MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ahah cırtladık. yeni bilgisayar almak isterim de, oyun desen xboxta oynuyorum zaten multiplayer falan da kasamam işim gücüm var. gerek de yok o yüzden bu makine beni daha bi 5 sene daha götürür. . ama siz yeni kasa falan diyorsunuz o olmadı yaw... hiç mi yolu yok yahu?
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 psu fanlari rahat degisiyor da,yeni yuksek kapasiteli psu larin fanlari 140 lik oluyor, piyasada kaliteli 14cm fan bulamiyor insan, zorunda kalinca ebay e kaliyorsun seve seve. topic sahibi arkadasa da eziyet cektirmeyelim, ne kadar para harcamaya gonullu bilemiyorum da, kasayi degistirmeye karar verirse basarili bi secim yapmis olur ama yinede sesden kurtulamaz, o psu , ekran karti, vs hepsi sorumlu. ilk etapda sadece kasayi degistirip , islemci fanini guzelcene temizleyip yaglayip, hala daha da rahatsiz ediyorsa psu yu yollamak lzm. kasa olarak xigmatek midgard a bi bakin. su siralar en basarili ucuz midtower.
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 abi aslinda kasa komple gereksiz bisey, ofis tipi buzdolabi al bitane, onun icine kur duzeni. aslinda yapcam lan ben bunu baya guzel olur
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 önce seni en çok hangi sesin rahatsız ettiğini tespit et. elinle fanları durdur tek tek ekran kartı fanı dahil bakalım hangisi en çok ses çıkarıyor
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ekran karti fani cok ses yapiyo ya, benimki de vurul vurul yuk binince, temizlemedim epeydir o da var.
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ucuz everest falan alsam keser mi dersiniz? şu falan? 1 2
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 senin kasa bunlardan iyi bu gösterdiklerinin asus'u seninki işte
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Söküp takmayı bilen birileri varsa etrafında işlemci fanının plastik bölümünü yandaki dişlerinden kurtarak çıkart. Arkasında plastik bir koruma olacak yuvarlak. Çıkar onu da. Metal bir pin göreceksin. Yıldız tornavidanın ucuyla yağa dokunup o pine dokun. İki üç tur elinle çevir ve plastik korumasını tak yerine. İşlemci fanını yerine oturt tekrar. Bağlantılarını yap. PSU için se, anakart, hdd, optik ve grafik kartı bağlantılarını söktükten sonra, arkadaki vidalarından çıkart psu'yu. Psu'nun üst ya da altında 4 tane vida göreceksin. Onları sök. Daha sonra psu'nun fan vidalarını sök ve fanın kasanın dışına bakan tarafındaki yapışkan etiketini kaldır. Yıldız tornavidayla tekrar çok az yağ alıp pin'e dokun. Ama yağın etikete ya da etiketin yapıştığı plastik kısma dokundurmamaya özen göster. Bir iki çevir ve etiketini geri yapıştır. Tekrar geri monte et. Psu kapağını da kapat. Kasaya tekrar monte et geri çıkardığın şekilde. Bağlantıları yap. İstersen kasa içindeki diğer tüm fanları sökerek etiket kaldırma işlemi sonrasını biliyorsun. Ekran kartı içinse profesyonel yardım alman gerekebilir. Baya hassas aletler fan ve ısı iletken sıvı konusunda. Yapabileceğini düşünüyorsan ilk iki adımı ses problemini çözersin. Umarım işine yarar.
jonq Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Toptan kasayı değişemeyeceğine göre sorunlu parçayı tespit etmende fayda var. Kasanın arkasındaki 2 80lik fanın power kablolarını çıkar geriye PSU, CPU ve Ekran kartı çalışır kalsın ki asıl sorun onlarda mı onu anlamış olursun. Sadece arkadaki 80likler de ses yapıyor olabilir. O zaman işin kolay olur. Diğer ana parçalardan ses geliyorsa o zaman ufak bir yağlama ile ( yukarıda anlatmış arkadaş ) biraz daha sessiz hale getirebilirsin. Oyun da oynamıyormuşsun o makine de o kadar masrafa gerek yok bence.
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 80 to 120 converter al 2 tane, 2 de 120 lik 11-12dbm fan al ortalama. cpu fan kiti al manuel kontrollu, tercihen 90dan buyuk olsun fani. buyuk fan = daha yuksek hava akimi ya da az spinle daha du$uk ses. 80 lik fanlardan kurtulalim artik.
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 bi de no name metal kasaya su sogutma du$unulmesin lutfen. enthusiasm sozcugunun fonetik okunu$u, bu tur yakla$imlari haketmiyor.
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 cahil kararı arkadaşım=) "su soğutma sessizdir" vb.... dendiği için mütemadiyen öyle bir karar aldım=) 80'lik fan bakayım ben. converter varsa ona da bakabilirim aslında ama sığar mı converterla birlikte kasaya emin değilim.
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 ya kapagı aç arkadaki 2 siyah fanı sök sadece 120mm lik fanı olan sessiz bi cpu sogutucusu al win
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 tamam öyle yapıcam. şimdi aynı makinede şöyle bir meret daha var. bu makine, sanırım sıcaklık yüzünden yaklaşık 90 dakkada bir restart atıyor kendi kendine. ama emin olamıyorum zira restartı attıktan sonra usb de takılı bir external hdd varsa bios ekranında kalıyor. aklıma kısa devre falan olabileceği geldi. bu problemi bulmanın yolu nedir?
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 bilgisayarini iyice tozdan kirden arindir. basincli hava tenekeleri var, onlardan al, elektrik supurgesini calistir havayla bi kisimdan puskurt diger taraftan cek. dokunmadan sokmeden en temiz bu sekilde temizlersin. bilgisayar calisiyorken yaparsan fanlar da calisacagindan fan gobeklerine zarar verirsin hava akimi yuzunden, fanlar calismiyorken yap, hatta sokebildiklerini sokup temizle. restart sonrasi takilma olayi da bios boot sirasi yuzunden sirayi cd/dvd > hdd > usb olarak degistir. usb den boot etmeye calistigindan takiliyor.
Esh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 guru diye geciniyoruz. gecen fan filtrelerini temizledim sicaklik 10c du$tu. unutluyor yani cok normal.
DareJedi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 MrLevie said: Lanet olsun bende de bu kasadan var ekran karti masaustunde bile 70 derece :P pyunda 103 lerde geziyor 108 fln oldumu ekran kartinin gucunu kesiyor pc 2-3 snlik. Mecbur downclock yapiyorum ekran kartini. 300-350TL arasi harcama yapabilirim 1 ayda tavsiye edebileceginiz bir kasa yada sunu yap diyebileceginiz birsey varmi? Tekrardan konu acmayim dedim.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Herkes soylemiş gerçi de bence kasandaki gürültünün baş sorumlusu arkadaki 80cm lik fanlar,ikisinide sokup fireball.net den 120cm lik egsoz :p fan al ilk olarak. Daha sonra aynı siteden işlemcine uygun bakır bloklu 120cm lik fanı olan bir işlemci sogutucusu al,ekran karti fani ne alemde bilmiyorum o iş biraz karişik,komple karti degiştirmen gerekebilir veya ekran karti modeline gore harici bir sogutucu alabilirsin.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 sıvı nitrojen soğutma tavsiye ediyorum.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 son mesaji rehanin attigini gorunce "lan bu darbukator anliyor mu sogutmadan filan" diyerek geldim oyunmus
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 çok ses çıkarıyor diye ekran kartının fanını iptal ettim dfsdf. fan çalışırken de 70 dereceydi oyunda falan da 70 derece. sessiz sakin olduk kardeş kardeş.
manve Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 çok elektrik harcıyor diye fişini çektim aletin.
Glatheros Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Thermaltake Element G gayet sessiz bir kasa. kapaklarda izalasyonu var, kendi fanlarida oldukca sessiz. isiklarla odaniza genelev havasi katabilirsiniz. intelin stock fanini degistir, cok islem yapmiyorum sessiz olsun istiyorum diyorsan thermaltake jing 16dba psu nu da degistir sessiz birseylerle. onuda reviewlardan bakicaksin kac watt gerekir sistemine bilmiyorum. fan filan degistirmeyi bosver. nuh nebiden kalma gibi duruyor psun zaten.
Öne çıkan mesajlar