-007- Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Ülkede o kadar çok boş adam var ki, kötünün yanında "kötünün iyisi olduğunu düşündüğümüz" adama laf etmek saçma oluyor.
Bone Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 hayır o değil de, mesela bizim doğalgaz kullandığımız evde zaten kurulan sistem bacadan eve geri dönüşü engelleyen bir sistemdi. ama bu tip şeyler hep ekstra ya da pahalı, herkes kullanamıyor. bu tip sistemleri kullanamayan insanlar zehirlenip ölüyor, ya da hatalı kurulduğunda. adamın yaptığı iş, bu tip sistemleri kurduramayan kişilere rüzgarın tam tersine baca çevirebilme olanağı vermek. yok niye 5 yılmış, niye tıp profesörüymüş, niye rüzgar gülüymüş felan... niye insanlar halen baca zehirlenmesinden ölüyor demiyor da...
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 İyi olduğunu düşünen ben değilim. Olaylara kötünün iyisi mantığıyla yaklaşıldığında hep, Tayyip i bu argümanla savunanlar aklıma geliyor. "Ya adam yiyiyor ama halkada yediriyor", "Diğerleri çok mu iyi" vs diyenler. Benim güldüğüm kısım 5 yıl. Dediğim gibi. Şuna benzer bir çok projeyi sanayi bölgelerinde yapıyorlar. Onarın adının başında "Prof" yazmıyor, ondan bu bilinmezlik. ^ ayrıca şunu da ekliyeyim. Bugün minibüste bir konuşmaya şahit oldum. Adam evine 25 liraya (pazarlıkla 20 yapmış) varilden bozma soba almış. Gerisini siz hesap edin.
-007- Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Hiç olmayıp prof yazmasından daha iyi ama.
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Onu zorunlu hale getirmek devletin görevi. Kurulan sistem oldukça basit, illa ki bazı kasabalardaki mucit vatandaşlarımızın da aklına gelmiştir hatta yapılmıştır. Türk halkı pratik çözümleri o kadar güzel yapıyor ki.. Adamın aptığı iyi bir şey eyvallah da şu basitlikte bir icadın 5 yıllık çalışma ürünü olması komik. bunu belirttik. Pek çok insanın hala ölüyor olması kötü değil demedik, ya da bu adam bunu bulmasaymış ne gerek varmış, zzaten var sistemler parası yetmeyen de ölsün de demedik hani. En azından ben demedim. Ama şu buluşa 5 yıl.. Lütfen yani
Bone Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 ne kadar sürede yapmış olsa size beğendirecektik? prof olmayla da alakasını anlamadım. "proceyi daha çabuk üretme" profluğu almıyor ki adamlar.
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Şahsen profluğuyla bir sorunum yok da gerçekten 5 senede ne kadar karmaşık süper icatlar oluyor, prensipte de uygulamada da bu kadar basit olan bir şey için 5 senelik çalışma demesi saçma. Ki değildir, "5 senemi verdim bu işe ben" diye gövde gösterisi yapmıştır aklınca.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 5senelik değil.. başarılı.. bu gibi iki taraftan hava alan sistemlerin de bi adı var ama hatırlayamıyorum şimdi.. aklıma gelince koyarım.
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 adam yapmış işte bişeyler dalga geçmeyin.
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 yapmışta nolmuş? her eve takılcak mı acaba
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 ahuahuahuahuahuahuahauhuahau hayır
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 yau her yararlı şeyi sen evinde kullanıyo musun? bu mudur senin işe yarayan buluş kıstasın?
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 http://antalyahavalandirma.com/upload/page_dosya/10011450008-1.jpg Yapılmışı vardı? Birde bu adamın yaptığının biraz daha gelişmişini dedemler 60'lı yıllarda üretip satıyorlarmış soba imalatçılığı yaparken. Vış.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 takılmaması adamın suçu değil ki ya. sobalı evde oturuyor olsam taktırırdım bundan.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 onunla aynı değilmiş işte abi öyle yazıyor o yazıda
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 yazida aletin nasil calistigiyla ilgili bisey yok, donerli baca demisler sadece. insan bi detay, kesit bisey koyar. sistemi anlatir. patent basvurusunu bile koymamislar.
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 SoulCube said: yau her yararlı şeyi sen evinde kullanıyo musun? bu mudur senin işe yarayan buluş kıstasın? gene ölümler olucak onu diyorum. yoksa güzel bişey tabi bilim teknoloji filan.
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 ne gerek var ki, öyle profesör adamı 5 sene uğraştıracak uber bi sistem yoksa işin içinde; kürek gibi olan kısım rüzgarı yediğinde rüzgara paralel konum alıyodur, sabitlenmemiş baca ucu da kürekle birlikte dönüyodur heralde. ama evet yani ürünün fotoğrafından ve mucitin duygu ve düşünceleri haricinde hiçbişey yok haberde. çok bariz lan diye değinmeye değer mi görmediler, yoksa klasik "dünyayı sarsacak süper icat" moduna mı girdiler yine.
Norak Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 patent almak çok uzun sürüyor trde, min 2-3 yıl olması lazım
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Tek uğraştığı kısım döner sistemde kullandığı mekanizma olmuştur. Nasıl bi yatak sistemi yaptı bilmiyorum da, makinecinin birine sorsa 15 dk'da yaparlardı. 5 yıl ağır olmuş.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 adam tip profesoru oldugu icin 5 senesini almis olmasin? sadece bunla ugrasmadigindan?
Ben&Jerry's Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 siz ne yaptiniz da bok atiyosunuz ya
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Abi 5 yıl yani. Hafta sonları yapsa, ilham geldikten sonra 2 ay alır. Eğer görünen şey tam olarak buluşun kendisiyse tabi. Daha altında uzayıp gidiyorsa hadi tamam uzun sürsün de yani. Sobacıdan bi dirsek alınmış. 2 palet bağlanmış rüzgar için, bi de yatak mekanizması. 5 yılda yaptım dediğin zaman cern deneyi bekliyorsun. 2 ayda yaptım ama 5 yıla yayılı işlerimden dolayı dese okkibbb derim.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 iyi de sen aleti yapmaktan bahsediyosun, tak diye aklina gelmiyo heralde o.
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 E adam 50 yaşındaysa 50 yılımı aldı da diyebilitesi var olay o ise.
Öne çıkan mesajlar