Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su Böreği tarifi


Bone

Öne çıkan mesajlar

Su Böreği:

http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/03/su_bre.html

said:
(taban çapı 40 olan tepsi için):
12 kişilik

Hamuru için:

8 su bardağı un
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İçine:

Yarım kilo peynir
İsterseniz maydanoz
10-12 çorba kaşığı sıvı yağ
Böreği pişirmek için:

4-5 çorba kaşığı sıvı yağ

Yufkaları ıslamak için:

3 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yağ
3 litre soğuk su

Yapılışı:

Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karmaya başlarız. Bir yandanda az az su ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğrulur.
Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapılır.
Tepsi güzelce 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.

*Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.

**Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.

***Sıralama şöyle:

haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.


kolay/yalancı su böreği:

http://www.tarifiyemek.com/yalanci-su-boregi.html

said:
malzemeleri

5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (içi için)
1/2 kilogram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 yumurtanın sarısı (Üzeri için)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (Üzeri için)

tarifi

2 Adet yufka tezgaha serilir. Üzerine tepsi ters olarak kapatılarak bıçakla tepsi ölçüsünde kesilir. Kesilen bu parçalardan biri tepsinin dibine serilir. Süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtalar bir kasede karıştırılır. Tabana 2 kat yufka serildikten sonra bu karışımdan her kat arasına bolca dökülür ve eşit şekilde yayılır. Peynir bir kap içinde ufalanır ve kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. 3. yufkadan sonra peynirli harcın tamamı eklenir ve tepsinin her tarafına düzgünce dağıtılır. Diğer yufkalarda aynı şekilde serilip aralarına sıvı harç dökülür. En üste tepsi şeklinde kesilen 2.yufka kapatılır ve üzerine sıvıyağ, yumurta sarısı karışımı sürülür. Fırına vermeden önce çatalla 5-6 yerine delik açılır. 170 derecede 25 dakika pişirilir.


http://www.yemektarifcisi.net/hamur-isleri-tarifleri/borekler-mantilar/kolay-su-boregi-tarifi.html

said:
malzemeleri

5 adet yufka
5 adet yumurta
Yarım litre süt
250 gram margarin
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
100 gram dil peyniri
Yarım demet dereotu
Maydanoz

tarifi

Fırın tepsisini yağlayınız. Bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye yayınız. İkinci yufkayı ortadan elinizle ikiye koparıp, tepsideki yufkanın üzerine gelişigüzel koyunuz. Kasedeki içten bir kepçe yufkanın üzerine döküp, yayınız. Böylece yufka ve iç bitinceye kadar işleme devam ediniz. Yufkalar buruşuk gelsin (Yufkaları bölüp bölüp koyarken, bazen kenaları iç kısma, bazen kenar kısma getirin ki kalınlık her yerde aynı olsun). En üst yufkayı koymadan kenarlardaki artan kısmı üste kapatın, onların üzerine yarım ya da bir yufka koyup, için sulu kısmından yufkanın üzerine sürünüz. Isıtılmış orta hararetli fırına koyup, altını üstünü pembe renkte pişiriniz. Hafif soğuyunca kareler kesip servis yapınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...