Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonisphere 2011

DeadSkinMask

Öne çıkan mesajlar

-Deno- said:

şimdi aklıma geldi, iron maiden'da bir şarkının sonunda bruce bir şeya kızdı galiba, neydi o ışıkla ilgili falan bir sorun mu çıktı ? yukarıya doğru hareketler falan yaptı, şarkı bitince yana doğru koştu falan.

Yukarıdan bir şey düştü galiba tam söylerken mikrofona da puft gibi bir şeyler dedi. Rahatsız oldu sanırım. Yana gitmesindeki sebep ise Running Free için sesini açtırdı orada. Hatta açtı açtı sonra baktı yetmiyor janick de aç aç diye işaret etti yana.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Buddha said:

headbang ve pogo yapmıyorsan orda işin ne abi. Millet çıldırmaya gidiyor konser işte. Heavy metal konseri en güzel tarafını aldın attın. Savaş alanı gibi olması lazım oranın hele birde Maiden abi grup bile sahnede duramıyor o enerjiyle izleyici nasıl yerinde dursun :)

abi orda isin ne nasil bi yaklasim ki
ben dinlemeye izlemeye gitmisim
5 sene amerikan futbolu oynadim
illa aralarina chop block yapip ikisini ucunun bacagaini mi kiriyim

Ne işin var kısmı ciddi değildi yoksa haklısın. Hadi pogoda başkalarını rahatsızedebilir ama uslu uslu izlede doğru bir yaklaşım değil. Maiden sonuçta en uslu adam bile o ortamda kopabilir :)

Tyrannus said:

Buddha said:

headbang ve pogo yapmıyorsan orda işin ne abi.

hohoy karametalcime benim

Yapıştırrrr :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mendoza said:

-Deno- said:

şimdi aklıma geldi, iron maiden'da bir şarkının sonunda bruce bir şeya kızdı galiba, neydi o ışıkla ilgili falan bir sorun mu çıktı ? yukarıya doğru hareketler falan yaptı, şarkı bitince yana doğru koştu falan.

Yukarıdan bir şey düştü galiba tam söylerken mikrofona da puft gibi bir şeyler dedi. Rahatsız oldu sanırım. Yana gitmesindeki sebep ise Running Free için sesini açtırdı orada. Hatta açtı açtı sonra baktı yetmiyor janick de aç aç diye işaret etti yana.

benim anladığımda yukardan bir şeyin patlayarak görsel bir şey yaratmak amaçtı. işaret verdi pof pof diye de olmayınca yukarı baktı ve gitti.

herkes farklı manalar çıkarmış haha
Sosyal ağlarda paylaş

of aralardan alıntılayıp derl toplu bi cevap vericektim ama çok üşendim şimdi. o bakımdan ben dağınık yorumlarımı buraya bırakıyorum, isteyen istedği paragrafı üstüne alınabilir :P

şimcik birincisi, bu tip organizasyonların yazılmamış kuralları vardır, önce bu bilgiyi kucaklayalım. önler die-hard-fan'lar içindir, orda pogo da olur, kan da olur, çığlık da olur, stagedive da olur. o bakımdan kolları kavuşturacak tayfa arkalara gitmelidir. arkalarda ise azıtılmaz, orası sükunetin ve ilerlemiş yaşın hüküm sürdüğü, hatta sahneden uzaklaştıkça gruba bile taklmayan sohbetsi kümelerin oluştuğu yerdir. festival sırasında gruplar sahne aldıkça, grupla olan ilginize göre konuşlanır ve konuşlandığınız bölgenin kurallarına uyarsınız. bu böyledir, bunun nasılı niyesi yoktur.

ötesi, festivaller eğlenmek içindir ve sosyal aktivitelerdir. o bayıldığınız grup gelip sizin salonda çalmayacağına, bu evar olmayacağına göre, etkinliğin ortak kurallara göre gerçekleşmesine, tam da sizin istediğiniz gibi olmamasına tahammül göstermek ve bunlara rağmen eğlenmek durumundasınız. iron maiden tişörtlü süt bebesi de olacak orda, ter kokulu amele de olacak, 40'ına merdiven dayamış dino metalci de olacak. o grubu izlemek sizin kadar bilet alan herkesin hakkıdır. bu konuda snobluk etmek şakalar yapmak tamam da, işi kafatasçılığa vardırınca süper antipatik oluyorsunuz, bilesiniz.

bütün bu festival şeylerinden gayrı, özellikle türk metal dünyasında "kendinden geçen"e hoşgörü gösterme kültürü yaygındır. ya da -dı eskiden. bi de ona takılıyorum ben. mesela iblis şeref vardı, herkesi itip kakar, yerlerde kafatası filan kırardı, şahsen beni itip yere düşürmüşlüğü vardır tankard konserinde, benim gibi hanımefendi bi insanı :P ama herkes de tolerans gösterirdi adam death metal dinleye dinleye kırmış kafayı diye, gülüp geçerdi. ya da mesela geçen seneki sonisphere'de bizler oldukça dino bir grup halinde eski günlerin hatırına görmeye gittik, azmak kudurmak hiç hesapta yoktu ama slayer çalarken bir güç (:P) bizi önlere çekti. mosh pit değildi ama tam yanıydı. hala da uslu duruyorduk, gayet "yaşlı"ydık filan ama angel of death başlayınca bizim grup kendini -baya- kaybetti ve 15 kişilik anlık bir pogo havuzu oluşuverdi. kimsenin kafası kırılmadan da bitti 2-3 dakikada. şimdi bu grubu görüp de "ay 30 yaşında insanlar, hem de mosh pit dışında gulu gulu" diyecek 18 yaşında slayer fanının alnını karışlarım ben. olur böyle şeyler anam lombardo sahnedeyken, tom baba söylerken, sen bunu öğrenemediysen asıl sen çektir git ordan tııaam mıaa?

ha bunların şakası yapılmayacak mı? yapılacak tabi. gerizekalı dinolara bak sapıttılar da denecek, bebeye bak git sen meme em burda ne işin var da denecek, olm slipknotçuya bak tulum giymiş hıyar da denecek, ayın meydın çok mal yaşasın infleyms de denecek, ama yani bu işi gelmesinler, sittirsinler, öğrensinler, herkes ben gibi olsun noktasına vardırınca, olmayan bir hak üzerinden konuşuyor oluyorsunuz, o olmuyo işte.

sözün özü:
kollektif etkinliklere katılırken o etkinliğin sadece sizin için olmadığını biliniz. buna rağmen, ısrarla eğleniniz ki paranız boşa gitmesin.

ema"bikbikbik"leth
Sosyal ağlarda paylaş

emaleth ütopyalarda yaşıyor. Sahne önleri, sahne arkaları bunların olayı parayı veren düdüğü çalar mantığıdır. Yok fanlar içinmiş falan yok yani öyle bir dünya aga. Ben para vericem üstüne milletin terli vücudunu, darbeleri, düzensizliği çekicem, rahatsız olucam.

Ben oraya para veriyorsam elin malıyla göt göte çarpışmak için vermiyorum gayet eşlik edip dinlemek istediğim grubu dinlemek için gidiyorum.

Arka alanlar daha rahat oluyor, isteyenler gidip orada ne b.k yiyorsa yiyebilir. Dinlemek isteyen, izlemek isteyen adamlar önleri hak ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

O diilde bizim biletleri hanginiz çaldı olm, 3 kişiye sahne önü almak zorunda kaldım, ama iron çıkınca herşey unutuldu tabi:)
Ses sisteminde sorun vardı bence ya da fazla sıcak bira içtim. Alice güzel demişiniz ama ben performansı beğenmedim normal söyleyip indi. E tabi Alice'i Slipknot'un altına koyup süper beklentiye girmek hata.
Ayrıca vip e elimizi kolumuzu sallayarak girdik. Kişi başına 600 lira verdiğimizi mi anladılar nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...