Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Suark said: ya iyide, uçak kalkarkenki koltuğa yapışmanın sebebi sana harekete karşı senin hareket etmemek istemen. Eylemsizlikle alakalı o yav, Kütlen sabit, kütleni değiştiremezsin ki? ( yani işte anca parçalaman lazım ) m sabit o yüzden. hızlandıkça boyunun uzamasının böyle bi açıklaması yok bu arada, yani o zaman basmamıştı kafa şimdi açsam okusam hayatta basmas. bide relativity relative den çeviriver =). bu teoride öyle değil işte. ayrıca her yerde görelilik kuramı yazıyor görecelilik değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Cuce said: ben anlatmıstım ama arama calısmıyo konu başlığın neydi google'dan bulalım edit: heh buldum http://forum.paticik.com/read.php?8,4826350,page=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 abı googledan nasıl buluyosunuz yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 ardeth wot döşüyor sanırım bu sessizlik iyiye işaret değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 site:paticik.com aramanın sonuna bunu koy. bu siteden arasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Aslında kütlesi artıyor ama boyu da uzuyor cismin şekline göre. Sonuçta hareketli bir cismin kütlesi artacaksa hareket yönüne göre arkada kalan kısmından kütlesinin artması öncelikle beklenir. Ama böyle olmuyor, atomlar tek tek büyüdüğü için küre yine küre olarak kalmaya devam ediyor. CERN'de de hızlandırıp kütlelerini arttırıyorlar, böylece çarpışma olasılıklarını arttırmış oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 dasaaa said: site:paticik.com aramanın sonuna bunu koy. bu siteden arasın hayır!! başına koy! site:paticik.com izafiyet teorisi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 ortasına koy! izafiyet site:paticik.com teorisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 xaty said: CERN'de de hızlandırıp kütlelerini arttırıyorlar, böylece çarpışma olasılıklarını arttırmış oluyorlar. nasıl? bir de her cisim kendi referans düzleminde en uzun boya sahiptir. dolayısıyla iki çarpışacak cismden birinin referansına geçtiğin zaman diğer cisim oldukça hızlı ve çok küçülmüş bir şekilde ona doğru hareket ediyor olacaktır. Çarpışma sırasında da normal etkileşme mesafesinden daha kısa bir mesafede ve dolayısıyla çok daha yoğun bir ortamda etkileşme olmuş gibi olacaktır. Bu da sanırım CERN deneyinin önemli etkenlerinden biri. Yani evrenin ilk doğuşundaki çok yoğun ortamlardaki etkileşimi simule etmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 herhalde kütle ckeim kanunu yüzünden, böle karşıdan gelirken birbirleirni ckiep vursunlar diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 ya en basidinden kinetik enerjisi (gama-1)mc^2, gamada hızla beraber artıyor. dolayısıyla ne kadar hızlı giderse o kadar çok tur atar gama ise bunu daha da arttırır, ne kadar çok dönerse o kadar çok çarpışma şansı olur. ben kütleyi artıyor azalıyor gibi düşünmeyi çok doğru bulmuyorum bence gama*m*c^2 üzerinden düşünmek daha sağlıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 dasaaa said: ortasına koy! izafiyet site:paticik.com teorisi ehehe oluyor harbiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
resaypi Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 m^2 = E^2 - p^2 kütle sabit :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
resaypi Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 bi de natural unit kullandım c=1 sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 rest mass denen sey hiç bir zaman değişmiyor zaten değişen relativistik mass. ama kütle çekimi relativistik hesaplarda nasıl hesaplanıyor onu bilmek lazım sizin söylediğiniz manada kütlenin nasıl değiştiğini anlamak için, onu ben bilmiyorum ama. onlar einsten denklemleri ile anlaşılan şeyler yani o kadar düz bir mantığı yok kütle arttı o zaman kütle çekimi arttı gibi ama bir tartışmada şöyle bir paragraf buldum: said: According to the general theory of relativity, kinetic energy contributes to gravitational mass. Surprisingly, the observational evidence for this prediction does not seem to be discussed in the literature. I reanalyze existing experimental data to test the equivalence principle for the kinetic energy of atomic electrons, and show that fairly strong limits on possible violations can be obtained Bunun değişmesinin de herhalde ışık hızına yakın hızla giden bir cismin etrafındaki uzay-zaman düzlemini etkilemesi ile ilgili olsa gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 wikipediadan bakıp bakıp yazıyosun ardeth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpawhezen Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 arkadaşlar burdaki yazıyı anlarsanız, patideki anlatmaya çalışılan yazıların ne kadar komik olduğunu da anlarsınız burdan buyrun izafiyetin en iyi açıklaması heralde bu: http://www.muppetlabs.com/~breadbox/txt/al.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpawhezen Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 noldu sustunuz çok mu ağır geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Alpawhezen said: noldu sustunuz çok mu ağır geldi Bana çok ağır geldi. Hiç ingilizce bilgim yok. Tercüme için bi yardımcı olur musun? Özet de geçsen olur sorun diil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 başlangıç için iyi bir kitap,bunu okuyabilirsin.Sonlara doğru bayağı bir kopuyo jeodezi falan diye ama yine de izafiyete başlangıç bilgisi için iyi bir kaynak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 CthuLhu said: bir de bu yavaşlığın var mı bir formülü orantısı falan. yani ışık hızıyla 3 yıl =10 normal yıl gibi. Işık hızı son limit orda zamanda duruyo formule göre de bundan dolayı kütlesi olan hiçbi şşey çıkamıyo.ama ışığın 1/10 hızıya giden için dediğin formuller var ama ben bilmioyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 tamam yahu sormaya çalıştığım oydu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 sağolun sayenizde güzel bi sunum yaptım. özellikle chem ve cüce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2010 Alpawhezen said: noldu sustunuz çok mu ağır geldi ahahah adam zevke gelmiş ps: her paragrafın ilk cümlesini okudum hikaye falan anlatıyo o ne öyle be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 kanıtlanmış geçen gün, hayırlı olsun: “Imagine the Earth as if it were immersed in honey,” Stanford physicist Francis Everitt said in a statement. “As the planet rotates, the honey around it would swirl, and it’s the same with space and time.” http://preview.bloomberg.com/news/2011-05-04/einstein-s-theory-of-relativity-proven-right-by-stanford-nasa-space-probe.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar