Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 DindarKanka ==> obvious troll is obvious. @red: daha böyle tablo gibi buldum sana red. http://www.zeynepkamil.gov.tr/detay.php?id=341&cid=345 Buradaki şemaya göre en az (5 te degil) 6ıncı "dereceden" akrabalık olmalı bence evlenecek insanlar arasında. @Aluriel: Medeni bir ülkede (örnek: eğitimli, özürlülere yapılan istismarın hesabının sorulacagından emin oldugun, suan bizim ülkede 11-12 yaşınad bir oğlan/kız cocugunu her türlü pisliğe emanet edip bulundugun ortamda yakalanıp duruma göre polise hiç haber verilmemen, versen bile psikoloji bozulmamıştır denip 2 sene sonra cıkman mümkün) açıkçası kısırlaştırmayı tek ve kesin çözüm olarak görüyorum. Üstelik dedigim gibi ileride tıp gelişirde çocukların %100 sağlıklı olacağının garanti edilebileceği bir zaman için yumurtalık/testislerinide isterse gidip dondursunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 adamlar özürlülere tecavüzü nasıl engelleriz diye düşüneceklerine bunun yerine bu insanları kısırlaştırmayı planlıyor. bizim tartıştığımız şeye bak. konu nereye geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 "Pariste yaşayan çirkin kürt" tanımlaman beni benden aldı başka diyarlara saldı. Silmen iyi olmuş ki buda ne kadar saçmaladığını farkettiğini gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Ben aluriel dikkat ettiysen ilk postumda "tecavüzden bağımsız olarak..." yazdım, oradan geldi. Tecavüze sorun olarak daha korkutu cezalar ve eğitim yerine, kısırlaştırma önermeleri, valininde "ama koruyamıyoruz ki..." diye bunu savunması ise... Şöyle diyeyim, bunu diyen(leri) cisim yerine koyup çeken yer çekimini düzeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 yok onu Estel sildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DindarKanka Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 ne demek istediğimi sonlara doğru daha iyi anlattım o baya saçma ve ırkçı bi benzetme olmuştu. Yinede herkes aşırı duygusal düşünüyo hala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 yok abi ne kadar kassam da aklım almıyor o tarz bi fikri. yapılabileceğini sanmıyorum zaten ama yine de umarım kabul etmezler böyle bir şeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 konu açılırken, sanırım sonlara doğru engellileri kısırlaştırmayı destekler hale gelecek bir forum beklenmiyordu:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 valinin o açıklaması asıl olayı bitiren nokta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Auchtung! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DindarKanka Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 ya desteklemeyenler neden desteklemediklerini açıklasınlar baya merak ediyorum, sırf acıma duygusu yani o da insan mantığı. İnsan hayatına aşırı anlam yüklüyosunuz ben gelişimden yanayım ve İNŞALLAH bunu uygulamaya geçirirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 "Tatar Ramazan" said: Auchtung! Achtung! olcak o :/ ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 DindarKanka said: Zayıflıktan kastım topluma ve dünyaya hiç bi üretici katkısı bulunamayan, üretici olamayan, doğal ve genetik nedenlerle düşük zekalı, uyum sağlayamayan, kötürüm, özürlü vs. abicim kişiliği oturmuş bi adam olsan yan hesap alıp gelmezsin, çekindiğine göre sende fikirlerinin ne kadar boktan olduğunu fark etmişsin işte... uzatma yani. insanlar özürlü diye onların yaşam hakkının alınması tartışılamaz bana göre de sen düşük zekalısın o zaman buda bana seni yok etme hakkı veriyor. troll e prim verip kendi hesabımdan da olacağım biraz frenlesem iyi olacak kendimi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 trollerde öldürülsün o zaman. bulun şunun nerde yaşadığını ben topluyorum strike teami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Siz kim oluyorsunuz abi kısırlaştıralım falan diyebiliyorsunuz ben onu anlamadım? Özürlü olduğu düşünülen bir sürü harika işler yapmış insanlar var. Hatta neredeyse her iyi buluş ne bileyim beste 'yeni bir şeyler' bulmuş/yapmış insanların çoğu garip falan? Gen havuzu falan demeniz çok talihsiz olmuş kaldı ki ömrünüzde insanlık namına bişiler başarabiliteniz bile yokken.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 acıma mantığı veya vicdan değil, sadece toplumsal olarak düşündüğümüzde onlar da toplumun bir parçası. her şey toplumun "gelişimi" değil yani. çok daha fazlası var. ha, çok mu mutluyum özürlü insanların varlığından? tabii ki hayır. tabii ki topluma yük oluyolar. ama bir toplumun içerisinde yer alıyosan hiçbir parçasını kesip atamazsın. şu dediklerin o kadar aptalca ki. tecavüze uğruyolar koruyamıyoruz, o zaman kısırlaştıralım mantığından daha beter hatta. topluma entegre olamıyolarsa bunun yolu onları imha etmek değil, bir şekilde topluma faydalı olacak şekilde yönlendirmek. elbet bir şekilde bulunur faydalı olabilecekleri bir alan. -özürlülerin çocuklarının özürlü doğma ihtimali büyük, kısırlaştıralım. -özürlüler topluma yük oluyo, izole edelim. -hepsini öldürelim şu zincirden birinin bile olsun gerçekleştiğinde devam edip sonuna kadar gideceğinin farkında değilmisiniz? ya da işin özürlülerle kalmayacağını? topluma yük olan bir tek onlar yoklar yani. -AIDS hastalığı insandan insana bulaşmıyo mu abi? bi kere bütün AIDS hastalarını toplayıp imha etsek bu hastalık kalmaz ehi ehi ehi -(buraya herhangi bir bulaşıcı hastalık koyun) (üsttekinin aynısı) -yaşlılar topluma yük oluyo abi yeaaaa. -fakirler topluma yük oluyo abi yeaaaa. -kanser hastaları topluma yük oluyo abi yeaaaa. bunun sınırı yok. yani birisi özürlüleri kısırlaştıralım der, onun bi level üstü gelir imha edelim der, onun bi level üstü topluma yük olan herkesi öldürelim der. onun bi level üstü de eugenics çalışmaları ve üstün ırk olayı. ve bu zincirin en alt halkasından en üst halkasına hepsini aynı görüyorum. bu yüzden de karşıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Su forumu nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum. Şurada çıkıp (obvious troll hariç) kimse cıkıp özürlülerden bi halt olmaz öldürelim denmiş mi? Sadece çocuklarına bu özelliklerin geçirilmemesi için (misal evvelde verdigim gibi down sendromu, körlük, sağırlık, ağır genetik gerizekalılık vs) kısırlaştırılsın demişim(z). Zeki/Sporcu birinin başarılı olma ihtimali > normal bir insanın başarılı olma ihtimali > fiziksel/zihinsel özürlü bir adamın başarılı olma ihtimali. Stephen hawkingin çok ağır fiziksel özürlü olmasına rağmen (ki başarılı sayılan pek çok işinide özrü bu kadar abarmamışken yapmıştır) başarılı işler yapması, çoçuğununda (eğer özürlü olursa onun gibi) başarılı olucağı anlamına gelmez. Büyük ihtimalle babası bi anlık zevk sonucu çoçuk sahibi olduğu için onun hatasıyla deforme bir vücutta bir ömür boyu hapsolacağı anlamına gelir.(tabi oda stephen hawking gibi mksimum 2-3 yılın kaldı gibi biçilen ömrünü fazlasıyla aşabilen şanslı biri olursa) O yüzden kimse çıkıpta hayat kalitesini ciddi anlamda düşüren özürlere sahip insanların çocuk sahibi olma hakkını savunmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Soimyr said: O yüzden kimse çıkıpta hayat kalitesini ciddi anlamda düşüren özürlere sahip insanların çocuk sahibi olma hakkını savunmasın. Sen nasıl insansan, onlarda insan arkadaşım. Hatta bazısı senden daha iyidir büyük olasılık. Sen kimsin ki başka bir bireyin üzerinde şu yapılsın bu yapılsın diyebiliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Llama said: tecavüzcilerin pipilerini kessek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Llama said: tecavüzcilerin pipilerini kessek şunu yapsak bitecek herşey aslında cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 wastyrx said: Soimyr said: O yüzden kimse çıkıpta hayat kalitesini ciddi anlamda düşüren özürlere sahip insanların çocuk sahibi olma hakkını savunmasın. Sen nasıl insansan, onlarda insan arkadaşım. Hatta bazısı senden daha iyidir büyük olasılık. Sen kimsin ki başka bir bireyin üzerinde şu yapılsın bu yapılsın diyebiliyorsun? Sen kimsin ki özürlülerin çocuklarının hayatını zehirleme hakkı vardır diyebiliyorsun? @Llama: *wastyrx mode on* ama sen kimsinki adamların organlarının kesilmesini savunabiliyorsun? *wastyrx mode off* Su amerikadaki kimyasal kısırlaştırma olayı bizde olsa, zorla iğneyi vursunlar vursunlar, haftada 1 de seve seve şartlı tahliye memuru gibi birilerine rapor versinler, cinsel organlarıyla olmasada elleri/baska uzuvları/objelerle bu işe kalkışmasınlar diye çok sıkı kontrol altında tutulsunlar. yada en güzeli, katillerle beraber direk 50 sene cezaevinde kalsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Senin anlamadığın engelli bile olsa o anne ve o baba çocuklarını belki senin kendi çocuğunu sevdiğinden daha çok sevicekler.. Bu kararı almak/alabilmek onların seçimidir/hakkıdır. Benim değil, başkasının değil hele senin gibilerin hiç değil.. Burada insanlardan bahsediyoruz kobay farelerinden değil.. Seni kısırlaştırmaya kalksalar ne yaparsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Soimyr said: Zeki/Sporcu birinin başarılı olma ihtimali > normal bir insanın başarılı olma ihtimali > fiziksel/zihinsel özürlü bir adamın başarılı olma ihtimali. http://www.engellilersitesi.com/haber/1862-spor-engelli-yuzucunun-basari-oykusu.html http://www.omurilikfelclileri.com/forum/Yaama-Dair-An-Duunce-ve-f28/Engelleri-Aanlar-Engelli-Baar-t1923.html http://alpkuzucuoglu.blogspot.com/2008/08/bir-grme-engelli-baari-hikayesi-waichi.html keywords: engel, başarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 keywords: dahi, başarılı keywords: normal, başarılı ? Argümanlarınızı savunmak için çan eğrisinin en ucunu göstermeniz cidden komik. wastyrx, bende diyorumki sevgi ile ilgi ve alakası yok, dünyanın en sevecek olan ana/babası ol (ki hatta sakıp sabancı buna en iyi örneklerden biridir kanımca, kendi özürlü olmayıp sırf akraba evlilipi yaptığı için çocuklarına olanlar açısından), çoçuğunun hayatını zehirlemeye hakkın yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Abi ya cidden barzonun önde gidenisin, ya da hit peşindesin dicem ama insan şunlarla nasıl anılabilir bilemedim şimdi. edik: son editine göre kendini tam anlatamama sezdim o yüzden deiştiriyorum yazık, bilinçlendirmek lazım falan demekle insanları kısırlaştıralım üremesin sıçanlar farklı şeyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar