Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft Patch 1.2.0 on PTR Veeeee Balance Changessssss

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sabonis said:

tunca said:

muta-ling counterı helion-thor

tunca yalanlarla gelme :D

ben henüz izlediğim o kadar replay arasında helion thor kombosu gördüğümü hatırlamıyorum. helion'un zaten orduya katıldığı çok nadir oluyor. sırf harass için kullanılıyor.

gören de helion, gelen banelingleri 1 atışta alıyor sanıcak. baneling light değil. gelip 3 baneling patladı mı helionlar otomatik gg oluyo...

Helion'un amacı baneling kesmek değil, banelingler sandığınızın aksine pata pata üstünüze koşmuyor, adamlar speedlinglerle önce surround ediyor marineleri daha sonra kaçamayan marinelere yardırıyor banelingler. Helion da bu noktada speedlingleri temizleyerek marinelerin surround yiyip heba olmasını engelliyor.

Bir de bence bling mutanın antisi, marine thor 2-3 helion ya da helion yerine konumlandırılmış siege tank falan (siege olunca banelinglere focusluyorlar, zaten turnuvalarda falan da böyle yapıyor terranlar)
Mesaj tarihi:
tunca said:

muta-ling counterı helion-thor

zerg denen gerizekalı ırk çok kolay ordusunu roacha değiştirebiliyor onu napıcaz cok bilmiş?adam oyun başı 10 muta gösterip sana thor yaptırıp aniden 40 roachla gelebiliyor ki sen 8-9 thor u yapana kadar 10 base zerg oluyor?
Mesaj tarihi:
mesajları götünle okumamak yerine gözlerinle okumanı tavsiye ederim ladderda mid-high zerglerle oynamadığın nasılda belli silver sözcüsü
Mesaj tarihi:
tunca said:

helion + thor > muta ling tartışma bunu =P

Diger ırklarda transition senin ki gibi tek binayla olsa haklısın.

6-7 barracks'ı kenara koyup 5 faktory mi atıcak spontane bir şekilde? Nigga please.
Mesaj tarihi:
"X'in counter'ı Y" diye bakıyor insanlar olaya hala. Böyle bakarak ne Starcraft'ın mantığını anlayabilirsiniz ne de "aaa dengesizlik var ühühü" demekten öteye geçebilirsiniz. Zerg'e karşı oynarken Zerg'ün yaptığı ünitelere karşı hangi üniteler iyi diye bakmazsınız, Age of Empires değil bu. Sonra Muta ling'e karşı Thor Hellion yaparsınız, sonra karşınıza bir anda 70 roach görünce "ama dengesizliiiik" dersiniz. Bu oyunda "i win" tuşu yok. Size hiçbir halt etmeden galibiyet kazandıracak büyülü bir ünite kombinasyonu yok. İyi mikro yapacaksınız, iyi makro yapacaksınız, iyi harrassment yapacaksınız, doğru zamanda expo alacaksınız, zamanlamaları iyi ayarlayacaksınız. Bu her ırk için geçerli. Oyunu oynama yeteneğinize değil de yaptığınız ünitenin karşıdaki y ünitesini counterlamasına bel bağlarsanız olmayan dengesizliklerden daha çok şikayet edersiniz.
Mesaj tarihi:
mutalisk ve zerglingden oluşan orduyu thor ve heliondan oluşan orduyla rahatlıkla counterlarsınız dedim ben, ki öyle de. başka bir konuda yorum yapmadım, söylediğimi hayal ettiğiniz argümanlarımı çürütmek çok eğlenceli olmalı haha.
spart doğru söylemiş öyle basit bir durum yok, ancak olaya her açıdan bakabilmek için hangi kompozisyondaki ünitelerin hangi kompozisyondaki üniteleri counterladığını bilmek gerekiyor. helion ve thor'un mutalisk ve bane/lingi cost effective bir biçimde counterlaması da bu geniş perspektifin bir kısmı.
Mesaj tarihi:
O perspektif dar. Dar olan kısmı zergling /roach gelirken hüp diye 3 dakika sonra muta gelecek olması ve sen bunu o an scoutlasan bile helion thor'a dönememen. yok böyle birşey, senin acık bir şekilde söylemene gerek yok ayrıca bunu counter-argüman olarak kullanmak için.

Nasıl bir mantık.
Mesaj tarihi:
l0ll said:

mesajları götünle okumamak yerine gözlerinle okumanı tavsiye ederim ladderda mid-high zerglerle oynamadığın nasılda belli silver sözcüsü

2 ile 1.7 arasını mid sayiyorsan. sorun yok. high skill zerg daha denk gelmedi.
Mesaj tarihi:
phoenixe niye bu kadar yaygara çıkmış ben onu anlamadım, armored marauderları mı kaldırıcaksanız yoksa teker teker marinelere mi g+click yapıcaksınız? :p
Mesaj tarihi:
Finiks'e lazımdı ki böyle birşey, çok etkisizdi. 3 tane olucak ki queen kesicen bir tane, teşekkürler blizzard.

2 queen daha basın katliam oluyor zaten, o harrass'ın counter'ı resmen ignorelayıp saldırmak, rofl.
Mesaj tarihi:
pronoit said:

l0ll said:

mid 2.4 oluyor :)))))) high 3k
Mesaj tarihi:
xunn said:

O perspektif dar. Dar olan kısmı zergling /roach gelirken hüp diye 3 dakika sonra muta gelecek olması ve sen bunu o an scoutlasan bile helion thor'a dönememen. yok böyle birşey, senin acık bir şekilde söylemene gerek yok ayrıca bunu counter-argüman olarak kullanmak için.

Nasıl bir mantık.

ben hangi orduya nasıl ulaşılır ondan sonra diğeri napar falan hiç girmedim, yorum yapmadığım bi konuda da sanki söylediğim yanlışmış gibi konuşmanız çok komik. oyunun belirli bir anında muta ve lingi counterlamanın en cost effective yolunun thor ve helion olduğunu söylüyorum, muta ling yapan adama karşı thor helion yaptın diye yeniceksin diye bir şey yok, o kadar basit değil bu oyun.
Mesaj tarihi:
Eger muta ling giden bir adama basılamayacaksa birden söylemenin manası nedir ki o zaman?

Muta ling'e helion thor diyorsun, ama helion thor'a transition yapılmıyor, yaptın diyelim çat diye roach geliyor diyen adama da
"ben o konuda bir yorum yapmadım, onu yaptın diye yenersin demedim."

Peki sen şu an işlevsel ne dedin ki? bir hiç.

Moving on.
Mesaj tarihi:
paradox denemesi:

zerg: muta + ling
terran: thor + hellion

hellion lingi alıo, thorda mutayı.

peki olaya şöyle bakalm bide;

muta hellion ı alıo, ling de thoru.

Olay daha çok positioning ve/veya tech switch macro, micro yetenegi vs gibi olaylarda bitiyo. Yani spartacusun de dedigi gibi, oyun X Y yi keserden daha farklı bir boyutta. Bilmem açıklayabildim mi xD Zaten herkes bunun farkındadır, öyle yaziim dedim geçen desuyla konuşuoduk bunu sanırım =)
Mesaj tarihi:
l0ll said:

pronoit said:

l0ll said:

mid 2.4 oluyor :)))))) high 3k

Kaç tane high adamla maç yaptın? Replay alabilir miyiz?
Mesaj tarihi:
xunn said:

Eger muta ling giden bir adama basılamayacaksa birden söylemenin manası nedir ki o zaman?

Muta ling'e helion thor diyorsun, ama helion thor'a transition yapılmıyor, yaptın diyelim çat diye roach geliyor diyen adama da
"ben o konuda bir yorum yapmadım, onu yaptın diye yenersin demedim."

Peki sen şu an işlevsel ne dedin ki? bir hiç.

Moving on.

oyunun bir kısmında x'e(muta-ling) yapmış adama y(thor-helion) yaparsan yenersin diye bir şey hiç bir durumda söylenmez zaten, bu duruma özel bişi değil. işlevden kastın burdan 2 cümle okuyup daha iyi oynamak veya hiç duyulmamış stratejiler öğrenmekse o zor zaten, öyle bir beklenti içine soktuysam kusura bakma. ha sorun muta-ling değil de zerg'ün tech switch yapmasıysa muta-ling imba =/ demeyin. tech switch konusunda detaylı bir şey söyleyemem , söylemem için terran timinglerini iyi bilmem gerekiyor ama main raceim zerg olduğu için öneri yapıcak kadar iyi bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
ozzymoto said:

paradox denemesi:

zerg: muta + ling
terran: thor + hellion

hellion lingi alıo, thorda mutayı.

peki olaya şöyle bakalm bide;

muta hellion ı alıo, ling de thoru.

Olay daha çok positioning ve/veya tech switch macro, micro yetenegi vs gibi olaylarda bitiyo. Yani spartacusun de dedigi gibi, oyun X Y yi keserden daha farklı bir boyutta. Bilmem açıklayabildim mi xD Zaten herkes bunun farkındadır, öyle yaziim dedim geçen desuyla konuşuoduk bunu sanırım =)

anlamsız bir theory craft olmuş. muta-ling / thor-helion derken tabi ki ünitelerin beraber olduğu durumdan bahsediyoruz. eşit costta ve sadece bu ünitelerden oluşmuş bir ordu birbirine girerse thor/helion ordusu az kayıpla ling/muta ordusunu silicektir.
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

bw ne güzeldi ya. bu kadar deildi bu counter mantığı.
Zaten SC2'de de BW'deki gibi counterdan başka bir ton faktörle belirleniyor sonuçlar. Tek fark BW'nin aksine SC2'yi oynayan birçok insanın bunun farkında olmaması.
  • Yeni Oluştur...