Pickles Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 di senin en çok savunduğun şey niye framework kullanıp 10 satırda yazılcak şeyi 2 satırda yazmak. Haklısın güzel tabi pratik olanı yapmak ama olsun belki adam 30 satır kod yazıp 2 kelime yazdırmayı seviyo sfsas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Pickles said: lolcode compiler lazım bana lolcode un olayi okuyanin kafada interprete etmesi. compile edildikten sonra esprisi yok asdfasd dillere gelince, hepsinden nefret ediyorum, ama en az javadan nefret ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 programlama dillerine bi standart getirilsin herkes tek programlama dili yazsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Bence her kişinin 1 dil 1 de yardımcı dil bilmesi yetsin. Hem o dilde uzmanlık artar hem de iş ilanlarında bütün dilleri 1 kişinin bilmesi yerine 10 kişiye paylaştırılmış olur iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Fitness for purpose. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Pickles said: di senin en çok savunduğun şey niye framework kullanıp 10 satırda yazılcak şeyi 2 satırda yazmak. Haklısın güzel tabi pratik olanı yapmak ama olsun belki adam 30 satır kod yazıp 2 kelime yazdırmayı seviyo sfsas her dil grubunun calisma alani farkli, gidip bi arduino da c# fln calistirilamaz, aletin kapasitesi belli ona gor dil secmek lazim. yoksa televizonun tunerini yazarken de 2 satirda yazilsin ister millet :) Oyle seylerle ugrasiken daha cok zevk aliyorum iste ben, voltaji bile kendin veriyorsun harika bir hakimiyet var :) yoksa swing yazarken sen bir tane fonksiyon ekliyorsun, onun arkasinda birbirini call eden 100bin tane daha fonk vardir belki. vhdl'de asmmy de biraz da c de hersey daha belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 sen elektrik masteri yap bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Bi çok kişi takım tutar gibi birer ikişer dil yazıp geçmiş. Yaptığın işe en uygun dili tercih edersin. İlla karşılaştırma yapılacaksa da amaçları(ve paradigmaları) aynı / benzer olan diller arasında seçim yapılır (c# ve java gibi). Şu an yaptığım iş gereği C# kullanıyorum, genel olarak memnunum, .NET framework güzel tasarlanmış, geliştirilmeye de devam ediliyor. Java'nın da .NET dillerine göre belli avantajları var, platformdan (gerçekten) bağımsız olması gibi. Onun dışında genel olarak baya benziyorlar, syntaxdır programlama teknikleridir vs. Bu arada 'C ve assembly seviyorum çünkü kontrol bende!' diyenlerin kaçı olaya ne kadar hakim onu da merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 C# ile bir şeyler karalayıp sonra da şöyle uzaktan bakınca ortaya çıkan eseri seviyorum sanırım. Lower/uppercase, highlighting, indentation derken cidden etkileyici bir hal alıyor nedense. C aynı hissiyatı yaşatmıyor mesela. Burada C# değil de biraz VS ön planda gibi gerçi, sağ olsun neyi büyük neyi küçük yapacağıma bile karışan bir yapısı olması gibi. Bilemiyorum, küçük şeylerle mutlu olmak gibi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 duzenli kod hastalik gibi yalniz, ecuk bucuk duzensiz olunca aliglayamiyorum bile ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Hatta "vay ak siir gibi oldu be" lafi hemen her iyi programcinin bildigi yegane bir kaliptir. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 ben pastoral programlamadan yanayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 benim için c#. çünkü her açıdan aşırı derecede kolay. 2 üflüyosun dünya işi yapan kod yazmış oluyosun. her türlü hazır sınıfı filan frameworkun içinde zaten... temiz, zahmetsiz... mikrosoft un her ürününde de kullanabiliyosun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 beyazler ve renkliler icin tek deterjan diyorsunuz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Gladmir said: beyazler ve renkliler icin tek deterjan diyorsunuz yani. ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Ne diyim abi :) Adam akilli bisiler yaziim demeden postlari okuyayim dedim sonra en son bu cikti ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Aslında beyaz ve renklileri tek bir kişiye yığmaktansa her kişinin beyaz ya da renkli yıkama kapasitesi olması daha iyi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Gladmir said: beyazler ve renkliler icin tek deterjan diyorsunuz yani.iyide herkez sevdiği dili yazmış.sadece bunu kullanıyorum dememiş ki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Duruma gore degisir. Isin ozu, genel teknik ahlaka sahip olmak, teknik bilgi degil. Projenin neresinde hangi teknoliji/dil kullanilmasi gerektigini bildigin halde sevdigin dil de yazmaya calismak ahlaksizlik olur. Edit: Pickles in postune reply. Bu saatte pek bir aktifmisiz araya post sikismis :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 ama niye ahlaksızlık ki. ahmet ve mehmet olsun elimizde. ahmet misal c# bilsin mehmet java bilsin(dandik bi örnek olcak ama neyse sdfsd) c# lık bir iş varsa ahmet gel oğlum desin patron, javalık bi iş varsa mehmet gel oğlum desin. Ha tabi böyle işlemiyo işler ama olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Ayri seylerden bahsediyoruz. Bir onceki postunda A dilinden uzman B dilinden uzman olmaktan ziyade ikisinide hakim olmaliyiz demistin, soylediklerine ithafen bende olayin ozu herhangi bir dilde veyahut dillerde uzman olmak degil, teknolojik olarak dogru secimleri yapmaktir dedim. Sonucta isin tanimi Yazilim Muhendisi, sen logic/algoritma biliyorsun, gerisi syntax dir a b c c# java farketmez, geregini neyse o syntax i kullanirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 hangi dili sececegin büyük ölçüde yapacagın işe baglıdır. realtime bişiler yazıosan C,C++ ön plana cıkabilir. onun haricinde zaten bu iki dile genellikle cogu sirket bulasmaz. hem iyi bilen adam bulmaları zordur, hem de proje süresini oldukca ciddi bir bicimde artırır bu dilleri kullanmak. java ve c# cogu şirkette birlikte kullanılabilen diller. atıyorum server-side kodları java ile yazıp unix ortamda da calısmasını saglarken, mesela client tarafında C# kullanılıyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Gladmir a b c diye sıralayınca aklıma geldi bu F# 'ı kullanan varmı hiç ya. Üniversite de öğretirler hep ilk senede functional sora oop'a, avantajı nedir functionalın ben hala bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 fortran, cunku cok hizli. cok dertsiz tasasiz. ne istesem yapiyor. pointer falan yok. realtime memory allocation yok. o yok bu yok, buna ragmen butun libraryler fortrana yaziliyor daima. c++, cunku aliskanlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 C# cünkü IDE olayi cok iyi yaninda birde .NET gibi bir öküz var. Tekerlegi yeniden icat etmeye gerek yok. Ayrica bir cok sirket C# bilen adam ariyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar