Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

warlock vb.......warcraft

Frozen_Death

Öne çıkan mesajlar

baksanıza forumu bi süre takip ettim bi sürü yeni şey çıkmış mesela warlock nedir oyunlarda isim olarak karşıma çıksada hepsinde görevi farklı oldu normal frp değiştimi hane kötü paladin falan varmış vallahi 6 ay takip edemedik madara olduk be bu arada warcraft ın frp si çıkmış masaüstü bu oyun türkiyede var mı?[signature][hline]''I will lead them to their destiny''
Thrall son of Durotan
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz noktalama işareti kullansan da bizde ne sorduğunu 3 defa okumadan anlayabilsek :) Neyse anladığım kadarıyla cevaplayayım

Warlock kelimesi Forgotten Realms lı ünlü lich Larloch tan geliyor. Aslında adının yanlış telaffuz edilmesi gibi bişey. FR kökenli olmasına rağmen D&D dünyalarında warlock diye bi sınıfa yada prestige class a hiç rastlamadım. Ama oyunlarda genel olarak savaşçı-büyücü arası, bazen de karanlık güçler kullanan karakterler olarak geçiyor. Warcraft ta ise güçlerini burning legion dan alan bi nuker+petleri var.

Kötü paladin olayına gelince. 3ed la birlikte fallen paladinler için yeni bir olay geldi, Blackguard prestige class ı. Umut ve iyilik yerine tirani (bunun bi türkçesi var mı?) ve korkunun yani iyi değil de kötü tanrıların şampiyonları. İlla fallen paladin olmak zorunda diiller. Bide anti-paladin diye yeni bi olay geldi, o da işte bildiğin lawful good paladinin tam tersi chaotic evil bi manyak.

Warcraft ın D&D masaüstü oyunu çıkmış evet, bende şu aralar indiriyorum bi bakıp yorum yaparım. Ama burda hiç görmedim[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

kazaa hakkında bilgi istiyorsan, paticikte arama kısmında kazaa lite diye yazıp,
çıkan topicleri okumanı tavsiye ediyorum. Özellikle Kazaa Lite K++ topiğinde detaylı açıklamalı var. Outdated olsa da, kazaa konusunda bilgileri ordan bulabilrisn..

warlock konusuna gelirsek,
fighter/mage'den farklı bir class.

Mesela Gandalf, normalde büyücüdür. Ama kılıçı alıp iyi de dövüşen birisidir.
Warlocklar, Gandalf'a benziyen karakterlerdir.
Bir fighter/mage kadar iyi dövüşemez.
Ama Fighter/mage'den iyi büyü atar.
Bu yüzden Warlock denir. Savaşta direk düşmana dalmak yerine, kilit rolu oynar..

"Normal FRP değişti mi?"
demişsin.
Normal FRP diye bir şey yoktur.
Bazıları FRP = Dungeons and Dragons
diye düşünmekte. Eğer kastettiğin oysa,
classlar kitaplara göre birkaç feat farklılık gösterebilir, ama genelde classlar aynıdır.

Ama Normal FRP yoktur dediğim gibi.
O yüzden RPG demeyi tercih ediyorum.

Warlock oyundan oyuna farklılık gösterebilir.
Dungeon Keeper'da kötü kalpli büyücüyken,
Başka bir yerde demon çağıran büyücü olabilir..

Ama genelde Warlocklar, savaşın kilit noktası büyücülerdir..
Sosyal ağlarda paylaş

peki yeni kuralları ve class larıyla bu rpg lerden birini nerden bulabilirim.internetten siparaşe pek hoş bakmıyorum.bunu bi sitesi yomudur yani.mesela dark guard işte şu kılıcı kullanır ,şu zırhı giyer ,kişiliği şudur vb. ve bazı rpg hikayeleri varmış yani dm yok.ordaki hikayeye göreymiş oyun.böyle şeyler doğrumu.pekala biri senaryoyu önceden okumuş,ve olacak ları öğrenmiş olabilir[signature][hline]''I will lead them to their destiny''
Thrall son of Durotan
Sosyal ağlarda paylaş

Frozen Death,
değişik Kural sistemleri var.
Dungeons & Dragons Third Edition, en yaygını şu anda.
kural sistemini şey diye düşün.
Mesela Ultima Online'da adama vurman, yaratığın içinden çıkan eşyalar, skill gain
ya da Warcraft'ya, Yaratığın armoru ve senin heronun gücüne göre o yaratığa vurması..
gibi şeyleri bilgisayar kendi ayarlar ya, işte onlar belli bir kurala göre ayarlanır.

Bir de Campaign Settings olayı vardır.
O, Bahsettiğim Kural Sistemlerini çıkartan firmaların,
desteklediği veya o firmanın kendisi çıkardığı
bazı dünyalardır.
O dünyalar, o firmanın kurallarını kullanarak RPG oynayabileceğin yerlerdir.

Mesela DragonLance, Forgotten Realms, Greyhawk, Ravenloft üç aşşağı beş yukarı benzer bir temaya sahiptir.
Ve hepsi de TSR'ye bağlıdır (Wizards Of The Coast'la birleşti TSR)
Yani demek istiyorum ki,
TSR Forgotten Realms'te geçen olaylara göre kendi kurallarını düzeltir.
Oyuncuların bu D&D kural sistemini deneyebilmesi için Forgotten Realms, Dragonlance vs vs dünyalarını sunar TSR.
Oyuncular D&D kural sistemini kullanarak Forgotten Realms dünyasında (Campaing Settings) oynar.

Bun campaign settinglerin firması ortak olduğundan,
Dragonlance'teki Lord Soth'un Ravenloft dünyasında geçen maceraları vardır mesela.

TSR bir evrende, farklı dünyalar kullanmıştır (Ravenloft, Forgotten Realms vs hep ayrı dünyalar).
Temelde benzer bir yapıya sahip olsalar da, dünyalar birbirinden tamamen farklıdır..

Whitewolf firması ise, Tek bir Dünya kullanır (World Of Darkness)
ama bu sefer oynattığın karakterler farklıdır. Vampire, Werewolf, Hunter.. vs.. Bunlara Campaign settings diyebiliriz.
Çünkü karakterleri yaratırken kurallar benzer olsa da, hepsinin farklı yöntemleri var.
Tüm bu ayrı campaign settingslerin farklı tarzları olsa da (Hunter'da genellikle zombi avlarsın, Werewolf'da ruh dünyasına yolculuk edersin, Vampire'de ise kariyerini sağlamlaştırmaya çalışırsın vs vs.)
Hepsi aynı dünyada geçer (Hunterlar Vampir peşinde koşar, Vampirler karşısına çıkan Hunterı öldürür vs vs..)

Dur ya iyice konudan saptık ya saçmalamaya başladım.
Dur ne diyorduk. Tamam..

RPG satın almakla neyi kastettiğini pek anlamadım. Konu o yüzden saptı.
Genelde iki tür olay vardır.
1- Hikaye kitapları
2- Kural Sistemleri.

Belli bir hikaye veya kural kullanmak zorunda değilsin.
Farklı dünyaların hikaye kitaplarını okursan,
farklı kural sistemlerini öğrenirsen,

kendi kural sistemini yaratmakta zorlanmassın (en azından mevcut kural sistemlerini modifiye edersin).
hatta kendi dünyanı da yaratabilirsin.

İlla birşeyler okumana gerek yok.
RPG'nin genel mantığını biliyorsan, sen kendi kafanda oyunu oynatabilirsin / ya da oynuyabilirsin.

DM gereklidir oyunda.
DM ya bir campaign settings kullanır (mevcut hikaye ve kural kitaplarını kullanır)
Ya gördüğü dünyaları kendi isteği doğrultusunda değiştirir
Ya da Okuduğu bir roman veya izlediği bir filmi bile oynatabilir.

Forgotten Realms'ın kendi hikaye kitaplarında okuduğun olayları kullanabilirsin.
Ama D&D kural sisteminin FR dünyasını baz alarak hazırladığı bazı hazır senaryo kitapçıkları da mevcut.
Bunları da kullanabilirsin.

Ama dediğim gibi oyunu oynamak için illa DM gereklidir.
Hikaye kitapları veya hazır senaryo kitapçıklarını kullanabilir,
aklından hikaye yazabilir vs.. ama illa DM lazım oyunu oynayabilmek için..

Bu hikayeleri veya senaryoları her yerden bulabilirsin. DM de bulur sen de.
Zaten o hazır senaryo kitapçıkları
genelde hikaye bulamıycak ve kural sistemini yeni öğrenen DM'ler için satılıyor.
Deneyimli bir DM ise, hazır senaryoyu değiştirip sunacaktır size bu yüzden..

Neyse dur asıl soruna geliyim ben
evet iyice uzattım..
Bu kadarını istemiyordun sen tamam biliyorum kısa kesiyorum.

Tamam,

Nerden bulabilirsin?

-Kazaa'da var, Edonkey (ya da emule) ile arayarak da bulabilirsin.
Kural Sistemini veya Campaign Settingsi yazarak (D&D, Dungeons & Dragons, d20 AD&D 2e, D&D 3.5e, Vampire, Werewolf, GURPS, Robotech, Warhammer...)
kazaa'da çıkan sonuçlara göre bazılarını indirerek bulabilirsin.
Ama bunlar PDF olcaktır.
Açmak için Adobe Acrobat gerekecektir.
Kitapların scan versiyonları olsa da, Official versiyonları olmuycaktır.

-Türkiye'de bazı yerler RPG kitapları satıyor. Mesela Ankara'da Yüksel kırtasıye'de satıyorlar hem kural kitaplarını hem hikaye kitaplarını.
Hikaye kitaplarını Dost gibi kitapçılarda da satıyorlar ingilizce/Türkçe...

Alışveriş sitelerinden korkmana gerek yok.
Hele verisign felan diyorsa, güvenli bir sitedir.
Hatta amazondan kitap gönderiyorlar Türkiye'ye.
Amazon en güvenli sitelerdendir.

RPG kitaplarını en kolay bulabileceğin site Amazon'dur. Türkiye'de o kadar geniş kaynak bulacağını pek sanmıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...