Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lübnanlı Yönetmen Alsancak Garı'nda Öldü

yav

Öne çıkan mesajlar

http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/12/18/klip.cekerken.25.bin.volt.akima.kapildi/599909.0/index.html

said:
-- Lübnanlı klip ve film yönetmeni Yehya Saade, klip çekmek için İzmir'deki Alsancak garına gitti.

Aslında klibi Haydarpaşa garında çekecekti. Ancak gardaki yangın nedeniyle yönetmen, sahne olarak Alsancak garını seçti.

Yönetmen, Lübnanlı fotomodel ve sanatçı Maya Diab'a çekilecek klip için inceleme yapmaya başladı.

Klibinde eski bir buharlı lokomotif kullanmak isteyen Yehya Saade, garda sergilenen Atatürk´ün kullandığı vagonun da bağlı olduğu buharlı lokomotifi beğendi.

Lokomotifi inceleyen yönetmeni yardımcıları uyardı. Ancak o sırada yönetmen, başının üstünden geçen 25 bin voltluk yüksek gerilim hattını farketmedi, akıma kapıldı.

O anlar garın güvenlik kamerasına da yansıdı. Tele değmemesine rağmen çok yaklaştığı için akımın çarptığı yönetmen Saade, kurtarılamadı.

Maya Diab ve çekim ekibini şoke eden olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yıllardır kapalı olan gar bu aliağa-cumaovası hattının açılmasıyla tekrar kullanıma açılmıştı.
Hatta tam bugün bu garda indik de ben tam fotoğraf çekmelik klasik mekan dediydim. Eve gelince de bu haberi gördüm, şaşırdım ve üzüldüm tabi.

Yazık olmuş gencecik adama... Allah rahmet eylesin.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.egeninsesi.com/KENT-GUNDEMI-Haberleri/12960/32/Lubnanli-Yonetmen-Alsancak-Garinda-Oldu.html

ben de korktum bizim ihmalkarlığımız heralde vah yazık diye de.. pek öyle değil anlaşılan.
said:
Gar'da sergileme amacıyla duran Atatürk'ün kullandığı tarihi vagonun bağlı olduğu lokomotifin üzerine çıkan Yehya Saade, 25 bin voltluk akıma kapıldı.

:/

said:
Yardımcılarının dikkatli olması için uyardığı yönetmen Yehya Saade, lokomotifin üzerinde bir anda ayağa kalkınca, başının üzerinden geçen 25 bin voltluk yüksek gerilim hattındaki akıma kapıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

ben bu adamın ölüşüne üzülemedim.

yurdumun için tarihi değeri olan bir eserin üstüne kafasına göre çıkmış,başka bir yerde olsa cesaret edemeyeceği şeyi burada yaparsa çarparlar adamı

hocam kusura bakma da eger ciddi soylediysen, hicbir mantik kirintisi bulamadim soylediklerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Kabaca acik elektrik atlamamesafesini 1000de biri olarak dusunebilirsiniz. Yani 25000kV yaklasik 25cmden atlayip sizi carpar. 36kv olan sehiricu dagitimda yaklasik 36cmden atlar. Daha buyuk yuklerde mesela 154kv veya 380kv ise 1.5 metre veya 3.80 metreden atlayabilirki bu yuzden koca koca direkler uzerinde ulasilmasi zor yerlerden giderler. Kisacasi siz siz olun ortavgerilim ve yuksek gerilim tehlike yazan yerlerde dikkatli olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Kabaca acik elektrik atlamamesafesini 1000de biri olarak dusunebilirsiniz. Yani 25000kV yaklasik 25cmden atlayip sizi carpar. 36kv olan sehiricu dagitimda yaklasik 36cmden atlar. Daha buyuk yuklerde mesela 154kv veya 380kv ise 1.5 metre veya 3.80 metreden atlayabilirki bu yuzden koca koca direkler uzerinde ulasilmasi zor yerlerden giderler. Kisacasi siz siz olun ortavgerilim ve yuksek gerilim tehlike yazan yerlerde dikkatli olun.

Lastik ayakkabı giyersin hiç bişi olmaz hehehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...