Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ha gayret voyager 1

Suark

Öne çıkan mesajlar

Arkadaş güneş sistemi sınırına yaklaşmış,
aksilik olmazsa çıkacak.

ya diyorum, iyiki göndermişler zamanında akıl edip. Beklememişler "aman nolsa 10 sene sonra super hızla gezerız pıyasada" dıe.

gurur duyuyorum niyeyse, umarım saçma sapan bişi çarpıpta bozmaz aleti

^^
Sosyal ağlarda paylaş

çok komik lan bu alet, tam bir deli fişek. sittin sene önce planlandığı gibi bi yerlere çakılıp haberleşmeyi bitirmesi gerekiyordu ama eleman yolundan şaşmadan devam ediyor.

go voyager 1 go

hatta star trek filmlerinden birisinin konusuydu bu. belki uzaylılar bulmuştur gerçekten filmdeki gibi, onların yanında takılıyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
UHF olması lazım

said:
aman nolsa 10 sene sonra super hızla gezerız pıyasada

bi makine mühendisi çocuk mu ne.. ona borçluyuz bunu.
adam staj mı ne yapıyor işte. bu astronomi konusunda eğitim görmemiş diye bu herifi küçük görüyorlar.

gezegenlerin dizilimi falan rakamlarını mı ne veriyorlar
bi sürü kağıt yani. üstünde gezegenlerin konumları var.

şimdi bu öküzcan herif oturuyor. bi pattern yakalıyor. bi proğğram yapıyor ve bi bakıyor. ULAN GEZEGENLERİN ETRAFINDAN DÖNEREK, BUNLARIN YERÇEKİMLERİ SAYESİNDE DİLEDİĞİMİZ YERE GİDEBİLİRZ VE HIZLANABİLİRİZ! diyor.

bu da yetmiyor. adam bu şansın ne zaman olduğunu buluyor. 1970ler falan işte. sonrasında da bunların hangileri etrafında dönersek nereye gideceğimizi falan da buluyor.

tabii o zamanlar pc yok, üni.nin bilgisayarında yapıyor bunları.

neyse, adamı dikkate alıyorlar almasına da program batar gibi duruyor.

carl sagan bu altın diskler fikrini atıyor ortaya. dikkat çeksin diye kanal kanal geziniyorlar. ortaya güzel bi kampanya çıkıyor.

bu makineci arkadaş olmasaydı voyager olmazdı gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...