Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu Kullanımı

DeLiDoLuChiLgIn

Öne çıkan mesajlar

Zor mu ? Hani linux konsol falan bunlara hayatımda hiç bi zaman alışmamıştım ama sonuçta herkes başlangıç seviyesinden geçmiştir.

Bidahaki dönem işletim sistemi dersimiz geliyo, bize kendi linux sistemimizi yapmamız gibi ödevler verilicek dönem boyunca. Öncesinde şimdiden ubuntunun kullanımına kendimi alıştırmak istiyorum ön bilgi ve bikaç kolaylık tarzı şeyler yani guide gibi bişey nerden bulabilirim ?

Birde aynı şekilde bi girişi Network'e yapmak istiyorum, ama bu sadece özel ilgiden kaynaklanıyo. Network security olayı yani. CS 'e bi yandan devam ederken baştan bi de kendi başıma işletim sistemi + network bilgimi nasıl genişletebilirim, bildiğiniz kitaplar vs varsa tavsiye pls
Sosyal ağlarda paylaş

bana gore
zor
hatta

COK ZOR
COK COK ZOR

kac kere ogrencem ulan diye kurdum, en basit hatalari bile cozmek gunlerimi aldigindan sildim.

su an bsd kurulu sanalda, abartisiz bi 15saat fln xserver kurmaya calistim, baktim olmuyor biraktim bende.

o yuzden linaks denen karin agrisindan uzak duruyorum elimden geldigince artik.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubuntuforums'da nerdeyse herşey var ubuntu ile ilgili. Kendi live cd'nizi ve distronu yapma tutorial'ı da vardı yanlış hatırlamıyorsam.

İşin programlama tarafını falan bilemem ama günlük kullanım açısından bakarsak ubuntu zor bir OS değil. Yalnız Wireless bağlantı en son baktığımda baya belirsizdii stabil değildi. Wireless internet kullanıyorsan dert olabilir. Gerçi ben 9.04 kullanırken böyleydi, belki düzeltilmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

sorun cozuluyorda 10saatte cozuluyor anca iste.

+1

türkçe forumlar kısmı tam bi bela yalnız. oraya soracağına burada sor. çok daha hızlı ve net yanıt alırsın.

türkçe ubuntu forumlarını yok etsen kullanıcı sayısı artabilir hatta! o kadar itici olm

ingilizce forumlar güzel. ona laf yok
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Abi hangi sorunu cozmek 10 saat surdu?

Donanim ureticilerinden kaynakli driver sorunlari yasaniyor -ki onlar da baya azaldi- ara sira ama genelde sorunsuz kullaniliyor.

Kesinlikle katılıyorum , 3 yıl önce falan baya sorunlar çıkıyordu , kurulum aşamasını bırak , boot edince menü çıkıyor ya orayı geçemiyordum daha (laptopta , laptoptaki ekran kartı yüzünden oluyordu , o hatayı çözmem günlerimi almıştı ) Ama şimdi Win 7 kurmak kadar rahat nerdeyse son versiyon Linux ları kurmak.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

türkçe forumlar kısmı tam bi bela yalnız. oraya soracağına burada sor. çok daha hızlı ve net yanıt alırsın.

türkçe ubuntu forumlarını yok etsen kullanıcı sayısı artabilir hatta! o kadar itici olm

ingilizce forumlar güzel. ona laf yok

lol, çok olmamış mı dersin? :) ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Abi hangi sorunu cozmek 10 saat surdu?

arkadas kubuntu yuklediydi onda wirelessi tanimiyordu bir turlu, kac kere sildik yukledik, sadece core'u yukledik fln deli gibi forumlarda arastirdik rahat bir 6-7 saat aldi.

bsd'ye xserver kurma maceram var ki hala halledebilmis degilim. gerci unix bu.

openCV de bir turlu arguman aldiramadim disardan her seferinde ayri bir pislik cikariyordu linux.

harici hdd'ye linux kurmaya calistiydim windowsumu da gocertip gitmisti bi kere de ubuntu

ubuntuyu git ile birlikte adma gibi calistirmakta rahat bi 10saatimi fln almisitr, belki daha fazla

vs.. vs..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu arada kendi sistemini kurduracaklarsa Ubuntu hiçbir işine yaramaz. Alışmak için bile. Öğrenemezsin bir şey. Başlarda zor gelir ama öğrenmek istiyorsan Arch Linux indir, başka bir makinede wikisini aç, kurmaya başla.

Ubuntu ile anca Gnome kullanmayı öğrenirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...