Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 ulan babaannem arap kökenli derler, babamın babası kafkasya. anneannem bulgar göçmeni, annemin babası kayıboyundan geldiğini iddia eder. Ben ne yapayım beyler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 ortada bir damla hak lutufta bulunmak gibi bir durum yok. geçmişte bazı yanlışlıklar yapılmış olabilir ama süleyman demirel'in de dediği gibi dün dündür bugün bugün. bunca yıldır dökülen kan yakılan can'ı da kenara bırakıp hadi laissez passer laissez faire diyip. herkesin istediği dili konuşmasında da sıkıntı yok dendi. liberaliz ya hepimiz. özel teşebbüs eğer karlı gördüğü bir alansa açsın kürtçe kursları isteyen öğrensin. kime ne? ama dert eğer adem-i merkeziyetçilik ve desantralizasyon yoluna girip daha sonra özerklik istemekse, orada dur demek lazım. aslında özerklik versen viktor'un da dediği gibi sürünecekler farkında değiller. ne yapmak gerekiyor daha fazla anlamıyorum. bu memleket kürt başbakan gördü kürt cumhurbaşkanı gördü. sosyal statüde yükselmek için kürtlük bir engel teşkil etmiyor çok şükür. işin özüne indiğin zaman yine ekonomik refah dağıtımında bir sıkıntı ortaya çıkıyor. ama yıllar yılı yapılan yatırımı terörle, devletin yaptığı okulu bombalayarak öğretmeni öldürerek kaçırarak baltalarsan; o zaman sonrasında da ağlamayacaksın neden buraların hali böyle diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Yine bir genelkurmay açıklaması.. Bugün mutluluktan havaya uçanlar 2011 seçimlerinden sonra da genelkurmay başkanlığıyla anlaşmış bunlar lölölö diye ağlayacak, arama çalışıyor olursa bulursunuz o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 TSK seni bir Turk prototipi oryantasyonuna soksun Aket-Atum dipcigi yedin mi duzelirsin merak etme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 bazı şeyleri kabullenmek neden bukadar zor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 bana mı laf ettin tskya bilemiyorum anlamadım ama soranlara türküm diyorum. bundan herhangi bir gocunmamda yok, neden olsun. tsknın yaptığını dipçik vurmak olarak görmek benim gözümde biraz eziklik ama. ağlak yapanı sevmiyorum ne yapayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 bu arada bende kürtlere kültüral haklarının verilmesi taraftarıyım. meksikalılara da verdiler amerikada. eğitim vesaire babalar gibi ingilizce ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 mamothus said: Giovanni said: Hayir. Uniter devlete inanmiyorum ve 20 milyon insanin azinlik olduguna inanmiyorum. Amerika'da da cogu yerde ispanyolca/ingilizce cift dilli hayat gorursunuz. Kultur birligi denen sey de safi zulumdur. Kimsenin koyunun adini, cocugunun ismini degistiremezsin. USA parlamentosunda ispanyolca konusmaya calissin biri de gor ne yapiyolar e bunu da cevaplasana? türkiyede kürtçe konuşmak yasakmış gibi zırvalıyorsun da ben çocukluğumdan beri nasıl duyuyorum o zaman? En son devlet eliyle bile kanalı açılmadı mı kürtçenin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 http://i616.photobucket.com/albums/tt248/iborondi/tf2cos.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Yoğun yaşadığın bölgede çift dilli taklırsın. OK. Seçmeli ders olarak anadilini isteyebilirsin. (Amerikada falanda eğitim ingilizcedir, hani aile ortamı dışında daha formal bi biçimde dlini öğrenmek istiyorsan ispanyolca dersini alırsın). Ama Dünyanın hiçbir ülkesinde gidipte bir ülkenin Meclisinde o ülkenin (eğer ülkenin resmi olarak 1den fazla anadili yoksa) anadilinden başka dilde konuşamazsın. Gene aynı şekilde ama biz barış istiyoruz ama deyip silahlı eylem yapamazsın. Bana kalsa bunlarla uğraşmaktansa direk cok yoğun oldukları bölgeleri verip, tamam ne haliniz varsa görün diye, ayrılmalarına izin verip ülkedeki herkezide tamam artık kendi ülkeniz var çekip gidin demek en iyisi. Hem istanbuldada nefes alıncak biraz alan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Soimyr said: Yoğun yaşadığın bölgede çift dilli taklırsın. OK. Seçmeli ders olarak anadilini isteyebilirsin. (Amerikada falanda eğitim ingilizcedir, hani aile ortamı dışında daha formal bi biçimde dlini öğrenmek istiyorsan ispanyolca dersini alırsın). Ama Dünyanın hiçbir ülkesinde gidipte bir ülkenin Meclisinde o ülkenin (eğer ülkenin resmi olarak 1den fazla anadili yoksa) anadilinden başka dilde konuşamazsın. Gene aynı şekilde ama biz barış istiyoruz ama deyip silahlı eylem yapamazsın. Bana kalsa bunlarla uğraşmaktansa direk cok yoğun oldukları bölgeleri verip, tamam ne haliniz varsa görün diye, ayrılmalarına izin verip ülkedeki herkezide tamam artık kendi ülkeniz var çekip gidin demek en iyisi. Hem istanbuldada nefes alıncak biraz alan olur. cidden gideceklerini mi sanıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Suç işlerlerse sınır dışı gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 kürtlerisevmiyorum ama kürtlere senelerdir bu ülkenin haksızlık yaptıgını biliyorum. ben sevmiyorum ama kürtler ölsün diyen birinin fikrini değiştirebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 arkadaşlar RTS oynamıyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Aluriel said: ne istediğini bi anlayabilsem giovanni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 onlar da insan onların da hayalleri arkadaşları sevdikleri anıları var onlar da yarınlara umutla bakmak istiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Yahu ulusalcılık insan haklarına aykırıysa milliyetçilik de aykırı. Kürtler "anadilimiz resi dil olsun, özerk olalım bıdı bıdı" diye laf edip milliyetçilik yapmasalar, kendi aralarında dillerini konuşup hayatlarına güzel güzel devam etseler sıkıntı olmayacak. Herkes en önce insandır, bunu anlamayıp milliyeçilik yapıp düzen bozanlara karşı çıkmak mı insan haklarına aykırı oluyor giovanni? Anadil olayı kesinlikle gereksiz ve overrated. Bazı şerefsiz silah tüccarları para kazansın ve yine silah tüccarı olmasa da dünyayla oyun oynayan şerefsiz insanlar güçlerine güç katsın diye halkları birbirine düşürmek için uydurulan bir şey milliyetçilik. Yoksa herkes insan olduktan sonra tek bir ortak dille tek bir devlet olarak yaşanırdı. İnsan haklarına karşı olan şey varsa o da birbirlerine düşüren ve insandan başka bir sınıflandırma yaratıp ayrımcılığa sebep olan milliyetçiliktir. Ülkemiz anayasasındaki Türk tanımı da tam olarak bunu engellemek için vatandaş olan herkese Türk diyor. Bundan gocunup olay çıkaran, ağlayan da sadece Kürtler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 kendi de bilmiyor ki ne istediğini. kuru gürültü safi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 bizim almanyada ki türkler de bunu yapsın.. neden yapamıyorlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 akla mantığa uygun bişey değil de ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Mesele hadi hepimiz bir dil konuşalım ancak öyle birlik olabiliriz , birbirimizi anlıyabiliriz laylaylom kuşlar böcekler değil.Kürtler istese 334634653 kere türkçe öğrenip konuşurlardı , mesele kendi kültürlerini , ulus kimliklerini muhafaza etmeye çalışmaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 mecliste kürtçe konuşunca yada il,ilçe isimlerini kürtçe yazıncamı koruyorlar kimliklerini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 oldu olacak bağımsızlık ta verelim devlet kursunlar istersen bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Lazlar, çerkezler, ermeniler de kendi kültürlerini bu ülkede sorun çıkarmadan yaşıyorlar. hatta aleviler çok daha fazla haksızlığa uğramalarına rağmen kürtlerin yarısı kadar ses çıkartıyorlar, kimseyi öldürmüyorlar, ve buna rağmen kültürlerini de yaşatmaya devam edebiliyorlar. Komik meşrulaştırma çabalarıyla gelmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 laf kalabalığı abi sırf anlattığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar