Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Square Enix'in net kârı %90 düştü


siddharta

Öne çıkan mesajlar

Kaynak: Gamasutra

Gamasutra said:

Japanese video game publisher Square Enix has delayed the launch of the latest installment in the Deus Ex series to the next financial year while slashing its full-year net profit forecast by more than 90 percent.

The firm's Deus Ex: Human Revolution was originally slated for release in the January to March 2011 quarter, but the company will now "spend additional time to further polish" the Eidos Montreal title, which will launch at some time from April 2011 onwards.

Overall, the company cut its net profit forecast to 1 billion yen ($11.9 million) for the year ending March 31st, 2011, from 12 billion ($142.8 million) yen previously forecast.

In addition, Square Enix's revenue forecast was dropped from 160 billion yen ($1.90 billion) to 130 billion yen (1.54 billion).

This compares very poorly to Square Enix's fiscal year to March 2010, which included the launch of Final Fantasy XIII, but had 192 billion yen ($2.28 billion) in revenue and 9 billion yen ($110.7 million) in profits.

Deus Ex: Human Revolution now joins another key title in the company's line-up, Final Fantasy XIV for PlayStation 3, in being pushed back to the next financial year.

Square commented that the newly launched PC MMO has not yet "achieved the level of customer satisfaction that fans of our Final Fantasy franchise have come to expect." As a result, they "have restructured the development organization and will continue the free trial period until we can present customers with a clear plan outlining Final Fantasy XIV's new direction."

Overall, the company explained: "With weak sales performance of console game titles that have been newly released during the current fiscal year as well as harsh market feedback regarding a key title, the Group recognizes the reinforcement of development capability in our Digital Entertainment segment as our most critical managerial issue."



Kişisel yorumum: Deus Ex'in ertelenmesine üzüldüm, ama eger Square Enix batarsa (ki umarım batar) Final Fantasy serisinin bitecek oluşu RPG dünyasına yeni bir Deus Ex oyunundan daha faydalı olacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

siddharta said:

dogru, ama aldıkları bu büyük darbeler ile (mesela son çıkardıkları FF MMO'sunun bir fiyasko olması gibi) pazardaki etkilerinin giderek ufalacagını umuyorum. böyle weeaboo şirketlere inanılmaz kılım ya.

Someone who is obsessed with Japan/Japanese Culture/Anime, etc. and attempts to act as if they were Japanese, even though they're far from it.
http://images1.memegenerator.net/ImageMacro/3882146/IF-YOU-FAIL-AT-FAILING-DO-YOU-WIN.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

nüans filan değil, kültürel egosunu tehdit altında hisseden redneck'ler dışında pek kimsenin kullanmadığı bir sözcüğü yanlış kullanmışsın ki zaten bu kendi başına ifade ediyor buradaki yanlış yaklaşımı.


peki, sen sen haklısın, hiç de redneck degilsin ve üstüne dile müthiş bir hakimiyetin var. daha fazla tartışmayacagım, keza konu bunun için degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hele hele yanında Deus Ex gibi bir oyunu çıkartmaya çalışırlarken Final Fantasy'nin olmasının kime ne zararı var anlamadım. Günah keçisi aranıyorsa parmakla göstereyim. Zilyon tane satmasına rağmen rahat duramayıp Dragon Age'in içine etmekle meşgul olan Bioware varken çok farklı bir oyuncu profiline JRPG sunulmuş sunulamamış bizim için ne fark eder. Sanki Final Fantasy raflardan kalkınca yerine Baldur's Gate koyacaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ff114 asrin fiyaskosu oldu sanirim, japonlar klasik is modelleri ve zaman cizelgeleri ile oyun sektorunde var olamayacaklarini anlamalilar artik, bati firmalari oyuncu ile twitterdi forumdu facebookdu derken etnegre oldular, oyunlarinin betasina kalite kontrol cekip eksikleri gosterip akil vericek ve bunu belese seve seve yapciak bi yigin insan varken japonlar hala kapali kutu modeli ile calisiyor

wow piyasadayken zaten MMO cikartmak akil kari degil, warhammer vasatin ustu bir oyun olsada kapi gibi IP si ile satti, old republic gene ole saticak ama F dunayalri birbirinden bagimsiz oldugu icin IP durumu yok, sifir kilometre dunya ile ciktilar

combat asiri kotu, daha oyun oturmadan micro transaction hesabina girdiler, cha rbasi XP yi limitliyelim gunluk, karkater slotlarini parali yapalim ilk chari kasip bayan para verip 2. chari alsin ohh

boyle patlarsin square iste, artik anca ff7 remake kurtarir pacani iflastan lol, onuda duzgun yapabilirsen hani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...