Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su soğutma alırken nelere dikkat etmek lazım?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ahah cırtladık.

yeni bilgisayar almak isterim de, oyun desen xboxta oynuyorum zaten multiplayer falan da kasamam işim gücüm var. gerek de yok o yüzden bu makine beni daha bi 5 sene daha götürür. .

ama siz yeni kasa falan diyorsunuz o olmadı yaw...

hiç mi yolu yok yahu?
Mesaj tarihi:
psu fanlari rahat degisiyor da,yeni yuksek kapasiteli psu larin fanlari 140 lik oluyor,

piyasada kaliteli 14cm fan bulamiyor insan, zorunda kalinca ebay e kaliyorsun seve seve.

topic sahibi arkadasa da eziyet cektirmeyelim,
ne kadar para harcamaya gonullu bilemiyorum da,

kasayi degistirmeye karar verirse basarili bi secim yapmis olur ama yinede sesden kurtulamaz, o psu , ekran karti, vs hepsi sorumlu.

ilk etapda sadece kasayi degistirip , islemci fanini guzelcene temizleyip yaglayip, hala daha da rahatsiz ediyorsa psu yu yollamak lzm.

kasa olarak xigmatek midgard a bi bakin. su siralar en basarili ucuz midtower.
Mesaj tarihi:
Söküp takmayı bilen birileri varsa etrafında işlemci fanının plastik bölümünü yandaki dişlerinden kurtarak çıkart. Arkasında plastik bir koruma olacak yuvarlak. Çıkar onu da. Metal bir pin göreceksin. Yıldız tornavidanın ucuyla yağa dokunup o pine dokun. İki üç tur elinle çevir ve plastik korumasını tak yerine. İşlemci fanını yerine oturt tekrar. Bağlantılarını yap.

PSU için se, anakart, hdd, optik ve grafik kartı bağlantılarını söktükten sonra, arkadaki vidalarından çıkart psu'yu. Psu'nun üst ya da altında 4 tane vida göreceksin. Onları sök. Daha sonra psu'nun fan vidalarını sök ve fanın kasanın dışına bakan tarafındaki yapışkan etiketini kaldır. Yıldız tornavidayla tekrar çok az yağ alıp pin'e dokun. Ama yağın etikete ya da etiketin yapıştığı plastik kısma dokundurmamaya özen göster. Bir iki çevir ve etiketini geri yapıştır. Tekrar geri monte et. Psu kapağını da kapat. Kasaya tekrar monte et geri çıkardığın şekilde. Bağlantıları yap.

İstersen kasa içindeki diğer tüm fanları sökerek etiket kaldırma işlemi sonrasını biliyorsun.

Ekran kartı içinse profesyonel yardım alman gerekebilir. Baya hassas aletler fan ve ısı iletken sıvı konusunda.

Yapabileceğini düşünüyorsan ilk iki adımı ses problemini çözersin. Umarım işine yarar.
Mesaj tarihi:
Toptan kasayı değişemeyeceğine göre sorunlu parçayı tespit etmende fayda var. Kasanın arkasındaki 2 80lik fanın power kablolarını çıkar geriye PSU, CPU ve Ekran kartı çalışır kalsın ki asıl sorun onlarda mı onu anlamış olursun. Sadece arkadaki 80likler de ses yapıyor olabilir. O zaman işin kolay olur. Diğer ana parçalardan ses geliyorsa o zaman ufak bir yağlama ile ( yukarıda anlatmış arkadaş ) biraz daha sessiz hale getirebilirsin.

Oyun da oynamıyormuşsun o makine de o kadar masrafa gerek yok bence.
Mesaj tarihi:
80 to 120 converter al 2 tane, 2 de 120 lik 11-12dbm fan al ortalama.

cpu fan kiti al manuel kontrollu, tercihen 90dan buyuk olsun fani.

buyuk fan = daha yuksek hava akimi ya da az spinle daha du$uk ses.

80 lik fanlardan kurtulalim artik.
Mesaj tarihi:
cahil kararı arkadaşım=)

"su soğutma sessizdir" vb.... dendiği için mütemadiyen öyle bir karar aldım=)

80'lik fan bakayım ben.
converter varsa ona da bakabilirim aslında ama sığar mı converterla birlikte kasaya emin değilim.
Mesaj tarihi:
tamam öyle yapıcam.

şimdi aynı makinede şöyle bir meret daha var.

bu makine, sanırım sıcaklık yüzünden yaklaşık 90 dakkada bir restart atıyor kendi kendine. ama emin olamıyorum zira restartı attıktan sonra usb de takılı bir external hdd varsa bios ekranında kalıyor. aklıma kısa devre falan olabileceği geldi.

bu problemi bulmanın yolu nedir?
Mesaj tarihi:
bilgisayarini iyice tozdan kirden arindir. basincli hava tenekeleri var, onlardan al, elektrik supurgesini calistir havayla bi kisimdan puskurt diger taraftan cek. dokunmadan sokmeden en temiz bu sekilde temizlersin.

bilgisayar calisiyorken yaparsan fanlar da calisacagindan fan gobeklerine zarar verirsin hava akimi yuzunden, fanlar calismiyorken yap, hatta sokebildiklerini sokup temizle.

restart sonrasi takilma olayi da bios boot sirasi yuzunden

sirayi cd/dvd > hdd > usb olarak degistir.

usb den boot etmeye calistigindan takiliyor.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
MrLevie said:

Lanet olsun bende de bu kasadan var ekran karti masaustunde bile 70 derece :P pyunda 103 lerde geziyor 108 fln oldumu ekran kartinin gucunu kesiyor pc 2-3 snlik. Mecbur downclock yapiyorum ekran kartini. 300-350TL arasi harcama yapabilirim 1 ayda tavsiye edebileceginiz bir kasa yada sunu yap diyebileceginiz birsey varmi? Tekrardan konu acmayim dedim.
Mesaj tarihi:
Herkes soylemiş gerçi de bence kasandaki gürültünün baş sorumlusu arkadaki 80cm lik fanlar,ikisinide sokup fireball.net den 120cm lik egsoz :p fan al ilk olarak.

Daha sonra aynı siteden işlemcine uygun bakır bloklu 120cm lik fanı olan bir işlemci sogutucusu al,ekran karti fani ne alemde bilmiyorum o iş biraz karişik,komple karti degiştirmen gerekebilir veya ekran karti modeline gore harici bir sogutucu alabilirsin.
Mesaj tarihi:
çok ses çıkarıyor diye ekran kartının fanını iptal ettim dfsdf. fan çalışırken de 70 dereceydi oyunda falan da 70 derece. sessiz sakin olduk kardeş kardeş.
Mesaj tarihi:
Thermaltake Element G

gayet sessiz bir kasa. kapaklarda izalasyonu var, kendi fanlarida oldukca sessiz. isiklarla odaniza genelev havasi katabilirsiniz. intelin stock fanini degistir, cok islem yapmiyorum sessiz olsun istiyorum diyorsan thermaltake jing 16dba

psu nu da degistir sessiz birseylerle. onuda reviewlardan bakicaksin kac watt gerekir sistemine bilmiyorum. fan filan degistirmeyi bosver. nuh nebiden kalma gibi duruyor psun zaten.
  • Yeni Oluştur...