Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Bilim adamımız falan var iyi güzel de ne kadar parayla ne kadar zamanda işe yarar bir şey üretebilirler? Bu kadar borcu olan bir ülkenin böyle bir işe kalkışmasının bir mantığı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 ufak paralar yahu, tsk dan bıraz daha kısıcan, fonları argeye baglıcan kafi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 lan yapsan sanki çöpe gidecek para... deli gibi getirisi var. adam gibi konteyner içine sığacak bi roket sistemi yapmıştı ruslar. it gibi satıyorlar diye biliyorum. orta asyada herkes aldı galiba.. adını da buldum "Club K" embraer de 7milyar$ netgelir mi ne elde ediyor senelik. arge çok rereröymüş falan. bunlar memur zihniyeti. kafayı çalıştırıp iyi ürün çıkartan acaip para kazanıyor. misal biz koreden bile eğitim uçağı alıyoruz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 abi kore olmasa zaten eğitim uxağı bile alamayız, tank mak yapmakta hayal olur. knowhow eksikliği cok büyük memlekette. oda yatırıp yapıp para yemeden olmuyo işte. kacarı yok harcıycaksın parayı. ucak yapmanın pek alemi yok ama bencede, avrupayla aynı fighter'ı kullanalım işte, zaten beraber yapmıyomuyuz bişiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 bizimkilere bilgi gerektirmeyen, amele işlerini veriyorlar. o yaklaşımla adamların bıraktığı yerde düşersin aşağıya.. eğitim uçağı falan yap işte. hemen bi f35 isteyen yok zaten. missile falan yap, arazi araçları yap, farklı farklı tanklar yap.. satıcak ne varsa yap ulan! gelip ben mi yapayım olm! bi de para harcanıcak diyorlar ya.. hah bunlara para harcanmaz.. siz harcanan para nedir bilmiyorsunuz olm. para "yapılmamış olanı yapmaya" harcanır. açın bi darpa benzeri kuruluş. sonra konuşalım para nasıl harcanırı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 dasaaa said: gelip ben mi yapayım olm! +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 abi bilim adamısın birşeyler söyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 uçağını başkasına yaptırmanın türk telekomu yabancılara özelleştirmeklten çok bir farkı yok. her şekilde teknoloji ülkene satın alma yoluyla giriyor, arge olmadıkça teknoloji alanında dış dünya ülkelerine bağlı kalıyorsun. bi savaşa girdin diyelim, başta uçakları satın aldığın fransa müttefiğin ama savaş ortasında taraflar değişir de fransa ile düşman olursam adamlar uçağın hardwareını softwareını herşeyini adları gibi biliyorlar büyük avantaj. ya da bu çok komplo teorisi diyorsanız yine de adamla düşman olursan savaşta sana gereken uçakları sağlayacak kimse kalmamış oluyor, bu da yeterince kötü savaş halindeki bir ülke için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 en iyisi farklı teknoloji üretmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 evet füzelerin önüne taramalı takalım böyle gider tütütütüt diye vursun bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 uçamayan uçak yapabilirizizzzz tütütütüttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 olsun olm yine de yapalım baktık hiç olmuyo, mancınıkla filan fırlatırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Ardeth said: evet füzelerin önüne taramalı takalım böyle gider tütütütüt diye vursun bi de :) Half Tank Man Projesi Ben bundan istiyorum razıyım ülkem için gövdemin yarısını kestiririm ( ama tam yarı değil malum yerden aşağı olsun ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 yapamaz bencede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 hatta ucak yapana kadar yüfek yapalım önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 iste, ufaktan baslamak lazim, ama baslamak lazim. yoksa oyle hemen fighter jet yapin olm iki tane diye olucak is degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 biz yapmaya başladık bile! ahahahauahuhau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 ama yaparsak gozunuze sokariz diye aciklama yapilmasini bekliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 abi bizim gencliğe kalsa ion cannon yapalım derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 "yaparsak vericen mi lan?" gibisinden bi açıklama daha muhtemel bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Uçağa gelene kadar yapılacak çok şey var. Hem ülke bakımından hem ordu bakımından. Kendi tüfeğimizi üretecek kapasitede bile değiliz sanıyorum ki. Seri üretim olarak askeri araç yok, uçak nerdeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Tüfek yapıyoruz yahu, canavar gibi tüfekler üretiliyor Türkiye'de. Huğsan falan kapanmadan avrupaya deli gibi tüfek gönderiyordu. Şimdi de çok kaliteli tüfekler yapan var da iç piyasada alıcı yok zenin eğlencesine döndüğü için avcılık. Bu arada ucuna taramalı taramalı takılan füze denmiş, bence yapmalıyız bunu, bi karikatür esprisi olarak kalmamalı! Düşünsenize olm ucunda minigun olan tomahawk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 İşin sadece bildigim kasmı (elektronik) ile ilgili konusayım. Aslında Turkiye'de bir savas ucagının ihtiyac duyabilecegi cogu sistemi tasarlayıp üretebilecek bir altyapı var (ASELSAN). Hem ODTÜ'den mezun olup orada yatan bir sürü adama da faydalı olur diye düşünüyorum. Tamamen bizim mi olur, hayır o olamaz çünkü şu aşamada ne elektronik tasarım ne de elektronik üretim konusunda dünyada herhangi bir konumdayız. Peki bu insiyatif elektronik endüstrisini Turkiyede ayaga kaldırır mı? Pek sanmıyorum, üretim konusunda bu noktadan sonra asla doğu asya ile yarışamayız ama 10 yıl içerisinde tasarımı belki 100% bize ait olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 o diilde otomobil ne muhteşem bir makinadır yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 silah yapıyoruz, hk-417 c/p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar