yav Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Tekrar okumamı istediğin yerleri öm ile gönder tekrar okuyayım öyleyse. Ben kendimi küçük düşürecek bir şey yaptığımı sanmıyorum. Aksine bu kadar güzel bir uyarlama yapacakken tamamen c/p yapmanızla ve bunun üzerine yazdığın diğer talihsiz açıklamalarla senin küçük düştüğünü ima ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Arama düzelmicekse yakın zamanda bence de çalıntı bir site, düzelir diyorsanız çok güzel site ^^ Şaka bir yana http://www.docstoc.com/ ileride bir gün bu işten çok para kazanırsanız canı sıkılıp sizi yasal yollardan uğraştırabilir bence. docstocu bilmiyordum ben bu konuyla öğrenmiş olduk, bunun başka dil versiyonları da var mı acaba ? hatta bana bunun safi almanca dökümanlar içeren versiyonu lazım nereden bulacaz^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Ya kusura bakmayın, sorun bence şu: siteyi gördük, hakkaten çok güzel bi tasarım, gurur duyduk, sonra birden tam tersine döndü düşünceler. Tasarım "birebir kopya" olmuş abi, tamam güzel hoş da, bence övünülecek bir tarafı yok artık domain dışında. "Vay arakçı zihniyet" demiyorum çünkü site kopya, arak bi tarafı yok. Araklamadık da demiyo kimse. Tamam güzel ama ilk baştaki tepkilerimi geri aldım ve konuyu görür görmez artık tepkim şu: "vay anasını ne güzel domain kapatmış adamlar, helal" Site güzel yani, bulunsun elimin altında. Ama baştaki "vay be, düzgün bi Türk sitesi hakkaten, ne emek vermiş adamlar helal olsun" düşüncem yok. Olmasını da beklemesin kimse :) Gözümde SivasFacebook'tan farkı yok pek sdfkljs. Tamam bu abartı oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 buna araklamak denmiyor. 2007'den beri faaliyette olan bir sitenin gelen feedback'ler vs.'ler ile birlikte kendini düzeltmesi, kullanımını kolaylaştırması sonucunda sizin onların tecrübelerinden faydalanmanız kadar doğal bir şey yok ki kendi kültürümüze, ilgi alanlarımıza dair de kategoriler vs. eklenmiş. Document categories, döküman kategorileri diye çevrilmiş aha sol üstte de aynı yere logo koymuşlar demek araklamak ise siz araklama görmemişsiniz. yada neyse paticik ahalisinin her şeyi herkesten daha iyi bilip, her konuda eleştirisi olan üyelerine laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor oluyor genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 toggie said: nedanko'nun zaten tasarım kısmı ile ilgilendigini zannetmiyorum. dynamick'in acıklamaları cok talihsiz olmus. search box ortadaymıs diye karsılastırma mı yapılır? neyi talihsiz tolgacım? google çalmış işte pis herifler arak yapmışlar.3 kişi ile gugılı kurarsan olacağı bu tabi herşey arak. eskiden internet yemyeşildi altavistalar falan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 bende arama çalışıyor? Sorun ne ki benim gözüme çarpmadı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 site tasarımı arak yarım bi hukuk dersi alan birisi olarak diyorum bilinçli kullancıya göre belirgin benzerlik löl amma velakin nendako büyük ihtimalle tasarımın altında saklanan konularla çalışıyor, malum adam website tasarımı değil, coding yapmaya kasıyor, kaputun dışı ile uğraşmak hazırını olduğu gibi koyup, çalışan bir sistemi elde ettikten sonra sistemi değiştirmek ve sistem ÇALIŞIYOR olduğu için adam gibi feedback almak, ondan sonra tasarımı değiştirmek istiyor olabilir. ha birisi 5 bin lira verseydi al bu siteyi yap deseydi, gidip bi tasarımcı tutacaktı parasıyla, beraber götürüceklerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 tasarımı almadık demiyorlar ki abi zaten. oraya neden takılınıyor onu bi anlasak. diyorlarsa da haksızla ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 topic'i okumadım bu arada söliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 yunusemre said: buna araklamak denmiyor. 2007'den beri faaliyette olan bir sitenin gelen feedback'ler vs.'ler ile birlikte kendini düzeltmesi, kullanımını kolaylaştırması sonucunda sizin onların tecrübelerinden faydalanmanız kadar doğal bir şey yok ki kendi kültürümüze, ilgi alanlarımıza dair de kategoriler vs. eklenmiş. Document categories, döküman kategorileri diye çevrilmiş aha sol üstte de aynı yere logo koymuşlar demek araklamak ise siz araklama görmemişsiniz. yada neyse paticik ahalisinin her şeyi herkesten daha iyi bilip, her konuda eleştirisi olan üyelerine laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor oluyor genelde Vay be, acikcasi patiden boyle bi analiz beklemezdim, bir kac kisi disindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 ayrica, bu tarz dokuman sitelerinin olayi iceriktir. sitenin dizayni kisa gunde elli kere degisir, onemli olan o degil. sadece dizayna bakip "aha lan aha, araklamislar bahsaa" diye heyecanlanmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Bu konuyu nedanko kendi nickiyle degilde fake bir nickle acsaydi ne yorumlar gelirdi burda :=) Arak komple arak denmiyor zaten, dizayn düzen kismi alinmis varolan bir siteden. Dizaynı farklı aynı konsept bir site mesela bu var : http://www.slideshare.net/ Yunusemrenın bahsettiği şeyin adı lokalizasyon ve bu iş lisans hakları alınarak oluyor mmolarda.(mmolardaki gibi) Lokalize edilmiş versiyonu gibi geliyor bana belgelerim.com, lisans hakkı alındıysa tabi elbette sorun yok. Beni geren de birşey yok bu arada, Türkçe versiyonu olması güzel olmuş, pati aracılığı ile yararlı bir siteyi görmüş olmam da güzel ama yapılan yorumlara hak vermemek elde değil ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Mum_Chamber said: ayrica, bu tarz dokuman sitelerinin olayi iceriktir. sitenin dizayni kisa gunde elli kere degisir, onemli olan o degil. sadece dizayna bakip "aha lan aha, araklamislar bahsaa" diye heyecanlanmaya gerek yok. yemişim dizaynını lan.. arama sonuçları isabetli ve temiz olsun, içerik güncel olsun vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 good artists copy great artists steal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 İşte o abi. İşlevsel olsun isterse beyaz üstüne siyah yazıyla yazmış olsunlar sadece. Boşverin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 güzel site ama site içi arama biraz sıkıntılı gibi geldi baya kastım doğru dökümanı bulmak için, bir de döküman için arama bazı dökümanlarda çalışmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 arama gelişirse zaten acaip gideri var sitenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 gideri olmasin, geliri olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 akıllı olursan o da var akila.. o da var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 hatta birey toplum ilişkisini sosyolojik açıdan anlatan bişiler varsa bana link atın asfdzfzh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2010 arama ustunde calisicaz, su an oncelik, bug fixler, bi kac feature, ve eldeki 100k dokumani daha sisteme girmek. full time calisiyoruz zaten proje ustunde. gelisecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 DynamicK said: toggie said: nedanko'nun zaten tasarım kısmı ile ilgilendigini zannetmiyorum. dynamick'in acıklamaları cok talihsiz olmus. search box ortadaymıs diye karsılastırma mı yapılır? neyi talihsiz tolgacım? google çalmış işte pis herifler arak yapmışlar.3 kişi ile gugılı kurarsan olacağı bu tabi herşey arak. eskiden internet yemyeşildi altavistalar falan... abi talihsiz ya :) paticik'e bile cakma diyebilir senin mantıgınla. ki bence turkiye'de forum olarak tektir burası, tasarı acısından. halbuki heryerde phpnuke, openbb gibi hazır forum yazılımları varken karakedi'nin emegi ile ortaya cıkmıs sahane bir sistem. ilk gunlerinden beri buradayım, yeri geldi yetersiz kaldı, gelistirildi. kapandı etti ki bunlara en fazla sahit olanlardan biri de sensin. peki ben simdi gelip bu mantıkla "paticik'te cakma zaten table width: 680; margin: 0px auto; yapmıslar gerisi aynı" desem, sen gelip bana hade ordan demez misin? ben zaten sitenin komple cakıs oldugu konusunda bir iddiada bulunmadım. fikrin orijinal oldugu konusunda bisey de belirtmemis zaten nedanko. var olan birseyin turkce'sini yapmıslar ki daha once bu kadar fazla kaynaga sahip baska bir turkce site yoktu. cok da guzel ihtiyac giderecek. tasarım konusu sistemle apayrı. illa ki birbirine benzemek zorunda zaten. gunde en az 2-3 saat css awards sitelerinde geciriyorum. birbirine cok benzer o kadar cok site var ki. ama hepsi de takdir almıs isi bilenlerden. benzerlik cakmalık demek degildir. soldaki linkleri al yukarı koy yani ne kadar degistirebilirsin ki? ikisi de belge kaynagı olan bir site sonucta. kategorisi olacak ve belgeyi goruntuleyecek. nedanko ve siteyi yaparken baska kim varsa iste docstoc'u kendilerine baz alarak bu siteyi olusturmuslar. e haliyle de o sitenin calısma prensibine uygun olarak hazırlamıslar herseyi. gecici olarak kullanılan seyler betadan cıkmadan once halledilmis olsaydı zaten laf atamazdı kimse. kısa surede hallolur onlar da. proje cok guzel bence, hazırlayanın eline saglık. ilerde bu elestirilen kısımların duzeltilecegini dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 docstoc degil, scribd i baz aldik, ara sayfalar tamamen kendi yapimimiz, orada zaten hic benzerlik yok, sizin takintiniz anasayfa sadece. oradan esinlendik. Ara sayfalari yaparken docstoc dan hic esinlenmedik. Renklerse sorun, docstoc scribd den aldi renkleri zaten, eski tasarimindan, ve bir cok gorunumunu. docstoc da buyuk derecede scribd den baz aldi, eski tasarimlarina bakin. archive da vs. halen baz aliyor. gecen scribd liquid tasarimi degistirdi bir kac hafta sonra docstoc degistirdi. Full orjinallik ariyosaniz docstoc zaten yanlis kapi. Scribd oyle. O yuzden sektoru takip etmediginiz icin size oyle gorunuyor. Ilk gordugunuz size orjinal geliyor. Ki bir resim disinda c/p yok (o da yer doldursun diye simdilik), sifirdan tasarim, esinlenme internet tarihinde calinti diye gecmemistir ondan komik duruyorsunuz. Ve tum internet esinlenme uzerine kuruludur. Biri like cikarir, bi ton site rating ini like dislike diye degistirir. Bir sirket facebook icin yeni tasarim yapti konsept olarak, twitter in yeni tasarimi cok buyuk oranda benzer. milyar dolarlik sirketlerden bahsediyoruz. Internet'in %5 i istediginiz tarzda orjinaldir desem, abartmis olurum, daha azidir. Calinti nedir, sehirfirsati gibi binlerce sitenin birebir kadar alip koymasidir. Ki bu sitelrin bir cogu aldigi site tarafindan milyonlarca dolara satin alinmistir. Cunku tasarim, fikrin bir degeri yoktur, onemli olan executiondir, butun Dunya'da boyledir. Almanya da Rusya da binlerce site birebir css ine kadar alir koyar sonra site satilir vs, bazende css ini satin aldigi site tarafindan globale acilmak icin vs. En son ornek groupon ornegidir. Ki ben onlara bile calinti demem, cok akillica derim. O yuzden iste soyledikleriniz cok komik duruyor. Kusura bakmayin ama oyle cidden. Bu mantiklada bu sektorde tutunamazsiniz, eger bu sektorde iseniz. Degilseniz zaten sorun yok, bilin diye soyluyorum. Ki, bu projede ar-ge teknoloji isin %98 i, tasarim %2 si. O da isin ayri konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Çalıntı etik değil. Esinlenme ise doğal bu konuda katılıyorum. Zaten kimse sektörde sanat yapmaya çalışmıyor. Ne yapılırsa yapılsın, amacı para. Anlayacağınız yapılan iş araç. Dediğin gibi Groupon sosyal alışverişe geçiyor mesela. Bakıyorsun twitterın yeni tasarımı resmen. Adamlar googlea satmadı kendini ama twitterın yeni tasarımını almış. http://www.groupon.com/blog/wp-content/uploads/2010/11/feed.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Son zamanlarda gördüğüm en başarılı site. Tebrik ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar