olmamış mı dersin? ehhh.. azıcık fazla gelmiş olabilir. birazcık ama.. swh ha benimki kişisel bi gözlemdir tabii. objektif değildir. ama sorunum olduğunda bu forumları kullanmayı çok çok istemem gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Deacon said: Abi hangi sorunu cozmek 10 saat surdu? arkadas kubuntu yuklediydi onda wirelessi tanimiyordu bir turlu, kac kere sildik yukledik, sadece core'u yukledik fln deli gibi forumlarda arastirdik rahat bir 6-7 saat aldi. bsd'ye xserver kurma maceram var ki hala halledebilmis degilim. gerci unix bu. openCV de bir turlu arguman aldiramadim disardan her seferinde ayri bir pislik cikariyordu linux. harici hdd'ye linux kurmaya calistiydim windowsumu da gocertip gitmisti bi kere de ubuntu ubuntuyu git ile birlikte adma gibi calistirmakta rahat bi 10saatimi fln almisitr, belki daha fazla vs.. vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Bu arada kendi sistemini kurduracaklarsa Ubuntu hiçbir işine yaramaz. Alışmak için bile. Öğrenemezsin bir şey. Başlarda zor gelir ama öğrenmek istiyorsan Arch Linux indir, başka bir makinede wikisini aç, kurmaya başla. Ubuntu ile anca Gnome kullanmayı öğrenirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 genelde bilmeyenler çoğunlukta olduğundan ubuntu üzerinden kernel'de modifikasyon yapılıyor o projelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar