Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft Patch 1.2.0 on PTR Veeeee Balance Changessssss

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Valkyrie Mutalisk dışında hiçbir üniteye karşı işe yarıyor muydu? Carrier yapmayan bir Protoss'a karşı Golliath yapılır mıydı? Firebat zergling dışındaki ünitelere ne kadar hasar verebiliyordu?
Mesaj tarihi:
valkyrie muta basana basilincak bir ünite bile değildi. mm ile tutmaya çalişirsin.

goliath öyle carriera karşi üretilinyordu fakat carrier çikma ihtimali şimdi ki gibi %0.03 değildi.
Mesaj tarihi:
Ben Mutaya karşı Valkyrie yapılırdı, ya da golliath çok az kullanılırdı demedim.

"abi bazı ünitelerin karşısında counterı yoksa HİÇ iş yapmaması gibi bir durum söz konusu diildi"

cümlesine karşılık verdim.
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

Valkyrie Mutalisk dışında hiçbir üniteye karşı işe yarıyor muydu? Carrier yapmayan bir Protoss'a karşı Golliath yapılır mıydı? Firebat zergling dışındaki ünitelere ne kadar hasar verebiliyordu?

valk muta dısınd basılmazdı. goliath, drop ship avlamak için arbiter avlamak içinde basılırdı.

firebat, dpsi kadar tanklığı için basılırdı, sunkenlardan 2 yerine 3 heallanıyosa 4 attackta öldüğü için basılırdı.
Mesaj tarihi:
bak infestor'a taktılar ya. dalga mı geçiyosunuz. yani zerg oynayan herkes bloodcraze falan mı yaşadı son dönemde aldığı 1k puandan daha fazlasını istiyor?

susun bari. laf etmeyin artık. ırkı oynayan herkesin QQ spamlemesi her boka komik olmaya başladı artık
Mesaj tarihi:
Cuce said:

_Spartacus_ said:

valk muta dısınd basılmazdı. goliath, drop ship avlamak için arbiter avlamak içinde basılırdı.

firebat, dpsi kadar tanklığı için basılırdı, sunkenlardan 2 yerine 3 heallanıyosa 4 attackta öldüğü için basılırdı.
Ben SC1'de de karşı da counter ettiği ünite yoksa hiç de cost-effective olmayan üniteler olduğunu göstermek için o örnekleri verdim. Tabii ki de bu ünitelerin ikincil görevleri var; ancak benzer şeyler SC2'Deki hemen hemen tüm üniteler için de söylenebilir.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

abi bazı ünitelerin karşısında counterı yoksa HİÇ iş yapmaması gibi bir durum söz konusu diildi

valla vardı öle durumlar. yanı bikez, coutnerını bastırmamak gibi bir durum var. yoksa corsair cok bi bokmu yiyo? anca hydra busta karsı web atıyo işte, ovviler zaten base'de bekliyo. scourge lar haritayı domine ettikten sonra ne kadar air görüyoreuz pvz de?

bakmayın siz, bw coook komik bi oyun. şimdi otursak oyunu 10 sen önce oynamış bırakmış bi adam anlatmayız neden turnuvada o şekilde oynadıklarını.

pvt macında, adamın bi sürü vulture tankı var, baseinin üstünde shuttle dolaşıyo 2 reaverlı, nasıl anlatıckasın bu adama neden base'de marine olmadığını goliath olmadığını 1 wraithle shuttlearı durdurmadığını.

komik yanı.

en basiti işte, pvz de forge expand, yahu 20 lign var haritada 1-2 cannon 2 zealotla expadn ediyosun. varmı bunun mantığı. hadi abi o gazla techliyoruz ama neye techliyoruz, gidip corsair alıyoruz... ba ba ba.

saçma yanı.

ama bu saçmalık yıllarca zaman gectide oldu. bakmayın siz o sacmalıklar olmıycak cok uzun zaman, hatta belki oyuncu kitlesi cooook daha büyük olduğu için yıllar sonra görsek bile nadir görücez. sağda solda turnuvada görücez.
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

Ben SC1'de de karşı da counter ettiği ünite yoksa hiç de cost-effective olmayan üniteler olduğunu göstermek için o örnekleri verdim. Tabii ki de bu ünitelerin ikincil görevleri var; ancak benzer şeyler SC2'Deki hemen hemen tüm üniteler için de söylenebilir.

a tabiki öle, zaten yazdım işte bende, bi terran goliathı geicrkitebildiği kadar geciktiriyodu, etrafta shuttlar ucuyo 1 goliath bile yok. neden cünkü sacam bi sekilde en mantıklı hareket o
Mesaj tarihi:
buraya bir arkadaşın yazdığını copy paste ediyorum.

xxx says (9:16 PM):
abi allah belasını versin blizzardın
o kadar kötü bir oyuncuyum ki
xxx says (9:17 PM):
anlatılmaz yaşanır ya
ama gel gör ki expansion bile çıkmadan 26 supplydan itibaren roach sıçıyorum
kaybetme diye bişey yok
çok nadir oluyo
şaka gibi
roach basmıyım adam gibi zergling muta falan gideyim diyorum
3k mineral birikiyo falan
beceremiyorum makroyu
roacha alışınca
xxx says (9:18 PM):
öyle böyle op değilmiş lan
xxx says (9:21 PM):
yenip de üzülen bir insan yaptılar beni
Mesaj tarihi:
Bu doğrumudur ya?

Fungal Growth no longer affects air units.

en az kullanılan unitlerden birisi zergde infestor, gele gele buna mı nerf geldi yani? enteresan...

zergi nerfleme amacı var belli ki ama, çok yanlış yerden girmiş blizzard.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

nası ya. ben onu görmedim. şaka mı o?

edit: ahahahaha o kadar buffı görmek istemişim ki quote alırken bile okumamışım ya.

şakacı bliz. hadi bakalım

Vingthor said:

bak infestor'a taktılar ya. dalga mı geçiyosunuz. yani zerg oynayan herkes bloodcraze falan mı yaşadı son dönemde aldığı 1k puandan daha fazlasını istiyor?

susun bari. laf etmeyin artık. ırkı oynayan herkesin QQ spamlemesi her boka komik olmaya başladı artık

lol sesli güldüm.
Mesaj tarihi:
oyundan anlamayan heriflerin bilmiş bilmiş ağlıyolar diyip konuyu bitirmelerine hayranım ya. cahilliğin bu kadarı

fungal nerfini savunanlar önce gidip zvz oynasınlar

fungal olmadan zvz matchupda ne bok yenilicek düşünen oldu mu? tüm zvz'ler mass mutalisk ile oynanmak zorunda kalacak.

zergdeki hydrayı sümsüklüğünden kurtarsınlar önce. oyundaki en kıytırık ünitlerden adam akıllı kullanılmıyor bile. kıçını kaldırana kadar adam 2 expini yıkar geçer.

bunu geçtim protossa phoenix yapımı 10 sn düşmüş. oyun başı phoenix spamlayacaklar. fungal olmadığından tüm mutaliskler götte patlayacak, bu arada haritada overlord kalmayacak.

zergin buna karşı tek çözümü corruptor olacak ki, corruptorlar çıkınca protosun tek yapması gereken phoenix üretimini kesmek olucak.

hydra bassan zaten yetişmeyecek phoenixlere, çıkan hydraları da colossuslar eritecek.

adam akıllı oyuncuysanız bunda ki zerge girecek ekonomik zararı anlarsınız.

terran açısından pek değişen bir şey yok.

fungal nerfi bu oyunu kısır döngüye bağlayacak bir durumdur. eğer zergin mutaliski protossu eziyorsa, bu sorun bu şekilde çözülmez.

supplyi havada olan bi ırkı hava bakımından en ezik konuma düşürmek ne büyük bir ahmaklıktır.

oynamasını ve yorumlamasını öğrenin, blizzarda 2 gram beyin varsa fungal nerfi gelmez.
Mesaj tarihi:
DeathWarrioR said:

oyundan anlamayan heriflerin bilmiş bilmiş ağlıyolar diyip konuyu bitirmelerine hayranım ya. cahilliğin bu kadarı

fungal olmadan zvz matchupda ne bok yenilicek düşünen oldu mu? tüm zvz'ler mass mutalisk ile oynanmak zorunda kalacak.

zergdeki hydrayı sümsüklüğünden kurtarsınlar önce. oyundaki en kıytırık ünitlerden adam akıllı kullanılmıyor bile. kıçını kaldırana kadar adam 2 expini yıkar geçer.

bunu geçtim protossa phoenix yapımı 10 sn düşmüş. oyun başı phoenix spamlayacaklar. fungal olmadığından tüm mutaliskler götte patlayacak, bu arada haritada overlord kalmayacak.

zergin buna karşı tek çözümü corruptor olacak ki, corruptorlar çıkınca protosun tek yapması gereken phoenix üretimini kesmek olucak.

hydra bassan zaten yetişmeyecek phoenixlere, çıkan hydraları da colossuslar eritecek.

fungal nerfi bu oyunu kısır döngüye bağlayacak bir durumdur. eğer zergin mutaliski protossu eziyorsa, bu sorun bu şekilde çözülmez.

supplyi havada olan bi ırkı hava bakımından en ezik konuma düşürmek ne büyük bir ahmaklıktır.

oynamasını ve yorumlamasını öğrenin, blizzarda 2 gram beyin varsa fungal nerfi gelmez.

Creep yaymasını ögren, zerg'ün yavaşlıktan dem vurdugu postu da görmüş olduk bugünlere de şükür.

Phoenix yapan adama ne yapılır biliyor musun? roachla base'ine girip saldırıyorsun, 2 queenle koruyorsun dünyanın overlordunu. 3 hydra katlede her türlü phoenix'i.

supply'ının havada ve hareket edebiliyor olması avantaj einstein. Keşke ben de gezdirsem pylonumu, scot için robo üstüne obs basmak zorunda kalmasam.

Tekrar söylüyorum, 2 queen, bilemedin 3 queen = işe yaramaz pheonixler. Spore atın yada ya, yeto musunuz yuh.
Mesaj tarihi:
xunn said:

DeathWarrioR said:

Creep yaymasını ögren, zerg'ün yavaşlıktan dem vurdugu postu da görmüş olduk bugünlere de şükür.

Phoenix yapan adama ne yapılır biliyor musun? roachla base'ine girip saldırıyorsun, 2 queenle koruyorsun dünyanın overlordunu. 3 hydra katlede her türlü phoenix'i.

supply'ının havada ve hareket edebiliyor olması avantaj einstein. Keşke ben de gezdirsem pylonumu, scot için robo üstüne obs basmak zorunda kalmasam.

Tekrar söylüyorum, 2 queen, bilemedin 3 queen = işe yaramaz pheonixler. Spore atın yada ya, yeto musunuz yuh.

her exp.ine 3 queen basarsın sen.artık oyun sonuna doğru bi 15 queenin olur onlarla da naparsın bilemem. spore atmak çözüm değil. queen çok yavaş çıkan, hatchery upg.larını geciktiren, 150 min isteyen bir birim. ve creep dışında tamamen işe yaramazlar. ha her exp.e 3 queen imkansız ama hadi bastın diyelim phoenixlerle 3ünü de kaldırır yine doğrarsın tüm overlordları.

attığın her spore oyunda geriye atar seni. ki tek spore asla korumaz krik noktalara 2-3 tane yerleştirmek gerekir.

creep yaymayı gayet iyi biliyorum bronze oyuncusu değiliz. hydra çoğu zaman için işe yaramaz bir birimdir. 100 min 50 gas isteyen bir birimin 80 canı olması, light olması, creep dışında çok yavaş haraket etmesi tamamen immobil bir unit yapıyor.

protossa hydra basıp kazanan kaç zerg var acaba, colossuslar saniyeler içinde eritiyor, micro da yapamıyorsun.

zerg oynamayan gelip fruitdealerin yegeniymiş gibi yorum yapıyo ya o koyuyor asıl.

uçan pylon olayına da güldüm, her overlord scoutunda patlıyor o overlordlar çok yavaş oldukları için, siz bi obs basıyosunuz çoğu zaman farkedilmiyor bile....
Mesaj tarihi:
tunca said:

xunn balansla ilgili yorum yapma lütfen ya beynim acıyo

Abi kaldırmıyorsa bu kadarlık postu zerg oyna, oh wait.

@üstteki: Yorumların korkunc, hydra harika bir ünite, overlord scout yapınca sen patlıyorsa overlodla scout yapma o zaman.

Ben sana queenle saldır demedim, queenle base'ini ve overlordlarını koru gerisi yalan dedim.

Graviton beam spamlenen birşey değil, roach bas oyunu al dedim.

Adam sadece havaya vuruyor, 1 roach öldürmesi bile çok uzun sürüyor finikslerin.

Bas roachu al oyunu ya, kafanı karıstıracak bir durum yok. 1-2 ekstra queen base güvenliğini saglar ve adam eger finiks gittiyse colossus gitmesi çok uzun sürer.

Karsının timinglerini bilmiyorsan yorum da yapma. colossus cıktı diyelim, muta bas.

Herşeye muta bas hatta, kazan oyunu.
Mesaj tarihi:
DeathWarrioR said:

afedersin ama deathwarrior.
zaten earlygamede gelen phoenix'e fungol attığınız yok, yok yanı öle bi durum, sonrasında bi zahmet kitlesin phoenix play mutaları. o kadarda olsun.

phoenix dediğinünite yere vuramıyan bir ünite. şu forumda herkez biliyorki zaten ignore ederek counterlanıyor. fazladan 2 queen 2 spore colony yetiyo coutnerlamaya. onun dısında zaten zergün normalde warpgate dovmek için kullandığı kadar hydra yetiyoda artıyo. corrupter zaten ölümcül phoenix'e karsı, üstüne protoss'un bir sonraki en mantıklı adımı collosus'ada cevap. toss mutayı kesmek için phoenix basıyoda, zergde hem phoenix hem collosusu durdurmak için corrupter basıversin.

biliyorum ben ne kadar ekopnomik zarar giriyo zerg'e. bütün o yatıımı wargate'e harcayıpta zerge baskı kurduğundaki kadar ekonomik zarar uğramıyo zerg merak etme. attığı atacağı 2 fazladan queenki hem push tutmana hem crepe yardım eder, bide 2 bilemedin 3 spore colony ki cok ucuzlar be.

suppylı havada diye zergün bütün hava kontorlüne sahip olması gerektiğini düşünmende yalnzı yanı. oyunun en overall 3 ünitesinden biri mutalisk işte. ökküz gibi bir birim. phoenix'e karsı kullanamıyosuan, 12 muta yerine 8 muta 4 corrupter basarsın olur biter. hem ileriye yatırım olur.

fungol nerfü gereklimi değilmi bilmiyorum, acıkcası sebebini bende pek anlamadım, ama cok güclü bi büyüydü zaten, fungol>storm.

işin zvz kısmına hiç girmiyorum, cok sıkıcı bi matchup cünkü. bütün zerglerde cok kötü oynadığı için iyice sıkıcı oluyo.
bence patche kızmak yerine iyi oynamayı öğrenmelisiniz.
Mesaj tarihi:
okuyan da fungal nerf'ü en kötü ırk yaptı sanacak zerg'ü. pey pey... başka nerf gelmediğine dua etsin Z'ler. şaka gibi yani ahah

ZvZ'de mutalara karşı kullanılıyordu fungal eyvallah ama adı üstünde ZvZ iki taraf için de aynı şey geçerli. match-up'ın sıkıcı olması ise balance ile alakasız bir konu, onu sokmayın işin içine bi zahmet.
  • Yeni Oluştur...