Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi programlama dilini, neden seviyorsunuz ?

di

Öne çıkan mesajlar

Pickles said:

di senin en çok savunduğun şey niye framework kullanıp 10 satırda yazılcak şeyi 2 satırda yazmak. Haklısın güzel tabi pratik olanı yapmak ama olsun belki adam 30 satır kod yazıp 2 kelime yazdırmayı seviyo sfsas

her dil grubunun calisma alani farkli, gidip bi arduino da c# fln calistirilamaz, aletin kapasitesi belli ona gor dil secmek lazim. yoksa televizonun tunerini yazarken de 2 satirda yazilsin ister millet :)

Oyle seylerle ugrasiken daha cok zevk aliyorum iste ben, voltaji bile kendin veriyorsun harika bir hakimiyet var :)

yoksa swing yazarken sen bir tane fonksiyon ekliyorsun, onun arkasinda birbirini call eden 100bin tane daha fonk vardir belki.

vhdl'de asmmy de biraz da c de hersey daha belli.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi çok kişi takım tutar gibi birer ikişer dil yazıp geçmiş. Yaptığın işe en uygun dili tercih edersin. İlla karşılaştırma yapılacaksa da amaçları(ve paradigmaları) aynı / benzer olan diller arasında seçim yapılır (c# ve java gibi). Şu an yaptığım iş gereği C# kullanıyorum, genel olarak memnunum, .NET framework güzel tasarlanmış, geliştirilmeye de devam ediliyor. Java'nın da .NET dillerine göre belli avantajları var, platformdan (gerçekten) bağımsız olması gibi. Onun dışında genel olarak baya benziyorlar, syntaxdır programlama teknikleridir vs.

Bu arada 'C ve assembly seviyorum çünkü kontrol bende!' diyenlerin kaçı olaya ne kadar hakim onu da merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

C# ile bir şeyler karalayıp sonra da şöyle uzaktan bakınca ortaya çıkan eseri seviyorum sanırım. Lower/uppercase, highlighting, indentation derken cidden etkileyici bir hal alıyor nedense. C aynı hissiyatı yaşatmıyor mesela.
Burada C# değil de biraz VS ön planda gibi gerçi, sağ olsun neyi büyük neyi küçük yapacağıma bile karışan bir yapısı olması gibi.
Bilemiyorum, küçük şeylerle mutlu olmak gibi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Duruma gore degisir. Isin ozu, genel teknik ahlaka sahip olmak, teknik bilgi degil. Projenin neresinde hangi teknoliji/dil kullanilmasi gerektigini bildigin halde sevdigin dil de yazmaya calismak ahlaksizlik olur.

Edit: Pickles in postune reply. Bu saatte pek bir aktifmisiz araya post sikismis :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ayri seylerden bahsediyoruz. Bir onceki postunda A dilinden uzman B dilinden uzman olmaktan ziyade ikisinide hakim olmaliyiz demistin, soylediklerine ithafen bende olayin ozu herhangi bir dilde veyahut dillerde uzman olmak degil, teknolojik olarak dogru secimleri yapmaktir dedim.

Sonucta isin tanimi Yazilim Muhendisi, sen logic/algoritma biliyorsun, gerisi syntax dir a b c c# java farketmez, geregini neyse o syntax i kullanirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi dili sececegin büyük ölçüde yapacagın işe baglıdır.

realtime bişiler yazıosan C,C++ ön plana cıkabilir. onun haricinde zaten bu iki dile genellikle cogu sirket bulasmaz.
hem iyi bilen adam bulmaları zordur, hem de proje süresini oldukca ciddi bir bicimde artırır bu dilleri kullanmak.

java ve c# cogu şirkette birlikte kullanılabilen diller.
atıyorum server-side kodları java ile yazıp unix ortamda da calısmasını saglarken, mesela client tarafında C# kullanılıyor olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...