SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Bella harbiden iyi üretmişsin teoriyi de pratikte yok öyle bişey. 10 sene restorasyon sürse debile oranın otel olması gibi bişey olmaz. Bahsettiğin şeyin ne olduğunu bi daha düşün.
Napolyonn Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 inci de gördüm siyasete kaymasın ama komik geldi said: burası istanbul haydarpaşa. buraya 3100 odalı yeni bi yaşam merkezi kuruyoruz.. %87'si yeşil alan olacak. hep hayalederdim denizin ortasında namaz kılınır mı. yaptım olacak ! çünkü bu ülkede herkes akape'nin ayrıcalıklarından faydalanmayı hak ediyor. . burda yolsuzluk var, yalan var ,herşey var ,burda bi yaşam var. burası dini kavramları kendi üretecek, sevaplarınız %20 daha fazla olacak. yakmaya başladık bile
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Geçen gün bizim tıp fakültesinin de çatısı yandı. Şimdi otel yaptılar, yanlışlıkla çıkmamış.....
Marty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 bu arada facebookda haydarpasa gari otel olacak, haydarpasa gari yerine yapilacak proje tarzi resimli hikayeler doldu bi anda. isin kotusu bunlari paylasan tiplerden o kadar sogudum ki acip ne kadar gercekci diye bakasim bile yok
Bella Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 meclis tarafından onaylanan imar planının koruma kuruluna gönderildiğinden haberin yok herhalde. daha önce reddedilmişti sit alanı diye. ayrıca havadan müdahale edilmemesi normal mi sence tarihi yapıdan bahsedıyoruz? yani dalga geçmeye çalışana dek bi güncelleme yap bence.......,,,,,,,,
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Otel olması için yıkılıp tekrar yapılması lazım ama, şekli uygun değil bence. Başka birşey olabilir tabii. Tekrar yapılacak kadar mı yanmış?
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 .......,,,,,,,,,, Havadan müdahale dediğini olay simcitydeki gibi olmuyor yanlız. Hava şartından helikopterin o anki uygunluk durumuna kadar bin türlü olayı var onun. .....,,,,,,,
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 http://www.miimar.com/forum/topics/haydarpasa-garinin-otel-olmasi ancaak said: NTV'nin verdiği habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında 2007'de imzalanan protokolle hazırlıklarına başlanan Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi'nin plan tadilatı İBB Meclisi'nin onayından geçti. Plana göre; Haydarpaşa garı ve çevresinde bulunan tarihi yapılar turizm ve ticaret merkezi olacak. Yapılar 6 kat ile sınırlandırılacak. Ayrıca Haydarpaşa Garı otel olarak da hizmet verecek. Harem Otogarı ise fuar ve festival alanı; Toprak Mahsulleri Ofisi'nin siloları da kültür ve sanat merkezi olacak. gar binası yıkılmıyordu sanırım normalde.
Marty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 bella, dalga gecmeye calismiyodum. yarim saat icinde most recent olarak haydarpasa garindan baska bisey goremeyince komik geldi. dayanamayip baktim zaten. senin de dedigin sey bu sanirim. haberim yoktu. takip edemiyorum. http://www.emlakkulisi.com//32610_haydarpasa_gari_otel_olacak__ ama yine de bu yangin cok sacma geliyo bana, yani hadi yarisindan cogu yandi diyelim. yikip yerine aynisinin yapilmasi gerekmez mi bu durumda. goz gore gore "aa madem yanlislikla yandi otel yapalim" diyecek kadar da yuzsuz degillerdir. di mi?
yav Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 hiç bişeyden mi haberiniz yok abi uzun zamandır sözü geçen bişey bu haydarpaşa'nın yıkılıp otel yapılması kundak diye düşünenler mantıksız falan değil
Bella Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 yok ben sana dememiştim marty. seagle'a dedim. Gerge, ne kadar yandığından haberim yok da, sözde bir tadilat dönemi olacak muhtemelen zaten bina çökebilir açıklaması yapıyorlar.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Haydarpaşa garı otel olarak da hizmet verecek cümlesinden benim anladığım Haydarpaşa garı + otel Konuşulan, haydarpaşa = otel arada fark var, yoksa ben mi uyduruyorum.
yav Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 adamlar yüzsüz aslında ayrıca birşey olduğu an itibariyle insanların ellerindeki kanalları kullanarak eleştirmeye protesto etmeye başlaması sizi neden rahatsız ediyor ki? Gayet iyi bişey bu, toplumsal bilinci gazlar. Evet birçoğu ezberden, saçma sapan sahte duygularından dolayı yapıyordur ama gene de iyi birşey. Tamam bohem olabilir hekresin yaptığı şeyden tiksinti duyabilirsiniz ama... limit koymak lazım bir yere.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 yav said: hiç bişeyden mi haberiniz yok abi uzun zamandır sözü geçen bişey bu haydarpaşa'nın yıkılıp otel yapılması kundak diye düşünenler mantıksız falan değil hiç bir yerde yazmıyor gar binasının yıkılacağı. yıkarlarsa büyük mallık olur cidden said: İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında 2007'de imzalanan protokolle hazırlıklarına başlanan Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi'nin plan tadilatı İBB Meclisi'nin onayından geçti. Plana göre; Haydarpaşa garı ve çevresinde bulunan tarihi yapılar turizm ve ticaret merkezi olacak. Yapılar 6 kat ile sınırlandırılacak. Ayrıca Haydarpaşa Garı otel olarak da hizmet verecek. Harem Otogarı ise fuar ve festival alanı; Toprak Mahsulleri Ofisi'nin siloları da kültür ve sanat merkezi olacak. said: Ayrıca tarihi Haydarpaşa Garı'nın yıkılacağı yönündeki iddialar üzerine pek çok sivil toplum kuruluşu, Haydarpaşa'nın yıkılmaması için eylem yapmıştı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, tepkilerle ilgili olarak "Şehrin tarihi ve kültürel yapısı ile kentsel kimliği ve dokusunun bütünleştiği bir çözüm üretilecek. Halka kapalı alanlar halka açılacak. Başta Haydarpaşa Garı binası olmak üzere tescilli tüm tarihi binalar korunacak ve restore edilecek. Tarihi Haydarpaşa Garı'nın yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Yıkıma en önce ben karşı çıkarım" açıklamasını yaptı.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Bide o bina ahşap mı? Çatı yangınından yıkılmaya nasıl gidecek o. Binanın kundaklanması size ne kadar doğal geliyorsa bana da normal bi yangın ihtimali doğal geliyor. Tadilat vardır biri dikkatsizlik yapar, kıvılcımdan yanar. Görevlinin biri ağzında sigarayla bişey yapmaya çıkmıştır, hayvanlığından yanar. Elektrik sisteminde bi olay olur, ki bina zaten eski bina, yanar. Şu bina yansa bile, anıtlar yüksek kurulu izin mi verir, dalga mı geçiyosunuz? Mahalle aralarında orasından burasından sıva düşen tahta düşen tinerci yuvası binalara çivi çakmana bile izin vermiyor bu kurum?
PhysX Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 haydarpasagar.com dan said: I.Dünya Savaşı’nda Anadolu’ya sevk edilmek üzere gar binasında depolanan cephaneler 6 eylül 1917 günü yapılan bir sabotaj sonucu infilak ederek muazzam bir yangın çıkarmış, gar binası yangın ile birlikte garda harekete hazır bekleyen ve gara girmekte olan cephane ve asker dolu çok sayıda vagonda bu arada yok olmuştur. Bu sabotaj sonucu binanın çatısı imha olmuş ve diğer bölümleri de hasara uğramıştır. Bu hasarı akabinde yapılan bazı onarım ve değişikliklerle gar binası ve çatısı bugünkü görünümünü almıştır. cephane patlamış da yıkmamışlar, çatısında mangal yapıldı diye nasıl yıksınlar.
Bella Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 ya okumuştum da tam içeriği net hatırlamıyorum. onaya sunulan maddelerden birinin anlamı gar işlevinin son bulacağı yönündeydi ya da oraya çekilebiliyordu. dur buldum. said: Kamuoyundan sır gibi saklanan planın en önemli kısmı olan “TCDD Gar, Çevresi ve Geri Sahası Bölgesi” ana başlığının altındaki 5. madde de “Haydarpaşa gar binasının zemin katı TCDD işletmesinin ihtiyacı ölçüsünde gar hizmetleri için kullanılacaktır. Geri kalan kısımsa kültür merkezi, (kongre, konser, sergi gibi) sosyal tesis ve konaklama tesisi olarak kullanılabilir” deniliyor. BTS, bu madde ile Haydarpaşa Garı’nın demiryolu işlevinin sonlandırıldığını ve tarihi yapıya “otel” işlevinin yüklendiğini vurguladı.
yav Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 binanın temelleri (kolonlar) ahşapmış ntv söylediydi
Bella Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 işte ahşap yoğunluğu yüzünden çökebilir diyorlar zaten.
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 koskocaman hazır bina varken ne diye yıkıp yeniden bina diksinler ki otel yapmak isteseler bile. kaldı ki tarihi bina otel olarak çok daha avantajlı olur işletmecisine. ben bir mantık göremedim komple teorilerinde.
Raincloud Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 resmen geçen gün mangal yaktık, etler otele dönüştü olmuş bu:/
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 said: “Haydarpaşa gar binasının zemin katı TCDD işletmesinin ihtiyacı ölçüsünde gar hizmetleri için kullanılacaktır. Geri kalan kısımsa kültür merkezi, (kongre, konser, sergi gibi) sosyal tesis ve konaklama tesisi olarak kullanılabilir” deniliyor. BTS, bu madde ile Haydarpaşa Garı’nın demiryolu işlevinin sonlandırıldığını ve tarihi yapıya “otel” işlevinin yüklendiğini vurguladı. şunda pek bi yanlış yok gibi ya.
Öne çıkan mesajlar