ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 kısırlaştırınca çocuk doğurmuycak, çocuk doğurmayınca kimsenin tecavüzden haberi olmuycak, tecavüz gizli kalınca da suç istatistiklerine yansımıycak işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 yareppim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 mantık oysa teklif edeni alsınlar içeri direk. korumaya yada tecavüzü önlemeye çalışmıyorlar da yaptıkları hesaba bak... ne günlere kaldık lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 TDK'ya göre özür: Kusur, defo özürlü: Özrü olan engel: Bir şeyin gerçekleşmesini önleyen sebep, mâni, mahzur, müşkül, pürüz, mânia, handikap engelli: engeli olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 shadowfury de aynı şeyi yazmış ehaehu. demekki aklın yolu bir asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Estel_Anorien said: kapıcı ile apartman görevlisi arasındaki fark ilk aklıma gelen yazmaya üşendiğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 hademe ile hizmetli var bir de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Erkekleri olsamasada dişi down sendromlular çoçuk doğurabiliyor mesela. Hiç kimsenin -genetik kaynaklı-, down sendromu olsun, körlük olsun, sağırlık olsun, cücelik olsun, cocuklarında cıma ihtimalinin olucagını bile bile dpğurup kendi cocuklarının hayatını sıçıp batırmaya hakkı yok. 10-20 sene sonra gen terapisi olur, yok zıttırıport terapisi olur bilim yardımıyla özürlüler (ve evet tdkya göre engelli ile özürlü arasında fark yok) sağlıklı çocuk sahibi olabilir olur (hoş o durumda bile anne veyahut babasından dolayı gene aile yaiamında çekecektir cocuk o yüzden onada sıcak bakmıyorum) o vakte kadar özürlülerin kısrlaştırılmasından yanayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 çok hastalıklı Allah ıslah etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 beni kisirlastirmadiklari surece sorun yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 akraba evlilikleri için ne yapmak lzm :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 ne içtiysen aynından istiyorum soimyr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 zihinsel engelliler kimler şimdi bunu diyenler mi yoksa o kızlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Soimyr said: Erkekleri olsamasada dişi down sendromlular çoçuk doğurabiliyor mesela. Hiç kimsenin -genetik kaynaklı-, down sendromu olsun, körlük olsun, sağırlık olsun, cücelik olsun, cocuklarında cıma ihtimalinin olucagını bile bile dpğurup kendi cocuklarının hayatını sıçıp batırmaya hakkı yok. 10-20 sene sonra gen terapisi olur, yok zıttırıport terapisi olur bilim yardımıyla özürlüler (ve evet tdkya göre engelli ile özürlü arasında fark yok) sağlıklı çocuk sahibi olabilir olur (hoş o durumda bile anne veyahut babasından dolayı gene aile yaiamında çekecektir cocuk o yüzden onada sıcak bakmıyorum) o vakte kadar özürlülerin kısrlaştırılmasından yanayım. uğraşmayalım hiç. öldürelim gitsin istersen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 sekreter ile yönetici asistanı var bir de ama aynı şey değil aslında özür dilimizde bir suçtan, mahcubiyetden duyulan üzüntü için kullanılırken engel bir şeyin gerçekleşmesini önleyen sebep olarak kullanılmaktadır. Özürlü kullanılmaması gerekiyor, çünkü bu durum o insanların suçu değil, ve bu onların bize karşı bir özrünü gerektirmiyor. biraz hassas yaklaşmak lazım biraz empati yapmayı deneyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 yunusemre said: sekreter ile yönetici asistanı var bir de ama aynı şey değil aslında özür dilimizde bir suçtan, mahcubiyetden duyulan üzüntü için kullanılırken engel bir şeyin gerçekleşmesini önleyen sebep olarak kullanılmaktadır. Özürlü kullanılmaması gerekiyor, çünkü bu durum o insanların suçu değil, ve bu onların bize karşı bir özrünü gerektirmiyor. biraz hassas yaklaşmak lazım güzel açıklamış, katıldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 yunusemre said: TDK'ya göre özür: Kusur, defo özürlü: Özrü olan engel: Bir şeyin gerçekleşmesini önleyen sebep, mâni, mahzur, müşkül, pürüz, mânia, handikap engelli: engeli olan suçlu olmakla alakası yok özür kelimesinin. kusurlu olmakla alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Birşey içmedim ve Aluriel seninle tartışmayacağım cam, ben sadece bu tip hastalıkların çoçuklara geçirilmemesi içinn kısırlaştırılmalarından yanayım diyorum ama sen bunu anlamamamakta diretip "öldürelim sitersen" vs gibi troll tabirlerle kavga cıkarmak peşindesin no sry thnx. @red: 3 üncü dereceden kuzenlerde bile %12.5 bir gen paylaşımı var, bence evleniceksen biriyle bu oran %5in altında olmalı ve akraba evlilipi kesinlikle yasaklanmalı. türkiynein nüfusu 100 milyon desek, 50 milyonu kadın desek, 35 milyonu evli cocuk vs desek, 15 milyon kadından bi zahmet seninle hiçbir ailevi bağı olmayan biriyle sevişiver/evleniver cok zahmet olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 defolu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 çirkinleride kısırlaştıralım göz zevkimi bozuyor allahın belaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 güzel açıklama acaba gerçekten engelli arkadaşlar bu ayrıma bu kadar takılıyor mu diye merak etmedim değil şu an. yani sekreterlerin kendini yönetici asistanı olarak tanıttığını biliyorum da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 abi kedi köpek değil ki kısırlaştıralım gitsin bitsin diyorsun. ben de istemiyorum tabi ki o hastalıkların yeni nesillere geçirilmesini. desen ki bilinçlendirmeliyiz, evlenmelerini yasaklamalıyız veya benzeri birşeyler anlayabilirim belki. ama senin teklif öldürelim gitsin mantığı bir yerde. troll amacım yok, en azından bu topic için. kavga/tartışma da çıkarmaya çalışmıyorum. üzücü bişey yazdıysam kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DindarKanka Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 kavga değil ki mantıklı bi soru sormuş cevabını verir tezlerini açıklarsın. Tartışmak eşit değildir kavga etmek. Ayrıca benim fikrime gelirsek, sosyal darwinizm diye bişey var. Toplumdaki progress'i ilerletmek için her zaman zayıf olanların elenmesini hızlandırmalısın. Sen öldürmesen evrim öldürücek zaten. Ölmek derken de direk ölmelerine de gerek yok nesillerini devam ettirememesi yeter. Zayıf olanları biyere toplayıp nükleer silahlarla soykırım yapmak insanlık açısından en faydalı ama duygusal açıdan en pislik şey olabilir, ben yinede bu tarz her fikri destekliyorum çünkü güçlü olmak herkese mahsus bişey diil /zayıflıktan kastını daha az ırkçı birşey olarak belirlersen makbule geçer Estel_thehalklarınsavunucusu_Anorien Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 bence onları kısırlaştırmayalım, özürlü olmayan herkesin gözüne mil çekelim daha büyük bi manyaklık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DindarKanka Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Zayıflıktan kastım topluma ve dünyaya hiç bi üretici katkısı bulunamayan, üretici olamayan, doğal ve genetik nedenlerle düşük zekalı, uyum sağlayamayan, kötürüm, özürlü vs. Gelişimden yana olan faşist bi lider gelsin hemen kötülerler. Hitler tekerlekli sandalyedeki yaşlı insanları balkonlarından aşağıya atıp kurşuna dizerken zevk için mi yaptı bunu kendi halkına ? Cevap belli abi, duygusal düşünmeyin hakkaten. Daha güçlü bi halk uğruna daha uçuk fikirler uyguladı sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar