SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Uygun alt yapı olsun diyoruz işte. Toplu taşıma da dedik, toplu taşıma da yok adam gibi ülkede.
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 istanbulda uygun altyapı için ana caddelere bakan sağlı sollu apartmanları yıkmak gerekiyor. zaten o caddeler(minibus cad.) araba trafiğini kaldıramıyor şuan ki haliyle. istanbulda altyapı olsa dahi bisiklet kullananlar %1 dahi olmaz. herkesin evi işine 2-3 km mesafede değil. çoğu insan boğazı geçiyor işe gitmek için. Çoğunun en azından 2-3 semt var eviyle işi arasında. İş vb için bisiklet zor. Bence çözüm olarak metronun yaygınlaşması gerekiyor. İnsanlar her semte metro ile gidebilmeli. Kısaca toplu taşıma geliştirilmeli ve modernleştirilmeli.
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 abi akaryakıt firmalarına bok atalım iyi güzel de, onların geliri tırıçka devletinkinin yanında. kol gibi vergi alınıyor, kaldı ki yılbaşında çiftçiye ucuz verilen mazot da iptal olacak, yani oradan da vergi geliri hedefliyorlar. elektrik dağıtım ihaleleri yaptılar. bunları bir bütümn olarak düşünmek lazım. seçime kadar cebimize biraz para girsin ülke rahatladı gözüksün diye yapılan işler.
-007- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 SeaGle said: Öyle bişey örgütleyebilsen devamı gelir zaten de, baştan yalan olacak bi düşünce o. Zaten 1 günle kurtarmaz o, daha beter olur. Sen misin lan beni protesto eden, yarın gelmeyecek misin bu pompaya, bak kaçtan pompalıyorum benzini derse görürüz. Onun uygulanabilmesi için 1 ay 2 ay yapman lazım. Toplu taşımaya güvenebilmen lazım ama işte, işe okula giderken de mağdur olmayacaksın öyle bi harekette. 2 ay ya, 2 ay dayansak, basmasak marşa bak nasıl kendine gelecek firmalar. 2 ayı yaptırabilsen zaten bilinçlenmiş de olurlar, ondan sonra da güzel bi oranda azalma yakalasan otomobil kullanımında, bak nasıl düzeliyor şu iş. edit: istanbul olmasın başka il olsun roketim. Maksat bisikletten ziyade bilinç işte. 2 ay zor kimse uymaz ona da 10 milyon nüfusu düşünürsek 1 gün bile olsa ve sürücülerin yarısı bile katılsa baya etkili bi darbe olur o sektöre ve idarecilerine.
mardox Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 benzin 10 lira olsun YETMEZ AMA EVET!
-007- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 yetmez ama evet platformu ne diyo acaba bu işe, kendilerini daha sık görmek istiyoruz gündem olaylarında.
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 havayı kirleten fosil yakıt tüketen araçları azaltmak için elinden geleni yapıyor hükümetimiz, siz de gidip bisiklet kullanacağınıza sızlanıyorsunuz.
mardox Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 :) sadece meclistekilerin arabası olsun tabii gerisi bisiklet.
zyprexia Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 bugün 2 milletvekili otoparkta kendilerinden para alınmasından dolayı şikayetçi olmuşlar. abi bisikleti tartışmıyorum, istanbul için imkansız birşey. toplu taşımaya gelince, hangi hatta binecek olursanız olun, işe gidiş dönüş saatleri arasında o otobüse binince korkunç oluyor, kışın havasız olur, hareket edecek yerin olmadığından montunu çıkaramazsın boğulacak gibi olursun, şanssızsan yanındaki adam yıkanmamıştır ter kokuyordur ve senin yanında olduğun eliyle tutamağı tutuyordur koltukaltını burnuna sokuyordur. bir de üstüne trafik ekle... çok biliyorum kendimi öperler bu işi diyip inip yürüyerek gittiğimi. aynı sürede gidiyorsun aşağı yukarı en azından oksijen yok.
Osuran_boga Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 bisikleti de barınaktan alsınlar
-007- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 bisiklet işi yalan başından söyliyim. 2 yolu var: 1) toplu eylem 1 günlük 2) hibrit arabalar (1 sene beklemek ve üstüne parası)
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Hibrit araçlara ciddi vergi indirimine gidilirse anca yaygınlaşır ve cidden özellikle benzin konusunda ülkenin kurtuluşu olur. Han trafiği çözemedik, bari trafikte benzin sarfiyatını azaltalım stayla.
-007- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 İyi bi facebook organizatörü aranıyor 1 milyon kişi bulabilen.
Somon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 abi ne farkedicek ki herkes hibrit alınca elektrik zamlanıcak ben mal tayyibimi bilmezmiyim
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 aga o elantiriği kendi üretiyo, fişe takmıyosun aleti sadlkj
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 sizin araç kaçak elektrik üretimi yapıyormuş bi kontrol etçez
-007- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 "roket adam" said: aga o elantiriği kendi üretiyo, fişe takmıyosun aleti sadlkj takılanı var panpa
Somon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 "roket adam" said: aga o elantiriği kendi üretiyo, fişe takmıyosun aleti sadlkj nasıl kendi üretiyo sonsuz enerjimi basıyon burdan dünya turu :D benim bildigim 5 liraya 100km fln gidiyosun
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Takılanı çok para daha yaygınlaşmadı. Hibrit dediğin (anneye anlatır gibi mod on) fren yapınca falan aküye atıyo o kinetik enerjiyi, işte 30 km gibi bi hız sınırı var, o hız sınırının altında elektrik motoru çalışıyo, beleşe kalıyorsun trafikte. O sınırı geçince yine normal motor. Normal motor çalışırken akü doluyo falan. bkz. toyota prius.
-007- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 aynen öyle hatta bikaç markanın falan daha var çıkacak seneye, ama full hibrit olan var şarja takılan, çok da pahalı değil ve çıkarmak için ülkede altyapının ve yasaların oturmasını bekliyolarmış.
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 hibrit dediğin mevzuu ikili siste, kombine çalışıyo benzinli motor ve elektrik motoru. senin dediğin tamamen elantrikli sanırım
Öne çıkan mesajlar